Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 05, 12:26)
As gaunu is sodros ne pilnus 500 lt,mazei 1.6 metuku,buvau nuejusi i savo soc. centra-man pasake,kad jokios priemokos nepriklauso,tik kompensacija uz sildimai
(daug poperizmo,nes as priregistruota pas mama) ir maistas.

as irgi nieko jau nebesuprantu,kuo gilyn i miska tuo daugiau medziu.bet pagal istatyma ju tai turetu buti VIENAM zmogui 525.pagal mane ,jei jus su vaiku,tai jums mazai ir turetumete gauti.o gal darbuotojos pacios jau nebezino kaip turetu buti.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2010 03 05, 12:19)
tai nauja bajeri suzinojau,kad kam neiseina tie 525,kad primoka tik skirtunma? doh.gif

o tai kaip jus galvojote? man taip ir pasake, kad tik skirtuma primoka g.gif gal as dar kazko nezinau? doh.gif
Atsakyti
Neisivaizduoju,kiek skaitau tuos pakeitimus istatymo,tuo daugiau nebesuprantu,kam ir kiek turi iseiti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 05, 11:36)
Neisivaizduoju,kiek skaitau tuos pakeitimus istatymo,tuo daugiau nebesuprantu,kam ir kiek turi iseiti.

As irgi jau nebezinau ir nesuprantu nieko.Pirmadieni vel leksiu i socialini,ir tures jos man paaiskint,kas ir kaip? O sitie istatymai keitesi ir keisis,pritariu vienai mamytei kuri pasake,kad greitu laiku mes tuoj pacios turesim valstybei moket pinigus,uz tai kad turime vaikus.Kas per nesamones vyksta sitoj Lietuvelej,tai baisu.Nebereikalo zmones emigruoja,dabar ir as jau pradesiu dometis uzsieniu.Nes neisivaizduoju kaip isgyvent mum uz 580 lt.O darba is kur isknist irgi neisivaizduoju.Baisu.
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2010 03 05, 12:35)
o tai kaip jus galvojote? man taip ir pasake, kad tik skirtuma primoka g.gif  gal as dar kazko nezinau? doh.gif

o as galvojau kam neiseina 525 moka ne skirtuma,o pvz,tuos 52 lt.o tai kaip daugiavaikem?irgi skirtuma visiem?
Atsakyti
Man irgi taip atrodo,kam neiseina 525 lt-tie gauna po 97 ar 52 lt.Ir jokios priemokos niekas nemokes.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 05, 13:02)
Man irgi taip atrodo,kam neiseina 525 lt-tie gauna po 97 ar 52 lt.Ir jokios priemokos niekas nemokes.

tai tie 52 lt kiek suprantu skiriami jei vaikas jau virs 2 metuku. o as kalbu iki dvejumetu. zodziu man tai primoka kiek truksta iki350 lt vienam nariui. g.gif as patijau susimaisiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2010 03 05, 12:32)
tai tie 52 lt kiek suprantu skiriami jei vaikas jau virs 2 metuku. o as kalbu iki dvejumetu. zodziu man tai primoka kiek truksta iki350 lt vienam nariui. g.gif  as patijau susimaisiau doh.gif

tai o kokius dokumentus jus pateiket,kad jums primoketu? Nes man tai pasake,kad nieko neprimokes,nebent kompensacijos ir maistas,o pinigais tai nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 kovo 2010 - 13:53
QUOTE(JOLANCIUK @ 2010 03 05, 14:50)
tai o kokius dokumentus jus pateiket,kad jums primoketu? Nes man tai pasake,kad nieko neprimokes,nebent kompensacijos ir maistas,o pinigais tai nieko.

as pristaciau tik seimos sudeti ir viskas. zodziu jei vienam asmeniui neiseina 350 lt tada jie primoka tiek,kad iseitu. siuo atveju as pvz gyvenu su sunum ir mum neiseina 700 lt, tai man kas menesi primokes tiek kad iseitu 700 lt. vat ir visa teorija ax.gif o su tais 525, tai jau eina maisto paketams. man pvz priklasuo ir maisto paketai. ar suprantamai parasiau 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Kai šeimoje auga 1- ar du vaikai, išmoką vaikui moka:
1) iki 2 m. jei mamos (ar tėtės) išmoka iš sodros mažesnė nei 525,00Lt ar jos negauna
2) nuo 2-iki 7 m. jei šeimos pajamos vienam šeimos nariui 2009 m. buvo mažesnės nei 525,00.

Čia kur kalbat apie skirtumą,tarp šeimos pajamų ir valstybės remiamų pajamų, tai kalba apie visai kitą išmoką t.y. socialinę pašalpą. Ji skiriama pagal kitą įstatymą ir visai kitomis sąlygomis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amazing: 05 kovo 2010 - 15:04
Gali kuri galit atsakyt,zodziu tokia situacija.Gimem 01.17,tetis tevystes atostogose atostogose buvo nuo 02.01 iki 02.17 ismoka 537 gavo kovo 3 diena. Turetumem gauti 97 uz vaika nes as stazo neturiu bet siandien pasake kad ateit balandzio men nes tevelis gavo kova 537 ir tai virsyja 525 doh.gif Prie ko cia tada tevelis? Del 97 lt tai kreipiuosi as... Ir dar sako siuo atveju 525 nesidalina visiems seimos nariams nu zodziu sumale suda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ameliux @ 2010 03 05, 16:12)
Gali kuri galit atsakyt,zodziu tokia situacija.Gimem 01.17,tetis tevystes atostogose atostogose buvo nuo 02.01 iki 02.17 ismoka 537 gavo kovo 3 diena. Turetumem gauti 97 uz vaika nes as stazo neturiu bet siandien pasake kad ateit balandzio men nes tevelis gavo kova 537 ir tai virsyja 525  doh.gif  Prie ko cia tada tevelis? Del 97 lt tai kreipiuosi as... Ir dar sako siuo atveju 525 nesidalina visiems seimos nariams nu zodziu sumale suda  doh.gif

Išmoka vaikui iki 2 m. siejama su gaunama motinystės (tėvystės) išmoka iš sodros. Jei vaiko tėtis neina vaiko priežiūros atostogų, arba eina bet gauna mažiau nei 525,00 išmoką turi mokėt nuo vaiko gimimo.
Atsakyti