Įkraunama...
Įkraunama...

Išmokos vaikams, vaiko pinigai

o gal kas zzinot kaip ten su tuo istatimu nueme tuos 52 lt. ar mokes dar? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laurrencja @ 2010 02 20, 17:49)
4u.gif O is darbo uz kiek menesiu reikia rodyt pajamas? g.gif  Vyras tik pries menesi isidarbino, tai dar negavo algos pilnos g.gif

QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2010 02 20, 17:51)
tai jei mato, kam tada reikia prasymus perrasinet??? ir jiems manau ramiau butu jei patys ziuretu, nei tos eiles ir piktos mamos smile.gif

Cia is tos serijos, kad viena istatyma skirtingai pritaiko doh.gif As nuejusi parodziau tik savo asmens dokumenta ir uzpildziau forma, kad seimos pajamos vienam asmeniui nevirsyja nurodytos sumos. Nereikejo rodyti net vaiku dokumentu, tik irasiau ju gimimo datas bei vyro asmens koda smile.gif

Taip kad jokiu pajamu rodyti nereikejo. Jie turbut veliau patikrins ir jei duomenys nesutaps su mokesciu, pritaikys atitinkamas baudas hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(VALDORFONE @ 2010 02 20, 18:38)
o gal kas zzinot kaip ten su tuo istatimu nueme tuos 52 lt. ar mokes dar? blush2.gif

mokes, bet reikia is naujo nueiti i soc.skyriu ir uzpildyti pazyma, apie ka mamos cia ir diskutuoja 4u.gif
Atsakyti

as kaip tik sendiena buvau del 97lt.vaiko ismokos man paaiskino taip imti turite 2009m.nuo sausio 1d.iki 2010 sausio pirmos visas savo pajamas ir paskaiciuoti ar nevirsija vienam 525lt. jei nevirsija gausit jei virsijo negausit nes man del 97lt.taip pasake kad man virsija ir as negausiu nors seis metais pajamos sumazejo dvigubai ir jiem neidomu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 22 vasario 2010 - 13:37
QUOTE(meilikatyte @ 2010 02 20, 19:19)
as kaip tik sendiena buvau del 97lt.vaiko ismokos man paaiskino taip imti turite 2009m.nuo sausio 1d.iki 2010 sausio pirmos visas savo pajamas ir paskaiciuoti ar nevirsija vienam 525lt. jei nevirsija gausit jei virsijo negausit nes man del 97lt.taip pasake kad man virsija ir as negausiu nors seis metais pajamos sumazejo dvigubai ir jiem neidomu  doh.gif

jus ne klystate?cia skaiciau db neatsimenu kurioj temoj bet buvo kalbeta jai gaunat mot/tev. pasalpa maziau nei 525lt tada gaunat 97lt ir nereikia jokiu pajamu rodyt uz praeitus metus,cia gal apie 52lt taip kur mokami nuo 2iki 7 metu? g.gif
Atsakyti
as kaip tik sendiena buvau del 97lt.vaiko ismokos man paaiskino taip imti turite 2009m.nuo sausio 1d.iki 2010 sausio pirmos visas savo pajamas ir paskaiciuoti ar nevirsija vienam 525lt. jei nevirsija gausit jei virsijo negausit nes man del 97lt.taip pasake kad man virsija ir as negausiu nors seis metais pajamos sumazejo dvigubai ir jiem neidomu  doh.gif

Juk jum 97 net nepriklauso ,nes dabar juos moka iki 2metu smile.gif ,o va del 52 lt kuriuos moka nuo 2iki 7 met,gauna tie kurie pajamos vienam seimos nariui nevirsija 525 smile.gif ,uz mazyli/e gausit 97 tik tuo atveju jei is sodros gausit maziau nei 525 smile.gif
Atsakyti

tai ima 2009metu seimos pajamu vidurki ir skaiciuoja kiek vienam asmeniui tenka pinigu? Nesinori ten uzsirasyt, nueit be reikalo, nes lieps paskui popierius dar nest doh.gif gerai, jei uztenka tik prasyma parasyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurrencja @ 2010 02 21, 10:42)
tai ima 2009metu seimos pajamu vidurki ir skaiciuoja kiek vienam asmeniui tenka pinigu? Nesinori ten uzsirasyt, nueit be reikalo, nes lieps paskui popierius dar nest doh.gif gerai, jei uztenka tik prasyma parasyt bigsmile.gif

nu kad ne,tikrai supainiojo kazka. doh.gif ima metini vidurki jeigu nori gauti vaiko pinigus(52lt) nuo 2 iki 7 metu tada gauni jai pajamos nevirsyja vienam asmeniui 525lt.97lt mokami vaikams nuo gimimo iki 2metu jai neesi mot./tev. atostogose arba si pasalpa mazesne negu 525lt.
Atsakyti
QUOTE(malinkaja18 @ 2010 02 21, 12:26)
nu kad ne,tikrai supainiojo kazka. doh.gif ima metini vidurki jeigu nori gauti vaiko pinigus(52lt) nuo 2 iki 7 metu tada gauni jai pajamos nevirsyja vienam asmeniui 525lt.97lt mokami vaikams nuo gimimo iki 2metu jai neesi mot./tev. atostogose arba si pasalpa mazesne negu 525lt.

Mano vaikui 2metai, del jo ir noriu kreiptis del ismokos, todel ir domiuosiu blush2.gif
O siaip zinau, kad iki 2metu nemoka, jei gauni motinystes pasalpa. Aciu uz atsakymus 4u.gif bandysiu uzsirasyt ten
Atsakyti
QUOTE(laurrencja @ 2010 02 21, 12:53)
Mano vaikui 2metai, del jo ir noriu kreiptis del ismokos, todel ir domiuosiu blush2.gif
O siaip zinau, kad iki 2metu nemoka, jei gauni motinystes pasalpa. Aciu uz atsakymus 4u.gif  bandysiu uzsirasyt ten

galit kreiptis del 52lt jai atitinkat kriteriju kad pajamos vienam seimos nariui nevirsyja 525lt.o 97lt iki 2 metu mokami kaip jau rasiau tiems kas negauna motinystes pasalpos arba gauna bet maziau nei 525lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malinkaja18: 21 vasario 2010 - 13:14
tai iki 2metu gaus visi, kas negauna motinystes pasalpos? g.gif o jeigu dabartines pajamos didesnes nei 525lt zmogui? g.gif ar i tai neatsizvelgs?
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2010 02 21, 19:46)
tai iki 2metu gaus visi, kas negauna motinystes pasalpos? g.gif o jeigu dabartines pajamos didesnes nei 525lt zmogui? g.gif  ar i tai neatsizvelgs?

Auginančių vaikų iki 2-jų metų pajamos nevertinamos kiekvienam šeimos nariui. 97 Lt gali gauti tik tie, kurie negauna motinystės/tėvystės pašalpos (reiškia tame tarpe ir dirbantieji tėvai) ar kurių pati pašalpa yra mažesnė nei 525 Lt (arba lygi).
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2010 02 21, 18:46)
tai iki 2metu gaus visi, kas negauna motinystes pasalpos? g.gif o jeigu dabartines pajamos didesnes nei 525lt zmogui? g.gif  ar i tai neatsizvelgs?

gaus 97lt jeigu negauna motinystes pasalpos arba ji yra mazesna nei 525lt,negi sunku paskaityt pries parasant pora postu atgal? g.gif
Atsakyti