pas mane situacija tokia: vaiko tevas gyvena uzsienyje, nedirba. vaika auginu viena. mes esame nesusituoke. gaunu labai mazas pajamas. apie 600 lt. kur man reiktu kreiptis del pasalpos ar taip? kiek zinau vaiko teva reiktu duoti alimentams kad gauciau daugiau is valstybes, bet kolkas nesinori. ka galeciau daryti kitaip?
tai kaip suprantu jai neiseinakekvienam seimos asmeniui po 525 tai reikia eit rasyt prasyma? ar taip supratau.
QUOTE(Ajms @ 2010 02 18, 09:25)
tai kaip suprantu jai neiseinakekvienam seimos asmeniui po 525 tai reikia eit rasyt prasyma? ar taip supratau.
Teisingai
QUOTE(Ajms @ 2010 02 18, 10:25)
taip, neiseina 525. o kur reiktu eiti? i seniunija, i savivaldybe ar i sodra?
QUOTE(sabalia @ 2010 02 18, 09:58)
taip, neiseina 525. o kur reiktu eiti? i seniunija, i savivaldybe ar i sodra?
tikrai ne i sodra.vilniuje i seniunija
QUOTE(DAIIVA @ 2010 02 18, 10:59)
tikrai ne i sodra.vilniuje i seniunija
man kaip aiskino savivaldybeje, jog pirma turiu prisiteisti is vaiko tevo alimentus, paskui ateiti su tuo lapu pas juos ir man tada priklausys kas menesi tik 52 lt. taciau kolkas nenoriu su tais alimentais prasideti. dar turiu moketi paskola kur buvau paemusi is tu 600 lt kur dabar gaunu sededama su vaiku. Taciau kaip as galeciau yrodyti jog vaiko tevas mum finansiskai nepadeda? nes kaip zinia kol alimentu neprisiteisus mes esame kaip ir normali seima. kur abu tevai augina vaika. nors is tikruju vaika auginu viena ir islaikau viena.
QUOTE(sabalia @ 2010 02 18, 10:11)
man kaip aiskino savivaldybeje, jog pirma turiu prisiteisti is vaiko tevo alimentus, paskui ateiti su tuo lapu pas juos ir man tada priklausys kas menesi tik 52 lt. taciau kolkas nenoriu su tais alimentais prasideti. dar turiu moketi paskola kur buvau paemusi is tu 600 lt kur dabar gaunu sededama su vaiku. Taciau kaip as galeciau yrodyti jog vaiko tevas mum finansiskai nepadeda? nes kaip zinia kol alimentu neprisiteisus mes esame kaip ir normali seima. kur abu tevai augina vaika. nors is tikruju vaika auginu viena ir islaikau viena.
tai nesuprantu ko tu nori isvis? jeigu tau vaiko tevas nepadeda islaikyt vaiko teiskis alimentus.jeigu nenori tai ir turesi tik su 600lt verstis
QUOTE(malinkaja18 @ 2010 02 18, 11:16)
tai nesuprantu ko tu nori isvis? jeigu tau vaiko tevas nepadeda islaikyt vaiko teiskis alimentus.jeigu nenori tai ir turesi tik su 600lt verstis
as galvoju gal be alimentu galima kazka gauti is valstybes? gal vaiko tevui reikia kazkur pazyma gauti uzsienyje kad jis nedirba ir nagauna jokiu pajamu?
Vakar buvau soc.rupyboj, nes si menesi negavau vaiko pinigeliu. Pradejau pildyt prasymus liko tik kelios eilutes is tu triju lapu, kai darbuotoja pasake, kad nieko nereik pildyt, nes automatiskai viskas pratesta Tik va si menesi pinigeliu nebus, o kita menesi praves uz abu
QUOTE(jurratike @ 2010 02 18, 11:25)
Vakar buvau soc.rupyboj, nes si menesi negavau vaiko pinigeliu. Pradejau pildyt prasymus liko tik kelios eilutes is tu triju lapu, kai darbuotoja pasake, kad nieko nereik pildyt, nes automatiskai viskas pratesta Tik va si menesi pinigeliu nebus, o kita menesi praves uz abu
cia apie kokius pinigelius kalbat? apie tuos 97?
QUOTE(sabalia @ 2010 02 18, 10:27)
cia apie kokius pinigelius kalbat? apie tuos 97?
Taip
QUOTE(jurratike @ 2010 02 18, 11:30)
Taip
bet keik skaiciau juk jie priklauso tada kai yra mokama valstybes maziau nei 525. ar as kazka ne taip supratau?