Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios valymo priemonės

QUOTE(ooo @ 2009 04 23, 14:48)
gal isbankyt ringuvos ukini muila su tulzin - man viska "isima"  g.gif

išbandžiau ir jį schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2009 04 23, 15:50)
išbandžiau ir jį  schmoll.gif


įtrynėt į drėgną audinį ir palikot, pvz., per naktį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2009 04 23, 13:34)
o kaip išvalyti pelėsį iš audinio  unsure.gif su actu nesiseka  schmoll.gif


pelėsio, manau, niekaip nebeišvalysi. nes šiuo atveju jau pats audinys pažeistas.
Atsakyti
Nezinau gal kartojuos, bet vistiek idesiu keleta patarimu, gal kam bus naudinga 4u.gif

Pjaustymo lenteles valiklis

Paprasciausias budas dezinfekuoti pjaustymo lentele - ja svariai nuplauti po tekanciu vandeniu, itrinti citrinos skiltele ir dar karta nuskalauti. Jei ant lenteles liko demiu, tiesiai ant ju isspauskite citrinos sulciu, palikite 10 minuciu, tada nuvalykite.

Plastikiniu indu valymas

Svariai isplauti plastikiniai indai retai kada tampa bakteriju pilna terpe, taciau kartkartemis prisigeria nemaloniu kvapu. Tokius indus isvalyti ir dezinfekuoti pades ziupsnelis sodos; uzmerkite nakciai siltame vandenyje, kuriame istirpinta sauja sodos, o ryte svariai nuskalaukite.


Pelesio valiklis

Pelesis vonioje gali tapti ne tik namu svaros, bet ir namiskiu sveikatos problema. Sumaisykite 3 proc. vandenilio peroksida su 2 dalimis vandens, supilkite i buteli su purkstuku ir papurskite vietose, kur kaupiasi pelesis. Palaukite maziausiai 1 valanda ir nuplaukite duso srove. Jei pelesis pazeide kita namu vieta, galite ji panaikinti grynu neskiestu actu arba citrinu sultimis-suvilgykite jomis kempine, uztepkite ant pelesio, palaukite 1 valanda ir nuvalykite slapiu skudureliu.


Citrinos pries kandis

Kad spinta apsaugotume nuo kandziu, visai nebutina kesti naftalino dvoka. I drobini maiseli sudekite keleta dziovintu citrinos skilteliu ir pakabinkite spintoje. Issikvepusias citrinas kas 4-6 savaites pakeiskite naujomis.


Atsakyti
QUOTE(inguliukas24 @ 2009 04 23, 23:51)
Nezinau gal kartojuos, bet vistiek idesiu keleta patarimu, gal kam bus naudinga 4u.gif

Pjaustymo lenteles valiklis

Paprasciausias budas dezinfekuoti pjaustymo lentele - ja svariai nuplauti po tekanciu vandeniu, itrinti citrinos skiltele ir dar karta nuskalauti. Jei ant lenteles liko demiu, tiesiai ant ju isspauskite citrinos sulciu, palikite 10 minuciu, tada nuvalykite.



O kokiai lentelei cia tinka: plastikinei, medinei, stiklinei? ar be skirtumo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 04 24, 13:22)
O kokiai lentelei cia tinka: plastikinei, medinei, stiklinei? ar be skirtumo  ax.gif



Tikrai jokio skirtumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 11 18, 17:01)
Reklaminis rezultatas be reklamuojamų priemonių

Regina Statkuvienė, "Lietuvos žinių" žurnalas "Namų pasaulis"
Kai sugedus skalbyklei išsikviečiau meistrą, išgirdau jau vienoje reklamoje girdėtus žodžius, kad gedimo priežastis - kalkių nuosėdos. Tik, kitaip nei reklamos herojė, populiarų vandens minkštiklį naudojau ilgą laiką. Taigi iš kur tos kalkės?

Meistras mano nuostabą išsklaidė greitai. Pasak jo, jei vanduo gausiai prisodrintas mineralinių medžiagų, nepadės jokie minkštikliai - tai tėra pinigų švaistymas. Ir pasiūlė paprastą sprendimą, kuriuo, beje, sėkmingai naudojuosi jau gana seniai: užuot pirkusi įvairias kalkių šalinimo priemones, keletą kartų per metus vietoj skalbimo miltelių įberiu citrinos rūgšties ir tuščią skalbyklę įjungiu virinimo režimu. Rezultatai išties verti reklamos.
Reklama



Pati taip darau - jokių kalkių drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(fishke @ 2009 04 23, 15:34)
o kaip išvalyti pelėsį iš audinio  unsure.gif su actu nesiseka  schmoll.gif


Sveiki, as taip pat vargstu su pelesinėm dėmem. Pabuvo dukros marškinėliai šlapiai skalbimo mašinoj ir susigadino.
TAi jau bandžiau miula su tulžim, VAnish dual power, Frosch (tas varlytes ženklu pažymėtas) ir Fresh drop. Dėmės buvo na gal savaitės senumo, bet pasiduoda valymui labai sunkiai, tai kas kelinta diena vis valau su kuo nors, nes labai įdomu ar kas beišvalys jas g.gif
tai jau paprasta citrina patryniau ir tikrai pašviesėjo, daugiau negu tie visi valikliai. Jei dėmės nėra senos gal citrina padėtų ir jums? MAno valomas rūbas ružavas, tai spalva dar vesusigadino ax.gif
Atsakyti
Dar yra 'liaudiškas' pelėsio naikinimo būdas, kurį esu išbandžiusi ant dukrytės seno vežimėlio įklotėlio, lyg ir suveikė neblogai (bet jis baltos spalvos ir kiek gelstelėjęs audinys nuo laiko buvo), tai nebaisu eksperimentuot..
Rūbeliui gal ir nedrąsu siūlyti blush2.gif

"Pelėsių dėmes iš visų audinių galima išvalyti terpentinu ir 5% amoniako tirpalu. Dėmėtą vietą patrinkite, paskui plaukite muiluotu vandeniu ir išskalaukite."

Dar yra toks receptas g.gif :
"Pelėsis
Sumaišykite 60 ml amoniako su 30 ml skysto indų ploviklio (be chloro!!!!!), ištirpinkite šį mišinį 4 litruose vandens. Tirpale pamirkyta kempinėle gerai patrinkite dėmę, tada nuplaukite vandeniu ir visiškai išdžiovinkite gryname ore. Jei tai nepadėjo, pakartokite procedūrą su chloro tirpalu (150 g 4 litrams vandens). Tiesa, prieš tai vertėtų įsitikinti, ar toks tirpalas neišgrauš medžiagos spalvos – pabandykite jo užlašinti kokioje nepastebimoje vietoje. Beje, vertėtų nepamiršti, jog chloro jokiu būdu negalima maišyti su amoniaku, nes tada atsiras nuodingų garų. Taigi jei prireiks antros procedūros, prieš ją darydama gerai išplaukite indą, kuriame buvo indų ploviklio ir amoniako." (iš mama.lt portalo)

Atsakyti
Pasidariau universalaus valiklio is muilo riesutu. ploviau grindis ir likau patenkinta thumbup.gif nebuvo jokiu ruozu ant tamsiu mediniu grindu biggrin.gif po to ipyliau to paties skyscio i besibaigianti Sonett indu plovikli ir gavos puikus indu ploviklis smile.gif gerai putoja. girdejau, kad muilo riesutu valiklis taip pat gerai valo langus. isbandysiu
Atsakyti
galiu pasiulyti muilo riesutu pigiau. Jei ka domina prasau i AZ. siunciu i kitus miestus.
Atsakyti
QUOTE(Panelė_Monika* @ 2009 04 26, 20:11)
Pati taip darau - jokių kalkių  drinks_cheers.gif


Laba diena, man kilo toks klausimas - o kaip jus patikrinate, kad kalkiu nera skalbimo masinoje? Juk neardysi masinos g.gif
Ir kiek tos citrinu rugsties reikia pilti vietoj skalbimo milteliu?
Dekoju uz pagalba smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juratelele: 20 gegužės 2009 - 10:38