Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios valymo priemonės

liaudiskas ir paprastas budas atkimsti kriaukliu vamzdzius: pora saukstu valgomosios sodos kriaukleje suberti i nutekejimo vamzdi ir uzpilti actu (keliais saukstais). Po poros val. galima leisti vandeni... thumbup.gif
Atsakyti
dar vienas receptukas, kaip su soda isvalyti pridegusius puodus ar bletas:
priberi gausiai sodos (i prisvilusi puoda ar prikepuse gausiai bleta), dar siek tiek vandenuko, pakaitini. Visas reikalas uzputoja ir nuputoja wink.gif thumbup.gif budas
Atsakyti
Reklaminis rezultatas be reklamuojamų priemonių

Regina Statkuvienė, "Lietuvos žinių" žurnalas "Namų pasaulis"


Kai sugedus skalbyklei išsikviečiau meistrą, išgirdau jau vienoje reklamoje girdėtus žodžius, kad gedimo priežastis - kalkių nuosėdos. Tik, kitaip nei reklamos herojė, populiarų vandens minkštiklį naudojau ilgą laiką. Taigi iš kur tos kalkės?

Meistras mano nuostabą išsklaidė greitai. Pasak jo, jei vanduo gausiai prisodrintas mineralinių medžiagų, nepadės jokie minkštikliai - tai tėra pinigų švaistymas. Ir pasiūlė paprastą sprendimą, kuriuo, beje, sėkmingai naudojuosi jau gana seniai: užuot pirkusi įvairias kalkių šalinimo priemones, keletą kartų per metus vietoj skalbimo miltelių įberiu citrinos rūgšties ir tuščią skalbyklę įjungiu virinimo režimu. Rezultatai išties verti reklamos.
Reklama




Paprastos gudrybės


Nuo tada kova su kalkėmis - ir virdulio, ir net lygintuvo purkštuko - tapo paprasta buitine smulkmena. Vietoj specialių ir ne itin efektyvių miltelių, skirtų arbatinukams, skalbyk-lėms, kavos aparatams valyti, pakanka įberti paprastos citrinos rūgšties.

Kad geri meistrai gali pasiūlyti nemažai pigių ir ekologiškų alternatyvų reklamuojamiems produktams, įsitikinau ir tada, kai užsikimšo virtuvės plautuvė: negelbėjo nei guminė "kriaušė", nei populiarus skystis, turintis suskaidyti net riebalų kamščius.

Teko kviesti santechniką.

Prieš išsitraukdamas įrankius meistras paprašė sodos ir acto. Keletas šaukštų sodos į sifoną, šlakelis acto ir - problemos kaip nebūta. Atsisveikindamas patarė taip valyti ir tualetą. Nuo šiol prekybos centre kaskart sutaupau ne tik keliolika litų, bet ir vietos pirkinių krepšyje.

Ekologiški valikliai


Ant kiekvienos nors kiek veiksmingesnės priemonės, skirtos voniai ir tualetui šveisti, dažniausiai yra užrašas, kad produkto nevalia naudoti kartu su kitu, nes gali išsiskirti pavojingos žmogaus sveikatai dujos -chloras. Tačiau ką daryti, jei negelbsti nei pigūs, nei brangūs valikliai?

Kartą, kai jau buvau beveik baigianti šveisti vonią ir sienų plyteles viena, paskui - kita priemone ir niekaip nesumaniau, kaip atsikratyti nemalonaus cheminio valiklio kvapo, patryniau paviršius citrinos griežinėliu. Taip atradau dar vieną ekologišką kovos su nešvarumais būdą. Citrinos sultys pasirodė esančios veiksmingesnės už naujus cheminius produktus.

Vandens nuosėdas nuo paviršių, kuriems netinka įprastos priemonės, galima valyti citrinos sultimis arba actu. Tai - dažyti vonios baldai, plastikinės dušo kabinos. Beje, apie kainas. Kaip pasakojo vienos įmonės atstovė, kartais kone identiškos sudėties produktų kainos gali skirtis dėl brangesnės pakuotės, įmonės vardo ir reklamai išleidžiamų lėšų.

Buitinė chemija ir alergija

Pasak Lietuvos mokslų akademijos alergologijos komisijos pirmininkės, profesorės Rūtos verta.

Dubakienės, sveikiems žmonėms parduotuvėse parduodama buitinė chemija neturėtų kelti alerginės reakcijos. Rūpesčių dėl to dažniau patiria alergiški ar sausą odą turintys asmenys. Sveiki žmonės, naudojantys daugybę valiklių, paprastai kenčia nuo dirginančio jų poveikio. Todėl kiekvienos alergijos priežastis būtina atidžiai ištirti, neversti kaltės tik cheminėms priemonėms.

"Visuomenėje daug šnekama apie buitinę chemiją ir alergiją, tačiau kur kas dažniau alergizuoja kosmetika, o ne valikliai", - sako gydytoja. Neretai būtent dėl matytos reklamos renkamės parduotuvėje vieną ar kitą produktą. Neturime laiko, o kartais ir noro pasidomėti alternatyviomis priemonėmis, nesusimąstome, jog dažnai paprastą idėją perkame gerokai brangiau nei ji to verta.

Atsakyti
radau stai si straipsneli, paskaiciau, manau, daugumai butu naudinga, ypac kas turi seimoje alergisku asmenu.

pati isitikinau siu priemoniu efektyvumu biggrin.gif

elektriniai virduliai puikiai issivalo nuo kalkiu ipylus i juos acto ir uzvirinus gerai. kalkiu kaip nebuta.
Atsakyti
drinks_cheers.gif labai geri patarimai
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 11 18, 17:05)
radau stai si straipsneli, paskaiciau, manau, daugumai butu naudinga, ypac kas turi seimoje alergisku asmenu.

pati isitikinau siu priemoniu efektyvumu biggrin.gif

elektriniai virduliai puikiai issivalo nuo kalkiu ipylus i juos acto ir uzvirinus gerai. kalkiu kaip nebuta.


O po to virdulys nesmirda actu? rolleyes.gif
Atsakyti
labai geri patarimai thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Patarimai verti dėmesio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniaplaukė @ 2005 11 18, 17:05)
radau stai si straipsneli,

UGNIAPLAUKE, rašai labai įtikinamai ir gražia sklandžia kalba apie tikrai gerus dalykus, tęsk taip ir toliau, padėsi atsiginti paikų reklaminių įtakų taupančioms moterims drinks_cheers.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2005 11 18, 20:34)
O po to virdulys nesmirda actu?  rolleyes.gif



ne, perskalavus nesmirda lotuliukas.gif tik vat buvo juokas, as pamirsau ispilta ta vandeni su actu, o mano brangusis pasidare su juo arbata lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir skundziasi, ko ji tokia rugsti blink.gif blink.gif as tik doh.gif doh.gif .....

virdulys tiesiog spindi po to thumbup.gif thumbup.gif

beje, as to straipsnio nerasiau mirksiukas.gif mirksiukas.gif tik permeciau ji cia tongue.gif
Atsakyti
perskaičius temos pavadinimą prisiminiau, kaip mano močiūtė puodus, kurie pridegdavo ant krosnies, valydavo ant kempinės įbėrusi smbaus smėlio- žvyro doh.gif blink.gif Vat galvoju jums ir naturalios priemonės biggrin.gif Savo zepterius ir Berghofus patrinkite, jei pridegs doh.gif blink.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
dar su druska pamirkydavo prisvilusius puodus smile.gif
Atsakyti