Sveikos mamytės, senai čia buvau, mano sūnui nustatė šią ligą po operacijos, jam cistos ant veido, už ausies, galvoj. ištyrė cistas ir nustatė. požymiai dėmės ir cistos . vasarį turėjom lyg ketvirtą operaciją, ėmė cistas lauk , kurios buvo virš akies. jam užkritęs vokas buvo visiškai. operuotas Santariškėse, plastikos skyriuje. viskas gerai. matos akytė, kad kitokia, bet žymiai geriau. prognozės operacijos visą gyvenimą. nelaukti kol susikaups daug. operacijos nemokamos kol kas su šia liga.
Papildyta:
QUOTE(Antelope @ 2017 07 28, 17:40)
Labas.
Panašu, kad ir mano sūnaus gyvybės užsimezgimo dieną karma buvo tokia, kad lėmė neurofibromatozę. Nei aš, nei vyras jokių požymių neturime, giminėj taip pat daugiau nieko nėra. Kol kas sūnus nedidukas, 1m ir 3 mėnesiai, turim balintos kavos dėmių. Skaudu be proto, nesuprantu kodėl ir už ką. Kad patvirtinti šią diagnozę trūksta įrodymų, taip viduje norėčiau, kad kitų požymių niekada ir neatsirastų, noriu tikėti, kad tai tiesiog pigmentacijos sutrikimas, bet negaliu sėdėti ir nedaryti nieko. Ir deja, niekur nerandu tokios informacijos, kad balintos kavos dėmės nebūtinai reiškia neurofibromatozę? Gal kas nors turite tokios informacijos?
Mes, mamos, dėl savo vaikų galėtumėm kalnus nuversti... Tad noriu pasiklausti, galbūt kreipėtės į homeopatus, žolininkus, galbūt kas nors ką nors patarė, ką galima būtų daryti? Nes tik stebėti - nepakeliamas dalykas. Pasidalinkite patirtimi.
Labas. jei tik dėmės ir kitų požymių nėra, gal neverta per daug nerimauti:). jei labai reikia tik genetiniai tyrimai parodys. aš ir nežinojau, ape šią liga nieko ir nieko neįtariau, nekreipiau dėmesio į dėmes, tik kai atsirado cistos tada tyrėm. liga nepagydoma, bet jei nėra jokių simptomų gyvenimas pilnavertis. kai mano vaiką pamatė, tečio pusbrolis (vaikui buvo pilnai užkritęs vokas, cistos buvo), jis prisiminė, kad mano močiutės broliui pusę veido taip buvo. tais laikais niekas netyrė ir neoperavo. kai buvo mažesnis sūnus ir operavomės, chirurgas sakė, jei nepasireiškė jokie požymiai iki šiol (10 metų buvo), tai yra dėmesio, atminties sutrikimai, tai neturėtų pasireikšti.
Kaip pas jus dabar? tikiuosi viskas gerai.