Sveiko mamytes
Mes su savo mažyle problemų beveik neturėjom
Jau ligoninėje neguldžiau šalia savęs,nes buvau girdėjusi,kad maži gudruoliai labai greitai pripranta
O namuose pirmas darbas buvo susidraugauti su lovyte Kabindavom įvairius barškučius,spalvotus šalikėlius ir t.t.,kad tik mažylei būtų įdomu.
Jau nuo 1 mėnesiuko mano mažylė miegojo lovytėje, iki šiol nemiegojom kartu lovoje(tai nepatogu nei jai,nei mums).
Dabar,kai mums jau 9 mėnesiukai,mes net ir dieną pakankamai daug laiko praleidžiame lovytėje - juk tai pati saugiausia žaidimų aikštelė
Be to,mažylė lovytėje turi jaustis kaip savo "namuose",ji net ir naktį prabudusi turi neišsigasti,o pamačiusi mažįstamus žaislus ir aplinką ramiai vėl užmigti
Kol kas mums sekasi draugauti su lovyte ir miegam visą naktį nuo 3 mėnesiukų (na tik kartais atsigeriam naktį arbatėlės )
Sekmės susidraugaujant su lovyte
Mes irgi (nusispjaunu) problemų dėl miego neturim Nesam nė vienos nakties miegoję kartu. Kai pagimdžiau, Emilis gulėdavo lovytėj, grįžus namo - taip pat. Nuo pirmos dienos tik savo lovytėj miegodavo. Pamaitindavau ir vėl į lovytę. Man pačiai būtų nepatogu miegoti su vaikeliu. Neatsipalaiduočiau ir negalėčiau ramiai miegot Džiaugiuosi, kad mažius užmiega bet kur, nebūtinai savo lovoj ir tylumoj. Dažniausiai mes būname salione, kur eina tv, o kai jau jis nori miegučio, tai ir nulūžta Man belieka pernešti jį į lovelę. Jei pats šiaip gulėdamas nenulūžta, tai virš lovytės esančių žaisliukų muzikėlės klausydamas tikrai užmiega Per beveik penkis mėnesius esu migdžiusi gal dešimt kartų, tikrai ne daugiau
sveikutes,
Mano mazyliukui dar 2men, 1menesi jis gulejo pas mane ir visa nakti ismiegodavom su sviesa, o paskui jau kelem nakciai i lovyte, pavalgydindavau, ir is kart paguldydavom i logyte, uzgesindavom kambary sviesa ir netrukus uzmigdavo. Dabar kai vaikutis jau reguoja i kalbinimus, tai dar pries uzmigdamas "pasneka" su meskuciais
Mano mazyliukui dar 2men, 1menesi jis gulejo pas mane ir visa nakti ismiegodavom su sviesa, o paskui jau kelem nakciai i lovyte, pavalgydindavau, ir is kart paguldydavom i logyte, uzgesindavom kambary sviesa ir netrukus uzmigdavo. Dabar kai vaikutis jau reguoja i kalbinimus, tai dar pries uzmigdamas "pasneka" su meskuciais
Mano dvynes nekarto dar neuzmigo pacios.Uzmiega tik arba prie kruties, arba su buteliuku , arba ant ranku.Mano svajone kad uzmigtu pacios taip ir lieka svajone.
sveikutės visos neišsimiegojusios mamytės. aš jau daugiau kaip 2 metai neturėjau normalaus miego, bet nesiskundžiu - vaikai yra vaikai. tik dėl migdymo galiu pasakyti, kad viskas susitvarko savaime. mano pirmagimis 4 mėn užmigdavo žindomas, po to 6 mėn. su buteliuku ant rankų, vėliau su soske, o 1 metų ir 2 mėn savanoriškai persikraustė į savo lovytę, kur anksčiau būdavo tik užmigęs paguldomas ir užmigdavo palindęs po anklode ... dabar tik pienuko paprašo prieš miegą ir geria iš AVENT puodelio.
o va mažoji kas kita. nei supimas nei soske niekas nepadeda - tik papukas ir taip jau 8 mėn. bet manau, kad kai pradės gerti iš buteliuko - užmigs su juo. tik nereikia nieko prievarta daryti. Kiekvienam vaikui ateina metas kai jis nori savo erdvės ir savo nuosavos lovos miegoti. ir gali būti kad gailestis suspaus širdį kai vaikelis net kviečiamas neateis į jūsų lovą prisiglausti.
o va mažoji kas kita. nei supimas nei soske niekas nepadeda - tik papukas ir taip jau 8 mėn. bet manau, kad kai pradės gerti iš buteliuko - užmigs su juo. tik nereikia nieko prievarta daryti. Kiekvienam vaikui ateina metas kai jis nori savo erdvės ir savo nuosavos lovos miegoti. ir gali būti kad gailestis suspaus širdį kai vaikelis net kviečiamas neateis į jūsų lovą prisiglausti.
O mano maziuke tokias isterijas kele ligonineje,kai reikejo vienai miegot,kad maniau viskas,poilsio neturesiu. Bet kai grizom namo buvo daug ramesne.Taciau vistiek guldziausi salia saves,man buvo be galo smagu kai mano mazoji miegodavo prie manes.Keldavosi tik viena karta pavalgyti.Kai suejo lygiai men.nutarem guldyti i lovyte.Ir jokiu piktumu nebuvo.Pavalgydavom apie desimta val.ir pati beguledama uzmigdavo.dabar jau truputi sunkiau,bet prie muzikos greit uzmiega.
Dabar mano mažylei beveik 8 mėnesiukai.
Pati užmigti išmoko tik apie 6-7 menesiuką.
Dabar paguldom ant šoniuko, duodam minksta kiskį į rankutes ir pati užmiega.
Mokinom užmigti tai labai ilgai. Seniau dieną miegodavo tik ant kelių nuolat supama. Vežimėlis taip pat buvo priešas.
Kiekvieną kartą guldydavom į lovytę, pradeda verkti, panešiojam ir vėl į lovytę.
Taip žaidėm laaaaabai ilgai...
Bet dabar džiaugiamės.
Sėkmės visoms mamytėms!!!
Pati užmigti išmoko tik apie 6-7 menesiuką.
Dabar paguldom ant šoniuko, duodam minksta kiskį į rankutes ir pati užmiega.
Mokinom užmigti tai labai ilgai. Seniau dieną miegodavo tik ant kelių nuolat supama. Vežimėlis taip pat buvo priešas.
Kiekvieną kartą guldydavom į lovytę, pradeda verkti, panešiojam ir vėl į lovytę.
Taip žaidėm laaaaabai ilgai...
Bet dabar džiaugiamės.
Sėkmės visoms mamytėms!!!
Oi kaip suprantu.Maniskis jau bus tuoj 8 menesiu o dar vis vargstam nakti kelias 2-3 kartus.Bandem virkdyt, nes vyresneliui tai padejo.Verke gal pusantros valandos uzmigo vel pusvalandi paverke.Bet reik labai kantriai kentet , kol pats uzmigs.Pas mus salta tai as vis tiek kelis kart priejau uzkloti, bet tai tik ji dar labiau priversdavo verkti.Na bet iskentem.Dabar jis pabunda as jam duodu papuka, jis pavalgo na koki 5-7 min ir as ji guldau i lovyte irjis jau nebeverkia dar kartais suniurzgia kelias minutes ir uzmiega.
Laimejom tai, kad nakti nera verksmu.Nors man tenka keltis maitinti, bat tai greit sutvarkoma ir vel visi ramiai miegam
Laimejom tai, kad nakti nera verksmu.Nors man tenka keltis maitinti, bat tai greit sutvarkoma ir vel visi ramiai miegam
QUOTE(Erika Adomaitiene @ 2005 11 18, 16:32)
soskute mes irgi duodam, bet tas musu mazius su tokiu tvirtu charakteriu kad kai jau pyksta tai net soskute nepadeda...spjauna ir toliau dainuoja ir vel mamytes papulio reikia kagi nenuleidziam ranku , bandysim toliau mokytis uzmigti paciam. aciu uz patarimus o jei dar koki gera zinot, parasykit
su maniskiu panasi istorija. nepripazista nieko: nei soskytes, nei buteliuko, nei kito zmogaus. zindau lovoj kol abu uzmiegam. taciau su dukryte miegelio reikalai susitvarke, kai pradejau migdyt vezime. vakare ja ismaudydavau, pamaitindavai is abieju krutu, po to ant sonelio, soskyte i burnyte, prie nosytes padedavau marliuka i kuri nutraukdavau siek tiek pienelio ir supdavau vezime. kartais uztekdavo 15 min., kartais - valandos. ismiegodavo po 4-6 val. ir vezima laikydavau uz uzdarytu kambario duru, kad negirdeciau jos muistymusi ir niuniavimu. taip po truputi susigrazinau miegeli.
Mano 2.5 men Viliukas uzmiega prie mano krutines,kai matau kad jau snaudzia,atsargiai pernesu lovyten,ten jis uzmiega pats.Bet taip buna retai nes kai paguldai salton lovyten jis atsikelia,tada isigudrinau suviniot truputi ji i adejaliuka,pamaitinti ir kai pradeda snausti,t.y.kai matau kad jo akytes po truputi merkiasi nunesu i lovyte arba vezimeli ..kartais tenka soske ikisti....taip mano lelius miega