Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokyti mažiuką kad pats užmigtų?

QUOTE(Linusikas @ 2007 12 06, 21:03)
Aš savąją irgi vieną palieku lovytėj ir kambary, dar įjungiu karuselę ir labanakt per dešimt minučių, aišku sulaukiu kol akis pradeda trint, dažniausiai devintą, išmieha 11 valandų ir papulio naktį neprašinėja, bet aš nieko nedariau mažė pati taip sugalvojo, kažkaip savaime biggrin.gif

blink.gif blink.gif blink.gif baltai pavydziu blush2.gif
Man cia kaip is fantastikos srities skamba unsure.gif
Masniskes (dvynes) per 11.5men nei vienos nakteles neismiegojo neprabudusios doh.gif keliasi iki siolei per nakti po 7-15 kartu KIEKVIENA blink.gif doh.gif Rytais butu panasi i lavona, del to paryciais jau skaiciuoju minutes iki 8val, kada ateis aukle blush2.gif cool.gif
Beje, uzmiega taip pat sunkiai, mgdomes 40-50min vakare, o kartais ilgiau nei valanda unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(hereja @ 2007 12 06, 22:45)
blink.gif  blink.gif  blink.gif baltai pavydziu blush2.gif
Man cia kaip is fantastikos srities skamba unsure.gif
Masniskes (dvynes) per 11.5men nei vienos nakteles neismiegojo neprabudusios doh.gif keliasi iki siolei per nakti po 7-15 kartu KIEKVIENA blink.gif  doh.gif Rytais butu panasi i lavona, del to paryciais jau skaiciuoju minutes iki 8val, kada ateis aukle blush2.gif  cool.gif
Beje, uzmiega taip pat sunkiai, mgdomes 40-50min vakare, o kartais ilgiau nei valanda unsure.gif

tau padeda maziukes auginti aukle? Tai gal jai atejus miegi
Papildyta:
QUOTE(ptycka @ 2007 12 06, 20:14)
Na palepine buvo tai: vezimuke migdydavo ir seip ant ranku pastovei jis pas juos buna, tai dabar stengiames siek tiek riboti palikima pas senelius aisku patogu buvo (jie salia gyvena),bet kaip vyras sako nenoriu kad mano vaikas ko noros negaves kristu ant zemes ir rektu reikalaujanciu rekimu (matyt kazkur taip mates kad su vaikais tevai nesusitvarko).

Protingai galvoja tavo vyras thumbup.gif as gyvenu uzsienyje,tai patys ir auginame dukryte,bet pastebejome,kad su vyro mamaateityje bedu bus del anukes auginimo ir auklejimo,pastebejau,kad jai patiktu,kad anukebutu aiginama identiskai kaip mano vyra augino. Tai jau nesprendeme,kad seneliamsbus pasakyta kaip su anuke elgtys,jokios saviveiklos,ju lepinimams ir bus ribos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika Adomaitiene @ 2005 11 18, 15:53)
Sveikos mamytes smile.gif Mano zuikuciui 6,5 menesio ir jis visai nemoka pats uzmigti, isskyrus lauka. Diena miega tik vezimuke arba lauke, o kai ateina vakaras uzmiega tik valgydamas arba nesiojamas. Paguldzius i lovyte rekia verysad.gif  ir vel tenka imt ant ranku arba duot papuka. Nakti lygiai tas pats...abu su vyru visai isvarge, jis 6 keliasi i darba...siaubas kaip sunku. Bandem palikt viena lovytej ir pratint kad uzmigtu pats, bet jis tik rekia rekia, man sirdi skauda taip vaika kankint. Taigi lovytej miegot visai nenori, geriausia pas mus lovoj, prie papuko, bet koks cia poilsis. Gal ka patarsit labai prasau! aciu mamytes smile.gif

Su saviskiu irgi kovojam del miego,bet manau jis ne suniukas ir tokio triuko neismokisi,kad gaves komanda eitu miegoti biggrin.gif Visaip buna ir su papu uzmiega, nors jau 11men, bet dar pienuko turiu, ir nesiojimas...nesiojimas, retkarciais ziadzia, gulineja lovytej ir uzsnunda.
Atsakyti
pas mus irgi problema, kad pats neuzmiega, tai as po biski pratindavau: pamaitinu ir pasiguldau salia i lovyte (lovytes viena puse buvau nusukus , kad nereiktu vaiko kilot aukstai nakti pabudus ir kad apkabint galeciau ) , tada lopsne dainuodavau koki 20min ir uzmigdavo nors ir nenorom, o nakti tai tik papuka ir miega,vel guldau. dabar uztai pagalbos klausiau pas sesele, nes vyrui darbas , kad anksti keltis, tai neissimiega. patare taip, as kol kas dvi dienas bandau : paguldai vaika i lovyte ir iseini is kambario, nepalieki jokiu zaislu, muzikeliu ar pan. po 4min gryzti , paguldai ji(nes ismokes stovet , tai buna isikibes i lovytes krasta), nieko nebuciuoji, nepakeli jokiais budais is lovytes, duodi soske, ir glostai galva sakydama shhaaa shaaa.. Na nurimsta po kokiu 10min, ir jau uzmiega, nakti irgi nekeli is lovytes o sakai shhaaa... na zodziu, nzn ar veiksimga bus, bet sake per5-7dienas turetu ismokt visa nakti miegot. smile.gif pranesiu po savaites ar pavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
taip, pritariu del tokio budo, veiksmingas... tik pamirsai viena svarbu dalyka pamineti- ne tik kad nebuciuoji, bet ir jokio akiu kontakto su vaikuciu netureti, nes tai kvietimas bendrauti, ko nereikia, kai nori pamokinti miegoti. tik reikia gelezines valios- jei jau pradejai- eik iki galo, nors ir labai skaudes... o skaudet tai tikrai skaudes, kai vaikas verkia... bet 2-3 dienos ir issisklaido debesiukai.
Atsakyti
maniskis diena uzmiega dazniausiai supynese,bet jei pamatau,kad nori miego,pradeda luzineti,tai nunesu i lovyte ir be problemu miega,nakciai irgi maitinu lovytej arba is karto luzta pavalges,arba dar paguli,kartais pazirzia,bet uzmiega,jokiu nesiojimu ar supimu schmoll.gif nakti nebesikelia,miega iki ryto rolleyes.gif
Atsakyti
mes irgi sunkia su miegeliu draugaujam... schmoll.gif diena tik vezimeli uzmiegam - bijau kad kai paaugs ir netilps i ji bus problemu doh.gif ...a atejus naktelei uzmiegam su buteliuku - tada padedu i lovyte...ir kaip kada pasiseka arba miega toliau arba tenka pasupuoti... bet va naktele atsibundam dar kelis kartus atsigerti...idomu ar cia nuo namu sauso oro?... g.gif
Atsakyti
maniske tai su pienuku uzmiega, bet manau pavyktu ir be jo uzmigdyti. bet siaip anskciau ne maziau problemu buvo su uzmigdymu, nors kartais ir dabar buna
Atsakyti
nakti dar su papu miegam, bet diena tiesiog pazaidziu su juo kad butu labiau pavarges o tada paguldau i lova ir nueinu kad nematytu ir negirdetu manes tai pazaidzia su savo kojom ir uzmiega pats
Atsakyti
maniskiui tuoj 10men bus, o jis gal tik koki karta uzmiges pats buvo(nakti turiu omeny) o rytiniam miegui pats uzsnusta ax.gif uztenka ijunkt migduka, paduot soskyte.. bet cia nebent prie adaro lango. Lauke irgi be problemu pats uzmiega.. o siaip.. vargstu su malonumu, ka darysi biggrin.gif
Atsakyti
Kol neužmiega negaliu pasitraukti tuoj ašaros prasideda.Dieną visai mažai miega, naktį kiek ramiau.
Atsakyti
QUOTE(aurusha @ 2007 12 21, 16:05)
pas mus irgi problema, kad pats neuzmiega, tai as po biski pratindavau: pamaitinu ir pasiguldau salia i lovyte (lovytes viena puse buvau nusukus , kad nereiktu vaiko kilot aukstai nakti pabudus ir kad apkabint galeciau ) , tada lopsne dainuodavau koki 20min ir uzmigdavo nors ir nenorom, o nakti tai tik papuka ir miega,vel guldau. dabar uztai pagalbos klausiau pas sesele, nes vyrui darbas , kad anksti keltis, tai neissimiega. patare taip, as kol kas dvi dienas bandau : paguldai vaika i lovyte ir iseini is kambario, nepalieki jokiu zaislu, muzikeliu ar pan. po 4min gryzti , paguldai ji(nes ismokes stovet , tai buna isikibes i lovytes krasta), nieko nebuciuoji, nepakeli jokiais budais is lovytes, duodi soske, ir glostai galva sakydama shhaaa shaaa.. Na nurimsta po kokiu 10min, ir jau uzmiega, nakti irgi nekeli is lovytes o sakai shhaaa... na zodziu, nzn ar veiksimga bus, bet sake per5-7dienas turetu ismokt visa nakti miegot. smile.gif pranesiu po savaites ar pavyko  mirksiukas.gif

pritariu drinks_cheers.gif manau vienas geriausiu atsakymu i temos klausima thumbup.gif

tiesiog reikia apsisarvuoti kantrybe ir vaika MOKYTI - tai vienintelis budas, jei nusprendete kazka keisti
jei gaunasi skausmingai, ieskokite budu kaip pagelbeti - gal labai nedidele sviesa (mes migdome palike gretimame kambaryje sviesa), gal galvytes paglostymas uzejus, gal merliuko, soskes ar kokio zaisliuko davimas i rankyte ar pan...
ir svarbiausia, jei jau nusprendete, tai savo sprendimo laikytis, nes kitaip bus atvirkstinis variantas
Papildyta:
beje, aurusha, parasyk, kaip pasiseke, ar jau uzmiega mirksiukas.gif
Atsakyti