Jei citologinio tyrimo rezultatas LSIL ir ginekologas sake nieko nedaryt, tik vel pakartot tyrima po 6 men. , tai normalu?? Nes kiek skaitau, visur raso, kad moteris turi buti siunciama kolposkopijai, tikslinei biopsijai.
QUOTE(Champagne @ 2010 03 24, 23:24)
Jei citologinio tyrimo rezultatas LSIL ir ginekologas sake nieko nedaryt, tik vel pakartot tyrima po 6 men. , tai normalu?? Nes kiek skaitau, visur raso, kad moteris turi buti siunciama kolposkopijai, tikslinei biopsijai.
daznai esant LSIL kartoja citologini po puses metu, nes nezymus pakitimai linke savaime regresuoti arba tiesiog persistuoti o kalposkopija visada ne pro sali turint bet kokius pakitimus taigi, jei tu nori, kad ja tau padarytu, gali tiesiog paprasyti savo gines ir bus ramiau
kaip yra daroma kalkoskopija?
QUOTE(Rastika @ 2010 03 25, 10:40)
kaip yra daroma kalkoskopija?
kolposkopija, tai kai kakleli ziuri per mikroskopa, pries tai istepa kakleli jodo tirpalu. tos vietos kurios neuzsidazo juodai yra pakitusios ir lieka baltos tai labai naudinga pries biopsija, nes tada gyd tiksliai zino is kurios vietos imti audinio
pas mane buvo ASC us, Lsil, dabar ASC H..... gydytoja liepė išsitirti dėl ŽVP, bet kaip suprantu gydymo metodai tie patys, tik ginekologė sako, kad dar galima pasiskiepyti, bet ar tai tikslinga? jei po ŽVP tyrimo vistiek planuoja siųsti koloskopijai ir biopsijai....
Sveikos, na man artėja jau konizacijos diena, greičiau viskas pasibaigtų, gulėčiau sau po operacijos lovoje ramiai ir laukčiau geresnių dienų kaip sakoma Manęs paklausė kelintą valandą tau biopsija daryta, tas daktaras, kuris man konizaciją darys, kaip sakau kelinta, nu nežinau apie 11 (ir mintyse galvoju jeeetau aš dienos tikslios nepamenu, prie ko čia ta valanda) o jis ir sako: ne ne, ties kelinta h , tai pasirodo man ties 12h, tai viršuje skaitosi čia nuo to kažkas keičiasi ar nesvarbu kelintoj h?
O man kuo arčiau konizacijos diena,tuo baisiau darosi kažko baisiai bijau narkozės
Merginos, man šiandien 11 diena po operacijos. Prieš porą dienų pastebėjau, kad išskyros darosi rausvesnės, šiandien jau kraujuot pradėjau Ar kam taip buvo?Nėra tas kraujavimas toks stiprus kol kas kaip per mmm, bet vistiek Prieš tai visas dienas viskas buvo normaliai. Po operacijos sakė, kad gali kažkoks tai šašas po 10 dienų pradėt šalintis, bet čia juk kraujavimas, jokio šašo nematyt Gerai dar, kad ryt esu prisiregistravusi pas savo ginę
tai gal menstruacijos prasideda? o gal kažką sunkaus kėlei ar dirbai? santykius turėjai
raimuxe, aš visa mėn. kraujabau rausvai po konizacijos ir dar po pirmu mmm nepamenu bet ilgiau tepliojo...
loene, o kiek tai metu kad siulo skiepytis?
Papildyta:
ramzyte, po konizacijos santykiu negalima tureti
loene, o kiek tai metu kad siulo skiepytis?
Papildyta:
ramzyte, po konizacijos santykiu negalima tureti
QUOTE(Rastika @ 2010 03 25, 13:26)
Žinau,kad visą mėnesį siūloma susilaikyti