Įkraunama...
Įkraunama...

KONIZACIJA (3 tema)

QUOTE(lolita4611 @ 2010 02 23, 20:03)
As jau nieko nebesuprantu tuose pakitimuose, vienoms ascus išpjauna, o kitoms su LSIL dar stebi g.gif  čia ką nuo gydytojo priklauso? jaučiu nėra vieningos gydymo taktikos g.gif

man buvo ascus, dabar Lsil, bet gydytoja padare dar viena oct ir tik tada ziures, ar siusti biopsijai ir pan.... g.gif
Atsakyti
Labas mergaitės 4u.gif
Kentėjau kentėjau, ilgai neparašius, bet dabar tai jau noriu parašyti savo istoriją. Gal kas sau prisitaikys, gal kuri nors buvo su analogiška, kaip mano situacija susidūrusi. Gal kas persigalvos ir pasitars su kitu daktaru.
2008 12 mėn. keliauju pas ginekologę dėl skausmų šonuose ir dėl bendros moters organų patikros tam, kad įsitikinčiau jog esu sveika (arba ne) ax.gif , ir pradėti kelią link išsvajotojo sūnaus....
Gydė mane nuo daug ko....tik po pusmečio pasiūlė pasidaryti pap tepinėlį. Neatsisakiau - juk prevencijos programa taikoma, o ir tyrimai ateity į naudą.
2009 07 gautas onkocitologinio tepinėlio atsakymas. Rezultatas - ASCUS. Poliklinikos ginekologė pakomentuoja, bet gilintis nesigilina.
2009 09 gautas sekantis onkocitologinio tepinėlio atsakymas. LSIL CIN1. Oj kaip daktarė mane prigązdina....ne tas žodis....Vajej, tipo operacija ir vsio. Jokių atsikalbinėjimų. Nu galvoju šnekėk, šnekėk, aš krausiuos info bagažą ir keliausiu pasikonsultuoti su kitais ginekologais. Nes paminėsiu, kad mano mintys apie antrąjį vaikelį sukasi jau keli metai.
Pasikonsultuoju dar su dviem ginekologais (vienas buvęs jos pačios kolega). Pasakė vieningą nuomonę. Jokios operacijos prie tokių rezultatų nereikia. Tik pasikartoti ~po 7mėn. pap tepinėlį. Mat praktikoje (pridalyvavę įvairiuose seminaruose, paskaitose) šiuo metu ginekologai iki paskutinio nenori pjaustynėti moters. Ypač man vis pabrėžia tai, jei nori susilaukti dar vaikų.
Grįžtu pas savo ginekologę po kelių savaičių ir atsisakau konizacijos argumentuodama tuo, kad dar noriu "palaukti". Nieko nemidėdama, kad buvau konsultuotis su kitais ginekologais.
2010 02 gautas trečiasis onkocitologinio tepinėlio atsakymas. Rezultatas HSIL CIN2, CIN3, CIS. Morališkai ruošiuosi konizacijai, nes jau tiek prigązdino mane poliklinikoje...Tipo duodu 50% ant 50%. Tipo arba vėžys arba ne... doh.gif
Prisiskaičiusi, kad cis - tai 0 stadija vėžio puolu į depresijas. Vyrui bliaunu ant peties, o mamai nė žodeliu apie tai neužsimenu. Darbe susikoncentruoti nebegaliu.
Keliauju vėl konsultuotis, tik dabar dar su kita daktare biggrin.gif Peržiūri mano pap tepinėlių atsakymus, apžiūri pačią ir paminėjo, kad jokių didelių pakitimų "plika" akimi nemato. Ir pasiūlo pasidaryti naujovišką THIN PREP pap tepinėlį. Jis yra daug tikslesnis nei pap. Nes tiriamos tik tos ląstelės, kurios yra reikalingos būtent šiam tyrimui, o ne visas chaotiškų susigrūdusių ląstelių rinkinys kaip pap tepinėlio atveju.
2009 02 24 - šiandien biggrin.gif Gaunu THIN PREP pap tepinėlio atsakymą. Rezultatas LSIL CIN1. Šios daktarės, kaip ir kitų nuomonė ta pati - prie tokių nežimių pakitimų jokių operacijų ir biopsijų. Paaiškina tai, kad pap tepinėlyje gali labiau atsiskleisti ne baisiosios vėžinės (iki vėžinės) ląstelės, o pakitimai gali būti įtakoti uždegimų.
Dar užklausiu prie kokių rezultatų THIN PREP darote konizaciją. Pamini kad prie HSIL ir pataria nusiraminti.
Dabar THIN PREP`ą darysiuos po 4-turių mėnesių. Nežinia, blogės jis ar gerės....tik žinau vieną..."senesnės" kartos medikai linkę pjaustyti...."naujesnės" kartos - palaukti.
Jaučiu gausiu velnių nuo poliklinikos ginekologės...ji ir konizacijai mane buvo užrašiusi...
Fui....ir kiek prigązdino kartu su bendros praktikos gydytoja....Ir vis manoji ginekologė nepamiršdavo visiems "priminti" kad rugsėjo mėnesį atsisakiau konizacijos....
Ir žinot....iš dalies bijau aš tos konizacijos tik dėl vieno dalyko - būsimų vaikų. Kurių trokštu tiek sau, tiek savąjai mažei. Juk tikimybė išlieka, kad gims prieš laiką....
o vieninga didžiąja dalimi daktarų nuomone aš labiau pasitikiu, nei viena vienintele nuomone....
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2010 02 24, 23:22)
Labas mergaitės  4u.gif

sveika smile.gif kokia sekmingai faina istorija 4u.gif tikiuosi ir toliau ji bus tokia pati sekminga 4u.gif
man tik labai keista, kad gali taip radikaliai skirtis paprastas PAP nuo kito ax.gif
Atsakyti
Samanta, na šaunu kad pas tiek daktaru apsilankiai ir isklausei nuomoniu, tik keista kodėl nei vienas nepasiule biopsijos kai tokia skirtinga pap ats. g.gif o pastoti ir išnešioti vaikus galima ir nestumo pab. reikia gal labiau poilsio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 02 25, 10:44)
Samanta, na šaunu kad pas tiek daktaru apsilankiai ir isklausei nuomoniu, tik keista kodėl nei vienas nepasiule biopsijos kai tokia skirtinga pap ats. g.gif  o pastoti ir išnešioti vaikus galima ir nestumo pab. reikia gal labiau poilsio  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Papildyta:
Rastika, as ziuriu kaip greit trumpeja laikas iki jusu leliuko planavimo wub.gif nestuke.gif
Atsakyti
sveikos mergikės...nu šiandien vel pas urologa ėjau..jau geriau su šlapimtakiais bet sakė gali dar ilgai pagriaušt..tai vat nežinojau tokio dalyko o dabar sužinojau...jis man patarima davė...nusipirkti vaistinėse yra vaginaliniu šaukštu vienkartiniu...ir einant pas ginekologa neštis...nes sako jeigu dažnai eini tai ir alergija nuo metalo gali prasidėt...ir nenoriu nė pagalvot ligu prisigaudyt visokiu...sako kiek desinfekuoja kiek ne juos ten žinosi...nu nežinojau...dabar tikrai prisipirksiu ju ir rami busiu... kovo 10 planuoju eit onko darytis vėl...žiūrėsim ka parodys...
Atsakyti
agnute2555, pas mane tokia dilema yra kad planuoti seip ir nuo birzelio ar liepos galeciau, bet turiu (gal) toki nebloga pasiulyma dirbti kitam darbe bet tik nuo birzelio mėn. ir kazkaip nesinnoretu pradejus dirbti is karto tapti nestuke.gif nes vis delto toks pazystamas mane ten bando isprasti ir nesinoretu zapadlo padaryti o pasiulymas neblogas... tai tokia pasimetusi doh.gif nes noriu ir vaiko ir naujo darbo blush2.gif
Papildyta:
daliuk, primink kiek laiko esi po konozacijos? bet tu ilgai kankiniesi su šia problemėle blink.gif ir gal tikrai teisingai sako urologas kad visko gali buti nuo to kad blogai steriluoja, teisingai padarysi pati nusipirkdama bigsmile.gif
Atsakyti
gruodžio 18 man darė tai trečias mėnuo eina...nu sakau ivarė tai juodai..sako ilgai dar jausi ta diskomforta...nu ka darysi svarbu geryn eina... tai vat darysiu ir privaciam ir valdiškam onko tyrima...dabar privaciam o po to koki balandi i valdiška..geriau dabar iš 2 vietu darysiu tuos tyrimus...nežinau kažkaip vienu nepasitikiu...gal ir per daug jau stresuoju bet man taip bus ramiau...bet sakau ir geros tos ginės galėjo seniai pasakyt kad tokiu dalyku yra pirkt gal ir problemu neturėciau dabar...kiek tu vaistu dabar ryt tyriu...
Atsakyti
daliuk aš tai ruošiuosi eiti pas gine kai bus praeje 5 mėn.
žinoma jei tau bus ramiau dvieju mediku nuomene daryskis pas abu....
mažiau steso, stesas kenkia bigsmile.gif
Atsakyti
Samanta, l.idomi istorija.... man ir l.keista kad tyrimu ats taip stirpiai keiciasi.. Dziaugiuosi, kad n4ra viskas taip blogai kaip galvojai smile.gif

Oij merginos as ir jau eisiu pakartoti savo onkocitologinio balandzio menesi blush2.gif jei atvirai, l.nerimauju. Mane operavo gruodzio 22 d. ..

Daliuk, butinai parasyk kaip seksis...
Atsakyti
QUOTE(daliuk @ 2010 02 25, 12:29)
sveikos mergikės...nu šiandien vel pas urologa ėjau..jau geriau su šlapimtakiais bet sakė gali dar ilgai pagriaušt..tai vat nežinojau tokio dalyko o dabar sužinojau...jis man patarima davė...nusipirkti vaistinėse yra vaginaliniu šaukštu vienkartiniu...ir einant pas ginekologa neštis...nes sako jeigu dažnai eini tai ir alergija nuo metalo gali prasidėt...ir nenoriu nė pagalvot ligu prisigaudyt visokiu...sako kiek desinfekuoja kiek ne juos ten žinosi...nu nežinojau...dabar tikrai prisipirksiu ju ir rami busiu... kovo 10 planuoju eit onko darytis vėl...žiūrėsim ka parodys...

o tai tau su metaliniu ziuri? blink.gif man jau 100 metu su vienkartiniais tikrina smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Miamora @ 2010 02 25, 17:27)
Samanta, l.idomi istorija.... man ir l.keista kad tyrimu ats taip stirpiai keiciasi.. Dziaugiuosi, kad n4ra viskas taip blogai kaip galvojai  smile.gif

Oij merginos as ir jau eisiu pakartoti savo onkocitologinio balandzio menesi  blush2.gif  jei atvirai, l.nerimauju. Mane operavo gruodzio 22 d. ..

Daliuk, butinai parasyk kaip seksis...

oooo taaaip, kuo puikiausiai suprantu, nes pasidariau pries pora sav ir dabar laukiu sustingusia sirdim atsakymu...
Atsakyti
QUOTE(agnute2555 @ 2010 02 25, 18:36)
o tai tau su metaliniu ziuri? blink.gif  man jau 100 metu su vienkartiniais tikrina smile.gif
Papildyta:

oooo taaaip, kuo puikiausiai suprantu, nes pasidariau pries pora sav ir dabar laukiu sustingusia sirdim atsakymu...

taip su metaliniu...ir prieš operacijas su metaliniu...aš net nežinojau kad tokiu yra kur gali pats isigyti... bet vat man taip idomiai man prieš darantis pirmaji ta onko tyrima kur šiaip sau dariaus buvo kažkokiu požymiu kad kazkas ne taip...išskyru visokiu kartais atsirasdavo...vienasyk net su krauju buvo...bet jos atsiranda ir vėl dingsta tai galvoju nu gal taip turi but...o vadinas jau signalai ėjo...dabar taip ten tvarkinga jauciuosi kaip maža mergaitė biggrin.gif
Atsakyti