Labas mergaitės
Kentėjau kentėjau, ilgai neparašius, bet dabar tai jau noriu parašyti savo istoriją. Gal kas sau prisitaikys, gal kuri nors buvo su analogiška, kaip mano situacija susidūrusi. Gal kas persigalvos ir pasitars su kitu daktaru.
2008 12 mėn. keliauju pas ginekologę dėl skausmų šonuose ir dėl bendros moters organų patikros tam, kad įsitikinčiau jog esu sveika (arba ne)
, ir pradėti kelią link išsvajotojo sūnaus....
Gydė mane nuo daug ko....tik po pusmečio pasiūlė pasidaryti pap tepinėlį. Neatsisakiau - juk prevencijos programa taikoma, o ir tyrimai ateity į naudą.
2009 07 gautas onkocitologinio tepinėlio atsakymas. Rezultatas - ASCUS. Poliklinikos ginekologė pakomentuoja, bet gilintis nesigilina.
2009 09 gautas sekantis onkocitologinio tepinėlio atsakymas. LSIL CIN1. Oj kaip daktarė mane prigązdina....ne tas žodis....Vajej, tipo operacija ir vsio. Jokių atsikalbinėjimų. Nu galvoju šnekėk, šnekėk, aš krausiuos info bagažą ir keliausiu pasikonsultuoti su kitais ginekologais. Nes paminėsiu, kad mano mintys apie antrąjį vaikelį sukasi jau keli metai.
Pasikonsultuoju dar su dviem ginekologais (vienas buvęs jos pačios kolega). Pasakė vieningą nuomonę. Jokios operacijos prie tokių rezultatų nereikia. Tik pasikartoti ~po 7mėn. pap tepinėlį. Mat praktikoje (pridalyvavę įvairiuose seminaruose, paskaitose) šiuo metu ginekologai iki paskutinio nenori pjaustynėti moters. Ypač man vis pabrėžia tai, jei nori susilaukti dar vaikų.
Grįžtu pas savo ginekologę po kelių savaičių ir atsisakau konizacijos argumentuodama tuo, kad dar noriu "palaukti". Nieko nemidėdama, kad buvau konsultuotis su kitais ginekologais.
2010 02 gautas trečiasis onkocitologinio tepinėlio atsakymas. Rezultatas HSIL CIN2, CIN3, CIS. Morališkai ruošiuosi konizacijai, nes jau tiek prigązdino mane poliklinikoje...Tipo duodu 50% ant 50%. Tipo arba vėžys arba ne...
Prisiskaičiusi, kad cis - tai 0 stadija vėžio puolu į depresijas. Vyrui bliaunu ant peties, o mamai nė žodeliu apie tai neužsimenu. Darbe susikoncentruoti nebegaliu.
Keliauju vėl konsultuotis, tik dabar dar su kita daktare
Peržiūri mano pap tepinėlių atsakymus, apžiūri pačią ir paminėjo, kad jokių didelių pakitimų "plika" akimi nemato. Ir pasiūlo pasidaryti naujovišką THIN PREP pap tepinėlį. Jis yra daug tikslesnis nei pap. Nes tiriamos tik tos ląstelės, kurios yra reikalingos būtent šiam tyrimui, o ne visas chaotiškų susigrūdusių ląstelių rinkinys kaip pap tepinėlio atveju.
2009 02 24 - šiandien
Gaunu THIN PREP pap tepinėlio atsakymą. Rezultatas LSIL CIN1. Šios daktarės, kaip ir kitų nuomonė ta pati - prie tokių nežimių pakitimų jokių operacijų ir biopsijų. Paaiškina tai, kad pap tepinėlyje gali labiau atsiskleisti ne baisiosios vėžinės (iki vėžinės) ląstelės, o pakitimai gali būti įtakoti uždegimų.
Dar užklausiu prie kokių rezultatų THIN PREP darote konizaciją. Pamini kad prie HSIL ir pataria nusiraminti.
Dabar THIN PREP`ą darysiuos po 4-turių mėnesių. Nežinia, blogės jis ar gerės....tik žinau vieną..."senesnės" kartos medikai linkę pjaustyti...."naujesnės" kartos - palaukti.
Jaučiu gausiu velnių nuo poliklinikos ginekologės...ji ir konizacijai mane buvo užrašiusi...
Fui....ir kiek prigązdino kartu su bendros praktikos gydytoja....Ir vis manoji ginekologė nepamiršdavo visiems "priminti" kad rugsėjo mėnesį atsisakiau konizacijos....
Ir žinot....iš dalies bijau aš tos konizacijos tik dėl vieno dalyko - būsimų vaikų. Kurių trokštu tiek sau, tiek savąjai mažei. Juk tikimybė išlieka, kad gims prieš laiką....
o vieninga didžiąja dalimi daktarų nuomone aš labiau pasitikiu, nei viena vienintele nuomone....
"Ko nori moterys, to nori Dievas."
A. Diuma