QUOTE(floridija @ 2009 11 12, 15:47)
As tai siulyciau pradeti nuo balkono, o tik paskui i lauka, mums taip rekomendavo gydytojai...
Va skaiciau tema ir man buvo idomu kaip prisipratinot lauke. Juk nesirengsi turbut i lauka tik 10 min. aplink nama apeiti.. Ir as galvoju, kad pradziai turbut kokia savaite balkone pasipratinsim, o i lauka jau apie pusvalandi bent pavaiksciot iseisim...
as visada pasiziuriu ar tinkamas oras eiti i lauka o siaip tai beveik kasdien eidavom su dukryte pasivaiksciot. is pradziu 15 min paskui 0.5 val ir galiausiai ismiegodavo po valanda, o kai lakstyt pradejo tai nebeskaiciuojam laiko kiek lauke prabuna
Dabar saltoka tai kiekviena diena valanda miega verandoj. Ir kiekviena sestadieni 3 val su teveliu miskelyje vaikstineja kol mamyte namus tvarko
Aš visus savo vaikus jau antrą dieną grįžus namo nešdavau laukan. Turiu šunų veislyną, šunis reikia išvedžiot tai mažiutė kasryt bet kokiu oru minimum valandai miškan važiuoja, o šiaip tai per dieną lauke išbūna 2-3 valandas
As irgi saviski keletos dienu i lauka veziausi be jokiu pratinimu balkone ar verandoj. Be to, pas mus praktiskai visa laika vejuota.
Nepykit, bet nelabai suprantu,koks tikslas po 15 min pratinti buti lauke. Juk nepratinot naujagimio is 37 laipsniu temperaturos pilve staiga atsidurti kokiu 23 laipsniu? Kiek aplink teko matyti, tai visos mamos sekancia diena su parsiveztu vaikuciu i lauka mauna.
Mane Lietuvos daktariu patarimai kartais zudo.
Nepykit, bet nelabai suprantu,koks tikslas po 15 min pratinti buti lauke. Juk nepratinot naujagimio is 37 laipsniu temperaturos pilve staiga atsidurti kokiu 23 laipsniu? Kiek aplink teko matyti, tai visos mamos sekancia diena su parsiveztu vaikuciu i lauka mauna.
QUOTE(angelu kalva @ 2009 11 16, 02:07)
As irgi saviski keletos dienu i lauka veziausi be jokiu pratinimu balkone ar verandoj. Be to, pas mus praktiskai visa laika vejuota.
mes bet kokiu oru kasdien bent valanda laukuty pabuti.kai gimem balandzio men.,gydytoja patare buti lauke kiek sirdis geidzia.tikrai nepratinau po kelias minutes.dabar,kai orai ne tokie palankus,manau,pabuciau apie valanda.juk vezimelis uzdaras,vejas neperpucia.o vaikeli galima siltai susukti.tiesa,sesute,atejus pirma karta palankyti,patare vaikeli rata apie nama apnesti.taciau mes su vyru tik pasijuokem ir darem savaip.
Mes pradžioj būdavom balkone. Pradėjom nuo 20 min ir taip iki 40min. Po to ėjom į lauką pusvalndžiui, o dabar jau net ir dvi valandas būnam, o grįžusios namo dar balkone miegam.
as tai kita diena isejau i lauka su maziuke, ir nebuvo jokiu pratinimu, aisku ji geguzes gale gimusi,tada ir orai geri buvo o siaip einam i lauka kasdien bent kokiom 2 valandom,tik kai lija tai nea,o jei tik purskia vis tiek einu. taigi sviezias oras ir vaikui ir mamai gerai ir maziuke geriau lauke miega ir grudinimasis sioks toks gaunasi
QUOTE(angelu kalva @ 2009 11 16, 03:07)
Butent! Kai a la kompetetingas gydytojas pataria "ka tik iskeptai maytei", tai si ir klauso jo "nurodymu". Kai auginau savo pirmagimi, tai irgi labai klausiau gydytoju, o dabar augindama dukra kartais tik tyliai pasijuokiu is, svelniai tariant, keistu rekomendaciju.
QUOTE(mari73 @ 2009 11 16, 10:42)
.tiesa,sesute,atejus pirma karta palankyti,patare vaikeli rata apie nama apnesti.taciau mes su vyru tik pasijuokem ir darem savaip.
Tarsi ritualas koks mistinis . Sutinki kaimyne, toji paklaus, ka cia darot? - Vaika aplink nama nesam..........
QUOTE(miix @ 2009 11 16, 15:48)
Butent! Kai a la kompetetingas gydytojas pataria "ka tik iskeptai maytei", tai si ir klauso jo "nurodymu". Kai auginau savo pirmagimi, tai irgi labai klausiau gydytoju, o dabar augindama dukra kartais tik tyliai pasijuokiu is, svelniai tariant, keistu rekomendaciju.
Paskutiniu metu tiek prisiklausiau visokiu protingu gydytoju duodamu patarimu kitoms, kad rimtai emiau abejot ju kompetencija Labai rimtai. Cia isvis ne i tema, bet negaliu neparasyt svieziausio. Pazistama pasigimde vaika pries menesi. Gydytoja liepe jau primatint misiniu, nes svorio mazai priaugo per savaite. Nera ka ir sakyt.
Mano maziukui 3 menesiai, tai kai toks rudeniskas oras lauke bunam 2-3 val, o kai lyja ar stiprus vejas is viso neeiname. O vasara, kai jam buvo 1 menesiukas jis budavo lauke beveik visa diena.