Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie ėjimą į lauką

mums labai patinka kieme buti, dukrytei 8men. Dabar neprisegu sportinuke dukrytes tai jai labai patinka kai laisvai jauciasi ir ziurineja aplinkui. Ypatingai patinka pauksciukus ziureti smile.gif
Atsakyti
oi merginos, manoji nuo 1,5 men nebenori vezime gulet... tik miegant ten beguli. rekia vezime baisiausiai, paimi ant ranku "staciai" tai patentinta dairos, labai megsta i lapus ziuret, net juokias kai jie juda smarkiai. turim dabar slinga. tai padetis pagerejo, tik nemoku isimti dar uzmigusios....
o siaip tai gasdinam mes su vyru savo mamas. vaikas be kepures, be kaldros ir dar ne vezime. tos abi jei galetu vaika i 5 kaldras susuktu. kepure dedu kai labai jau stiprus vejas pajuri. paskaiciau rodos vingro knygoj, kad nuo 15 laipsniu nereik tos kepures. gal ir buvau uzdejus per du menesius kelis syk.
as laikaus nuomones, kad geriau vesiau, nei per siltai (sita fakta mum ypac akcentavo per fiziologijos paskaitas, nes kudikiai negeba vesintis). manoji net nakti pradeda verkti kai uzkloju adijala. nusispardo ir toliau miega patenkinta. net man jau buna salta, o jai normaliai.
kai gryzom is ligonines namo, tai namie buvo gal 16 laipsniu (nes apturejom gaisra ir gyvenom pora savaiciu be puses stogo ir be kamino, tad nejo pasikurti katilo) tai ji matyt ir priprato vesiai gyventi.
si savaitgali net i jura buvom imerke bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif

Noriu su jumis pasitarti. leliukui yra 8 men. stai atejo rudenelis, ir as suku galva kaip ta leliuka aprengti :/ kol kas uztenka medziagines striukytes ir storesniu kelnyciu, bet juk tuoj atves. tai va toks klausimelis del kombinezonu. Kokius jus dedat savo leliukams? specialius rudeniu, ar tuos kur tinka ir rudeniu ir ziemai (su issegamu kailiu) ar perkat vientisus kombinezonus ar tuos is kelniu ir striukes? o gal kazkaip kitaip rengiat? gal zinot kurios firmos kombinezonai geriausi ir ar pirkti parduotuvej o gal cia supermamoj is mamu skelbimuose kur prekiauja ivairiais rubais? vienu zodziu laukiu jusu minciu sia tema, nes aprengt leliuka kai salta man toks issukis ... doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Norėjau pasiteirauti, ar vežate ir jei taip, tai kiek laiko šiuo metu (kai taip šalta) kūdikėlius į lauką? Pas mus dieną sukasi apie minus 10 ir aš saviškį vis dar išsitempiu 15-20 minučių į lauką, bet galvoju, ar tikrai nepersistengiu?
Atsakyti
QUOTE(Svirple @ 2012 01 31, 12:09)
Sveikos mamytės,

Norėjau pasiteirauti, ar vežate ir jei taip, tai kiek laiko šiuo metu (kai taip šalta) kūdikėlius į lauką? Pas mus dieną sukasi apie minus 10 ir aš saviškį vis dar išsitempiu 15-20 minučių į lauką, bet galvoju, ar tikrai nepersistengiu?

Prie -10 einame drąsiai tik būname apie valandą. Jei bus virš -15 tada jau neisime smile.gif
Atsakyti
mano mergytei 8men, vedu i lauka jei nebuna virs -10
Atsakyti
sveikutės 4u.gif

va mes irgi labai šaltuko nebijojom, iki -10 parpdavo vyras lauke, bet pireš pora dienų taip beparpiant rėkimo priepuolis (daiginam dantukus), tai dabar gydomės peršalimą, ir gana stiprų, prisikvėpavo per burnytę šalto oro matyt verysad.gif
Atsakyti
Maniske atvirksciai, daug geriau lauke miega. Kai buvo apie 2 men., neramesne buvo, nes diegliukai kamavo, bet veziojant uzmigdavo. Dabar 6men. irgi dar uzmiega, o jei nemiega, tai ziuri, kad ir gulimoj padeti, i mane smile.gif. O tik ivezu vezima namo, tai labai greit prabunda...
Atsakyti
mums 4 mėn ir einam iki -10 4u.gif
Atsakyti
Einam iki -10 (gydytoja rekomendavo taip iki 2ju metuku g.gif ), aisku, kai didelis vejas tai neinam.
Atsakyti
Prašau patyrusių mamų patarimo.. blush2.gif

Mūsų mažiukui - nepilnas mėnuo. Laukuty labai gerai miegasi, bet išsiruošimas į lauką tai stresas ir man, ir vaikui doh.gif

Į lauką stengiamės eiti, kaip ir rekomenduoja, iškart pavalgę, kad vaikas kuo ilgiau pabūtų lauke miegodamas. Bet mūsų mažylis atpylinėja. Tai visų pirma sudėtinga apsirengti, kad labai jo neišjudinti, o antra, man labai baisu, kad jis neužspringtų, tai guldau vaiką vežime ant šoniuko. Aišku, bandom atrūginti, tai tuomet jis išsibudina ir baisiai nepatenkintas rengiasi kombinezoną doh.gif tada įsirėkia ir reikia ramintis, nes juk rėkiančio į lauką nevesiu.. tada sušylam.. tada jau manbaisu, kad vaikas nesušaltų, jeigu išvešiu jį į lauką sušilusį.
Žodžiu.. siaubingai laukiu vasaros, kai nereikės rengtis..

Norėjau jūsų paprašyti pasidalinti patirtimi - kaip jūs organizuojat išsiruošimą į lauką? Gal aš ką nors blogai darau, kad ir vaiką išbudinu, ir pergyvenu dėl galimo atpylimo/užspringimo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zip @ 2012 03 18, 19:49)
Prašau patyrusių mamų patarimo..  blush2.gif

Mūsų mažiukui - nepilnas mėnuo. Laukuty labai gerai miegasi, bet išsiruošimas į lauką tai stresas ir man, ir vaikui  doh.gif

Į lauką stengiamės eiti, kaip ir rekomenduoja, iškart pavalgę, kad vaikas kuo ilgiau pabūtų lauke miegodamas. Bet mūsų mažylis atpylinėja. Tai visų pirma sudėtinga apsirengti, kad labai jo neišjudinti, o antra, man labai baisu, kad jis neužspringtų, tai guldau vaiką vežime ant šoniuko. Aišku, bandom atrūginti, tai tuomet jis išsibudina ir baisiai nepatenkintas rengiasi kombinezoną  doh.gif tada įsirėkia ir reikia ramintis, nes juk rėkiančio į lauką nevesiu.. tada sušylam.. tada jau manbaisu, kad vaikas nesušaltų, jeigu išvešiu jį į lauką sušilusį.
Žodžiu.. siaubingai laukiu vasaros, kai nereikės rengtis..

Norėjau jūsų paprašyti pasidalinti patirtimi - kaip jūs organizuojat išsiruošimą į lauką? Gal aš ką nors blogai darau, kad ir vaiką išbudinu, ir pergyvenu dėl galimo atpylimo/užspringimo?  blush2.gif

Nezinau kaip kitu mamyciu, bet mano vaikai visi tokie - nemegstantys rengtis, bet isejus i lauka nusiramina. Pabandykit sumazint ruosimosi laika iki minimumo, t.y. pries maitinima jau visus savo ir vaiko drabuzelius pasiruoskite, pati jau pusiau apsirenkit. O atrauginti toki maziuka tikrai reikia. Ir pati nestresuokit, tiesiog tokie maziukai daznai rekia, reikia priprast ir atlaikyt. Sekmes!
Atsakyti