oi oi, tikra tiesa, vargas su tuo ejimu i lauka. Sutinku kad sviesa vaikui butina, bet labai gerai prisimenu kaip pati nesdavau ratus atskirai, tada begom atgal i penkta auksta, atliekiu rengiu vaika, , nesu zemyn, Irgi maziukas ziema buvo, taip pat bijojau kad vezima be lopsio kas ne paimtu, bet reikejo rizikuoti
O dabar dukryte mano mazai buna lauke, nors salygos , nuosavas kiemas, jokiu laptu, bet du kart dienoje vaziuoju vaiko is mokyklos paimti, tai pries ir po 10 min pabuna lauke ,
savaitgaliais einame i miska. I vezima dedu vilnonini vokeli kad tikrai jau nesusals. O rengiu dvigubai: dvi maikutes, sliauztukai +kelnytes, cia kai buvo tikras saltis, o kitom dienom tik sliauztukai. aisku kombinezonas, bet paprastas.
I lopsi pas mame ideta plonas avikailis, ant jo silta vaikui guleti, nes vezimai visi sintetiniai ir nieko nuo ju gero.
na mes jau buvome pirma karta lauke
Rytoj vel kokiom nors 15 min. eisim (aisku jei geras oras bus) nu ir taip didinsim buvimo laika lauke
Rytoj vel kokiom nors 15 min. eisim (aisku jei geras oras bus) nu ir taip didinsim buvimo laika lauke
QUOTE(Jurmila @ 2010 02 11, 16:39)
Na bet mums ilgai būti atviroje saulėje uždraudė gydytojas - labai šviesi odelė, gali nudegti Mes ir su vyru abu šviesiaodžiai Tai gal aš geriau jau duosiu to vitamini D daugiau lašų nei rizikuosiu vaikučio sveikata
taigi ne sauleje reikia buti, o sviesoje sauleje ne vienam vaikuciui negalima ilgai. pavesiuke irgi praeina spinduliai lasinti lasus po 3-4 ne geriausia iseitis.. reikia lauke but ir nieko cia nepakeisi. as neziuriu, kad sunku, kad sukaisiu, as zinau kaip nesukaist, gi ne vaikas esu. sunku aisku sunku, bet cituojant jusu zodzius nerizikuosiu vaiko sveikata ir i lauka eisiu sunku man ar ne. nes laukt vyro, kol gris tai nesamone, lauke temsta ir sviesa nebe ta, na gyd rekomenduoja nuo 10 - 13 eit - geriausias paros laikas vaikiukams lauke.
bet aisku, kam geriau miegot balkone ir lasintis daug lasu, tai as ne pries.
QUOTE(Tikaram @ 2010 02 11, 18:38)
sunku aisku sunku, bet cituojant jusu zodzius nerizikuosiu vaiko sveikata ir i lauka eisiu sunku man ar ne.
O kas gi čia atsitiks tai vaiko sveikatai, kad į lauką eis kas antrą dieną, o ne kiekvieną? Galima būti diskutuot be galo be krašto apie lauko naudą ar (ne)naudą. Jei važinėtis miške ar kur parke, tai visiškai sutinku, kad naudinga. O jei aplink vien gatvės ir mašinų eilės, tai dar reikėtų gerai pagalvoti, gryname ore važinėjames ar ne
Išvada ta, kad kiekviena mama elgiasi pagal savo situaciją ir taip, kaip mano esant geriausia
QUOTE(Jurmila @ 2010 02 11, 21:45)
O kas gi čia atsitiks tai vaiko sveikatai, kad į lauką eis kas antrą dieną, o ne kiekvieną? Galima būti diskutuot be galo be krašto apie lauko naudą ar (ne)naudą. Jei važinėtis miške ar kur parke, tai visiškai sutinku, kad naudinga. O jei aplink vien gatvės ir mašinų eilės, tai dar reikėtų gerai pagalvoti, gryname ore važinėjames ar ne
Išvada ta, kad kiekviena mama elgiasi pagal savo situaciją ir taip, kaip mano esant geriausia
taigi rasiau - del to pacio vitamino D.
del rachito. ir tai neuztenka vien lauko, reikia ir mankstu, masazu, lasu, bet laukas - pagrindine priemone rachito profilaktikai ar jusu gydytoja jums to nesake? ir tikrai nera geriau lasinti po 4 lasus to D. man isvis keista skaityt, kai mamos raso - saves gailiu, prekaisiu, jei vezima nunesiu, ar migdau balkone, tai filma paziuriu, ar gaila laiko, kitus darbus nudirbu... o ko tada gyd. primygtinai liepia eit i lauka????
QUOTE(Tikaram @ 2010 02 11, 23:10)
taigi rasiau - del to pacio vitamino D.
del rachito. ir tai neuztenka vien lauko, reikia ir mankstu, masazu, lasu, bet laukas - pagrindine priemone rachito profilaktikai ar jusu gydytoja jums to nesake? ir tikrai nera geriau lasinti po 4 lasus to D. man isvis keista skaityt, kai mamos raso - saves gailiu, prekaisiu, jei vezima nunesiu, ar migdau balkone, tai filma paziuriu, ar gaila laiko, kitus darbus nudirbu... o ko tada gyd. primygtinai liepia eit i lauka????
o pavz mes nors ir einam y laukutį, mano mazasis yra nusigulejas galvytes uzpakaly ir ten ner plaukuciu ir gerem 3lasus D vitamino, tai kad nesvarbu ar mes butum eja y ta lauka ar ne vistiek gerem dar pokolkas daugiau lasiuku.
o tai balkone sakot mažiau dienos šviesos nei ne balkone
mano patirtis rodo, kad jokio skirtumo.
mano patirtis rodo, kad jokio skirtumo.
QUOTE(kristynka* @ 2010 02 12, 08:47)
o pavz mes nors ir einam y laukutį, mano mazasis yra nusigulejas galvytes uzpakaly ir ten ner plaukuciu ir gerem 3lasus D vitamino, tai kad nesvarbu ar mes butum eja y ta lauka ar ne vistiek gerem dar pokolkas daugiau lasiuku.
taigi jusu vaikui tik 3men, gimusiems ziema ir rudeni zymiai sunkiau. musu oras apsiniaukes ir to vitamino D gaut sunkiau, todel ir reikia eit, padet savo zieminukams.
mes kai buvom pas gyd tai ji irgi sake eit ir eit ir eit i lauka, nes ziema vitaminas gaminasi sunkiau, todel eit reikia dazniau.
Mes šiandien labai smagiai pasivaikščiojom. Ryt vaikščiosim Druskininkuose, oi kaip laukiu.
QUOTE(Fėja* @ 2010 02 12, 10:09)
aisku
mes siandien miske pasivaiksciojom, na lb faina, nei vejo, nei nesnigo ramu, tylu
QUOTE(Luttuke @ 2010 02 12, 20:10)
Siaip buvom siendien lauke, vaiksciojom beveik 2 val. ir sutikau tik 1 mama su vezimu, o oras visai nesaltas, tik, kad sninga. Pries pora dienu berods, kai buvom lauke, buvo velniskai salta, bes saule sviete, tai vezimeliu buvo pilna ant kiekvieno kampo. Kokiu 30-40 matem
O pas mus visą dieną snigo, pustė Nebuvom lauke Tai vat kad tas oras toks apgaulingas, kitą kartą nesuprasi Išeini į kiemą - atrodo nešalta, o pasukus už namo kampo pasirodo, kad vėjas žvarbus