Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos lūžis

QUOTE(vilmantė @ 2010 03 17, 20:44)
Sveika. Kiekvienos lūžis individualus. Įdomu ar tau įsuko pozicinį sraigtą? Jeigu taip, tai minti negalėsi kol jo nepašalins, nes gali jis lūžti. Jeigu minti leidžia, tai ir vairuoti manau galima, bent aš irgi jau vairuoju. Dėl reabilitacijos priklauso irgi pagal TLK klasifikuojamus lūžius - plačiau: http://www3.lrs.lt/p...edas?p_id=36787
Dar priklauso nuo šeimos gydytojo įmonės kvotų. Laikykis ir stiprybės

Papildyta:
Sveikutės visos, šiandien buvau pas mane operavusią gydytoją, tai po apžiūros net nusiraminau, pūlinukas gyja  thumbup.gif , pjūvis irgi gyja  thumbup.gif . Mokiausi vaikščioti su vienu ramentu. Gydytoja pamokė, kad  ramentas turi būti kitoje rankoje negu lūžusi koja, o tai reiškia, kad vėl mokytis iš naujo vaikščioti nes visiškai nepavyksta judėti  g.gif. Kai žaizdos užgis, liepė pasidaryti vonelę su druska ir šiltu vandeniu ir taip procedūrintis  biggrin.gif .
Segtuk, kaip tau reabilitacija?

aciu vilmante, pasiskaitinesiu, as mat ir nezinojau, nei kokie tie varztai, nei kiek man ju ten isuko, sake pries operacija, kad suks varzta, bet kad suka ir po kelis net nezinojau doh.gif
Siandien istrauke paskutini siula, pirmadieni vel rentgenas, sake daryt juros druskos voneles... unsure.gif
Atsakyti
sveikos mergaitės

Soft, žiūrėk, vanduo turi būti 36 laipsnių. Kiek laiko gyd. neleido minti kojos? Ar koja tinsta? Kiek laiko turi laikyti ją horizontaliai? Ar mankštą darai? tai svarbu, kad paskui lengviau atsistotum. Šiaip kaip jautiesi, ar daug strioko?

Madam,pamėgink sėdėdama vandeny tiesiog ją pastatyti. Sėdint svorio kojai tiek nekliūna. Gal jau pas gyd. buvai?

Na Vilmante tai turbūt jau varinėji, kad neparašai?

na mankkštinamės toliau ir intensyviai...
Atsakyti
QUOTE(segtukas @ 2010 03 19, 16:53)
sveikos mergaitės

Soft, žiūrėk, vanduo turi būti 36 laipsnių. Kiek laiko gyd. neleido minti kojos? Ar koja tinsta? Kiek laiko turi laikyti ją horizontaliai? Ar mankštą darai? tai svarbu, kad paskui lengviau atsistotum. Šiaip kaip jautiesi, ar daug strioko?

Madam,pamėgink sėdėdama  vandeny tiesiog ją pastatyti. Sėdint svorio kojai tiek nekliūna. Gal jau pas gyd. buvai?

Na Vilmante tai turbūt jau varinėji, kad neparašai?

na mankkštinamės toliau ir intensyviai...

labas visoms 4u.gif , na pagaliau issimaudziau,jauciuosi atjaunejusi lotuliukas.gif
segtuk, man kazkaip nurodymu dar mazai dave, sakiau jau susirasysiu visus klausimus pirmadieniui, nes matau, kad nieko nezinau, manksta sake bus, bet dar neskyre, minti leidzia ant kulno, nes luzes krastinis pedos kaulas, koja siek tiek dar sutinus..as jau vaikstau ir be to savo gipsinio pado siandien, gydytojas leido, jei sako protingai minsi g.gif tik susibintavau ir viskas, net i siaurus dzinsus pagaliau galejau koja ikist biggrin.gif.....kazkaip geriau jauciuos, kai nereik visur po kambarius tampytis tu ramentu, ir dar i rankas kai ka galiu paimti, ir puodeli panest galiu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš jau varinėju visur kur tik įmanoma, nes 3 mėn. jau atsibodo tūnoti namuose. Procedūrų jokių atlikti negaliu dėl savo to pūlinuko bash.gif. Dabar sėdžiu namie ir mastau kuris gydytojas teisus dėl ramentų (nes mokausi vaikščioti su vienu). Taigi, operavęs gydytojas sako, kad ramentas turi būti priešingoje rankoje lūžusios kojos g.gif , gydantis gydytojas sako, kad ramentas turi būti lūžusios kojos pusėje g.gif. Tai kuriuo dabar man klausyti mega_shok.gif. Na tai as turbūt būsiu smartass.gif ir vaikščiosiu puse dienos su ramentu vienoje rankoje, o kitą pusė dienos kitoje rankoje biggrin.gif. O šiandien dar susitikau parduotuvėje gydantį gydytoją, tas sakė, kad išvis aš meščiau ramentus fool.gif.

O jus gal iš didžiųjų miestų? Aš tai iš provincijos, kur apskritai gerą gydytoją sunku pasirinkti.

showoff.gif showoff.gif showoff.gif showoff.gif showoff.gif showoff.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės.
Vilmante ir aš tokią dilemą sprendžiu. Priešingoje pusėje remiantis visas svoris tenka ant sveikos kojos klubo, o remiantis lūžusios kojos pusėje pripratus turbūt sunku bus atsisakyti. Taigi ruošiuosi, mėginu, ir manau kaip patogiau taip ir reikia daryti. Pati esu iš Vilniaus, taigi gyd.taip pat nedaug ką sako ar aiškina. Beskaitinėjant internete daug kas su tokia problema ( nenoru paaiškinti) susiduria. Mano traumatologė įsižeidė ir atfutbolino pas terapeute, kur ir tęsiu biuletenį. Gal tai nutiko tik dėl to kad reabilitaciją terapeutė gali skirti, bet tolimesniam gydymui pas save talonėlio nedavė.
Turbūt nebūna taip, kad iš kart atsistojęs ir nueitum. Ir tegu jie pyksta, o jau mes kaip išeis, kai galėsim tada ir nubėgsime. Tik atsistojus, oper. chir. liepė pritūpimus daryti, tam momentui tai pasirodė iš fantastikos srities.

Teisingai Soft, susirašyk klausimėlius. Bet su kiekvienu gyjimo etapu jų daugiau atsiranda. Patariu: aš jau daugiau kaip savaitę nakčiai apvynioju koją pamuštu kopūsto lapu ir ryte tinimas minimalus, o be to ir skausmą malšina. Koks jausmas atsistojus? Ar ilgai nevaikščiojai? Ar skauda?

Kur Madam dingo? Kaip tau sekasi?
Atsakyti
nu jo...vilmantes situacija primena ir maniske- biuleteni tesiantis gydytojas- sako tik butinai saldyk saldyk koja, o operaves chirurgas- nors kelis kart klausiau- ne, nereikia g.gif ir nzn zmogau kuo tiket doh.gif Bet as labiau linkus tiketi operavusiuoju, nes jis traumatologinio skyriaus vedejas, man jis tikrai kompetetingas pasirode, tiek padeku prirasyta apie ji, ir sesutes gyre..
segtuk, man tos kojos jau nebeskauda kaip pradzioj, kai tik nuleisdavau, bet dabar kai leido man remtis ant kulnies, apsidziaugiau, ir matyt per daug leidau tai vargsei kojai- i vakara sutino kulnis, ir nebegaliu jau ant jos primint verysad.gif tad teks rist kulni kopusto lapu unsure.gif
Atsakyti
Soft, tik neišsigąsk skausmo, po kopūsto tikrai atleis. Man viena kineziterapeutė aiškino, kad po operacijos, dar nejudinant susikaupia nereikalingos medžiagos ir tinimas turi būti, ir mankštinant jis greičiau išsivaikšto, pasišalina. Gal truputi paskubėjai ir persistengei, bet tai nėra blogai, nes taip turi būti. Pavaikštai - pailsi ir vėl ratu. Man patinsta, pamėlynuoja, palaikau pakėlus ir vėl ratu. Šaldymas nuima tinimą, bet sąnariams nesveika. Rišk kopūstu, paglostyk kulnį. Kopūstą sumušu mėsos plaktuku ( išpjaustau kietus viduriukus - jie palieka gilias įspaudas) tada į rankšluostuką, ir apvynioju elstiniu bintu, taip ir miegu visą naktį.
Viskas bus gerai, gal mes per greitai norime bėgioti?
Tvirtybės. Rašyk kaip sekasi.
Atsakyti
sveikos, moterytės 4u.gif labas, Soft, prisijungusi
aš jau VAIKŠTAU!!! ir vairuoju rolleyes.gif
taigi, viskas buvo taip smile.gif
prieš kokias 4 dienas susiradau antrą šlepetę ir pamažu pradėjau minti
po to susiradau antrą batą ir išėjau rimčiau pasivaikščioti. sekėsi visai neblogai. na tada jau sėdau vairuoti ir pas gydytoją nedarbingumo prasitęst jau pati nuvairavau thumbup.gif jausmas fantastiškas! apie reabilitaciją nieko gero man nepasiūlė, o iš tiesų ir aš ypatingai neprašiau. operavęs chirurgas man buvo sakęs, kad svarbiausia vaikščioti, vaikščioti ir dar kartą vaikščioti - tai geriausia ir natūraliausia mankšta.
na o prieš porą dienų jau ir vieną ramentą pasidėjau.
http://www.vgpul.lt/...kamus-ramentus/ čia perskaičiau, kad vieną ramentą reikia laikyti sveikoje kūno pusėje. tai taip ir vaikštau. koja vakarop truputį patinsta, sunkoka ji tokia, bet turbūt taip turi būti, kol raumenys sustiprės. manau, kad greitai aš visai padėsiu ramentą.
žinot, moteriškės, man atrodo, kad didžiausias sveikimo variklis yra begalinis noras pasveikti ir tikėjimas tuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madammmm: 22 kovo 2010 - 14:17
sveikos likimo kolegos 4u.gif nu kaip saunu madammmm, bet visai nepavydziu, nes ir man nuo vakar leido minti, ir bandyt vairuot thumbup.gif thumbup.gif .pasirodo ir man susukta kaip tau 10 mazu varzteliu, tik kazkodel man jau leidzia minti nelaukiant 6 savaiciu g.gif , dar tik 21 diena ...idomiai, nu mano, aisku, ne sanarys luzes unsure.gif As tai vakar pabandziau vairuot su savo gipsine langete, tai kaip is naujo mokyciaus biggrin.gif , bet is leto galima po savo rajona paraizyt, po centra baisoka butu, kai nejauti pedalo doh.gif Bet jau nors tiek gera zinot, kad reikalui prispyrus visur galesiu nuvaziuot, nebereiks jaustis tokiai priklausomai thumbup.gif
Kaip kitoms sekas? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,jungiuosi ir as ,pasidare lb juokinga paskaicius pirmas zinutes apie kritimus su ramentais,as tai sita suprantu,o juokinga,nes as sugebejau net is vezimelio iskristi biggrin.gif pati koju slaunyse metalus ir varztus turiu.jie ideti jau nuo 2008.10.14 ,ir dar ju negali isimt.gal kad luziai stiprus buvo.
Atsakyti
QUOTE(Indruxa @ 2010 03 23, 23:39)
Sveikos,jungiuosi ir as ,pasidare lb juokinga paskaicius pirmas zinutes apie kritimus su ramentais,as tai sita suprantu,o juokinga,nes as sugebejau net is vezimelio iskristi biggrin.gif pati koju slaunyse metalus ir varztus turiu.jie ideti jau nuo 2008.10.14 ,ir dar ju negali isimt.gal kad luziai stiprus buvo.

oho, tai paciai isvis sunku su vezimeliu net doh.gif tai kur taip sugebejai, ar autoivykis nelaimingas... g.gif
as tai sprendziu klausima, kaip prisitaisyt prie kojos koki pagrinda, kad galeciau lauke vaiksciot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Soft @ 2010 03 24, 12:40)
oho, tai paciai isvis sunku su vezimeliu net doh.gif  tai kur taip sugebejai, ar autoivykis nelaimingas...  g.gif
as tai sprendziu klausima, kaip prisitaisyt prie kojos koki pagrinda, kad galeciau lauke vaiksciot g.gif

as jau vaikstau,sunkiai skauda bet einu,nes ant ramentu nelabai mokejau.joa as po avarijos.tai ne tik kojos ir dvi rankos ir gaktikaulis sulauzyti ir smegenu sutrenkimas cool.gif
Atsakyti