Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos lūžis

QUOTE(vilmantė @ 2010 03 12, 16:42)
o kodėl tau dar reikia rentgeno? g.gif
kada tau pas chirurgą? aš tai pas traumatologą lankausi unsure.gif

segtuk, kaip tau sekasi? 4u.gif

ai, nežinau tiksliai, kaip tie daktarėliai vadinasi, gal ir traumatologas ax.gif
na va, mane jau peršvietė, pakonsultavo. rentgenas ir reikalingas tam, kad pažiūrėtų kaip gyja.
kai sueis 6 savaitės, tada ir aš jau ant abiejų kojų atsistosiu. tai bus po savaitės.
sakė, kad viskas labai gražiai ir teisingai gyja. o kai atsistosiu, tada per dvi savaites turėsiu ramentus visai padėti. tikiu, kad taip ir bus thumbup.gif
bet varžteliai tai įspūdingai atrodo doh.gif pas mane jų net 10 ir plokštelė. su daktarėliu atsisveikinau pusmečiui. tada ir išims man visą tą auksą.
reikės šeimos gydytojos apie reabilitaciją pasiklausinėti g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės, na va, turbūt prisivaiksciojau blush2.gif Pirmas jausmas pastacius koja - fantastiškas thumbup.gif . Bandžiau ridinėti spygliuotą kamuoliuką padu, tai nieko nejaučiu. Raumuo labai sunykęs. O kas keisčiausia, tai ant seno (pirmo) pjūvio apačioje iškilo gumbas. Jis yra labai minkštas ir aplink jį labai paraudę. Jame renkasi kraujas ir viršūnėlėje matosi pūlinukas, tai dabar laukiu kada jis susprogs. Skambinau traumatologei, tai sakė, kad degtinės kompresą užsidėčiau. Nelabai aš suprantu iš kur jis atsirado (gal kad vaiksčioti per anksti pradėjau) ar čia nešvarumus organizmas nori per pirmą pjūvį pašalinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 14, 13:30)
Sveikos mergaitės, na va, turbūt prisivaiksciojau

vilmante, o kaip tau sekėsi iš karto eiti? ar skaudėjo? kaip paskui koja jautėsi? nesutino?
sėkmės, stiprybės mirksiukas.gif mes su tavim drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(madammmm @ 2010 03 14, 17:58)
vilmante, o kaip tau sekėsi iš karto eiti? ar skaudėjo? kaip paskui koja jautėsi? nesutino?
sėkmės, stiprybės  mirksiukas.gif mes su tavim  drinks_cheers.gif

aš jau minu visu padu, jei tik stipriau priminu tai atrodo, kad milijonas adatukių į padą susminga. pirmas dienas lb skaudėjo raumenį, sanarius, bet aš bijojau mint. o koja tai ištinusi, bet gydytoja sakė, kad ištins.

o ką man daryt dėl to pūlinio, jis toks paviršinis, bet didelis guzas nu toks iškilimas kaip kalnas.
Atsakyti
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 14, 18:56)
o ką man daryt dėl to pūlinio, jis toks paviršinis, bet didelis guzas nu toks iškilimas kaip kalnas.

degtinės kompresiukas nepadėjo?
aš paprasati visokius spuogus ir pūlinius su arbatmedžio aliejum tepu. stebuklingas vaistas.
net nežinau.... jei tas guzas pjūvio vietoje ir skauda, tai gal gydytojai pasirodyt reiktų g.gif
Atsakyti
Na sveikos mergaitės. Vakar trūko tas mano pūlinukas, tai dezinfekavau spiritu ir užklijavau pleistru. Siandien buvau pas savo gydantį gydytoją apžiūrai. Nulupęs pleistrus jis iš manęs išsišaipė - sako gal valsą su vyru šokai? schmoll.gif , nors praeitą trečiadienį liepė vaiksčiot man ir pas jį jau ateiti vienu ramentu doh.gif. Tai prie to pačio ir siūlus ištraukė. Paguodos jokios nesulaukiau, sakė, kad gali būti pūlinys susidaręs dėl to, kad gal mano kaulas varžtuką metą lauk arba organizmas nepriima plokštelės g.gif. Išrašė NIMESILIO nuo uždegimo ir tepalo BETADINE, tai dabar kiekviena dieną atvykti perišimams ir stebėti tą žaizdelę - ar ji traukiasi (plečiasi), ar neraudonuoja, ar temperatūra nepakils ir pan. Liepė ir toliau vaikščioti. Aš nusprendžiau, kad pasirodysiu savo operavusiam gydytojui, tai jis mane apžiūrės ir padarys konkrečias išvadas kas man čia atsitikę. Šiandien jau pas gydytoją aš atsidūriau vairuodama automobilį thumbup.gif , akseleratorių spausti vieni niekai, o stabdžių pedalą tai jau sunkiau (teko ir rankiniu stabdžiu pasinautoti, kad greičiau sustabdyti), jausmas nerealus.
Sveikit mergaitės ir kantrybės mirksiukas.gif
Atsakyti
šaunuole tu, vilmante, kad jau vairuoji!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pavydžiu... baltai mirksiukas.gif va va, apie stabdžių pedalą aš jau anksčiau pagalvojau, kad gali būti sunkoka. na bet mes susitvarkysim assa.gif
vilmante, o juk pati gali persirišti žaizdas... pas mane kaip buvo žaizdos iki siūlų ištraukimo ir po to, tai aš labai sėkmingai pati persirišinėjau rolleyes.gif

segtuk, turbūt šiandien į procedūras keliavai? kaip sekėsi?
Atsakyti
QUOTE(madammmm @ 2010 03 15, 17:10)
šaunuole tu, vilmante, kad jau vairuoji!!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  pavydžiu... baltai  mirksiukas.gif  va va, apie stabdžių pedalą aš jau anksčiau pagalvojau, kad gali būti sunkoka. na bet mes susitvarkysim  assa.gif
vilmante, o juk pati gali persirišti žaizdas... pas mane kaip buvo žaizdos iki siūlų ištraukimo ir po to, tai aš labai sėkmingai pati persirišinėjau rolleyes.gif

man neleido perišinėti pačiai unsure.gif unsure.gif unsure.gif

MERGAITĖS, papasakokit kaip jums sekasi? kaip su vaikščiojimu jums?

o dėl vairavimo madam, tai manau ir tu tuoj jau vairuosi thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmantė @ 2010 03 15, 18:39)
man neleido perišinėti pačiai unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

MERGAITĖS, papasakokit kaip jums sekasi? kaip su vaikščiojimu jums?

o dėl vairavimo madam, tai manau ir tu tuoj jau vairuosi thumbup.gif  thumbup.gif

keista, kad neleido pačiai... nors teisingai, tegul dirba jie savo darbą smile.gif

aš dar laukiu, kada tos 6 savaitės stuktels... jau nedaug, kelios dienos liko. tikiuosi, gerai darau, kad dar kenčiu ir nesistoju ant tos kojos. gydytojas sakė, kad kaulas gyja 6 savaites ir nieko čia nepagreitinsi. na bet sėdėdama, o kartais ir stovėdama koją nuleidžiu, tik svorio ant jos nepermetu. kai pabūna koja nuleista, tai vakarais šiek tiek daugiau patinsta...
Atsakyti
sveikos, jungiuosi ir as i jusu buri 4u.gif Man luzo pedos kaulas, dejo varzta, dar siulu visu neiseme, bet jau ryt ruosias, baisiai idomu, ar bus kokia reabilitacija g.gif Man pasake, kad vairuot 2 men negalesiu verysad.gif , nors ant kulno mint leidzia...
Atsakyti
QUOTE(Soft @ 2010 03 17, 19:22)
sveikos, jungiuosi ir as i jusu buri  4u.gif  Man luzo pedos kaulas, dejo varzta, dar siulu visu neiseme, bet jau ryt ruosias, baisiai idomu, ar bus kokia reabilitacija g.gif Man pasake, kad vairuot 2 men negalesiu verysad.gif , nors ant kulno mint leidzia...

Sveika. Kiekvienos lūžis individualus. Įdomu ar tau įsuko pozicinį sraigtą? Jeigu taip, tai minti negalėsi kol jo nepašalins, nes gali jis lūžti. Jeigu minti leidžia, tai ir vairuoti manau galima, bent aš irgi jau vairuoju. Dėl reabilitacijos priklauso irgi pagal TLK klasifikuojamus lūžius - plačiau: http://www3.lrs.lt/p...edas?p_id=36787
Dar priklauso nuo šeimos gydytojo įmonės kvotų. Laikykis ir stiprybės

Papildyta:
Sveikutės visos, šiandien buvau pas mane operavusią gydytoją, tai po apžiūros net nusiraminau, pūlinukas gyja thumbup.gif , pjūvis irgi gyja thumbup.gif . Mokiausi vaikščioti su vienu ramentu. Gydytoja pamokė, kad ramentas turi būti kitoje rankoje negu lūžusi koja, o tai reiškia, kad vėl mokytis iš naujo vaikščioti nes visiškai nepavyksta judėti g.gif. Kai žaizdos užgis, liepė pasidaryti vonelę su druska ir šiltu vandeniu ir taip procedūrintis biggrin.gif .
Segtuk, kaip tau reabilitacija?
Atsakyti
Sveikos mergaičiukės. Į dieną po du kartus varinėju į polikliniką. Ryte - mankšta, vakare magnetoterapija. Šiandien dar kažkokia viena bus procedūra. Makštoje - kai palamdė koją, tai visą dieną jos beveik nejaučiau, ta prasme - neskaudėjo. Po pirmos makštos, grįžusi nulūžau pamiegoti. Geras dalykas mankšta. Pati taip neišsimankštinčiau. O remiuosi vistiek dar ramentu ir lazda. Koja kažkaip sunki. Nors šiandien ryte jau jaučiau ją kitaip, na gyvai turbūt. Vis mąstau kaip tą vieną lazdą mesti. Sakau reikia į skverną įsikabinti, bet dar nedrąsu. Kiekvieną vakarą sąžiningai dedu kopūstą - nerealu, bet ryte atsikeliu beveik be tinimo, tik koja kiek pastingusi. Na o pritūpimai neišeina, gal kada vėliau, dabar bent koją prie kojos vis arčiau ir arčiau pristatau.

Madam, o kokį arbatmedžio aliejų naudoji? eterini? apie ji rašo, kad jis daugiau pačiai odai, nei sąnąriams ar kaulams tinka, nors ir man ji pažįstama siūlė.

Vilmante kamuoliuką pajusi. Pradžioje ritinėji, paskui kiek koja jį paspaudi.

Taigi kaip sekasi toliau sveikti?
Atsakyti