Teko ir man su sios akuseres pagalba gimdyti savo mazyle... Siaip viska atliko profesionaliai, tik siek tiek iplysau, taciau po gimdymo ji tik uzbego pasiimti vokelio ir daugiau ne karto neatejo pasiziureti nei manes, nei mazyles. Sumokejom jai 300 lt. Siaip tikrai tikejausi is jos pagalbos priziurint mazyle, tad teko labai skaudziai nusivilti ir net gi asaras lieti, kad niekam nesi idomus
QUOTE(motinas suchkus @ 2008 08 03, 21:09)
Teko ir man su sios akuseres pagalba gimdyti savo mazyle... Siaip viska atliko profesionaliai, tik siek tiek iplysau, taciau po gimdymo ji tik uzbego pasiimti vokelio ir daugiau ne karto neatejo pasiziureti nei manes, nei mazyles. Sumokejom jai 300 lt. Siaip tikrai tikejausi is jos pagalbos priziurint mazyle, tad teko labai skaudziai nusivilti ir net gi asaras lieti, kad niekam nesi idomus
Ir pas mane ji neuzbego po gimdymo, bet as ir nesitikejau.
Siaip, mano nuomone, jos pareiga yra priimti gimdyma, o pogimdyvine prieziura priklauso akuserinio skyriaus personalui, nebent jus su ja taretes, kad jumis domesis ir rupinsis po gimdymo.
Be to, jei kazko reikia ar kas neaisku po gimdymo, tai turi eiti ir klausti, tikrai seseles minetam skyriuj padeda ir paaiskina. Zinoma, gal kai paskutiniu metu daug gimdymu, jos gal ir nespeja apibegti visu palatu klausinedamos, kas ir kaip, bet jei kas neaisku, tai nereikia guleti ir laukti, kol kas pasirupins.
Mano gimdyma prieme ji, as buvau apakinta kai ji mane aplanke po gimdymo, nesitikejau
Taremes is anksto, kad ji priims gimdyma
Taremes is anksto, kad ji priims gimdyma
laba, as noriu paklausti o kaip ji atrodo, nes as galvoju kad gimdziau pas ja,,bet neesu tikra, nes kazkaip nebuvo noro skaityt kas ant korteles parasyta
QUOTE(motinas suchkus @ 2008 08 03, 22:09)
Sios akuseres pagalba pagimdziau savo dukryte. Nuostabus, siltas zmogus, puikiai atliekantis savo be galo atsakinga darba. Dziaugiausi, kad toks zmogus pirmas paeme mano dukryte ant ranku. Manau, sios akuseres deka, komplikuotai prasidejes gimdymas baigesi puikiai: dukryte buvo ivertinta desimtuku. TAip pat, guledama VGN maciau, kiek daug gimdyviu, su kokiom problemom ir kaip gimdymo skyriuj begioja gydytojai ir akuseres, dirbantys naktim, savaitgaliais, per sventes, tikrai nelaukiau kazkokios paramos ir paguodos po gimdymo. Naujagimiu skyriuj dirbancios akuseres padejo naujagimiu prieziuros klausimais.
Atsitiktinai ir aš papuoliau pas visų išgirtąją Boženą ir ... kažkaip nepajutau nei švelnumo, nei kažko išskirtinio Tiesa - kirpti neprireikė, o tai laaaabai gerai :
man tik nelabai graži pasirodė jos frazė išeinant, IKI RYTOJAUS, aš išgirdau aiškų raginimą atsiskaityti bet kadangi buvau po narkozės tai nieko neatsakiau, vienodai švietė... daugiau nesusitikom
nors jos greitumas man patiko, t.y. kaip greit izoliatorius buvo paverstas gimdykla, mat visos buvo užimtos, o veikla buvo labai aktyvi. Labai darbšti ir profesionali man ji pasirodė.
man tik nelabai graži pasirodė jos frazė išeinant, IKI RYTOJAUS, aš išgirdau aiškų raginimą atsiskaityti bet kadangi buvau po narkozės tai nieko neatsakiau, vienodai švietė... daugiau nesusitikom
nors jos greitumas man patiko, t.y. kaip greit izoliatorius buvo paverstas gimdykla, mat visos buvo užimtos, o veikla buvo labai aktyvi. Labai darbšti ir profesionali man ji pasirodė.
Gimdžiau savo pirmąjį pas ją "susitarus". Buvau patenkinta kaip ji atliko savo darbą. Tiesa po to labai tikėjausi, kad ji ateis dažnai ir dar daug ką paaiškins... Buvo atėjusi kartą, papasakojo mano gimdymo sunkumus, davė patarimų dėl naujagimio ir atsisveikinom. Dabar puikiai suprantu,kad jos darbas - priimti gimdymą, bet ne pogimdyvinė priežiūra, kurios čia daug kas tikisi. Tiesiog kai įgauni gyvenimiškos patirties daug kas visai kitaip atrodyti ima . Reziumuojant galiu tikrai drąsiai rekomenduot ją kitiems.
Man irgi patarė tartis su akušere. Tik girdėjau su Božena viena bėda - laaabai daug gimdyvių su ja tariasi. Tai todėl ir to dėmesio gal nespėja visiems apdalinti, o šiaip girdėjau ji akušerė liuksiška.
ačiū labai visoms už atsiliepimus:) susidariau įspūdį apie tą Boženą