Įkraunama...
Įkraunama...

Namudinis darželis Šeškinėje

Dar pagalvojau brūktelėsiu dėl to reikalo, kad ateina nauji tėveliai apsižiūrėti ir vakare tik įmanoma susitart.

Čia pamodeliuosiu situaciją.
Įsivaizduokit save Jolitos vietoj. Ateina mama/tėtis apsižiūrėti. Ji siūlo vakarą? KOdėl? Gal kad bent daiktai būtų vietoj sudėlioti ir trupinukai surikti? Taip , visi tėveliai nori matyti, kad veiksmas vyksta, darželis gyvas, o iš tiesų jei ateitumėt į tokią vietą, kur negali atsisėsti per žaislus, kokia nuomonė susidarytų? Tai žmogus susitvarko, kai svečius kviečia.

Kaip pabendrauti su tėvais dienos metu? Kai tai sysiu, tai kaku? Kaip atsakyt į klausimus, kai vaikai apsiklijavę aplink? Oi tikrai - galima pakviesti dieną pietų miego metu - tai bet gal miega vaikai?? Ti ir kviečia vakare, kai ramiau.

O kodėl nėra kitų auklyčių? Tai jos gal jau nedirba?? Po 6 atvažiavus, tai joms gal jau baigės darbo diena?

Nematau čia absoliučiai nieko nelogiško. Daryčiau lygiai taip pat, jei būčiau jos vietoje. O jei būčiau mamos vietoje ir jei man trūktų info - paprašyčiau ateiti dienos metu - esu tikra, kad suderintumėt su Jolita - ji mielai priimtų pagalbą maišant košę ar skaitant pasakas vaikams.
Atsakyti
Na, mano vaikas irgi lankė šį darželį, bet jau prieš kelerius metus. tiesa, neilgai, vos keletą mėnesių. Iš pradžių, kaip ir daugelis, buvau apsižavėjusi iki negalėjimo. Tačiau dabar liko toks neskanumas... Vaikas niekada nenorėjo eiti darželin, vietos (tada dar bute) buvo itin mažai, miegojo jie ten baisokokai, mano akimis žiūrint. O labiausiai nesmagu buvo, kai pabaigus lankyti darželį, Jolita nebeatsakė į nė vieną mano laišką, nepavyko atsiimti ten paliktų daiktų ar gauti žadėtų nuotraukų. Keistas man toks suaugusios moters elgesys ir tiek. Pradėjęs lankyti valstybinį darželį, vaikas nuo pat pradžių ėjo be problemų ir be ašarų.
Atsakyti
QUOTE(eglute11 @ 2013 01 22, 21:32)
O labiausiai nesmagu buvo, kai pabaigus lankyti darželį, Jolita nebeatsakė į nė vieną mano laišką, nepavyko atsiimti ten paliktų daiktų ar gauti žadėtų nuotraukų. Keistas man toks suaugusios moters elgesys ir tiek. Pradėjęs lankyti valstybinį darželį, vaikas nuo pat pradžių ėjo be problemų ir be ašarų.

o tai negalejote paskutine diena susirinkti daiktu? O kas liecia nuotraukas - nezinau - visi jas gaudavo ir i cd net irasydavo. O jei i el.pasta neatsake, ar skambinot? O vaikai yra vaikai, ir ner ko noret, kad visiem 100 proc. tiktu viskas nuo pat pradziu. Yra is dabar lankanciu vaiku tikrai keletas, kur po menesi adaptaciniai tesdavosi. Maniskiai pvz nuo pirmos dienos mielai liko ir nebuvo jokio adaptacinio, o vat tikrai zinau mergaite, kuri nenorejo gan ilgai pasilikti, bet ne del Jolitos kaltes, o del to, kad gal ji prisirisus prei mamos buvo ir jai sunku buvo suvokti, kad reik likti be mamos.
Dabar sakot - eina mielai, o negalvojot, kad jau ir vaikas paaugo? ir patirties igijo?

ir kaip jusu pastabos susije su vaiku auklejimu? Gal jus pvz.del kazko nesutaret ir nusprendet atsiimti vaika? Kas ten zino, kaip jus issiskyret, ar graziuoju ar kaip? Jei neatsake i laiskus ar daiktu neatidave, tai gal daugiau povandeniniu sroviu yra, kuriu mes nezinom ir nenorim zinoti. Kaip sauksi - taip atsilieps. Tokia liaudies ismintis.
As pvz esu maloni iki tol, kol kazkas manes nekliudo, o tada jau saugokites... Na, bet cia nukrypom i sona smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onuliux: 22 sausio 2013 - 20:58
mes lankeme si darzeli pries 1.5 m. Ir buvau juo labai labai patenkinta. Ir tuomet Jolita dirbo is namu, turejo suniuka, bet apie tai zinojom nuo pradziu.
Manau, kad cia parasyti galejo ne pikta mamyte, o galbut atleista darbuotoja, kuri yra pikta. Juk darzlyje yra vyresniu nei 3.5 m. vaiku. Tokie vaikai jau tikrai pasipasakotu, jeigu valgytu tik kose, jeigu ant ju rektu dede, jeigu bet kas butu blogai. Man vaikas pasisako, kad viena aukletoja patinka, o kitos jis nemegsta, nes ji rekia ant vaiku. tai cia nenuslepsi.
del miegojimo ant ciuzinuku. Taip miega vaikai beveik visuose privaciuose darzeliuose. Jeigu vaikas grizta nepavarges, jam viskas ok.
Jeigu Jolitos ir nebuna kuria diena, ar tai yra nusikaltimas? Vaikai priziurimi pagalbiniu auklyciu, kurios tikriausiai ateina apie 10, iseina apie 16 val ir dauguma tevu nemato.
Pabandykite jus dirbti su vaikais kiekviena diena, isskyrus pora savaiciu nuo 7 ryto iki 18 val. ir suprasite, kad normalu pailseti, kitoms aukletojoms baigti darba anksciau ir pan.
Galu gale, jeigu kas turit tikru nusiskundimu, reiktu nesislepti po naujais nikais, o sakyti tiesiai sviesiai. Jeigu man taip butu istikruju, as nebijociau pasakyti, kad kazkas ne taip.
O kai skundiesi anonimiskai, kyla daug nereikalingu klausimu ir abejoniu.
Beje, avansas tam ir yra avansas i prieki, kad jeigu persigalvotum, tie pinigeliai pasilieka darzeliui. Tokia praktika taikoma visuose privaciuose darzeliuose.
Papildyta:
o dar kaimynei noreciau pasakyti, o kokia lavinamaja veikla ji uzsiima su savo vaikais kieme? bent jau mes lakstome, smelyneje zaidziam, kamuoli spardom, supames.
O lavina vaikucius namuose. ir raideles moko, ir daineles, ir bent jau anksciau ateidavo teatro mokytoja, ir keksiukus kepdavo. Nereik pasakoti apie tai, ko nezinai. Nebent kaimyne pro rakto skylute stovejo ir ziurejo...bet butu geda prisipazint, ar ne?
Papildyta:
o del juoduju sarasu. net slykstu apie tai rasyti butu. As daznai pamirstu, kad laikas ir uz darzeli sumoketi, ar uz buta. Bet tai nieko nesako apie mane kaip zmogu ar mama. o jeigu as tingiu indus susiplauti iskart pavalgius, ar as nuo to esu nepareiginga zmona ar mama?
cia kalba tik pavydus zmogus, o i juos neverta kreipti demesio

Aciu Jolitai uz metus, kuriuos mes lankeme.
Lukucio mama
Atsakyti
QUOTE(missC @ 2013 01 23, 15:29)
Nereik pasakoti apie tai, ko nezinai. Nebent kaimyne pro rakto skylute stovejo ir ziurejo...bet butu geda prisipazint, ar ne?

Jeigu noreciau rasyti kazkokius asmeninius dalykus apie Jolita ir jos seima, taip ir rasyciau, bet esu protingas zmogus, nesiruosiu pletkinti apie ta seima, nors gal nemazai zinau cool.gif biggrin.gif Cia net rakto skylutes nereikia tongue.gif biggrin.gif

Onuliux tikriausiai dirba advokate mirksiukas.gif biggrin.gif

Manau, kad turetume pripazinti, kad sioje medaus statineje yra ir kazkiek deguto.
Kiekvienas susideda + ir - atsirenka kas jam reikalinga. Todel nepykit uz neigiama nuomone. Nera tobulumu. Ta ir reiketu zinoti tiems, kas rinksis ta darzeli. Ir nieko asmenisko.

Atsakyti
QUOTE(****** @ 2013 01 20, 16:41)
As manau, kad yra dalis tiesos.  unsure.gif
Gyvenu netoliese, kur sis namudinis darzelis buvo anksciau. Nuotraukos, jei kam idomu, idetos FB, puikios, nes Jolitos vyras profesionalus fotografas, tai ir nuotraukos nuostabios. Bet tam, kam rupi vaikas, perziurejes nuotraukas supras, kad darbo su vaikais kaip ir nera - tik parodomoji veikla. Dar uzkliuvo tai, kad visur, netgi patalpose vaikai nenurengiami, negi tokios trumpos tos ekskursijos? O kur kasdienine veikla, be tu parodomuju veiklu, ka vaikai veikia, kur miega, ka valgo? Zaislai kaip is parduotuves, net blizga, kas su jais zaidzia? As vedu savo vaikus i valstybini darzeli ir matau ka vaikai veikia, matau kokie zaislai buna kai su jais zaidziama ir kaip atsakingai ruosiamasai ekskursijoms, kur butinas tevu sutikimas ir palyda. Nejaugi tevai nezino, kad dvimetukams svarbiausia yra rupestis, demesys, globa, o ne kazkokios ekskursijos. Ne vienas pazistamas yra atsisakes sio darzelio, kai suzinojo ir pamate kaip yra is tikruju. Ar tikrai noretumet, kad vaikai "gyventu" bute, kuriame gyvena seima, kur vyksta tos seimos gyvenimas? (Cia kalbu apie ta laikotarpi, kai darzelis buvo bute).

O sakykit, jūs gal ten dirbate, kad šitiek visko žinote, ar tikrai pro rakto skylutę, o galbūt iš gretimo namo pro langą kiaurą parą stebit ir konspektuojate???

Jeigu valstybinis darželis neturi galimybės dažnai atnaujinti žaislų inventorių, ar papildyt vis naujais, nereiškia, kad visame pasaulyje vaikai turi žaisti su sulūžusiais..ar čia jums užkliuvo FB įdėtos naujų žaisliukų foto, taip jie nauji, naujai nupirkti vaikučiams, tad kodėl jie būdami nauji turi būt jau sulaužyti???

Ir dėl ekskursijų kuri jums vieta užkliuvo? kad apskritai Jolitos darželio vaikai turi tokią galimybę? Kurioj vietoj yra mūsų tėvelių neatsakingumas? Jūsų žiniai, matyt šitą faktą praleidot, Jolita yra praėjusi spec. kursus, gali pravesti vaikams ekskursijas - gali dirbti vaikų turizmo ir renginių vadove. Darželis nuomuojasi saugų autobusiuką, pritaikytą vežti vaikus, su vairuotoju, kuris per 30 metų nei karto nepatyrė avarijos, autobusiukas yra naujas, su spec. diržais vaikams, su spec. ženklinimais, autobusiuke yra net televizorius ilgoms ekskursijoms, kad galėtų vaikai pažiūrėti edukacinius filmukus, visi vaikučiai dėvi šviečiančias liemenes, turi gyvatėlę ir t.t. Į ekskursija važiuoja ne daugiau 16 vaikučių, yra 4lydintys asmenys. Prieš ekskursiją tėveliai visad būna informuojami ir pasirašo spec. dokumetus. Grižę iš ekskursijos tėveliai informuojami kas ir kaip per FB uždarą grupę.

Vienu žodžiu, įtariu poniai kaimynei dabar yra liūdna, nebėr ką stebėt tai bent jau parašinėt forumuose gali.. Įdomus laiko praleidimo būdas, bet kiekvienam savo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewwe: 23 sausio 2013 - 21:18
QUOTE(ewwe @ 2013 01 23, 21:18)
O sakykit, jūs gal ten dirbate, kad šitiek visko žinote, ar tikrai pro rakto skylutę, o galbūt iš gretimo namo pro langą kiaurą parą stebit ir konspektuojate???

Vienu žodžiu, įtariu poniai kaimynei dabar yra liūdna, nebėr ką stebėt tai bent jau parašinėt forumuose gali.. Įdomus laiko praleidimo būdas, bet kiekvienam savo  bigsmile.gif

Jus pykstate, nesugebat net perskaityti ka rasiau doh.gif biggrin.gif

Man tik nepatinka, kai antireklamines zinutes yra istrinamos. Zmones turi teise zinoti kas ir kaip. Nes cia palieka savo didziausia turta. Jau sakiau, kiekvienas atsirenka kas jam tinka arba ne.

Atsakyti
QUOTE(****** @ 2013 01 23, 21:30)
Jus pykstate, nesugebat net perskaityti ka rasiau  doh.gif  biggrin.gif

Man tik nepatinka, kai antireklamines zinutes yra istrinamos. Zmones turi teise zinoti kas ir kaip. Nes cia palieka savo didziausia turta. Jau sakiau, kiekvienas atsirenka kas jam tinka arba ne.

Aš visai nepykstu, o priešingai esu rami ir laiminga, kad turiu kur saugiai ir patikimai palikti savo dukrytę mirksiukas.gif

O Jūs taip ir neatsakėt iš kur žinote apie žaisliukų būklę, apie vaikučių gyvenimą darželyje bei ekskursijų organizavimą smile.gif
Atsakyti
Nebeišlaikiau...Nepykit, mamos, bet jau šlyktu doh.gif

Turi būti išklausomos visos nuomonės. Žmonės skirtingi, reikalavimai taip pat. Kiekvienas atsirinks kas jam reikalinga...Taip, sutinku, kad medaus statinė negali būti be deguto, juk bus pernelyg saldu ir nebeskanu ax.gif

O kiekviena antireklama dažnai virsta puikia reklama.

Dėl ekskursijų - kiekvienas pedagogas (valstybinės ar privačios įstaigos) vedantis vaikus į ekskursijas PRIVALO turėti ekskursijų vadovo/renginių organizatoriaus pažymėjimą lygiai taip pat, kaip legaliai dirbantis darželis turi turėti VSC bei maisto ir veterinarinės tarnybos leidimus/pažymėjimus.

ir dar... kažkuri mama rašė, kad niekur privačiuose darželiuose pradinis įnašas/avansas negrąžinamas. Jūs klystate. Yra tokių, kur įnašas visgi - grąžinamas, jei tėvai persigalvojo, arba išskaičiuojamas/panaudojamas mokesčiui už paskutinį lankytą mėnesį.
Atsakyti
Aš nesakau, kad viskas visur medus. Kas man netinka, ar kyla klausimų, aš klausiu, teiraujuos. O jei ieškosim ištisai kas negerai, tai ir rasim. Aš, asmeniškai, sveriu + ir - ir renkuosi - va ir viskas smile.gif

Dabar pabandžiau prisiminti dėl to avanso. Aš pati buvau jį davusi keletą menesių prieš pradedant lankyt berods. Ir man buvo pasakyta, kad jei nelankysime - nebus grąžintas, o jei lankysime, tai jį panaudos už tą pirmą lankymo mėnesį.
Bet, man regis, tai normali praktika.

Kažkaip daug piktumų iš to kaltinančio žmogaus, tai aš iš diskusijos QUIT, nes nėrą ką diskutuot. Pasikartosiu - šie paskutinieji postai yra puiki medžiaga naujosioms mamytėms susidaryti klausimų-atsakymų sąrašiuką, kuriuos galėsite išsiaiškinti renkantis darželį, vesti ar nevesti pas Jolitą. Aš pati tokius klausimus irgi pasikartosiu ir pasitikslinsiu tiesiai jau su pačiu darželiu.

čia kažkaip apjuodintai gavos iš tos kaltinančiosios pusės, į vienus vartus. Mano vaikas visgi du metus lanko jau, o ir nemaža jau, daug papasakoja, pati esu susidraugavusi su daug vaikučių - normalu ten viskas.
Atsakyti
Mūsų sūnus jau 1,5 metų eina į Jolitos darželį, tai galiu drąsiai pasakyti savo nuomonę cool.gif

Dėl avanso, net neturiu, ką pasakyti, visur taip yra, tad nėra net ko piktintis.

Dėl gyvūnų, pačią pirmą dieną, kai tik paskambinau Jolitai pasiteirauti apie galimybę ateiti apžiūrėti darželį, ji pasakė, kad yra šuo. Aš čia kaip tik matau pliusą, kad darželyje yra daug gyvūnėlių, vaikai mokosi atsakomybės, švelnumo ir pan. Jūs nuo pat pradžių žinote, kad taip yra, tad turite galimybę tai priimti ir vesti vaiką į darželį arba ne.

Kažkas rašė apie face control'ą, jeigu turėčiau pati darželį, lygiai tą patį daryčiau. Natūralu, kad vyksta abipusė atranka. Juk jeigu jau pirmojo pokalbio metu mama/tėtis yra labai reiklūs, galbūt kažkuo nepatenkinti šiame gyvenime, nori prisikabinti prie ko nors, o gal tiesiog nesutampa biolaukai ir pan., natūralu, kad nėra noro turėti reikalų su tokia šeima, juk jie patikės tau savo brangiausią turtą ir su tais tėveliais teks labai daug bendrauti.

Dėl auklyčių buvimo/nebuvimo, net nežinau, ką pasakyti. Kiek vežu ar pasiimu sūnų, tai tikrai dažnai sutinku tiek Jolitą, tiek kažkurią auklytę ir turiu galimybę pabendrauti, paklausti, kaip sekasi mano vaikui. Manau, kad čia labai daug ir nuo mamos/tėčio priklauso, jeigu mane kažkas domina, kelia nerimą ir pan., visada surandu galimybę paklausti ir išsiaiškinti.

Dėl maisto, tai galiu pasakyti, kad pradėjęs eiti į darželį sūnus pradėjo valgyti košes. O kaip ten kas daugiau, tai galiu tik spręsti iš sūnaus pasisakymų, o jis paklaustas apie maistą yra pasiskundęs keletą kartą. Pirma, kad nenori valgyti česnako (jie peršalimo profilaktikai valgo) biggrin.gif Bet mes tiek namuose aptarėme česnako naudą, tiek darželyje pakalbėjome apie tai ir išsprendėme šią problemą. Antra, karts nuo karto aiškina, kad nenori valgyti pusryčių - tai jeigu tikrai namie būna pavalgęs, pasakom Jolitai, kad šiandien jau mes pusryčiavom. O jeigu būna nevalgęs, tai su sūnum deramės, kad turi pavalgyti ir kartu su Jolita susitariam, kad šiandien jis valgys nedaug, daug ir pan.

Dėl žaislų, tai nesupykite, labai juokinga - žaislai nauji, nes neduoda žaisti lotuliukas.gif Jeigu žaislai, knygutės yra prižiūrimi, sulūžę išmetami, nuolat atnaujinami - tai natūralu, kad jie gerai atrodo. Juk patys pagalvokite, jeigu žaislai būtų nusidėvėję, sulūžę, jums vėl netiktų, nes privatus darželis, mokat tokius pinigus (nors palyginus su kitais darželiais, tai kaina tikrai patraukli), o žaislai baisūs, kyla pavojus, kad vaikai susižalos, užsprings kokiom detalėm ir pan.

Jeigu kalbėti, kaip sekasi mūsų sūnui - jam darželis laba patinka. Nors sūnus buvo pakankamai jautrus ir labai bijojau darželio, adaptacijos laikotarpis nebuvo lengvas, bet po to viskas ėjosi sklandžiai - jis eina noriai į darželį, pasakoja, ką veikė dieną, ką valgė, kas patiko, kas nepatiko, dainuoja daineles, skaičiuoja, rodo, kokias mankšteles daro ir pan. Grįžęs po ekskursijų, parsiveža daug įspūdžių. Tai manau yra geriausias rodiklis.

Kartais man atrodo, kad tėveliai iš darželių, auklėtojų nori kažko nerealaus, kad vaikas būtų apšokinėtas, apžiūrėtas, iščiūčuotas, nuglostytas ir pan. Deja, taip nebus, negali vaikas augti šiltnamio sąlygomis (kad ir kaip mes to norėtume) - turi užsigauti, turi išmokti draugauti, pyktis su kitais vaikais, išmokti paklusti taisyklėms, kartais daryti, tai ko gal ir nenori, kažkuo nusivilti ir pan., juk taip formuojasi jų asmenybės. Mūsų tėvelių pareiga, domėtis kaip vaikui sekasi, pasidžiaugti sėkmėmis, aptarti ir padrąsinti jeigu kažkas nesiseka. Kartais siūlau tėveliams pažiūrėti į save ir pamąstyti, ar jie yra tobuli?

Žinoma, nėra čia 100 proc. tobulas darželis (tokių apskritai nėra), visiems yra kur tobulėti, kiekvienas turi atrasti sau ir savo vaikui priimtiniausią darželį. Mes jį atradom - todėl ir antras sūnelis eis į šį darželį thumbup.gif Nes: patinka namų aplinka; su vaikais nuolatos dirbama - mokosi skaičiuoti, raideles, skaito knygeles, piešia, dainuoja, vyksta teatro pamokėlės ir pan.; skatinamas vaikų žingeidumas, smalsumas - vaikai vyksta į ekskursijas, vaikai turi galimybę realiai susipažinti su įvairiais dalykais pvz., maisto ruošimas, gėlių persodinimas, prieskonių auginimas, buožgalvių auginimas ir t.t.; dažnai eina į lauką; puikus vaikučių ir tėvelių kolektyvas ir pan.

O kitiems tėveliams siūlau iš visos šios diskusijos atsirinkti, tik svarbiausius faktus (nes faktas, kad vėluoja susimokėti už darželį, absurdiškas doh.gif Aš kaip tik per darbus ir pamirštu susimokėti laiku mokesčius ax.gif ), ir kurie neramina, paklausti apie tai Jolitos.

P.s.: nors jau parašiau visą romaną, bet negaliu nepridėti - didelė auklyčių kaita doh.gif Kiek jau čia tų auklyčių pasikeitė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gretuse @ 2013 01 31, 13:13)

P.s.: nors jau parašiau visą romaną, bet negaliu nepridėti - didelė auklyčių kaita  doh.gif  Kiek jau čia tų auklyčių pasikeitė  lotuliukas.gif

Idomu kodel? cool.gif Gal pati Jolita pakomentuotu? bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti