![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Dėl tam tikrų priežaščių, susikūriau naują anketą, kad galėčiau Jums pasakyti, kas ištiesų dedasi šiame "namudiniame darželyje".
Tikriausiai dėl to, galiu pasirodyti balta varna, bet negaliu tylėti ir leisti, kad visa tai vyktų, kas vyksta iki šiol, o tėveliai nieko nežinotų.
Mes savo mažylei ilgai ieškojome darželio, ir labai norėjome patekti į šį, nes atsiliepimai tėvelių buvo patys geriausi. Ir užrašėme čia savo mažylę. Nuvykome apsižiūrėti, labai sunkiai ir ilgai sekėsi suderinti laiką, bet kažkaip pavyko. Buvome labai laimingi! Nes Jolitos darželis persikėlė į namą! galvojome, kaip puikiai augs ten mūsų mažylė! Deja... viskas ten yra tik nupiešta gražiomis spalvomis, o kas ištiesų dedasi toje šeimoje, niekas net neįtaria..
Taip, sutinku, kad galbūt kažkada, kai pradėjo šią veiklą Jolita, viskas buvo tikrai gražu, bet kai persikėlė į namą, viskas labai pasikeitė.. Žmonės tikriausiai pajautė "pinigų skonį"...
Man baisiausia, kad kai mes atėjome, kai ateina kiti tėveliai apsižiūrėti, viskas būna pateikta daug geriau, nei gali norėti.. Ar nepastebėjote, kad niekada nebūna kitos auklytės, ar šeimininkutės? Su kuriomis būtų įdomu taip pat pabendrauti, juk jos taip pat prižiūri mūsų vaikus! O ištiesų, jos VIENINTELĖS juos ir prižiūri! Jolitos tame "reikale" jau visiškai nebebūna! Ji pasirodo tik "gražiose tinkamose" nuotraukose, atvežant ir pasiemant tėveliams vaikučius. O kai tik durys užsidaro... Viskas labai pasikeičia..
Visa aplinka būna "paruošta" sutikti naujus tėvelius.. Ir viskas kas sakoma dažniausiai būna melas.. Mums sakė, kad turi ir turės jie ne daugiau 15-16 vaikučių. O pasirodo dabar jų yra net 26-28!!! O lovytės! kaip jie miega! vieni ant čiužinukų išimtų iš lovyčių, kiti ant lovyčių be čiužinukų. Vieni miegamajame, kiti apačioje kambaryje.. Kur pastoviai vaikštinėja visi šeimos šeimos nariai, o tarp jų ir šuo!
Visa šeima Jolitos gyvena tame pačiame name! Visą dieną ten būna ir vyras, ir vaikai.. Nemanau, kad taip turėtų būti.. Ir tiesa pasakius, apie visa tai atsitiktinai sužinojusi, buvau šokiruota! juk ČIA turėjau ir norėjau leisti savo vaiką!!!
Beto, kai buvome atvykę, klausėme apie adaptacinį laikotarpį, ar galima tėveliams pabūti su vaikučiu pirmas dienas.. Buvo atsakytą, kad to čia neprireikia.. O ištiesų, jiems tiesiog tai yra "nepatogu". Nes iš arti tėveliai gali pamatyti viską, kas ten vyksta (aišku tada būtų tikriausiai pasistengta parodyti viską gražiai).
Bet jeigu Jūs pakalbėtumėte kažkada vieni su auklyte ar šeimininkute. Išgirstumėte tikrai visą tiesą.. Tą išgirdau ir aš, ir tikrai viskuo tikiu... Nors išgirdau ne iš pačių aulyčių, bet labai iš patikimų žmonių.. Kurie taip pat turėjo leisti čia savo mažylį.
O koks vyksta farsas su jų nuotraukomis, kuriomis taip žavėjausi!! Jos yra daromos dėl gražaus "vaizdo" tėveliams!
O, ką Jūsų vaikai valgo ar žinote? Kad nevalgo žuvytės, įvairių mėsyčių ir valgo tikrai ne pagal tą meniu, kurį siunčia visiems Jolita, kaip pavyzdį.. Ar klausėte savo mažiukų, kaip jiems grūdama yra košė? Ar klausėte, kaip jie miega? Ar klausėte kaip šneka ir ką veikia ten dėdė? Kaip jis šaukia ant vaikų? Ar klausėte, kiek laiko su jais būna Jolita? Ar klausėte kiek auklyčių būna su jais? Žinojote, kad su 25-28 vaikais būna tik 1 auklytė? Ar klausėte, kur apskritai dingsta auklytės, šeimininkutės? Kodėl jos taip dažnai keičiasi? Matomai ne be priežasties... Nesusimąstote?
AŠ ESU IR BUVAU IR BŪSIU PAKRAUPUSI! Ir labai tikiuosi, kad kažkas manimi patikės.. Kad kažkas susirūpins savo vaikučių gyvenimu tuose namuose.. Jeigu norėsite daugiau informacijos, rašykite, galiu papasakoti dar daugiau visko, ir įrodyti, kad sakau tiesą..
Neturiu daugiau jokio kito tikslo, tik pasakyti tėveliams tiesą, kuri yra baisi ir šokiruojanti.. Bent man tai buvo didžiulė staigmena, nes labai tikėjau ir pasitikėjau šiuo darželiu, pačia Jolita..
O va kaip ištiesų gyvenime būna.. Esu nusivylusii ir pati savimi, kad tokia patikli esu..
Patikėkite manimi, nenoriu pakenkti Jolitai ir jos darželiui, bet, kad ir sumokėjau iš anksto tuos 850 Lt, ir tuoj turėjo pradėti lankyti mano mažylė šį daržiuką, tikrai čia jos nebeleisiu, ir labai norėjau visas mamas ir tėčius perspėti, kad gerai susimąstytumėte ar norite čia leisti savo mažylius.. O jolitai palinkėti ir suteikti galimybę pasikeisti, susimąstyti, ar viską daro, kaip darė, ar elgiasi sąžiningai ir nesijaučia kalta prieš Dievą. Ar galės ji pažiūrėti tėveliams į akis?
Tie prarasti mano 850 Lt buvo lašas jūroje, ką galėjau prarasti vėliau. Dabar tikrai sumokėsiu daugiau, bet leisiu ten, kur viskas man bus aišku ir kur viską pamatysiu savo akimis, kur nebus apgaulės ir melo..
Ir labai tikiuosi, kad CENZŪROS čia nebus, kaip kad kelioms mamytėms jau buvo.. Visgi tėveliai turi žinoti tiesą.
Sekmės visiems!