QUOTE(shipra @ 2013 02 04, 23:31)
Paskutinis mano pasisakymas sioje temoje, SUBJEKTYVI - reiskiausi cia del to, kad man aktualus darzelio kls, nes pati ieskau darzelio privataus, nes kaip zinia, ir kaip daugelis i valstybini nepapuolam, jei tureciau galimybe vestume i valstybini, bet deja jos ner, ir uz nemazus pinigus bandau atsirinkti man aktualia info. Siandien mamyciu susiburime buvom aptarusios darzeliu tema, ka manote, mano drauge vede savo suneli pas Jolita dar kai jie buvo seskineje, tai sake nepatarciau ten vesti (priezasciu dabar jau nevardinsiu, nes vel busiu apsaukta del kazko...), Vilnius mazas kaimas ir info greit atsirenkama kam ko reikia... taip kad sekmes diskusijose, o as is cia salinuosi...beje, turetu buti gerbiama kiekvieno zmogaus nuomone ir pasisakymai. ir zinoma, kiekvienas i skirtingus dalykus ziuri individualiai
p.s. dar labai klysti sakydama, kad zinios baigiasi su kazkurios mamytes pasisakymu, su duru skylute ar langu, labai gerai stebeti manau viska is pasalies ir kai esi neutralus visai zmogus, tai nuomone galima susidaryti, bet aisku, cia gali but ir kokie kaimyniniai nesutarimai irgi, bet niekad nezinai kaip yra istiesu. Beje, kritika - turetu but vertinama irgi teigiamai, nes visad yra kur pasistiebti, apie bet koki darba eina cia kalba jau, reiktu moketi ta kritika priimti.
As tai dar pasisakysiu i sia tema.
Darzeliu privaciu yra tikrai labai daug. Pries vedant vaika, pati daug ieskojau, daug vazinejau ir pamaciau daug ivairiu problemu kituose darziukuose. Nei vieno, kuriame mano vaikas nelanke, niekur neapkalbejau. nors ir tureciau, ka papasakoti.
Su maziukais dirbti yra labai sunku. Mes, mamos, kartais kraustomes is proto su vienu vaiku, o cia aukleja daug svetimu maziuku.
Akivaizdu, kad nei vienas darzelis, kaip ir nei viena aukle, ar pati mama, nera idealus. Bet as savo bedas, jeigu ju turedavau, issispresdavau tiesiai su Jolita.
o kai jus sakote, kad jusu drauge, kuri vede ten savo vaika ir sake, kad nevertetu to daryti, kiek laiko jos vaikas lanke pas Jolita? be to, kazkas sake lygio pasisakymai yra pletkai.
Man irgi viena drauge, kuri galbut bendravo su Jumis darbo reikalais, irgi sake, jokiu budu su jumis nesusideti...Ar jums patinka tokia kritika? turit kur stiebtis?
Seskineje buvo vaikams labai gerai. Mes atlankem visus metus, mano vaikas ejo noriai, taip, kartais grizdavo alkanas, bet tai yra normalu. Maniskis ir dabar kartais grizta isbadejes is darzelio, nes tai nenori kazko valgyti, tai jam neskanu. Jolita padejo man ismokyti Luka daryti viska i puoduka, padedavo su musu virskinimo problemomis. Kiekviena diena man tiksliai susakydavo, ka ir kiek valge, ar dare didelio i puoda ir pan...Sirgom pas Jolita irgi retai. As ir dabar kartais su ja pasisneku, iseidami padovanojom dovanu, Lukas iseidamas ir myliu myliu jai darydavo, ir buciuodavo zandan. Kai pasiklausiau kazkada kokias daineles Lukas klausosi pas ja, nes noriu irasyti jam i kelione, Jolita man perrase visas, virs 200 daineliu. O to ji tikrai neprivalejo daryti.
Kainos irgi niekad neuzlauzdavo.
Galima issakyti kritika, viskas ok. Bet reikia ne pletku lygio. Pvz..man butu smagiau, jeigu grupese butu maziau vaikuciu, o ne pilstyti purva.
Linkiu Jolitai neprarasti optimizmo, viskas bus gerai, viskas issispres!