QUOTE(biriusa @ 2010 03 03, 08:20)
O as noriu pakalusti del
skysto stiklo darbelio padengimui. Gal kas naudoja? Ar yra kokiu subtilybiu kurias reikia zinoti pries pradedant su juo dirbti. Galutinis rezultatas man labai patiko (maciau prduotuveje) bet kaip ten yra su juo, kaip paskaiciuoti kiek reikia sumaisyti kad ir neliktu ir nepritruktu, kaip greitai stingsta, kaip ji lygiai uztepti....pasidalinkite patirtimi prasau
Taip, yra šiokių tokių subtilybių, dirbant su šia priemone. Populiariai ji vadinama "skystu stiklu", iš tikrųjų tai - dviejų komponentų derva.
Maišyti ją reikia griežtai prisilaikant nurodytų proporcijų, atsargiai, maišymo metu "nepakabinant" oro ir neprimaišant oro burbuliukų. Jei jau kartais taip nutiktų, po nulakavimo tokius dervoje pastebėtus oro burbuliukus reikia "susprogdinti" atadėle, teptuku ar pan. Didžiausia "subtilybė", manau, yra štai kas. Sumaišius tuos du komponentus, prasideda lėta reakcija, kurios pasekmėj derva užkaista. Taigi, svarbu yra sumaišius ir palaukti šio momento ir tik tada lakuoti. Kaip tai padeda? Tepant šiltą dervą, lengva užtepti ploną sluoksnį, kuris po užtepimo daiktą atšaldžius, nenubėgs. Tai svarbu, nes dažnas nepatogumas - nubėgimai, kurių ir yra sunku išvengti, nes derva tiršta, klampi, tepasi storai. Maždaug per parą paviršius tampa nelipnus, o iki visiško sukietėjimo ir daikto naudojimo geriausia palaukti pora savaitėlių.
Šia derva užliejant formeles, manau, jokių ypatingų plonybių nėra.
Dozuoti patogu, pasinaudojant ne tik pridedamu graduotu indeliu, bet ir švirkštais, o tikslus bendro užmaišomo kiekio nustatymas - jau praktikos reikalas.
QUOTE(///...akyra.../// @ 2010 03 03, 11:39)
merginos,esu naujoke pas jus,turiu klausimėlių,tik prasau nesijuokit,nes zalia esu...lyg esu girdejus,kad yra dekupazo priemoniu atspariu karsciui....truputi sugadinom savo orkaites laukini stikla,labai negraziai dabar atrodo,galvoju ar isvis yra priemonių tokiam dalykui(kad tiktu stiklui ir del karscio tuo paciu)?ar man ne negalvoti apie toki dalyka ,nes neimanoma?bukit geros patarkit...aciukas iskart
Neturiu tokios patirties, tačiau manyčiau, kad dekupažui skirtos priemonės šiuo atveju nėra pats geriausias pasirinkimas, nes ilgainiui viskas vistiek gali sudegti (temperatūros juk čia labai aukštos). Gal vertėtų pasigilinti į stiklo, porceliano dekoravimo priemonių pasiūlą?