Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 39

QUOTE(Lachesė @ 2010 02 11, 15:09)
sveiki, koks jūsų lakas (vandens pagrindo ar vaitspiritinis) ir koks teptukas (natūralus ar sintetinis), kur pirkote teptuką ?

4u.gif Lakas spec. dekoravimui,blizgus,akrilinis skirtas dekoruotiems pavirsiams,o sepeteliai naturalus,pirkti silver cityje,kaip man sake,buten tas didesnis,skirtas tepti lakui ir nepaliks jokiu dryziu g.gif
Atsakyti
nerasiu, kur , bet buvo rašyta, kad natūralūs teptukai ne itin tinka darbui su akrilinėmis priemonėmis. jie labiau tinka vaitspiritinėms, o akrilinėms sintetiniai.
Bet tai tik viena iš priežasčių galimų. Šiaip norėčiau pamatyti tą teptuką, kiek atmintis sako, tai ten nebuvau mačius ypatingų teptukų lakavimui.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2010 02 11, 15:36)
Šiaip norėčiau pamatyti tą teptuką,

Stai,kokie teptukai g.gif
user posted image

Nupirko man purskiamo lako,dar jo nemaciau,tiksliai negaliu pasakyti koks,bet ar galima dabar juo padengti,kai jau pritepta to kito,akrilinio lako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2010 02 11, 18:29)
Stai,kokie teptukai  g.gif

Nupirko man purskiamo lako,dar jo nemaciau,tiksliai negaliu pasakyti koks,bet ar galima dabar juo padengti,kai jau pritepta to kito,akrilinio lako  4u.gif

As turiu tuos violetinius ivairiu dydziu man jie labai patinka ir nepalieka drzyiu g.gif o jei pursiamas akrilinis tai aisku galima purksti ant akrilo...del sintetinio ant akrilo nezinau...gal kas kitas atsakys...bet is esmes jei purskia ant sintetinio akrilini tai gal atvirksciai nebus skirtumo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biriusa: 11 vasario 2010 - 17:35
Aciu uz pagalba 4u.gif ,bet kai pabandziau dabar purskiama laka,tai likau suzaveta,purks,purkst ir viskas lygu,grazu,tik kvapelis nekoks doh.gif
Iki pabaigos dar toli,bet kai pabaigsiu,butinai parodysiu 4u.gif
Atsakyti
teptukai normalūs lyg, gal jūsų akrilinis lakas tirštas? ir bent violetinis tikrai yra sintetinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 11 vasario 2010 - 23:12
Sveiki, gal kuri žinot kur galėčiau rasti servetėlių su kamasutros paveikslėlių blush2.gif
nu kad gražus būtų toks tradisiškos indiškos kamasutros blush2.gif ar kažkas panašaus, kad meniškas būtu o ne nepadorus 4u.gif

kažkaip niekur neužtikau pirkti...man geriausia popierinių servetėlių, su ryžinėm nesu dirbusi 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti, gal kas žinote, kur galėčiau įsigyti dėžutę arbatai su 12 skyrių Vilniuje? Internetu siųsti ne taip jau pigiai ir gaunasi, nebent kas nors prisijungs prie užsakymo decoupage.lt. 4u.gif

Ir dar keli klausimukai:
1. Kuriuos klijus geriau naudoti - PVA (lipalą) ar specialius skirtus dekupažinimui?
2. Ar galima akrilinius dažus, lakus ir teptukus pirkti dailininkų parduotuvėse ar turi būti irgi kokie tai nors specialūs dekupažinimui?

P.S. Aš dar žalia, ruošiuosi daryti pirmą darbelį, todėl daug klausimų kyla. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 02 12, 18:18)
Sveiki, norėjau paklausti, gal kas žinote, kur galėčiau įsigyti dėžutę arbatai su 12 skyrių Vilniuje? Internetu siųsti ne taip jau pigiai ir gaunasi, nebent kas nors prisijungs prie užsakymo decoupage.lt.  4u.gif

Ir dar keli klausimukai:
1. Kuriuos klijus geriau naudoti - PVA (lipalą) ar specialius skirtus dekupažinimui?
2. Ar galima akrilinius dažus, lakus ir teptukus pirkti dailininkų parduotuvėse ar turi būti irgi kokie tai nors specialūs dekupažinimui?

P.S. Aš dar žalia, ruošiuosi daryti pirmą darbelį, todėl daug klausimų kyla.  blush2.gif

1. Klijų dekupažinių nedandžiau, bet skiestas lipalas super smile.gif su jokiais sunkumais nesusiduriau jį naudodama 4u.gif
2. Akrilinius dažus gali pirkti ir dailininkų parduotuvėje (beje lucas firmos nerekomenduoju, nusivyliau) ir statybų reikmenyse, šiuo metų turiu pasidaryk pats parduotuvėje nupirktus thumbup.gif ir tomas philips yra gerų, ne visi bet tokie kur permatomam plastikiniam įpakavime ryškių spalvų (na pamatytum suprastum) tai labai geri... 4u.gif iš esmės akriliniai dažai yra akriliniai dažai, ar jie dekupažiniai ar tapybiniai ar statybiniai nelabai skiriasi, net nebūtinai nupirkus brangiu bus geri-tiesiog reikia išbandyti ir sužinoti 4u.gif
lakai, tai jei nori sendinimui tai teks pirkti dekupažo parduotuvėj, bet jei nori tiesiog padengimui, netrukinėjančio tai daug koks tiks, iš statybinių 4u.gif gal akvalaką nerekomenduoju, nes nors ir turėtu būti drėgmej atsparus-taip nėra, ir jei ant kokios balutės pastovės dirbinis-tai pasidarys lipnus, ir nueis visas dažas verysad.gif

Teptukus geriau naudoti ne šerinius 4u.gif kur pirksi-nelabai svarbu, bet tiesa sakant čia jau kainuoja kainos kokybė- nesiūlau pirkti už litą ar dų ne šeriasi labai stipriai, kitą vertus prekybos centrai užmeta toookias kainas...vat ką tik iki buvau tai šerinius teptukus po 15 litų stumdo blink.gif neapsigauk-jie labai nekokybiški, ir beje šeriniai ten buvo...
siūlau pirkti cvirkos kampe ar meno mūzoj sintetinį plokščia teptuką skirta akvarelej 4u.gif su juo puikiai tepasi ir akrilas, jis labai švelnutis ir nesuplėšys popierinės servetėlės jei su tokiom dirbsi 4u.gif tačiau nėra pigus, viena teptuką nupirkti už apie 15 litų, tačiau tarnaus tau labai labai ilgai 4u.gif
Atsargiai laką nenuvalysi nuo teptuko 4u.gif ypač nuo sintetinio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 02 12, 18:18)
Sveiki, norėjau paklausti, gal kas žinote, kur galėčiau įsigyti dėžutę arbatai su 12 skyrių Vilniuje? Internetu siųsti ne taip jau pigiai ir gaunasi, nebent kas nors prisijungs prie užsakymo decoupage.lt.  4u.gif

Ir dar keli klausimukai:

P.S. Aš dar žalia, ruošiuosi daryti pirmą darbelį, todėl daug klausimų kyla.  blush2.gif

1. Sako, kad PVA pagelsta su laiku, o spec klijai - ne.
2. Dazai tinka ir teptukai tinka ir is dailininku parduotuves, ten netgi pigiau buna smile.gif Dazai tinka ir is statybiniu prekiu parduotuviu - svarbu, kda butu akriliniai wink.gif

Pavelavau su atsakymu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjauruska: 12 vasario 2010 - 17:59
Wow, dėkui už išsamų atsakymą, varysiu į meno mūzą prekintis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2010 02 12, 18:59)

Pavelavau su atsakymu  lotuliukas.gif

Tai man tada padėk biggrin.gif

Padovanojo man ta sadolin laką vienkomponentini (ar kaip jie ten) paskaičiau internete kaip naudotis ir supratau maždaug taip:

uždažau viena spalvą medinuką, tada užtepų Sadolin lako, tada tai nevisai nudžiūvęs užtepu kitos spalvos dažu, kita kryptimi, tada jis tipo suskilinėja ir tada aš galiu servetėlę klijuot ir po to paprastu lakų lakuot? ax.gif

Ar teisingai? blush2.gif
Atsakyti