labas visoms ir visiems,
mes maždaug nuo 1,5 mėn atradom savo ritmą. keliamės apie 8 - 8.30 kokios pusantros val. pažaidžiam, pagulim nuogos, pavalgom ir tada ateina trumpas miegelis (max. valandą miega) tada vėl apie 1,5 - 2 val pabendraujam ir einam miegoti pietų miego į lauką. išmiega iki 6 vakaro. tada vėl bendraujam, panešioju, pavalgom kas 2 val. apie 21.30 einam maudytis ir nakčiai miegoti susiruošiam 22 val. užmiega tik prie papuko ir visą laiką turiu miegoti šalia, nes būna "patikrinimai", jei manęs neranda - triukšmas
labai nesiskundžiu tokia dienotvarke, nes per jos ilgą pietų miegą, aš galiu laiko skirti namams, knygai, mezgimui ar tiesiog šiaip sau nieko neveikti
Sveikos, mano mažylis keliasi rytais apie 9val. O jei ir anksčiau kartais prabunda, tai vienas pats lovelėje su savo žaisliukais (kabančiais virš lovytės) pakalba, o man leidžia pamiegot Nusiprausus pavalgom ir apie 10,30val. eina miegučio. Miega vieną ar pusantros valandos. Tada pietūs, žaidimai, bendravimai ir pan. Pietų miegas apie 3 val. kartais dar ir vakare apie 6val. pusvalanduką nusnaudžia. Nakčiai miegot einam puse vienuolikos. Naktį dar vieną kartą keliasi pavalgyti Maitinu Emiliuką mišinuku, dieną duodu tyrelės arba košytės (pirktinės). Tai va kokia mūsų dienelė Kol vaikutis miega spėju tėveliui pietus padaryt, susitvarkyti ir su draugėm kavutės paskaunauti
sveikos mamikes
na mums jau beveik 2 men ir su grafiku sunkoka, kelias tai ivairiai, kartais 7 kartais 9. diena miega ramiai, atsikelia pavalgo, kokia valandele pazaidziam ir vel miega kokias 4 val. na bet vakare tai jau prasideda linksmumas, pabunda kartais 17 ar 19 val ir ir ir ,praeina kokios 3 val pavalgo ir (cia del pilvuko), na ir mazdaug 23,24 val uzmiega ir ismiega iki 5 ryto. nu zodziu vakare sokdina, juodai.
bet manau dar maziukas susitvarkys jam? kartais kai verkia atrodo, kad jam kazkas negerai? ka manot?
na mums jau beveik 2 men ir su grafiku sunkoka, kelias tai ivairiai, kartais 7 kartais 9. diena miega ramiai, atsikelia pavalgo, kokia valandele pazaidziam ir vel miega kokias 4 val. na bet vakare tai jau prasideda linksmumas, pabunda kartais 17 ar 19 val ir ir ir ,praeina kokios 3 val pavalgo ir (cia del pilvuko), na ir mazdaug 23,24 val uzmiega ir ismiega iki 5 ryto. nu zodziu vakare sokdina, juodai.
bet manau dar maziukas susitvarkys jam? kartais kai verkia atrodo, kad jam kazkas negerai? ka manot?
Mums uz savaites 5 menesiukai,rezimo apraisku jau galima pastebeti, bet niekada nesu tikra kada miegos, kada valgys kada ka veikt.ryta keliuosi pries septynias seimyna isleisti. mazylis kartais pabunda, kartais ne. pries astuonias liekam dviese, pradeda niurzgeti, pamaitinu. Kartais prabunda, kartais dar iki devyniu pamiega. per ta laika apmetau lovas ir indus. Jei prabunda i sportini vezima pasodinu pusiaugula ir tvarkausi, ji snekinu tai pavyksta si bei ta susitvarkyti. Devinta, po devyniu pamaitinu, pakalbam, uzmiega. Paskaitau jei turiu ka. Ir pradedu ruostis i lauka. Jam viska suruosiu, pamaitinu ir pries 12 einam brolio pasitikti. Palydim muzikuoti ir gryztam, pavalgom, paruosiam broliui pietus. Kai grizta pirmokas, jis ilsisi mes su mazyliu vaziuojam i svecius, ar reikalu tvarkyti. Vakarop ruosiam pamokas tryse, rasom, skaiciuojam, grojam. Apie penkias puolam vakariene gaminti, grizta tetis. Tada keli variantai kai pamaitinu vaika: begu i parduotuves, visi vaziuojam prekintis, arba as uzsiimu savo reikaliukais: skaitau, maudausi, tvarkinejuosi...Bent keleta kartu savaiteje vakare kas nors apsilanko, pabendraujam, ziuriu zvaigzdes, dangu. Desimta pamaitinu ir einam miegoti. Nakti 3, 4 maitinimai kas pora valandu ir vel viskas is pradziu. Jei nakti vaikas neniurzga tai pati atsikeliu ir laukiu kol prades noreti valgyt, kazkoks durnizmas...kartais belaukdama ir uzmiegu. Dabar dar visa darbotvarke pakoreguos internetas...idomu kurias jos dalis gal vaiko maitinima nakti
Sūneliui 4 mėn. Kiekvieną rytą keliasi 7 val, tada pmaitinu, pažaidžiam ir nuo 8 iki 9 pamiega. Pabudęs pažaidžia, guli pliku užpakaliuku ir tt, 10 val valgo ir einam į lauką Lauke ir miega, ir žvalgosi. Grįžus 13 val valgo ir numiega apie porą valandų, dar valgo 16, 19 val. Apie 20val maudomės ir jau einam didžiojo miegelio, dar pažadinu apie 23 val ir pamaitinu ir nuo tada miegam iki ryto 7. Tokiu ritmu gyvenam apie du mėnesius ir keistis gali viena valanda, ne daugiau. Mamytė tokia dienotvarke yra patenkinta, ypač džiaugiuosi ramiu nakties miegu
Laba,
Mano dukrytei dabar 3,5mėn.
Ji kada ką nori, tą ir veikia... nėra taip, kad aš žinau kada ji valgys, kada miegos... , o vakare irgi kada nori tada miega... norisi pamigdyt kokią 9-10 val, bet niekaip neišeina... kitą kart 11 ir vėliau užmiega... Nežinau, ką daryt, kad būtų kažkokia dienotvarkė, nors apytiksliu laiku... ir kad vakare pastoviai tuo pačiu laiku eitų miegoti...
O dėl maitinimo... maitinu pati... pieno tikrai daug turiu ir tikrai ilgam užteksiu... Jokių problemų neesu turėjusi. Manau, kad maitint pačiai tikrai žymiai patogiau, negu iš buteliuko - užsinori vaikas valgyt - viskas paruošta ir maistas visada šiltas - šildyt nereikia. Tikrai daug patogiau negu su buteliukais žaisti. O ir naktį - keltis iš lovos nereikia - vaiko lovytė šalia mūsų lovos pastatyta. Ir viskas šalia: naktinė lempa, vaiko rūbeliai, vystyklai šalia lovos spintelėj (jei kada ko prireiktų).
Mano dukrytei dabar 3,5mėn.
Ji kada ką nori, tą ir veikia... nėra taip, kad aš žinau kada ji valgys, kada miegos... , o vakare irgi kada nori tada miega... norisi pamigdyt kokią 9-10 val, bet niekaip neišeina... kitą kart 11 ir vėliau užmiega... Nežinau, ką daryt, kad būtų kažkokia dienotvarkė, nors apytiksliu laiku... ir kad vakare pastoviai tuo pačiu laiku eitų miegoti...
O dėl maitinimo... maitinu pati... pieno tikrai daug turiu ir tikrai ilgam užteksiu... Jokių problemų neesu turėjusi. Manau, kad maitint pačiai tikrai žymiai patogiau, negu iš buteliuko - užsinori vaikas valgyt - viskas paruošta ir maistas visada šiltas - šildyt nereikia. Tikrai daug patogiau negu su buteliukais žaisti. O ir naktį - keltis iš lovos nereikia - vaiko lovytė šalia mūsų lovos pastatyta. Ir viskas šalia: naktinė lempa, vaiko rūbeliai, vystyklai šalia lovos spintelėj (jei kada ko prireiktų).
Laba,
Tai vis dėlto gal kas turi patarimų kaip dienotvarkę vaikui ir sau sudaryti? O tai va kad ir šiandien... jau greit 10vakaro, o ji ir nuprausta ir pamaitinta, o vistiek nemiega.... Tai krykštauja, tai niurzgia... net papukas užmigt nepadeda... Beje aš ne visada migdau ją prie krūtinės. Dabar mano Erikai 3,5 mėn.
Labai laukui patarimo...
Būsiu dėkinga.
Tai vis dėlto gal kas turi patarimų kaip dienotvarkę vaikui ir sau sudaryti? O tai va kad ir šiandien... jau greit 10vakaro, o ji ir nuprausta ir pamaitinta, o vistiek nemiega.... Tai krykštauja, tai niurzgia... net papukas užmigt nepadeda... Beje aš ne visada migdau ją prie krūtinės. Dabar mano Erikai 3,5 mėn.
Labai laukui patarimo...
Būsiu dėkinga.
QUOTE(GABO @ 2005 12 21, 22:49)
Laba,
Labai laukui patarimo...
Būsiu dėkinga.
Labai laukui patarimo...
Būsiu dėkinga.
Mums taip pat 3.5 men. Musu dienos taip pat ivairios, taciau vakare eiti miegoti 21 val. daugiau maziau ipratome. Stengiames, kad nuo 17-18 val. vaikutis nemiegotu ir leistu aktyviai laika: zaidynes, maudynes, nesiojimai ir pan. priespaskutinis maitinimas taip pat ne veliau 19 val. Tuomet 21 val. zuikis jau buna pavarges, niurzgantis ir alkanas. Kambaryje uzgesinu sviesa, uzsidarome duris nuo pasaliniu garsu ir pradedu zindyti. Bevalgydamas ir uzmiega. Zinoma, kartais buna ir kitaip Tuomet nesiojame ar supuojame tik tamsoje ir tyloje, isskyrus lopsines ir niuniavimus. Grieztai jokiu kalbinimu ir zaidimu.Kazkur skaiciau, kad vaikas turi suprasti, jog nemiegoti nakti yra visiskai neidomu...
QUOTE(GABO @ 2005 12 21, 22:49)
Laba,
Labai laukui patarimo...
Būsiu dėkinga.
Labai laukui patarimo...
Būsiu dėkinga.
Mums dienotvarke kazkaip savaime gaudavosi Niekad nestebedavau valandu, nuo pat gimimo nori valgyt duodu, nenori miegot, tai ir nemigdau, kai matau, kad akys apsiblausia, tada kartu prigulam, kai as salia lengviau uzmiega. Jau tuoj bus 6 men., tai kazkaip nusnaudziam tris kastus dienoj po kokia valndziuke. O naktinis miegelis pas mus apie 11 val. Apie 10 pasiguldom salia, guli, zaidzia, guguoja kol nuluzta.
Pirma vaikuti tai atrodo augini augini, o gimsta antras ir auga kazkaip savaime O dienotvarke labai sunku nusakyti, juk ne tik kudikeliai skirtingi, bet ir ju poreikiai keiciasi kone kasdien Siaip pirma auginau su knygom, o va mergyte visai kitaip, labiau isiklausau i jos poreikius, gal del to ji tokia patenkinta gyvenimu Pirmaji maitinau iki 9men., ir antraja kol kas maitinu pati, bet gal taip ilgai nemaitinsiu, labai jau prirista jauciuos, bet ir vel, kai pagalvoji apie MP nauda, tai ir maitinu Dabar jau ir darzoviene ragaujam po truputi. Nakti miega neblogai, cia irgi pasitarnauja MP, nei misinuko lekt sildyti, nei ka, pavalgom ir vel abi saldziai miegam O dienele, tai kaip ir visom mamom, pralekia kaip mat
QUOTE(Borderline @ 2005 08 29, 15:11)
sveikos mamos,
man labai idomu,
1. ar dienas leidziate vienos su kudikiu,
2. ar maitinate krutimi, kaip jie valgo,
3. miega,
4. kaip daznai einate pasivaikscioti,
5. ar vezetes kudiki ir kur toliau, pvz., i svecius,
6. ar gaminate pati maisteli, ar perkate stiklainiukuose jau paruosta,
7. ar uztenka poilsio, ar randate laiko sau,
8. ar spejat dar ir namus tvarkyti ir panasus klausimai.
man labai idomu,
1. ar dienas leidziate vienos su kudikiu,
2. ar maitinate krutimi, kaip jie valgo,
3. miega,
4. kaip daznai einate pasivaikscioti,
5. ar vezetes kudiki ir kur toliau, pvz., i svecius,
6. ar gaminate pati maisteli, ar perkate stiklainiukuose jau paruosta,
7. ar uztenka poilsio, ar randate laiko sau,
8. ar spejat dar ir namus tvarkyti ir panasus klausimai.
1. aš visada namuose viena su sūneliu (vyras dirba ir dar vakarais mokosi), kartais kokiai valandai ateina su anūkėliu pasidžiaugti vyro močiutė
2. dabar sūnui 6,5mėn ir jis visdar valgo MP, taip pat valgo visokias košytes (pradėjo valgyt nuo 5mėn)
3. dieną miega pora kartų po valandą, per pietus - pora val (dažniausiai lauke)
4. pasivaikščioti į lauką einam kasdien, jei nešalta 2-3val, jei šalta 1-1,5 val
5. pirmą kartą į svečius išvažiavom 1,5 mėn (pas mano tėvus)
6. kai pradėjom valgyti košytes, tai valgė labai mažais kiekiais todėl pirkti buvo geriau, nei kasdien gaminti ir likučius išmesti. dabar jau žianu jo narmą ir visas košytes (išskyrus vaisines tyreles) verdu pati
7. jei vaikui gera nuotaika ir jis žaidžia, tada ramiai galima pailsėti (nei nelaukia krūva darbų). aš vis dar jaučiu miego trūkumą, nes vaikas naktimis keliasi 2-3 kartus, o dieną man nesimiega
8. namų tvarkymas irgi labai priklauso nuo vaiko nuotaikos. arba dažniausiai tvarkausi kai jis miega. o jei ir nebūna kada susitvarkyti tai netokia ir didelė problema. didžiausias tvarkymasis vyksta savaitgaliais kai vyras namuose, tada vienas užsiima su vaiku, kitas tvarkosi. o valgyt dažniausiai darau dviem dienom, kad nereiktų kasdien prie puodų stovėti.
mūsų dienotvarkė:
8-9val - keliamės, prausiamės, persiriangiam
9-10 val - pusryčiaujam (daržovinė košytė + MP), žaidimai
apie 11val - rytinis miegas (apie 1 val)
atsikėlus MP, žaidimai
12-13val - pietūs (vaisinė tyrelė + MP)
apie 13val - pietų miegas, einam į lauką (1,5-2 val)
15val - MP, žaidimai
16-17val - kartais pamiega 0,5val, kartais žaidžia
17-18val - vakarienė (kruopinė košė + MP)
19-20val - maudomės, persirengiam ir migdomės (dažniausiai prie papulio)
naktį keliasi 2-3 kartus užvalgyti.
O nuo kada pradeda nusistovėt dienotvarkė, mum dabar savaitė, tai nežinai nei kada pareikalaus valgyt, nei kada miegos. Laukiu tos dienos kai nors apytiksliai galėsiu susiplanuot.