Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

Sveikos, mamytes smile.gif turiu toki patarimuka, ( bet, aisku, jis ne visiems veikia ) bet pabandyti verta. Mums su mazyle buvo labai sunku iki 2 men, bet buvo sunku, nes as budavau nepasiruosusi jos norams g.gif t.y. valgydavom belekada, miegodavom belekada ( cia gal ir gerai, bet negerai, kai vaikas nori miegelio, o tu nesupranti ir toliau ji nesioji ar bandai kaip kitaip ji zyzianti nuraminti ). Tai va, viena diena labai supykau ant saves, kad pas visas drauges vaikai ramus, laimingi ir t.t. Atsikelus pasiemiau popieriaus ir rasiausi kelinta val, ka mes darom , pasidariau isvada, kad vaikelis valgo kas 3 valandas, po kiekvieno pavalgymo praejus mazdaug 1 valandai pamiega ir t.t. Kita diena as dariau ta pati... tuo pat metu ir viskas puikiai pavyko. Tiesiog reikia isiklausyti i ju ritma smile.gif Kai zinai kelinta val jis uzsimanys valgyt ar miegot, gali pasiplanuoti ir savo laika smile.gif Susireguliave ritma, mes ismiegam visa nakti t.y. nuo 22 val iki 8 ryto biggrin.gif
Tikiuosi kam nors pades mano patarimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Insignija @ 2011 11 27, 13:24)
Sveikos, mamytes  smile.gif turiu toki patarimuka, ( bet, aisku, jis ne visiems veikia ) bet pasiplanuoti ir savo laika smile.gif Susireguliave ritma, mes ismiegam visa nakti t.y. nuo 22 val iki 8 ryto  biggrin.gif
Tikiuosi kam nors pades mano patarimas  smile.gif

Geras patarimas thumbup.gif Pilnai sutinku, ir ketinu taip pat daryti.. Neprievartauti vaikelio.. O bandyti įeiti į jo ritmą smile.gif
Šaunuolė drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na, as negaliu pasakyti, kad nera to ritmo pas mus. Bet as norejau suzinoti, ar nera paklaidos ?g.gif Pas mus buna -1 ar +1 val. rolleyes.gif
Atsakyti
Esu turbūt laiminga mama, nes vaikas savo režimo laikosi nuo gimimo. Kas 3val. Pastebėjimas, kad net naktį keliasi valgyti tuo laikuu, kai aš nėščia keldavausi eiti į wc.
Vienintelis išsimušimas iš ritmo laiko pasukimas...

Nors ne, meluoju, buvo net visa savaitė, kai gyvenom klaikiam režime. Tuo metu kaip tik lindo du dantukai mums 4u.gif
Atsakyti
Man irgi is pradziu buvo sunkiausia susitaikyti su tuo, kad nieko negaliu planuoti. O, kai pirmas vaikas, ir stai staigus toks laisves atemimas, buvo nelengva. Pirmom savaitem nieko nespedavau. Sioks toks rezimas prasidejo po 2men. su paklaidoms aisku ir ne kiekviena diena tiek pat vienodai ismiega. Tai irgi buna, kad susiplanuoju tuo laiku kazka nuveikti, o ji visai trumpai pamiega.

Kap literaturoj skaiciau, tevai turi nuspresti, ar jie elgsis pagal vaio poreikius, ar bandys ivesti savo rezima. Cia jau tevu pasirinkimas, bet as niekaip neisivaizdavau, kaip galima nuo pradziu vaika versti kazkokio rezimo. Jeigu ji dabar nori valgyti ir verkia, tai kaip jai neduoti? Arba kaip prisversti miegoti, jei nenori? smile.gif
Atsakyti
Maniškiui jau tuoj 8 mėnesiai, bet mum su režimu sekasi sunkiai, gal todėl,kad kiekvieną dieną skirtingai miega... atsikelia tuo pačiu metu, nepriklausomai kada ėjo miegoti, o dieną miega kaip jam išeina. Vieną dieną pamiega 1 valandą, kitą 5, ir laikas kada užmiega skirtingas. Na aš per prievartą jo nemigdau, nemanau, kad tai būtų geriausia išeitis.
Atsakyti
QUOTE(barboryte1 @ 2011 11 30, 11:54)
Man irgi is pradziu buvo sunkiausia susitaikyti su tuo, kad nieko negaliu planuoti. O, kai pirmas vaikas, ir stai staigus toks laisves atemimas, buvo nelengva. Pirmom savaitem nieko nespedavau. Sioks toks rezimas prasidejo po 2men. su paklaidoms aisku ir ne kiekviena diena tiek pat vienodai ismiega. Tai irgi buna, kad susiplanuoju tuo laiku kazka nuveikti, o ji visai trumpai pamiega.

Kap literaturoj skaiciau, tevai turi nuspresti, ar jie elgsis pagal vaio poreikius, ar bandys ivesti savo rezima. Cia jau tevu pasirinkimas, bet as niekaip neisivaizdavau, kaip galima nuo pradziu vaika versti kazkokio rezimo. Jeigu ji dabar nori valgyti ir verkia, tai kaip jai neduoti? Arba kaip prisversti miegoti, jei nenori? smile.gif

Musu rezimas taip pat su paklaidom... g.gif ir buna dienu , kaip as vadinu, LYG TYCIA biggrin.gif taciau is esmes, mes gyvename pagal musu dukrytes rezima thumbup.gif , niekada jos neversciau valgyti ar miegoti, kada as susigalvociau... tiesiog norejau pasakyti, jog kudikiu poreikiai yra monotoniski t.y. kartojasi kas tam tikra laika ... stebedama ja ir pasidariau tokias isvadas.
Atsakyti
mums jau beveik 3mėn bet režimo tai nėra jokio nori valgo nori miega nori rėkia dažniausiai tai rėkia
Atsakyti
QUOTE(rulezas @ 2011 11 30, 16:22)
...dieną miega kaip jam išeina. Vieną dieną pamiega 1 valandą, kitą 5, ir laikas kada užmiega skirtingas. Na aš per prievartą jo nemigdau, nemanau, kad tai būtų geriausia išeitis.

Aš pastebėjau, kad nevisada vaikas parodo, kad jau miegučio nurėtų, kartais atrodo žvali, žaidžia, o paguldai - žiūrėk akytės ir užsimerkė smile.gif
Taip ir pareguliuoju miego režimą, aišku jei priešinasi, neverčiu.
Atsakyti
Na mes tai turim griezta grafika. As jam taikau beveik nuo gimimo iki dbr jam jau 10men. Aisku tas grafikas ne is knygos istrauktas o nustatytas pagal vaiko poreikius ir koreguojamas pagal amziu. Bet zinokit man taip zymiai lengviau, as zinau ka darau ir vaikas ramesnis, zino kas vyksta, nera sumaisties. Pas mane jis labai neramus tai tik grafikas ir padeda. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*zosia* @ 2011 12 02, 12:17)
Na mes tai turim griezta grafika. As jam taikau beveik nuo gimimo iki dbr jam jau 10men. Aisku tas grafikas ne is knygos istrauktas o nustatytas pagal vaiko poreikius ir koreguojamas pagal amziu. Bet zinokit man taip zymiai lengviau, as zinau ka darau ir vaikas ramesnis, zino kas vyksta, nera sumaisties. Pas mane jis labai neramus tai tik grafikas ir padeda.  ax.gif

atskleisk paslapti, kaip taip pavyko. biggrin.gif nes ir as bandau ivesti rezima, va pagal mano rezima dabar ji turetu miegoti, o pasnaude zysdama (.) ir po miego.. zaidzia sau lovytej (jai 4 men)
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 12 05, 11:11)
atskleisk paslapti, kaip taip pavyko.  biggrin.gif  nes ir as bandau ivesti rezima, va pagal mano rezima dabar ji turetu miegoti, o pasnaude zysdama (.) ir po miego.. zaidzia sau lovytej (jai 4 men)

Na pas mane i rezima miego trukme neieina. Atsimenu tokiu metu maniskis irgi po 10min miegodavo, bet vistiek migdydavau reguliariai kas 3h (nes jei reciau tai budavo labai irzlus, o jei dazniau neuzmigdavo). Kad ir tos 10min jau vis geriau nei nieko. Po to isaugo.. Dabar miegam du kartus dienoj po valanda biggrin.gif

Dar zinau tokia taisykle jei vaika migdai nesiojant ant ranku ir jis neuzmiega per 10min reiskias miego dar nenori. Bet cia galioja kai jau pilvo skausmai nebekankina.
Atsakyti