Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

QUOTE(millena @ 2010 12 28, 06:35)
nors dukryte dar maza, sioki toki rezima turime. Bet jis varo i nevilti ir baisu nuovargi mama...
Problema tame, kad maze uzsinori nakties miego 19-20 val. o keliasi 6-7 jau. Tetis grizta is darbo 18-19 val.... Zodziu as nusikalu, tevelis nepabuna normaliai su vaiku. O kai reikia maudyt, o dukra jau miega, ypac jei tetis uzsilaiko  doh.gif . Kaip perstumt dienotvarke, kad ilgiau MB galetu uzsiimt, o man liktu laiko/jegu apsitvarkyt ir dar pailset? Taip noreciau, kad galetume pamiegot abi iki 8 ar 9, tik be klyksmu, stresu. Patarkit  ax.gif

O kada pietu miegeli miegat? Gal pavyktu kaip nors ji pavelint, tada vakare ilgiau pratemptumet. O siaip tai turi tie mus mazyliai savas dienotvarkes ir labai sunku juos pagal save ,,susidelioti,,. O ko gero gal ir nereikia smile.gif
Maniskis diena pietuku miega 4 -5 valandas, o vakare duksta iki 12 ar 1val. doh.gif
Taip kad vaikelis su tetuku prisibuna, bet mamai dviese su teciu pabut visai laiko nelieka smile.gif
Atsakyti
Mano mažiukė valgo MP, tai dieną ji valgo kas dvi valandas +/-0,5 val. o naktį išmiega ir po 4 ir po 6 val. kaip kada nevalgiusi. kažkaip rėžimo tokio tikslaus nustatyt nepavyksta, o ir jau nesistengiu. tik vieną laiką turim kada einam miegot, tad ir keliasi daug maž tuo pačiu laiku. o jau dieną kaip kada, kartais išmiega ilgesnį miegelį po 2-3 val. o kartais visą dieną pasnūduriuoja tik po 40 min kokius 3 kartus.
o kai pabandžiau pailginti pertraukas tarp maitinimų, vaikui buvo tik streso ir klyksmo, ir rezultate per 20 dienų priaugom tik 100 g, kai per mėnesį normaliai priaugam po 1 kg doh.gif tai daugiau nebekankinau vaiko, tegul valgo jei norisi jai dažnai..
Atsakyti
QUOTE(millena @ 2010 12 28, 06:35)
nors dukryte dar maza, sioki toki rezima turime. Bet jis varo i nevilti ir baisu nuovargi mama...
Problema tame, kad maze uzsinori nakties miego 19-20 val. o keliasi 6-7 jau. Tetis grizta is darbo 18-19 val.... Zodziu as nusikalu, tevelis nepabuna normaliai su vaiku. O kai reikia maudyt, o dukra jau miega, ypac jei tetis uzsilaiko  doh.gif . Kaip perstumt dienotvarke, kad ilgiau MB galetu uzsiimt, o man liktu laiko/jegu apsitvarkyt ir dar pailset? Taip noreciau, kad galetume pamiegot abi iki 8 ar 9, tik be klyksmu, stresu. Patarkit  ax.gif

Maniske tuo pat metu eina miegoti ir keliasi tokiu pat laiku, kaip ir tavo ax.gif Bet problemos as tame nematau, o tik dziaugiuosi, nes turiu visa laisva vakara pries mane, kuri galiu skirti tik sau arba pasisedejimui su vyru thumbup.gif Savaitgaliai yra vyro ir mazosios, tada jau jie abu dziaugiasi vienas kito draugija, o as tik kambarius tvarkau, valgyti darau ir ilsiuosi. Pradzioje, kai ji pradejo man taip miegoti, taip pat pergyvenau, bandziau istempti ir t.t. Bet gavosi tik vaiko kankinimas, nes neislaiko jinai ilgiau, luzta, buna irzli, pikta, verkianti, vyrui jokio malonumo su ja nebudavo buti. Diena, kad ilgiau ismiegotu, ir neiseidavo, nemiega ji diena man ilgai, galiu nors ir ant pirstu galu vaikscioti. Taip kad, palikom taip kaip yra ir ieskojom kitu iseiciu.. taip ir gavosi, kad vakarai mano su MB, o savaitgaliai lieka tevelio ir dukrytes. Geriau jau taip, nei nieko ax.gif 4u.gif
Atsakyti
vaikis nustato savo rezima biggrin.gif nors ziuriu kad beveik tuo paciu metu viska daro kasdien blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linavaido @ 2010 12 06, 19:21)
mes irgi neturejome jokio rezimo, bet db kai jau 6menesiukai valgome papildoma maistuka, tai kazkoks ritmas jau yra. ryte kai pabunda apie sesta - astunta pavalgome mano pienuko, veliau apie desimta valgome kose, tada pora h pazaidziam ir einam nusnausti valandziuke viena kita, tada apie antra ar trecia valgome tyrele, vel zaidimai ir miegas, tada sesta ir desimta valgome, o tarp valgymu atsigeriame pienuko mano ar vandens, tai kaip ir yra ritmelis neritme biggrin.gif aisku kartais issibalansuojame, jei kazkur vaziuojame, bet ir tai labai greitai supranttu, ko mano aukseliui reikia, ar miego ar maistelio smile.gif

Mums 9 menesiukai, irgi labai panasus rezimas issidirbo savaime. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(smiler @ 2010 12 28, 11:10)
Maniske tuo pat metu eina miegoti ir keliasi tokiu pat laiku, kaip ir tavo  ax.gif  Bet problemos as tame nematau, o tik dziaugiuosi, nes turiu visa laisva vakara pries mane, kuri galiu skirti tik sau arba pasisedejimui su vyru  thumbup.gif  Savaitgaliai yra vyro ir mazosios, tada jau jie abu dziaugiasi vienas kito draugija, o as tik kambarius tvarkau, valgyti darau ir ilsiuosi. Pradzioje, kai ji pradejo man taip miegoti, taip pat pergyvenau, bandziau istempti ir t.t. Bet gavosi tik vaiko kankinimas, nes neislaiko jinai ilgiau, luzta, buna irzli, pikta, verkianti, vyrui jokio malonumo su ja nebudavo buti. Diena, kad ilgiau ismiegotu, ir neiseidavo, nemiega ji diena man ilgai, galiu nors ir ant pirstu galu vaikscioti. Taip kad, palikom taip kaip yra ir ieskojom kitu iseiciu.. taip ir gavosi, kad vakarai mano su MB, o savaitgaliai lieka tevelio ir dukrytes. Geriau jau taip, nei nieko  ax.gif  4u.gif

na taip, savaitgaliai.. Bet ir jie manes nedziugina. Ir vakare as jau po visos dienos gu-agu bunu tokia issekus, kad nei kalbet, nei klausytis nesugebu. Ir jei tik galiu, skubu i lova, kol maze miega, ir MB taip pat, nes dar naktinis maitinimas priesaky, ryte anksti keltis... O diena kazka pasidaryt tai minimaliai, valgytskaniau pasigamint tik savaitgali. Bet tada sau laiko vel nelieka. Beto savaitgali kad ir tevelio diena, bet be pagalos retai susitvarko, nelaiko jo nervai, vis reikia pasakinet ko dabar vaikas nori.. Tiksliau mano nervai neatlaiko, kai tampo ir linksmina kai dukra zirzia is nuovargio doh.gif
Gal kaipnors pasireguliuos dar.

Issipleciau ax.gif
Atsakyti
Rezima kada vaikelis turi eiti praustis ir miegoti ivedinejom nuo pat gimimo - kiekviena diena ta pacia valanda (20val) einam maudytis, vakarieniauti ir miegoti. Todel dabar del to jokiu bedu neturim.
Valgymo rezimas daugmaz susideliojo, kai pradejom duoti papildoma maisteli, t.y. mazdaug nuo 6-7men. Dabar mums 10men su trupuciu, tai musu diena tokia:
8-9val atsikeliam
10-11val pusrytine kose, sultys skiestos vandenuku, sausainis
12val pietu miegas, ismiegam 2val, o kartais ir daugiau
apie 14val MP
15-16val pietus, mesyte su darzovemis, zuvyte
18-19val varskyte su jogurtu arba tik jogurtas
20val maudynes
20.30val kose + MP
nakti jau pripratinom, kad MP bus tik 1-2kartus, seniau keldavosi 3-4. MP- pries uzmiegant, kartais dar po geros valandos ir paryciais.

Atsakyti
Maniskei tik 2,5 men, miegoti eina 12 h puse 1 nakties, jau neismanau kaip pratinti eiti nuo 10 bent kokios, pati jau apie 12 vos laikaus, po visos dienos, o ji niekaip, kol neissimala kojom rankom. Suprantama ji jau netiek miega kaip anskciau, bet nuo 5 h iki 1 nakties tai daugoka tokiai mazai g.gif
Taigi kaip pratinti toky leliu pradet, jau nebezinau, ir miegoti pries nakty ji nemiega, ir bandom maudytis, tuo pat metu, ir t.t. g.gif
Atsakyti
Budavo ir mums, kad nusimaudom, pavalgom koses, pienuko, bet taip ir neuzmiegam. Tada jokiu budu nepradedavom vel zaisti ar kazka kitka veikti. Taip ir guledavau lovoj su vaikeliu, apsimesdavau, kad as jau miegu. Jeigu mazasis bandydavo lovoj dugti, ramiai ji paguldydavau salia saves.Taip parodydavau, kad zaidimams laikas baiges smile.gif Pykdavo, kad neleidziu jam zaisti, bet kaip kitaip parodyti vaikui, kad jau laikas miegoti? smile.gif Todel dabar jau zino, kad maudynes - kose - pienas reiskia, kad ateina miegas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edaura @ 2010 12 29, 21:24)
Budavo ir mums, kad nusimaudom, pavalgom koses, pienuko, bet taip ir neuzmiegam. Tada jokiu budu nepradedavom vel zaisti ar kazka kitka veikti. Taip ir guledavau lovoj su vaikeliu, apsimesdavau, kad as jau miegu. Jeigu mazasis bandydavo lovoj dugti, ramiai ji paguldydavau salia saves.Taip parodydavau, kad zaidimams laikas baiges smile.gif Pykdavo, kad neleidziu jam zaisti, bet kaip kitaip parodyti vaikui, kad jau laikas miegoti? smile.gif Todel dabar jau zino, kad maudynes - kose - pienas reiskia, kad ateina miegas smile.gif

o Jūs kasdien maudote? g.gif
Atsakyti
As gana grieztai laikausi rezimo nuo pirmu dienu, maitinu tuo pat metu, prausiam taip pat, miego einam tam tikru metu. Pacios valandos gal nera visihkai identishkos kada kas vyksta, bet veiksmu sekos visada laikomoes, pvz po antro maitinimo einam pietu miego, po maudyniu einam miego ir panasiai.
labai dziaugiuosi kad nuo pat pradziu laikemes rezimo, nes tai padeda man planuoti savo laika, vaikiukas zino kas kada vyksta todel nera problemu su miegu maitinimu ir kt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2010 12 30, 11:20)
o Jūs kasdien maudote? g.gif

Taip, kasdien.
Atsakyti