Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

QUOTE(maskanyte @ 2010 11 19, 00:04)
Sutinku 100% drinks_cheers.gif nesuprantu kaip galima maitinti laikantis rezimo doh.gif

Tai negi geriau kas pusvalandi, tada po 3val, po to tarkim po 1val...Kaip tuomet susiplanuoti diena, kada i lauka iseiti ir nuspeti kada mazylis paprasys valgyti?O kaip pienuko gamyba?Nereguliariai valgydamas mazylis juk skirtinga kieki pienelio suvalgo, tai jei nusprende ilgai nevalgyti, tai krutine kencia...Nebent duodat misinuka.
Nu, kiekvienai savo...Beje, rezimas tai nereiskia, kad vaikas kriokia, o mama ziuri i laikrodi ir sako - sorry, dar ne laikas...
Zinodama kada mano vaikas prasys valgyti, galiu susidelioti diena, ramiai nueiti i dusa, iseiti i lauka, galu gale pamiegoti kartu, nes REZIMO deka atsiranda kazkokie remai, tvarka ir tikrai lengviau gyventi. tongue.gif
Atsakyti
Pirmiausia rėžimą gali jau taikyti tik kai vaikui nebepučia pilvo, o kai pučia, apie kokį dar rėžimą galima šnekėti doh.gif . Kai pučia pilvuką, tai ir taikai kokiu momentu pavalgidinti, kad tik alkanas neliktų, kad nenusilptų, priaugtų nors šiek tiek svorio. Vargo vakarienę iškenčiau iki 3 mėn. ir dar tebesitęsia košmaras, į lauką neišeisi, kada sugalvojus doh.gif , ai, žodžiu nebeturiu žožių...
Atsakyti
pas mus rezimas pats savaime nusistate apie 4 menesi. maitinu pati. na rezimas nusistate tik miego atzvilgiu, iki siol net neseku kada maitinu. miega nakti ilgai, atsikelia ir po 2 valandu miegucio valanda,pabunda ir vel po 2-3 val miegucio valanda ir dar karta, ir naktis. naktis trunka apie 10-11val.
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2010 11 19, 13:28)
Tai negi geriau kas pusvalandi, tada po 3val, po to tarkim po 1val...Kaip tuomet susiplanuoti diena, kada i lauka iseiti ir nuspeti kada mazylis paprasys valgyti?O kaip pienuko gamyba?Nereguliariai valgydamas mazylis juk skirtinga kieki pienelio suvalgo, tai jei nusprende ilgai nevalgyti, tai krutine kencia...Nebent duodat misinuka.
Nu, kiekvienai savo...Beje, rezimas tai nereiskia, kad vaikas kriokia, o mama ziuri i laikrodi ir sako - sorry, dar ne laikas...
Zinodama kada mano vaikas prasys valgyti, galiu susidelioti diena, ramiai nueiti i dusa, iseiti i lauka, galu gale pamiegoti kartu, nes REZIMO deka atsiranda kazkokie remai, tvarka ir tikrai lengviau gyventi.  tongue.gif

thumbup.gif pritariu!!! mirksiukas.gif
kazkokio rezimo butinai reikia. ir mama turi padeti maziukui toki kazkoki susidaryti...
Atsakyti
QUOTE(MazaZvaigzdute @ 2010 11 20, 01:47)
thumbup.gif  pritariu!!!  mirksiukas.gif
kazkokio rezimo butinai reikia. ir mama turi padeti maziukui toki kazkoki susidaryti...

Aš sutinku dėl rėžimo, bet ne kiekvienam vaikui, mano valgo nedideliais kiekiais, bet dažniau, tai nutarėm laikytis rėžimo, kas 3 val. jau galvojom praalks, vienu kartu daugiau suvalgys, o gi nieko nedavė tas...labai gaila vistiek vaikas valgė tiek kiek suvalgydavo vienu kartu, ne daugiau ir reziumė: per parą išėjo suvalgyti žymiai mažiau negu iki to. Taip, kad jei ir toliau būtumėm tai laikęsi rėžimo, mūsų vaikas būtų mažai priaugęs svorio...taip, kad ne visiems tas tinka, gal mums dar laiko trūksta, gal dar virškinimas nesusitvarko.
Atsakyti
mums jau beveik metai ir praktiškai jokio režimo doh.gif bandžiau ne kartą, bet nieko neišeina, kadangi maitinu dar pati, tai košės dar netapo pagrindiniu maistu, kartais suvalgo daugiau, kartais mažiau, tad valgyme jokio režimo nėra, valgom tada, kada norim ir ką norim... su miegu tas pats doh.gif naktim dar keliasi po 5-6kartus pavalgyt MP, o dienom sunkiai sekasi pamiegoti pietų miegelio, nors jau beveik savaitė, kaip pietų pamiega po valandą ir daugiau thumbup.gif anksčiau būdavo po 10-20min ir po kelis kartus... vienintelis režimas tai gal nuo 6mėn, vakare einam panašiu metu miegoti, ir rytais keliamės panašiu metu, su retom išimtim
Gal sakysit, kad pati kalta, gal ir kalta, negaliu aš rikdyti vaiko doh.gif tiesiog matau, kad su amžium ji pati nusistato šiokį tokį režimą, o aš jai tik padėti galiu ax.gif
Atsakyti
as labai specialiai nieko nedariau,leidau jau jai paciai tai reguliuot,bet visgi igavom sioki toki rezima,aisku kartais buna pora valandu pasislenka pietu miegelis,bet nesureiksminu schmoll.gif o ir valgo ji bei miega tada kada ji pati nori,o ne tada kada as sugalvoju,kad jau turetu miegot 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Man tai butu labai idomu kaip jus ta rezima ivedinejat??? As maitinu pusiau nutrauktu pienu pusiau misinuku. Visiskai negaliu nieko planuot. Sakykim mano pupa suvalgo nemaza doze, tada uz kokios val. pasidaro nerami. Ieskau priezasciu, nes net neitariu, kad tiek privalgius gali buti alkana. Kai kiti budai neveikia, duodu valgyt, tai griebia kaip isbadejus doh.gif O kita syki isgeria vos puse tos dozes ir gali miegoti 4val. Tai kaip cia suprast??? Vat ir vakar. Imaudziau, pamaitinau. Jau visiskai nuluzo pavalgius. Galvojau pagaliau atsipusiu, o ji uz valandos kad prades verkt. Mes pult masazuot, manem, kad diegliai, o ji pasirodo is alkio doh.gif

Man didziausias stresas, tai ejimas i lauka. Labai noriu vaika kasdien isvezt i gryna ora, bet kai pora kartu begte su rekiancia is alkio lekiau namo, tai kaskart einu su baime, nezinodama ko laukt. Kartais miega po 2val. lauke, kartais vos po pusvalandzio pradeda niurzget. Tai kaip planuotis??? Juk norisi is namu islist, bet baisu, nes nezinai ko tiketis verysad.gif

Su naktiniu miegu panasiai. Buvo pora naktu, kad 6-7val. miegojo, o buna, kad keliasi vidury nakties. Ir kiekviena karta valgo skirtingus kiekius. Ypatingai gaila kai lieka mano pieno.

Tai pasidalinkit tos, kurios esat ivede savo vaikus i kazkokia rezima, kaip jus tai daret???

Dekoju 4u.gif mano maziukei 6sav. wub.gif
Atsakyti
mes irgi neturejome jokio rezimo, bet db kai jau 6menesiukai valgome papildoma maistuka, tai kazkoks ritmas jau yra. ryte kai pabunda apie sesta - astunta pavalgome mano pienuko, veliau apie desimta valgome kose, tada pora h pazaidziam ir einam nusnausti valandziuke viena kita, tada apie antra ar trecia valgome tyrele, vel zaidimai ir miegas, tada sesta ir desimta valgome, o tarp valgymu atsigeriame pienuko mano ar vandens, tai kaip ir yra ritmelis neritme biggrin.gif aisku kartais issibalansuojame, jei kazkur vaziuojame, bet ir tai labai greitai supranttu, ko mano aukseliui reikia, ar miego ar maistelio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pepilota @ 2010 12 06, 00:38)
Sveikos 4u.gif

Man tai butu labai idomu kaip jus ta rezima ivedinejat??? As maitinu pusiau nutrauktu pienu pusiau misinuku. Visiskai negaliu nieko planuot. Sakykim mano pupa suvalgo nemaza doze, tada uz kokios val. pasidaro nerami. Ieskau priezasciu, nes net neitariu, kad tiek privalgius gali buti alkana. Kai kiti budai neveikia, duodu valgyt, tai griebia kaip isbadejus doh.gif  O kita syki isgeria vos puse tos dozes ir gali miegoti 4val. Tai kaip cia suprast??? Vat ir vakar. Imaudziau, pamaitinau. Jau visiskai nuluzo pavalgius. Galvojau pagaliau atsipusiu, o ji uz valandos kad prades verkt. Mes pult masazuot, manem, kad diegliai, o ji pasirodo is alkio doh.gif

Man didziausias stresas, tai ejimas i lauka. Labai noriu vaika kasdien isvezt i gryna ora, bet kai pora kartu begte su rekiancia is alkio lekiau namo, tai kaskart einu su baime, nezinodama ko laukt. Kartais miega po 2val. lauke, kartais vos po pusvalandzio pradeda niurzget. Tai kaip planuotis??? Juk norisi is namu islist, bet baisu, nes nezinai ko tiketis verysad.gif

Su naktiniu miegu panasiai. Buvo pora naktu, kad 6-7val. miegojo, o buna, kad keliasi vidury nakties. Ir kiekviena karta valgo skirtingus kiekius. Ypatingai gaila kai lieka mano pieno.

Tai pasidalinkit tos, kurios esat ivede savo vaikus i kazkokia rezima, kaip jus tai daret???

Dekoju 4u.gif mano maziukei 6sav. wub.gif

Tai, kad dar labai maziuke maza, kad atsirastu kazkoks rezimas. Mamyte, kantrybes - rezimas dar nusistovet turetu... Ir jei maziukas verkia, tai nebutinai valgyt nori, gal reiketu kitu priezasciu paieskoti?! smile.gif
Atsakyti
pabaigus maitinti mp, atsirado šioks toks rėžimas, nes iki tol tai vaikas buvo su (.) dantyse didžiąją dalį laiko smile.gif taigi pradėjus duot mišinį vaikas valgydavo kas 3,5 -4,5 val, jau galėjai kažką pasiplanuot, naktimis pradėjo ilgėt pertraukos ir greit perėjom į tai kad pavalgydavo apie 21 val ir griūdavo miegot iki 5 ryto, po to dar nusnausdavo iki 8-9 val. taip yra ir iki šiol, niekada nebijau išeit į lauką, parduotuvę ar svečius nes galiu planuotis mūsų laiką smile.gif
Atsakyti
nors dukryte dar maza, sioki toki rezima turime. Bet jis varo i nevilti ir baisu nuovargi mama...
Problema tame, kad maze uzsinori nakties miego 19-20 val. o keliasi 6-7 jau. Tetis grizta is darbo 18-19 val.... Zodziu as nusikalu, tevelis nepabuna normaliai su vaiku. O kai reikia maudyt, o dukra jau miega, ypac jei tetis uzsilaiko doh.gif . Kaip perstumt dienotvarke, kad ilgiau MB galetu uzsiimt, o man liktu laiko/jegu apsitvarkyt ir dar pailset? Taip noreciau, kad galetume pamiegot abi iki 8 ar 9, tik be klyksmu, stresu. Patarkit ax.gif
Atsakyti