Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

QUOTE(Inga N @ 2010 01 26, 11:07)
Šiandien jau nebepopuliaru nuo pirmųjų dienų laikytis ręžimo - maitinam pagal poreikį, miega kaip išeina, bet mamai tai žiauriai nepatogu (kita vertus, argi ręžimas nesuteikia vaikui tam tikro saugumo?). Suprantu, kad kai kūdikėliai paauga, jie patys padiktuoja savo dienos ręžimą.
Norėčiau, kad mamytės pasidalintų patirtimi, ar gyvena pagal savo mažylio padiktuotą ręžimą, nuo kada tas ręžimas atsirado, ar iš viso jūsų nuomone tai atgyvenęs reikalas.

Mano mažyliui dar tik savaitėlė, turbūt net nėra ko galvoti apie ręžimą, bet man nekantru, kada gi pagaliau galėsiu pradėti planuoti savo laiką. Dabar yra taip - kaip tik sugalvoju pietus daryti, tuoj mažyliui irgi reik valgyti, sugalvoju maudytis - vėl šaukia  biggrin.gif
Pasidalinkim patirtimi

deja, ne tik galvoti,bet manau ir svajoti apie rezima kolkas per anksti. nors kita vertus esate pakankamai laiminga, kad atrandate laiko prie kompiuterio prisesti smile.gif. as pirmas desimt paru tiesiogine to zodzio prasme lovoj praleidau su mazaja kabancia ant papo. budavo as maitinu mazyle, o vyras maitina mane, nes ir pavalgyt laiko nebuvo doh.gif. o rezimas sioks toks atsirado apie 7 menesi, kai priprato valgyti kieta maista. nezinau, gal as ir klystu, bet manau misinukais maitinamus leliukus lengviau pripratinti prie dienotvarkes, nes vaikutis ilgesni laika sotus buna.
Atsakyti
as siuo metu skaitau Gina Ford apie vaiku rezima... pirma dukryte turejo rezima, lengviau man buvo, zinau, kada galesiu ta ar ana pasidaryti. siuo metu mazajai beveik du menesiukai, maitinu pati, dar mazyte, bet rezima jau po truputi 'ivairuojam'.. nes reikia vyresne pakelti, suruosti ir nuvesti i mokykla. jei mazasis valgo kada nori, tai ka daryti, jei uzsimane valgyt pakeliui i mokykla g.gif as taip negaliu.. kazkaip mano supratimu, vaikai gyvena pagal tevu rezima, ir nera tas blogai... va pagal Gina Ford jau nuo pat pirmu dienu yra imanoma ivesti rezima ir paciai maitinant ir misineliu...
o teigti, kad be rezimo vaikai uzauga savarankiskesni, be emociniu ar dar kokiu problemu, nesamone... vaiko raida priklauso nuo daug faktoriu, o ypac veliau, kai jis jau gali suvokti daug dalyku... rezimas padeda mamai - kai mama speja nudirbti darbus, issimaudyti, pagaminti valgyti, jauciasi laimingesne.. kuo mama laimingesne, tuo vaikui geriau.. mirksiukas.gif
as jau nuo pirmu dienu galvojau apie rezima, bet tik dabar pavyksta kazka sureguliuoti.. sunkiau, kai pati maitini, bet viskas imanoma.. dabar bandau suguldyti abi grazuoles 8 val.. rolleyes.gif
INGA N, VILMA, jei susidarysit dienos plana, ir po truputi laikysites, vaikutis greit isivaziuos. aisku tas nenutinka per nakti, nukrypimai lydi visa laika... verta paskaitineti ir literaturos... sekmes... mirksiukas.gif
Atsakyti
noreciau ir as daugiau suzinot apie rezimo ivedima. maitinu pati, kol kas dar valgom 8 kartus dazniausiai per diena (stengiuosi iki 7 bent sumazint, bet dar nepavyksta). Del maitinimu nematau dideles problemos, bet va su miegeliu tai nenusistovi mum niekaip tos pacios miego valandos. butu nieko blogo, bet norisi baseina lankyt, o ten uzsirasyt reikia is anksto. o jei mergina nepamiega kai jai norisi tai buna skandalai doh.gif jauciu kad reikia ryte kelt ja tada pastovesnis rezimas butu, bet taip gaila kelt kai saldziai miega g.gif kaip jus mamytes nustatinejat rezima, ryte zadinat leliukus ar kaip?
Atsakyti
Labukas mamytes 4u.gif

Papasakosiu ir apie musu situacija smile.gif

Musu leliukai (turim dvynukus) vien misinukus be MP pradejo valgyt kazkur apie 3 sav. Valge is pradziu po nedaug, bet daznai (pradedavo ieskot kruties). Po savaites pamaciau, kad bus sunku, jei taip abu valgys bet kada - nuprotesiu pagalvojau lotuliukas.gif Taigi palaipsniui pradejau ilgint vaikuciu tarp maitinimu laika, panesiodavom jei buvo neramus ir t.t. Sulyginom, kad abu valgytu kartu - kazkaip tai naturaliai gavosi. Ir ka...Mums 2,5 men. diena valgom 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00 arba veliau pries miegeli (aisku pusvalanduko ar valandeles paklaida buna, kai uzsimiega vaikuciai dienos metu). O nakti keliasi tik dukryte viena karteli uzkasti, sunelis kartais pabunda nuo seses, tada irgi valgo, bet siaip dazniausiai ismiega nuo kokiu 23:00 iki 9:30 smile.gif as pati labai dziaugiuosi isivedusi si rezima ir kitoms tai patarciau, man daug lengviau, ypac auginant dvynukus. Ir dar tiesa, as manau, kad toks rezimas vaikiukams patiems labai gerai, nes kai ateina tas laikas jie jau zino, kad tuoj valgys, kartais kaip laikrodukai zirst pradeda ta valanda thumbup.gif Sunkiau priprast prie rezimo valgant mamos pienuka, nes jis ne toks sotus, kaip minejo kazkuri mamyte, retai kada isbuna vaikai nevalge 3 val., bet misinukus valgant tai super! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Būtent, maitinant mišinuku tikrai pamažu galima įsivest ręžimą, nes žinai, kad vaikas pavalgęs ir jei neramus, tai ne dėl to, kad alkanas. Kai maitini krūtimi, visai neaišku, ar alkanas, ar šiaip norisi nusiraminti. Turiu draugę, kuri nors ir maitindama MP, sugebėjo nuo pirmų dienų laikytis ręžimo, man kol kas atrodo sudėtinga. Kita vetus, ir aš negaliu sau leisti bet kur, bet kada, bet kiek būti tik su kūdikiu ir jo poreikiais, yra ir likusieji šeimos nariai...
Atsakyti
Na, mums jau pusmetis, bet dar pilno rėžimo neturim. Yra daug maž - kelias 7-8 ryto, gulasi apie 23 val. ir dieninis ilgasis miegelis būna apie trečią valandą ax.gif nors ir maitinu mišinuku, valgymo rėžimo neturim jokio schmoll.gif valgom ne dažniau kaip kas tris val, bet tai priklauso nuo to, kada atsikelia ax.gif
Atsakyti
Sveikutės. Pas mus šioks toks režimas atsirado apie 5 mėn. Maitinu MP, bet valgo maždaug kas dvi val, kas tris - jei daržovienė tape tarpe. Keliasi 9-10, miegoti eina 21-22 val. pas mus esmė tame, kad dieną ji tiksliai kas dvi valandas eina trumpo miegelio (miega apie val.), o prieš naktį būdrauja tris val. Naktį keliasi 2 k. pavalgyti. Mums taip gavosi savaime ir mes viena prie kitos puikiai prisiderinome. smile.gif Beje, nuo pat dukrytės gimimo gyvenau tik jos ritmu, kitaip net neįsivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(Vilma4 @ 2010 01 26, 12:57)
As irgi svajoju apie rezima, bet kol kas jo nesimato - ypac diena sad.gif Nakti jau daugmaz ismiega nuo pirmos iki ryto valgydamas du kartus smile.gif O va diena tai irgi reikia derintis prie jo ir kas pikciausia kad valgyt pasigamint tai man leidzia bet va suvalgyt tai retai Tik isidedu silta patiekala i lekste ir  veeee  doh.gif  ir mano niam niam ... atsala sad.gif Dabar pratinu kad valgytu ne dazniau kaip kas 2 val. - kol kas sekasi  rolleyes.gif

cia turbut dar risys nuo gevenimo pilvelyje,juk tada abu kartu valgydavot,ir man taip buvo ,tik valgyti isidedu iskarto ir mazylis uzsinoredavo valgyti,ir zinoma mano maistas atsaldavo,bet gi nera jau taip baisu blush2.gif ,mano irgi valdydavo kas 2 valandas ,tai as savo valgyma derindavau prie mazylio valgymo,tik gerai kad jis pas mane buvo labai geras kudikelis ,pavalgydavo ir miegodavo,nereikedavo valandomis nesioti,imdavom ant ranku tik kai noredavom pasidziaugti tuo mazu siltu stebukleliu wub.gif
Atsakyti
sveikos, mamytės 4u.gif iki 6 mėn. valgėm tik MP ir aptikus šią temą, pradėjau galvoti - ar aš prisitaikiau prie mažės režimo, ar ji prisitaikė prie manojo? teisingai mamytės sako, kad kai maitini MP, niekad negali žinoti, kodėl vaikas neramus ax.gif valgėm dažnai, kas dvi val, bet po nedaug smile.gif naktimis iki 4 mėn išmiegodavom visą naktį be jokių maitinimų, vėliau pradėjom keltis valgyt ir naktį (keliamės iki šiol doh.gif kada pradėjom valgyt košę pietums, bandžiau įvesti 12 val pietų laiką. pasirodė, kad per anksti, nes nesuvalgydavo nė trečdalio normos, o tuo tarpu, kai pietus atkėlėm 13 val, suvalgo kuo puikiausia ax.gif taip pat buvo su vakariniu maitinimu - aš norėjau, kad jis būtų 21, deja, mija tik pažaisdavo, bet nepavalgydavo, o 22 val. pradėdavo ieškot papulio biggrin.gif taip nuo 3 mėn vakarienė pas mus 22 val ir ne anksčiau doh.gif tuo noriu pasakyti, kad rėžimas yra gerai ir vaikiukams, ir mamytėms, bet ne mamos turi nuspręsti kaip kas ir kada turi būti blush2.gif vis dėlto pats lelius padiktuoja savo režimą, mes mamos prie jo prisitaikom 4u.gif ir labai šaunu, jei kartais mums jį pavyksta pareguliuoti pagal savo poreikius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audani @ 2010 01 27, 20:59)
Labukas mamytes 4u.gif

Papasakosiu ir apie musu situacija smile.gif

Musu leliukai (turim dvynukus) vien misinukus be MP pradejo valgyt kazkur apie 3 sav. Valge is pradziu po nedaug, bet daznai (pradedavo ieskot kruties). Po savaites pamaciau, kad bus sunku, jei taip abu valgys bet kada - nuprotesiu pagalvojau  lotuliukas.gif Taigi palaipsniui pradejau ilgint vaikuciu tarp maitinimu laika, panesiodavom jei buvo neramus ir t.t. Sulyginom, kad abu valgytu kartu - kazkaip tai naturaliai gavosi. Ir ka...Mums 2,5 men. diena valgom 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00 arba veliau pries miegeli (aisku pusvalanduko ar valandeles paklaida buna, kai uzsimiega vaikuciai dienos metu). O nakti keliasi tik dukryte viena karteli uzkasti, sunelis kartais pabunda nuo seses, tada irgi valgo, bet siaip dazniausiai ismiega nuo kokiu 23:00 iki 9:30 smile.gif as pati labai dziaugiuosi isivedusi si rezima ir kitoms tai patarciau, man daug lengviau, ypac auginant dvynukus. Ir dar tiesa, as manau, kad toks rezimas vaikiukams patiems labai gerai, nes kai ateina tas laikas jie jau zino, kad tuoj valgys, kartais kaip laikrodukai zirst pradeda ta valanda  thumbup.gif Sunkiau priprast prie rezimo valgant mamos pienuka, nes jis ne toks sotus, kaip minejo kazkuri mamyte, retai kada isbuna vaikai nevalge 3 val., bet misinukus valgant tai super! drinks_cheers.gif

mamos pienukas yra sotus, taciau jis geriau virskinamas.
Atsakyti
As maitinu MP ir nebandau versti vaiko taikytis prie savo ritmo, juk Jis ne robotukas, o mazas zmogutis, kurio ritmas, manau, susireguliuos pats savaime, o ta linkme mes jau einam, nes yra tam tikros valandos, kuriom zinau ko galima tiketis.. Ir gyvendama Jo rimtu puikiai viska speju ir susitvarkyti, ir issimaudyti, ir valgyti pasigaminti, ir visokiu skanestu issikepti, ir su draugais pabendrauti, o jei ko nesuspeju, zinau, kad padarysiu kita diena smile.gif Man visai nesunku taikytis prie Jo smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Labai lengva kalbėti toms, kurios sugebate ir kaip sakot pyragus kepti, maistą paruoįti ir dar namus susitvarkyti. Aš negaliu padaryti beveik nieko schmoll.gif Nežinau, kaip įeiti į režimą. Mano beibiui eina antras mėnuo. Pvz šianakt, priedo to, kad nemiegojęs buvo normaliai visą dieną vakar, užmigo tik prieš 2h nakties. Kur tai matyta? doh.gif net nežinau ką ir daryti. Na, vakar buvom lauke, tai miega vežime, bet kad praeiti pro neatkastus šaligatvius neįmanoma. Dabar dar užmigo, keista net, miega apie pusvalandį. Suprantu, kad yra vaikų, kurie dieną visai gali nemiegoti, maniškis tikriausiai irgi toks, bet gi išeitis turi būti unsure.gif
Atsakyti