QUOTE(maumė @ 2010 01 22, 12:05)
be to norėčiau atkreipti mamų dėmesį, kad jei maitinate savo pienuku, tai nežinosit, ar vaikas prašo gert ar valgyt. Mane irgi mama spaudžia, kad jau per daug islepinta mažoji (5mėn), kai maitinu net praejus 0,5 val po maitinimo, plius naktimis įsikandus mane miega, bet as sakau, o jei reikia jai atsigert, tai kaip as kankinsiu vaiką? Labai gera yra knygutė "JŪSŲ VAIKAS", Vilniaus universiteto dėstytojo, Vingro.Jis rašo, kad nieko nepadarysi, maitinamo MP vaiko grafikas, naktinis miegas gali susireguliuot tik trečiais gyvenimo metais, bet vaiką maitinti kada jis prašo yra būtina - paieškokit internete PSO oficialių dokumentų apie kūdikių maitinimą ypač iki 6 mėn, yra rusų k., tai ten tas pats. O PSO nuostatais turi vadovautis bet koks gydytojas
Man gydytoja jau nuo 2 men. liepe daryti maitinimo grafika. Is pradziu sakydavau, kad valgo bile kada, dabar nebesakau. Koses bandau duoti panasiu laiku, nors ir ne visada iseina. Keliasi rytais vaikas kada jis nori, paprastai prabunda apie septinta, kartais jau nuo 6 miega su manim su pavalgymais, tada apie 8 keliauja su teciu i virtuve "pusryciauti" ir atsirauginti, pasikeicia pampersa, tada vel pas mane i lova ir jei pasiseka, dar pamiegam iki 9, po to pazaidziam, mama papusryciauja, kokia 11 pradeda zirzti, nes miego nori, jei pasiseka, pamiega valanda, tada valgo darzoviene su mesyte. Po to buna visaip... Jei oras tinkamas einam i lauka, jei ne, uzsiimam namuose. jei einam i lauka, pamiega vaikas lauke, jei ne, tai dar nuluzta kki karteli apie 4-5, bet paprastai miega iki pusvalandzio. Kita kose bandom valgyti apie 6, o miegoti eiti 8-9 vakaro. 11-12 buna prabudimas kol mama dar nemiega, o tada dar kokie 2 iki rytinio bludijimo
Kazkoks rezims kaip ir yra, bet labai jau slankiojanciu grafiku...
Tiwsa, migdyti nakciai bandau butinai iki 9, nes paskui vaikas buna labai zirzalas. Pries pietus t.p. bandau daryti, kad pamiegotu, nes kitaip nenori valgyti irgi zirzia, nes matyt miegucio nori. O dar karta miega ne veliau 6, arba visai nemiega, nes pamiegojes apie 6, niekaip nesimigdo 8...
O del mp, stengiuosi neduoti nie pries pietine kose, nei po jos, nes ji su mesa, o vaikui hemoglobinas ir taip mazas, visu kitu laiku, jei praso, tai gauna, na, nebent pries vakarine kose tik truputi, kad atsigertu, jeigu nori.