Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

QUOTE(vilma099 @ 2010 01 15, 13:26)
dėkui už patarimus, manau blogai darom vakare nes paguldę apie 9 val. dar patys vaikštom po kambarį tai šio tai to nors šviesa buna jau stalinė įjungta, bet vistiek bloškom, ir dar mes visą naktį prie stalinės šviesos miegam, nes tik išjungiu o mažylė jau kruta, net neįsivaizduoju kaip ji jaučia juk užsimerkus buna. Reikia pradėt rimtai atpratinėt

mums ir buvo problemu su sviesa jau buvo du men, o jis tik isjungi staline ir pradeda krutet, yjungi toliau miega... Tai pradejau vis ta lempa apdangstyti... ir atsimenu viena nakty pavalges kazkaip jam nesimiegojo ydejau ciultuka cepsi vis, tai paemiau ir isjungiau lempa, pacepsejo ir uzmigo smile.gif bet as kartais budavau ir taip isjungdavau ziurau nesimuisto tai palieku isjungta kad viena karta kita karta atsibustu tamsoje. smile.gif pavyks ir jums as ir jau buvau persigandus kad jau du men o dar su sviesa miega, bet atprato kai atejo laikas ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Taip ir bandysim po trupuiuką
Atsakyti
QUOTE(vilma099 @ 2010 01 14, 17:32)
O ką mums mamytės galit patart. Mažyliai 2 mėn. naktį iki 3 val. nemiega, tada užmiega pabunda tik pavalgyt ir miega jau gerai iki 9, tada pavalgo ir vėl miega taip iki kokių 3-4 val. pabusdama tik pavalgyti, tada vakare budri būna na kartais nusnaudžia pusvalandukui, ir taip kaip rašiau iki 3 val. nakties, viską suverčiu pilvukui, nes vakare jis paūmėja ir apie 11 val. jau labai skauda. Kažkaip norėtųsi kad vakare užmigtų anksčiau. Dieną stengiuos kad budresnė būtų o ji užmiega nors tu ką. pavalgo ir sminga smile.gif

Na kad manoji miegotu nakti pries paskutinii valgi neduodavau miegoti 3-4 val, ir taip priprato gultis apie 11-12 val. smile.gif dar iki 3 su puse men davinejau espumizan lasiuku smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Nakti maziukui sviesos palikineti negalima, nes kyla pavojus diena su naktimi sumaisyti.... O tada atmaisyti buna laaabai sunku.
Atsakyti
QUOTE(Brigitte @ 2009 07 01, 11:12)
Kol neturejau vaiko tai sakiau kad siuolaikiniai metodai maitint kada vaikas nori yra nesamone ir kad mano vaikas tai bus pripratintas prie grafiko  lotuliukas.gif Deja, kai tapau mama supratau, kad maitinti pagal grafika - visiska utopija. Na nebent misinuku maitini, bet maitinant MP neimanomi jokie grafikai  schmoll.gif Nebent leliukas pats savaime susireguliuoja panasiais intervalais valgyt. Bet mums taip nenutiko.  unsure.gif

drinks_cheers.gif
be to norėčiau atkreipti mamų dėmesį, kad jei maitinate savo pienuku, tai nežinosit, ar vaikas prašo gert ar valgyt. Mane irgi mama spaudžia, kad jau per daug islepinta mažoji (5mėn), kai maitinu net praejus 0,5 val po maitinimo, plius naktimis įsikandus mane miega, bet as sakau, o jei reikia jai atsigert, tai kaip as kankinsiu vaiką? Labai gera yra knygutė "JŪSŲ VAIKAS", Vilniaus universiteto dėstytojo, Vingro.Jis rašo, kad nieko nepadarysi, maitinamo MP vaiko grafikas, naktinis miegas gali susireguliuot tik trečiais gyvenimo metais, bet vaiką maitinti kada jis prašo yra būtina - paieškokit internete PSO oficialių dokumentų apie kūdikių maitinimą ypač iki 6 mėn, yra rusų k., tai ten tas pats. O PSO nuostatais turi vadovautis bet koks gydytojas mirksiukas.gif
ursule21, mums irgi daktare liepe pradet primaitint nuo 5 mėn, nes atseit "taip reikia", nors visur literatūroj rašoma, kad nuo 6, tai as jos neklausysiu, dar vaikui skrandį sugadinsiu ar pan.Mano vyras nuo 2sav. amžiaus buvo maitinamas ryžių ir avižų bei grikių kruopom - įsivaizduojat, tai kiek dabar problemų su skrandžiu, jis įsitikinęs kad tik nuo to, nes giminėj niekam nieko panašaus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(maumė @ 2010 01 22, 12:05)
drinks_cheers.gif
be to norėčiau atkreipti mamų dėmesį, kad jei maitinate savo pienuku, tai nežinosit, ar vaikas prašo gert ar valgyt. Mane irgi mama spaudžia, kad jau per daug islepinta mažoji (5mėn), kai maitinu net praejus 0,5 val po maitinimo, plius naktimis įsikandus mane miega, bet as sakau, o jei reikia jai atsigert, tai kaip as kankinsiu vaiką? Labai gera yra knygutė "JŪSŲ VAIKAS", Vilniaus universiteto dėstytojo, Vingro.Jis rašo, kad nieko nepadarysi, maitinamo MP vaiko grafikas, naktinis miegas gali susireguliuot tik trečiais gyvenimo metais, bet vaiką maitinti kada jis prašo yra būtina - paieškokit internete PSO oficialių dokumentų apie kūdikių maitinimą ypač iki 6 mėn, yra rusų k., tai ten tas pats. O PSO nuostatais turi vadovautis bet koks gydytojas mirksiukas.gif

Man gydytoja jau nuo 2 men. liepe daryti maitinimo grafika. Is pradziu sakydavau, kad valgo bile kada, dabar nebesakau. Koses bandau duoti panasiu laiku, nors ir ne visada iseina. Keliasi rytais vaikas kada jis nori, paprastai prabunda apie septinta, kartais jau nuo 6 miega su manim su pavalgymais, tada apie 8 keliauja su teciu i virtuve "pusryciauti" ir atsirauginti, pasikeicia pampersa, tada vel pas mane i lova ir jei pasiseka, dar pamiegam iki 9, po to pazaidziam, mama papusryciauja, kokia 11 pradeda zirzti, nes miego nori, jei pasiseka, pamiega valanda, tada valgo darzoviene su mesyte. Po to buna visaip... Jei oras tinkamas einam i lauka, jei ne, uzsiimam namuose. jei einam i lauka, pamiega vaikas lauke, jei ne, tai dar nuluzta kki karteli apie 4-5, bet paprastai miega iki pusvalandzio. Kita kose bandom valgyti apie 6, o miegoti eiti 8-9 vakaro. 11-12 buna prabudimas kol mama dar nemiega, o tada dar kokie 2 iki rytinio bludijimo smile.gif

Kazkoks rezims kaip ir yra, bet labai jau slankiojanciu grafiku...
Tiwsa, migdyti nakciai bandau butinai iki 9, nes paskui vaikas buna labai zirzalas. Pries pietus t.p. bandau daryti, kad pamiegotu, nes kitaip nenori valgyti irgi zirzia, nes matyt miegucio nori. O dar karta miega ne veliau 6, arba visai nemiega, nes pamiegojes apie 6, niekaip nesimigdo 8...
O del mp, stengiuosi neduoti nie pries pietine kose, nei po jos, nes ji su mesa, o vaikui hemoglobinas ir taip mazas, visu kitu laiku, jei praso, tai gauna, na, nebent pries vakarine kose tik truputi, kad atsigertu, jeigu nori.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 22 sausio 2010 - 11:44
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 21, 23:26)
Nakti maziukui sviesos palikineti negalima, nes kyla pavojus diena su naktimi sumaisyti.... O tada atmaisyti buna laaabai sunku.

Kiek zinau tik naujagimiai gali supainioti diena su naktimi g.gif
Atsakyti
QUOTE(kaatyteaa @ 2010 01 22, 14:53)
Kiek zinau tik naujagimiai gali supainioti diena su naktimi  g.gif

sako iki 3men kokiu vaikas jau sureguoja kur diena kur naktis, nu jiai buna sumaise
Atsakyti
Mums septynios savaites. Ryte pabundame tarp 7:30 ir 8:30, pavalgom ir vel uzmiegame iki 11val. Tada vel pavalgom, pabendraujam ir uzmiegame. Sekantis pabudimas buna apie 14 val, tada vel pazaidziam, i lauka iseinam, jei oras leidzia. 18 - 19 val uzvalgom ir zaidziam.Nakciai valgom apie 21:00 - 21:30 ir veliausiai 22:30 uzmiegam. Nakti pabundane tik apie 4 val. pavalgom, guldau i lovyte ir isjungiu sviesa. Uzmiega be lempos per 10 min. Jei juda pasizvieciu su telefonu, paziuriu kas asitiko, kartais buna atpila. O anksciau irgi su lempa miegodavom, tada galvojau, kad mano grazuolis diena su naktim sumaises. Pabudes valgyti noredavo pabendrauti ir taip maziausiai 2 val., bet kai pirma nakti pabandziau isjungti svietsa tai visos problemos issisprende, greit uzmigo. ax.gif
Atsakyti
Šiandien jau nebepopuliaru nuo pirmųjų dienų laikytis ręžimo - maitinam pagal poreikį, miega kaip išeina, bet mamai tai žiauriai nepatogu (kita vertus, argi ręžimas nesuteikia vaikui tam tikro saugumo?). Suprantu, kad kai kūdikėliai paauga, jie patys padiktuoja savo dienos ręžimą.
Norėčiau, kad mamytės pasidalintų patirtimi, ar gyvena pagal savo mažylio padiktuotą ręžimą, nuo kada tas ręžimas atsirado, ar iš viso jūsų nuomone tai atgyvenęs reikalas.

Mano mažyliui dar tik savaitėlė, turbūt net nėra ko galvoti apie ręžimą, bet man nekantru, kada gi pagaliau galėsiu pradėti planuoti savo laiką. Dabar yra taip - kaip tik sugalvoju pietus daryti, tuoj mažyliui irgi reik valgyti, sugalvoju maudytis - vėl šaukia biggrin.gif
Pasidalinkim patirtimi
Atsakyti
Sveiki,

Kol neturejau vaiko, tikrai galvojau, kad vaikas privalo laikytis tam tikro rezimo, tai yra net butina.
Pries gimstant vaikui, drauge paskolino rusiska knyga "Bas malys, nuo gimimo iki 2 metu". Ja parase amerikieciu pediatras, seimoje augines 8 vaikus. Man ta knyga labai padejo suprasti savo vaikiuko poreikius.
Knyga parasyta remiantis asmenine jo kaip gydytojo ir tevo patirtimi, kaip pat yra ir jo zmonos mintys apie vaiku auginima.
O visa esme yra tokia - vaiko negalima ideti savo norima rezima. Vaika reikia auginti taip: maitinti krutimi kada tik jis nori, reaguoti is karto i jo verkima, ir kuo daugiau nesioti ant ranku. Visa tai turi sudaryti jusu ir kudikio harmonija, o tai ir yra taip vadinamas rezimas.
Gydytojo nuomone taip auginama vaikai uzauge buna labiau savarankiski, ir turi maziau emociniu r psihologiniu problemu.
O tai padaryti nera labai sunku, pradzioj reikia tik kantrybes, meiles, silumos, ir sypsenos, o su laiku mazylis pats suranda sau tinkama rezima.
As speju ir valgyti daryti, ir pyragus kepti, namus sutvarkyti, duse nusiprausti, bet tik tada kai tai leidzia mazylis, nes as gyvenimu jo ritmu.
Sekmes
Atsakyti
As irgi svajoju apie rezima, bet kol kas jo nesimato - ypac diena sad.gif Nakti jau daugmaz ismiega nuo pirmos iki ryto valgydamas du kartus smile.gif O va diena tai irgi reikia derintis prie jo ir kas pikciausia kad valgyt pasigamint tai man leidzia bet va suvalgyt tai retai Tik isidedu silta patiekala i lekste ir veeee doh.gif ir mano niam niam ... atsala sad.gif Dabar pratinu kad valgytu ne dazniau kaip kas 2 val. - kol kas sekasi rolleyes.gif
Atsakyti