manji mazule irgi buvo sumaisiusi, bet susinormalizavo... pradejau nebekalbinti nakti, tik pamaitindavau, pakeisdavau sauskelnes ir i lova pas save... pries tai migdydavau ja savo lovyteje, tada ir uztrukdavaom kol uzmigdavo... tap pat maitinu tik prietamsoje, o diena visada sviesoj miega... po kol kas tai veikia, ir viskas susinormalizavo... sekmes ir tau ...!
Dabar dar ziema, anksti temsta. Stenkites, kad dienos miegeliai ( nuo 16 iki naktinio miego) nevyktu tamsoje. Palikite degancia bet kokia lempele. Tegul vaikas pripranta, kad jei jau visiskai tamsu, tai jau naktis.
Sveikos, mamos.
Turiu dvynukes mergaites, tai sunku buvo su ju valgymais. Baisu buvo, kai viena pradedavo reikalauti maistelio, o kita ramiausiai miegodavo. Turiu prisipazinti, as siek tiek stengiausi, kad butu siokios tokios maitinimu ribos. Bet jos mokedavo pacios reguliuotis.
Dabar jau 7 savaites ir pacios paneles nusprende naktimis maziau valgyti. Paskutini karta pavalgo apie 10 - 11 val vakare (pries tai budrauja ir as stengiuosi jas kuo ilgiau islaikyti aktyvias), o po to prabunda tik apie 5 val ryto. Dienos metu valgo kas 3 val.
Kiekvienam vaikeliui tai yra individualus dalykas. Reikia tik islaukti to laiko, kai mazylis prades ilgiau miegoti naktimis
Turiu dvynukes mergaites, tai sunku buvo su ju valgymais. Baisu buvo, kai viena pradedavo reikalauti maistelio, o kita ramiausiai miegodavo. Turiu prisipazinti, as siek tiek stengiausi, kad butu siokios tokios maitinimu ribos. Bet jos mokedavo pacios reguliuotis.
Dabar jau 7 savaites ir pacios paneles nusprende naktimis maziau valgyti. Paskutini karta pavalgo apie 10 - 11 val vakare (pries tai budrauja ir as stengiuosi jas kuo ilgiau islaikyti aktyvias), o po to prabunda tik apie 5 val ryto. Dienos metu valgo kas 3 val.
Kiekvienam vaikeliui tai yra individualus dalykas. Reikia tik islaukti to laiko, kai mazylis prades ilgiau miegoti naktimis
manau, kad valgymo rezimo laikytis reikia mamai, o ne kudikiams. mama turi nepamirst saves, pavalgyt laiku ir reguliariai - bent kas 4 val
o kudikiu mityba savaime nusistoves
o kudikiu mityba savaime nusistoves
Na tikrai, rezimas krutimi maitinamam 2 men vaikui, gal jau per daug....
maniskei beveik 5 men ir valgom vis dar 3 kartus per nakti ir nieko, pripratau, vaika gi ne del patogumo auginam
maniskei beveik 5 men ir valgom vis dar 3 kartus per nakti ir nieko, pripratau, vaika gi ne del patogumo auginam
Mums 6.5 menesio,9 ryte pradeda rekauti tada jau keliames,10 val pusryciaujam,11 val duodu vaisines tyreles,arbateles,tada einam i kiema,13 val valgom darzoviu kosyte duodu sulciu atsigerti,tada zaidziam 14 val eina pietu miegucio 16 val valgome misinuko 100 ml tada zaidziame apie 18 val truputi pamiega tada as verdu kruopu kose 19 val vakarieniaujame 21 prausiames ir 22 val einame miegucio
mums 10mėn.keliamės 10h.pusričiams grudų košė 200g.po valandos sausainis,baranka,MP.žaidžiame iki 14h.pietums daržovių su miesa(žuvim)200g. MP.važuojam miegot i lauką maždaug 1,5h.apie 17h valgom vaisių tytelę,MP.(jogurta,varškę)žaidžiam,lipam visur,važinėjam paspiruku/mašinėle 22h grudų košė,MP."skaitom"knygutes 24h miegot nakti 2-3kartus MP.
Kelis dalykus parasysiu ir as, ka sako mano sesuo ir ka paskui pati pergyvenau.
1. Leisk sau daug geru dalyku paskutinemis niestumo savaitemis, pasilepink, maziau stresuok, nes daugiau vien del saves negyvensi, viskas pasikeis ( aisku i gera, bet kitaip).
2. Pirmas tris savites kai gims leliukas - irgi isnaudok. Jis tik miegos ir valgys. To irgi ilga laika neturesi. Ilsekis ir tu. Skaityk, kaupk zinias, miegok kartu.
3. Vyras gimdyme ( jei turi, jei ne - mama ar gera drauge) l.svarbu. tegul ir ne paciame jame, bet apskritai ligonineje su tavimi. Kai reikia kad ir smulkmenos, o savu nera.. ir paskui pasidziauigti smagiau.
4. jei gimsta leliukas (ypac saltu metu laiku) - nelek pirmus 3 menesius i prekybos centrus, dideles kompanijas, renginius. Neprisirink bakteriju. Uztenka lauko, keliu neserganciu sveciu namie.
5. Susitaikyk su tuo, kad atsiras ''atsalusiu'' draugu. Nereikia pykti, nes daugeliui, o ypac draugiu vyrams kompanija su leliuku .... ai.. kazkaip. Tai laikina.
Pradziai tiek...
1. Leisk sau daug geru dalyku paskutinemis niestumo savaitemis, pasilepink, maziau stresuok, nes daugiau vien del saves negyvensi, viskas pasikeis ( aisku i gera, bet kitaip).
2. Pirmas tris savites kai gims leliukas - irgi isnaudok. Jis tik miegos ir valgys. To irgi ilga laika neturesi. Ilsekis ir tu. Skaityk, kaupk zinias, miegok kartu.
3. Vyras gimdyme ( jei turi, jei ne - mama ar gera drauge) l.svarbu. tegul ir ne paciame jame, bet apskritai ligonineje su tavimi. Kai reikia kad ir smulkmenos, o savu nera.. ir paskui pasidziauigti smagiau.
4. jei gimsta leliukas (ypac saltu metu laiku) - nelek pirmus 3 menesius i prekybos centrus, dideles kompanijas, renginius. Neprisirink bakteriju. Uztenka lauko, keliu neserganciu sveciu namie.
5. Susitaikyk su tuo, kad atsiras ''atsalusiu'' draugu. Nereikia pykti, nes daugeliui, o ypac draugiu vyrams kompanija su leliuku .... ai.. kazkaip. Tai laikina.
Pradziai tiek...
Yra toks "liaudiškas" patarimas: apvilk apatinius drabužėlius išvikščius (t.y. bodžiuką ar ką mauni ant kūnelio). Mums panašiai būdavo. Pagal knygas ritualai nepadėjo
Mano ritualai: niekada nemaudydavau nakčiai (nes maudytis bijodavo ir verkdavo, tik ryte ir žinoma tą dieną jau į lauką neinam).
Nupirkau miego meškutį ("Chicco" groja lopšinę) vis įjungi įjungi, pradeda žaisti ir užsimogdo.
Televizorius minimaliu garsu (jei visiška tyla - nemiega, o dabar kai kada, jeoi matau zirzia,tai visai išjungiu).
merliuką ant akučių užmetu (ji nusiima) užmetu, kol jai pabosta nusiiminėti ir juo pradeda žaisti (žinoma aš pasislėpusi, kad nematytu).
Dar ant šoniuko paguldau.
Pabandyk gasl padės.
Sėkmės ir kantrybės.
Mano ritualai: niekada nemaudydavau nakčiai (nes maudytis bijodavo ir verkdavo, tik ryte ir žinoma tą dieną jau į lauką neinam).
Nupirkau miego meškutį ("Chicco" groja lopšinę) vis įjungi įjungi, pradeda žaisti ir užsimogdo.
Televizorius minimaliu garsu (jei visiška tyla - nemiega, o dabar kai kada, jeoi matau zirzia,tai visai išjungiu).
merliuką ant akučių užmetu (ji nusiima) užmetu, kol jai pabosta nusiiminėti ir juo pradeda žaisti (žinoma aš pasislėpusi, kad nematytu).
Pabandyk gasl padės.
Sėkmės ir kantrybės.
QUOTE(gevile @ 2008 02 07, 12:10)
Yra toks "liaudiškas" patarimas: apvilk apatinius drabužėlius išvikščius (t.y. bodžiuką ar ką mauni ant kūnelio). Mums panašiai būdavo. Pagal knygas ritualai nepadėjo
Pabandyk gasl padės.
Sėkmės ir kantrybės.
Pabandyk gasl padės.
Sėkmės ir kantrybės.
Dėl maudynių vakare nesutinku,maniškiui labai patinka maudytis ir po maudynių miega kaip užmuštas.Aš manau jei vaikas verkia maudantis,jis buvo kažko išgąsdintas nuo gimimo ir bijo maudytis.Pvz.mane tėtis mažą įkišo į karštą vandenį,tai ne tik kad maudė su riksmais,bet ir prie ežero neprinešdavo arčiau nei 500m.Pabandykit jūs vakarais eit miegot nesiprausę?Įdomu ar patinka?
Mano buvo sumaišęs dieną su naktim apie 1.5mėnesio,tai ko tik nedariau,niekas nepadėjo.Vėliau nuleidau rankas ir leidau jam elgtis taip kaip nori ir po geros savaitės atsistojo į savo vėžes,nors galvojau kad nebesulauksiu to malonumo naktimis pamiegot.
Mes irgi kankinamės su ta pačia problema... Niekas nepadeda... Iš pradžių atrodė lyg tai padėjo į vonelę, kurioje maudome, įpilti apynių spurgelių nuoviro (kitos, kiek žinau, valerijoną naudoją, bet mums pasirodė, kad tai vaikelio "svaiginimas" būtų... tai pasirinkom šiek tiek "švelnesnį" variantą... ) - bet tai veikė trumpam. Dabar ir vėl niekas neveikia. Atsitinka karts nuo karto "stebuklas" ir vaikas išmiega nuo kokių 1 val iki 6 val - tai tada būna super, džiaugiuosi ir jaučiuosi pamiegojus , o įprastinis variantas - užmiega 23-24 val., tada 2-3 val. pabunda ir būdrauja iki 5-6 val., tada lūžta iki kokios 9-10 val. - sekina baisiai, ale nieko nepadarysi... O nekreipt dėmesio ir leist paverkt man neišeina - gaila kito vaiko, kuriam reikia išsimiegoti, nes į mokyklą eina, o ką jau kalbėt apie vyrą, kuriam į darbą reikia... Tai stengiuosi, kad mažius neverktų naktimis - ir panešioju ir pamyluoju... Bet tikiu, kad laikui bėgant susitvarkys viskas
QUOTE(barclayte @ 2008 02 07, 15:12)
Dėl maudynių vakare nesutinku,maniškiui labai patinka maudytis ir po maudynių miega kaip užmuštas.Aš manau jei vaikas verkia maudantis,jis buvo kažko išgąsdintas nuo gimimo ir bijo maudytis.Pvz.mane tėtis mažą įkišo į karštą vandenį,tai ne tik kad maudė su riksmais,bet ir prie ežero neprinešdavo arčiau nei 500m.Pabandykit jūs vakarais eit miegot nesiprausę?Įdomu ar patinka?
Mano buvo sumaišęs dieną su naktim apie 1.5mėnesio,tai ko tik nedariau,niekas nepadėjo.Vėliau nuleidau rankas ir leidau jam elgtis taip kaip nori ir po geros savaitės atsistojo į savo vėžes,nors galvojau kad nebesulauksiu to malonumo naktimis pamiegot.
"Vieniems vaikams patinka maudytis kitiems ne IKI tam tikro laiko".... Tai neurologės komentaras, pas kurią lankomės. Vaikas nebūtinai turi būti išgąsdintas kad bijotu maudytis Visi vaikai skirtingi, taigi...
Jei vaikas nemėgsta maudytis, TAI NEREIŠKIA, kad jis neprausiamas.
Mums tik nuo šios savaitės pradėjo patikti vonytėje nes "Atrado" putas