Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

QUOTE(Miegaliuke S @ 2007 12 13, 10:31)
PUCCHA,visa diena nemiegojo mazius tavo,ar nezirze g.gif

Jis karatsi pazirzia, kartais būna geros nuotaikos... Bet visą dieną nemiega.
QUOTE(Drasita @ 2007 12 13, 15:46)

Nemanau, kad verta is karto radikaliai keist vaikucio rezima.Tik sau nervus pagadysi ir maziuka daugiau parikdysi.Viska keist reik pamazu.Tik daug kantrybes reik.Labai labai.Nereik noret kad maziukas augtu pagal knygas.Kazin kuri is musu uzaugom, taip kaip vadovely parasyta?!

user posted image

http://www.flickr.com/photos/drasita/

Tikiuosi, išspręsti šią problemą... O dabar sunku unsure.gif
QUOTE(Irongė @ 2007 12 14, 07:03)

mano mazius pvz pakankamai uzsispyres, ir is pradziu miegojo pats savaime gerai ir nusistate sau palanku rezima, o po 4 menesio prasidejo vargai, kai jau reikejo pakontroliuoti, kad issimiegotu. manau, daug kam su aktyvesniais mazyliais prasideda daugiau ar maziau vargeliu, kai jie daugiau judet pradeda.
o esme knygos beje, kad svarbiausia yra rezimas, nuspejamumas ir nepervargimas diena (pvz. 4 men, berods nerekomenduoja ilgiau kaip 2 val budraut), kad nakti gerai miegot. ir kaip daugelis cia jau minejo - yra suaugusiuju dienos rezimas/ritmas, prie kurio mazylis prisitaiko, jei ne is karto, tai pamazu ji prie to ir pripratinam. o kaip ir ka daryt kokiais atvejais, jau visko is knygos cia nenurasysiu, tam ji ir yra smile.gif

Mano Mažiukas tikras aktyvuolis: šypsena + mataravimas kojytėmis ir mojavimas rankytėmis. Jis dieną beveik visą laiką būdrauja. Man atrodo, mano klaida, kad neįvedžiau rėžimo iš pat pradžių angel_sadangel.gif Galvoju rytoj pabandyt vis dėlto Mažiuką pribudint 8:30, mes tokiu laiku anksčiau keldavomės, kai nebuvom išsimušę iš ritmo.

Atsakyti
mano mazius tai tik 2val dazniausiai luzta doh.gif bandziau ir ryte anksciau kelt,ir vakare neleist miegot.po vonios luzta,bet tik pusvalandziui doh.gif zodziu susitaikiau su ta mintim kad teks dar mums kazkuri laika naktinet rolleyes.gif
Atsakyti
o mes stengemes kuo aktyviau diena praleisti, keldavom anksciau.Ir kasvakara stengemes tuo paciu metu migdyti.Nors pirmas savaites tai juokingai atrodydavo.Padarom vakarini rituala (maudynes, nosyte valoma, pizama, sviesa isjungta) ir valgom.Po to turetume eiti liulia, o mergiote zaisti nori.Ir nesioja teveliai vaika ant rankuciu kol ji uzmiega.Ir dvi ir tris valandas.Vargom beveik tris menesius.Ir po truputi viskas susitvarke lotuliukas.gif wub.gif
Svarbu tik teveliu kantrybe ir noras.O drastiskai keisti vaikucio dienotvarke blogai, tik traumuot gali.
Atsakyti
Musu stebuklelis 1.5men buvo sumaises diena ir nakti.. Mano tevai sake kad cia gb del to kad budama nestuke.gif velai guldavau miegucio..As netikiu kad tai turejo itakos schmoll.gif Mums beveik 3 men ir jau situacija gereja, bet vis dar uzmiega tik 1 ar 2 val nakties, po to keliasi apie 5 (6) val pavalgo ir toliau miega iki 10 tos.
Tiesiog reikia islaukti kada vaikas pats susinormalizuos. Aisku bandyti daryti vakaris nakties rezima, stengtis islaikyti vaika aktyvu dienos metu - patys tai taikem bet tik laikas padejo maziui susivokti kas yra naktis ir diena. O budavo kad nakti pavalgo, iesko demesio, kalbina doh.gif o as griuk negyvas miegucio noriu doh.gif Nuovargis buvo didelis user posted image
Kantrybes - viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
Mums 2mėn. ir jau nuo 6savaičių išmiegam be pertraukos 8valandas. thumbup.gif Visada einam gult tuo pačiu metu (ir televizorių išjungiam, juk ir suaugusieji prie jo nemiega), pritemdau šviesą paskutiniam maitinimui ir jau tada nebekalbinu, nerodau žaisliukų.Dieną nuo pat gimimo neleisdavau miegot ilgiau nei 3val. Reikia vaikutį išmokyti skirti dieną nuo nakties, jei leisit per dieną miegot, tai savaime aišku, kad naktį jis nemiegos, vėlgi, pagalvokit apie save, ar jūs miegotumėt tada naktį?
Atsakyti
kaip nekalbinsi mazo zmogucio, kai 4 val nakties pradeda zysti, o priejus prie lovytes ziuri tiesiai i akis ir sypsosi placia sypsena lotuliukas.gif
Atsakyti
mums 5men su trupuciu. Tai mergina taip pat susipainiojo. Diena irzli, pikta, miegelio nori, tai ismiega nuo 10 iki 14val. poto iki vakaro miegot neduodame, bet uzmiega vistiek velai, apie24 val. o ryte keliames visad 8val. atrodo ir maudom kas vakara, ir pizamyte. bet jai tai nerupi g.gif
Atsakyti
aciu visoms uz patarimus. darom ir mes visokius ritualus, stengiames vienu ir tuo paciu metu eiti miegoti, tik niekaip nesigauna. gal galit man pasakyti, kokie jusu vakariniai ritualai? kaip jie vyksta? issimaudom, pavalgom ir miegoti? bet jiani zliumbia, nes visiskai nenori to miego, o nori kalbetis, zaisti, etc...taip pat ir nakti: prabunda ir ta pacia sekunde ima sypsotis ir reikauti demesio. ka jus, mielosios, darote?
Atsakyti
QUOTE(akytes @ 2007 12 20, 20:12)
aciu visoms uz patarimus. darom ir mes visokius ritualus, stengiames vienu ir tuo paciu metu eiti miegoti, tik niekaip nesigauna. gal galit man pasakyti, kokie jusu vakariniai ritualai? kaip jie vyksta? issimaudom, pavalgom ir miegoti? bet jiani zliumbia, nes visiskai nenori to miego, o nori kalbetis, zaisti, etc...taip pat ir nakti: prabunda ir ta pacia sekunde ima sypsotis ir reikauti demesio. ka jus, mielosios, darote?

Ir aš turėjau tą vargelį, auksinė taisyklė-naktį jokios ryškios šviesos ,jokio intensyvaus bendravimo, vaikas turi suprasti, kad tai naktis, visi miega ir niekas su juo nežais.Jei vaikui rodai naktį dėmesį, jį kalbini, tai jis ir toliau reikalaus to paties.Dėl verkimo, tai tavo kantrybės išbandymas,taktika tokia-nuramini ir į sekantį verkimą reaguoji vėliau,pradėjus verkti vėl nuramini ir vėl į sekantį verkimą reaguoji dar vėliau, patikėk, nesusitvarko po 1 nakties, bet savaitės bėgyje rezultatai pasirodo.Sunku, bet sutvarkoma,sėkmės tau, dabar tas metas, kai arba tu, arba tave lotuliukas.gif .
Atsakyti
Mes irgi sumaise diena su naktim,kartais buna ismiega nakti,bet retai unsure.gif Sestadieni buvo musu krikstynos tai isgeriau laseli gal 5ml vyno blush2.gif (siaip negeriu nei laso,net pries nestuma)tai visa nakti ismiegojo net nejudedamas,keliaus kelis sykius net paziureti ar viskas gerai g.gif .Bet po tos nakties vel tas pats,nemiegam iki 5-6ryto.Jam gerai jis nusnusta prie kruties kol pavalgo,o as taip ir lieku be miego verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(akytes @ 2007 12 04, 14:53)
Sveikos! turim mes su mazja va tokia problemele: puikiai miegam diena lauke, net po 4 valandas, bet visiskai nemiegam nakti. Nors esam jau beveik 3 menesiuku ir pamazu vaikelio miegelis nakti tarsi turetu normalizuotis. Ar buvo kam nors panasiai, gal galite pasidalinti patirtimi?

Seip geriausia buna ismaudyti pries miega, vaikas pripras kad turi miegot isimaudes ir miegos 4u.gif
Atsakyti
Nesutiksiu su nuomone kad neleisti vaikui issimiegoti diena- jei kalbama apie mazus lelius tai ju miego norma 13-16 val per diena. Jie turi miegoti diena. Nakties miegas sudaro apie 10val, o likusias miega diena.

Man ir niekaip nepavyksta kad mazius uzmigtu ta pacia valanda doh.gif Kartais jam norisi miegucio apie 21val- numinga pusvalandi ir tada budrauja iki 1val doh.gif Ir nieko jam nepadarysi- bandziau neleisti uzmigti- tik nervavosi, verke ir taip galiausiai uzmigo. Musiskis ir budavo apie 1val guguoti pradeda, sypsosi- labai sunku bet stengiuosi jam neatsakyti, dazniausiai tada palieku biski viena lovyteje, ziuriu is toli ka jis daro..Zinau, tikrai nelengva.
O ritualai: ismaudau, perrengsiu sliauztukais, pamaitinu, panesioju ir i lovyte..Aisku kad taip ir uzmigtu is karto dar nera buve.

Tikiu viskas susinormalizuos.
Kantrybes ir tau- laikykis 4u.gif
Atsakyti