Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio dienos režimas

mano maziukei dar tik 3 sav 4u.gif . Tai iki kokiu 12 val sau laiko beveik nerandu. Kol atliekam rytini tualeta, pasivoliojam pliku dupsiuku, tai tas laikas taip ir pralekia. Gerai, kad gyvenam nuosavam name, tai galiu is su pizama i lauka isvezt, uzmigdau, o tada pati susitvarkau. bet lauke labai megsta miegot, tai tada randu laiko ir prie kompo prisest ir kazka valgyt pasigamint. Pramiega dazniausiai iki kokiu 15-16 val. Tada vel pavalgom, pasikeiciam pampersus ir atgal i kiema. Tada jau mama bega griztanciam is darbo teciui gamint. O naktys irgi nera baisios. Prabunda 1 ar 2 kartus. Bet kartais prabudusi ilgokai nenori uzmigti, tada tetis su visais patalais kraustosi i kita kambari lotuliukas.gif , o mama visa apsimiegojusi bando ir dukryte uzspaust blush2.gif . Va taip ir gyvenam ir laukiam geresniu laiku, kai nakti nebereiks keltis (tikiuosi sulauksim tongue.gif )
Atsakyti
Kaip jums gerai,jūs turite dienotvarkę.Dukra keliasi tai 6,tai 8 val.Atsikėlusi tai nori valgyti,yai nenori.Žinau tik tiek,kad valgo kas 3-4 valandas.Kartais būna,kad dieną visai nemiega,tada einu į lauką ir važiuoju kilometrus,nes kol važiuoju tol būna ramu.Ošiandien auksinis vaikas:pavalgo,pažaidžia ir nueina miegoti.Tai galiu prie kompo pasėdėti.
Atsakyti
Na musu dienele prasideda nuo 8val. dukryte sededama ant puoduko padaro tetukui ate. tada apsirengiam ir lakstom paskui mamyte, palydi ir i vone ir i toleta, kartu tvarkomes, klojam lovas, apie 10 pavalgom darzoviu su mesa kosyte, tada pradedam gaminti tetukui pietus apie vienuolikta miegelis jau pradeda lipinti akutes tai tenka mamytei duot papuka ir tada saldziai uzmiega, atsibunda apie14val, tada ir vel lakstymas paskui mamyte, pries penkias vel papis ir miegelis, o kai atsibunda tada visas demesys tetukui tada jis uzsiima su dukryte, visi trys vaziuojam i soda ,einam i lauka, ar i svecius apie puse devyniu vakariene , dar pazaidziam teveliu lovoje ir tada jau apapa. tongue.gif
Atsakyti
6.30 mūsų aukselį pamaitina tėtis, mama miega ir dažniausiai net neatsibunda 4u.gif,
tada mažoji arba pamiega, arba daug daug kalba ir... sugadina pampersą lotuliukas.gif tėtis susitvarko ir pabučiavęs abi 7.30 išvaziuoja į darbuką, o jo mergytės dar valandėlę pamiega ir keliasi.
8.30-9.30 prausiamės, persirengiam, pasimaikštinam, pasikalbam, pavalgom ir važiuojam į lauką miegot.
13.30-14.30 valgom, žaidžiam, kalbamės.
14.30 vėl miegam lauke.
18.00 su tėčiu (dažniausiai) valgom, žaidžiam, važiuojam į parduotuves, į svečius.
21.00 maudomės, valgom, klausomės pasakos, einam miegot.
Laisvuose tarpuose mama tvarkosi namuose, prižiūri ūkį iš dviejų šunų, skiria laiko sau ir tėčiui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rasulkadz @ 2006 05 10, 16:35)
Mano kruopytei bevei 10 mėnesiukų wub.gif
Dienotvarkė manau labai nesiskiria ir nuo kitų mamyčių ax.gif Keliamės apie 8 h,tada valgom.mano mergina eina pažaisti,o aš įsijungiu kompa,išsiverdu kavos ir lendu į sm blush2.gif tada ateina antrieji panelytės pusryčiai,po kurių eina pamiegot,aš tuo tarpu susitvarkau ir vėl į sm lendu blush2.gif Atsikelusi mergytė vėl pavalgo ir einam i lauką rolleyes.gif Grįžusios iš lauko pavalgom,tada aš skubu ruošt tėčiui vakarienes.Sulaukę tėčio skubam įpasivaikščiot,grįžus namo-vakarienė ir miegelis.IR TAIP KIEKVIENĄ MIELĄ DIENĄ!!! doh.gif

Mano maziukei beveiki tiek pat laiko, o ji tai tikrai nezaidzia viena... o kaip butu gerai kad manoji tiek ilgai miegotu.manoji keliasi 6, 7 val. o karetais net 5 val. bet jau apie maista tai mes valgome tik 4 kiartus per diena, 9, 13,17 ir 20 val. thumbup.gif su zaidimais, tai nebent ka nors idomaus randa, o siaip tai ji visur lipa, griuna vel lipa... zodziu tikras velniukas ji pas mus lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš taip pat iš pradžių visokių knygų prisiskaičiusi mėginau tą režimą įvesti. Irgi iš pradžių, regis, viskas gerai, o dabar (mums taip pat 3 mėn.) - visiška anarchija. Na, bet pasiskaitau čia forumus - ir iškart ramiau pasidaro.
Svarbiausia turbūt įvesti taisyklę, kad naktį reikia miegoti, o dieną - ne.
Bendrauju su draugėmis, kurios augina dabar jau vyresnius vaikus. Tad irgi sugalvojau, kad reikia įsivesti keturių valandų režimą. Bet iš mano pastangų išėjo šnipštas, ir nutariau, kad ko gero man reikia derintis prie merginos ritmo.
Įtariu, kad mūsų mažės koks tai plokščias (t.y. mažas) skrandukas, ir ji tų keturių valandų tiesiog neištempia. O kai mėginau pritempinėti, irgi ne kas išėjo: tris valandas ji rami, tada pradeda pykti. Aš ją liūliuoju, raminu, kol... užmigdau. O po pusvalandžio (kadangi užmigdau per pusvalandį) jau reikia kelti, kad ji pavalgytų kaip priklauso - išmušus ketvirtai valandai. Na ir ką? - ogi ji pavalgo miegodama, nes to pusvalandžio neužteko normaliai pamiegoti. Ir miega toliau. Taip dieną vos neperėjom į naktinį režimą... Mat naktį ji taip pat pavalgo miegodama (užsimerkusi) ir iškart užmiega toliau.
Taip kad teko spjauti į tas keturias valandas ir maitinti kas trys valandos, o neretai - ir išvis kada užsimano.
Blogai tik tai, kad ji pavalgiusi dienos metu suaktyvėja ir iškar užsimano "sportuoti", o kai aš neužsiimu - tada jau pyktis baisus. tenka užsiimti. Bet ir vėl - nuo tų "sportų" (aš jai gulinčiai rankas ir kojas judinu, dviračiu važiuojam, bėgam ir t.t.) atpila nemažai. O šiaip pastebėjau, kad su atpylimais yra taip: kiek sumaitini nenorinčiai valgyti (kai nenori - tada jau "žaidžia", pačiulpia, išspjauna ir t.t.) - tiek paskui jinai ir atpila...
Na, tai tokia mūsų patirtis.
bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaspare @ 2007 04 03, 22:41)
Blogai tik tai, kad ji pavalgiusi dienos metu suaktyvėja ir iškar užsimano "sportuoti", o kai aš neužsiimu - tada jau pyktis baisus. tenka užsiimti. Bet ir vėl - nuo tų "sportų" (aš jai gulinčiai rankas ir kojas judinu, dviračiu važiuojam, bėgam ir t.t.) atpila nemažai. O šiaip pastebėjau, kad su atpylimais yra taip: kiek sumaitini nenorinčiai valgyti (kai nenori - tada jau "žaidžia", pačiulpia, išspjauna ir t.t.) - tiek paskui jinai ir atpila...
Na, tai tokia mūsų patirtis.
bigsmile.gif

Labai pazistmas dalykas lotuliukas.gif , as is pradziu galvodavau, na kodel ji pyksta, juk pavalge, pamiegojo, gal truksta, duodi, tai stumdo zaidzia su tuo buteliuku, ir atsirugti duodavau, na pasirodo panelei demesio reikia, na ir duodies su ja, o jai ziurek po valandos jau vel piktumas, pasirodo jau valgyt nori, o paskui vel pyksta, biski uzvalgo, tada vel pyksta kad miego nori, biski pamiega, tada prabunda is alkio nes nedavalgius buvo, o per prievarta neikisi, va toks uzburtas ratas. As tik laiminga kad nors nakti normaliai miega, tai stengiuos labai nesiskusti. Tik sako, kad negerai kai vaikas neturi rezimo, nes tada ir skrandukai nukencia, ir nervu sistema buna jautresne g.gif
Atsakyti
Mes tai vargom nuo tos akimirkos kai lelius gime doh.gif .rekdavo diena nakti.praejo kelios dienos kol sesute pastebejo priaugusi lezuveli doh.gif .pasirodo maziukas neprivalgydavo ir rekdavo.kai pakirpo tai neuzteko mano pieno g.gif .pirma menesi tai vos gyva buvau,vaikiukas labai demesio norejo.pastoviai ant kruties "kabedavo".pati pavalgydavau tik tada kai kas nors padedavo lekste palei nosi doh.gif .naktimis zirzimai,tekdavo nesiot iki 5 ryto.buvo kazkoks tarpas kai pavalgo ir miega,bet jis taip staigiai praleke,kad net nepastebejau blink.gif .dabar maziui 4,5men. prasidejo nauja "era" rekimu.bet jau baigiu priprast prie nemigo naktu,nuolatinio nuovargio ax.gif .mazulis pas mus demesio reikalautojas,jei kelias val.per diena zaidzia vienas tai likusi laika turiu but su juo,kitaip gaunu "bart" biggrin.gif .miega 2-3 kartus per diena.viena kart trumpiau,kita ilgiau.lauke bandom but kuo ilgiau,bet kartais neiseina net valanda pasivaiksciot,taip uzsirustina,kad zmoniu gasdint nesinori doh.gif .labiausiai tinka vaiksciojimas miske,bet sita pramoga tik savaitgaliais kai tetis gali nuvezt.
bandom rast uzsiemimu.tai knygute paskaitom,labai megsta.nusinesu i virtuve (jei geros nuotaikos),pasodinu i masinine kedute mirksiukas.gif ,duodu grauzt koki zaisla.tada galiu indus plaut ar valgyt pasigamint.taip abu bendraujam,kalbam.megsta kai mama pasileidzia radija ir dainuoja,o jei dar paima ant ranku ir pasokam tai isvis kaip surio gaves thumbup.gif .
sekmes mamytems.ramiu ir geru jums leliuku blush2.gif
Atsakyti
Mūsų mažylė tik gimusi mėnesį laiko tik user posted image ir user posted image
O po to jau prasidėjo...
6-7h ištraukia iš dar miegančios mamytės pienelį wub.gif ir eina su tetuku atsirūgti, pasikeisti pampersą, pažaisti ir vėl pasnausti user posted image
Apie 10h jau keliasi kartu su mamyte, pavalgo, nusiimam pampersą kad odytė po nakties pakvėpuotų. Mažylė pažaidžia ant lavinamojo kilimėlio kol aš išgeriu kavytę user posted image sėdėdama SM
12-13h dar truputį MP ir miegot (dažniausiai užmiega ant savo kilimėlio)
Aš papusryčiauju, nusimaudau, apsitvarkau ir tuo pačiu pasėdžiu SM user posted image
Apie 15h pabunda, MP, sauskelnės. Persirengiam ir su tėveliu į mišką user posted image. Dažnokai po miško ir pas kurią nors močiutę užsukam
apie 20h tėvelis važiuoja sportuot, o mes žaidžiam namuose (keliaudama dažniausiai miega. Tik miške ne)
Apie 21h grįžta tėvelis. Mažylei laikas user posted image Po to vakarienei MP user posted image Jei dukrytė nori, dar truputį pažaidžia ir apie 22-23h user posted image
Atsakyti
Mano ipratsa dienotvarke, gimes vaikas apverte aukstyn kojom. doh.gif Dabar visas laikas prikaluso vaikui. Ir nesvarbu diena ar naktis. Pati kartasi net apsirengt nespeju, visa diena su vaiku bunu. Mazyle musu labai aktyvi, demesio reikalauja ant ranku ipratusi buti. Pavalgyt taip pat nelabai speju, nes nera kada pasidaryt. Tai dziaugiuosi, kad turiu mama, kuri padaro pietus ir man atnesa thumbup.gif Kol nebuvau susidurus su kudikiais, tai galvojau, kad jie tik valgo ir miega, dar i pampersus krauna. blush2.gif Galvojau, kad kalnus nuversiu sededama namie (kai i darba nereikia eit) lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai gi smile.gif Anksciausia pas mus pabunda musu mazasis- 5val. g.gif o dar sakoma,kad vaikai atsigimsta i tevus: jei teveliai megejai pamiegot, tai ir vaikutis tox bus. Tik ne pas mus lotuliukas.gif Tai va, 5val pavalgom, pavartom akytem ir po geros valandos vel miegam, tixliau snuduriuojam,kas kuri laika budindami tevelius.Ir taip iki 10h. Tada ijungiu 5 pavara ir visu greiciu puolu tvarkytis, kol mazius lubas apziurineja soske ciunkuodamas biggrin.gif Kloju lova, prausiuosi, pasiteplioju kremais.. ir td isgirstu verxma doh.gif truputi nuraminu mazaji su papuku, apiprausiu, sugirdau vitaminus, pamaitinu. kuri laika dar pabudraujam, as pavalgau (nors valgymu sunku tai pavadint lotuliukas.gif)Apie 13-14h einam i lauka, tai arba kieme vaikuti uzmigdau arba su vezimu pavezioju kur nors. Jei oras nekox, imam teti ir visi trys vaziuojam apsipirkt. Tai mieganti taip ir nesiojam su savim. Tai taip keistai i mus visi ziuri pardese lotuliukas.gif
na taip pamiega sunelis kelias h, pabunda piktas ir alkanas. Pries tai dar tiesa stengiuosi isiskalbt. tai va, pakeiciu pamperi, pamaitinu, pakalbu, panesioju, vel pamaitinu.. val keiciu pamperiuka, 19h patys pavakarieniaujam. Paziurim tv, mazius retai vakare nusnusta, tai pakaitom su vyru zaidziam su juo. Laisvom min prie pc pasedziu, namuose pasitvarkau.. Apie 21h maudom maziuka(kas antra diena) tai taip ir 22h ateina kada guldau miegot sociai pamaitinusi. Miega kartu su mumis 4u.gif Kai jau uzmiega tai jau stengiuosi nieko nebedaryt, kad triuksmo nekelt.Su vyru dar pasikalbam, paziurim tv ir patyliukais einam miegot.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2007 04 21, 12:08)
Mes tai vargom nuo tos akimirkos kai lelius gime  doh.gif .rekdavo diena nakti.praejo kelios dienos kol sesute pastebejo priaugusi lezuveli  doh.gif .pasirodo maziukas neprivalgydavo ir rekdavo.kai pakirpo tai neuzteko mano pieno  g.gif .pirma menesi tai vos gyva buvau,vaikiukas labai demesio norejo.pastoviai ant kruties "kabedavo".pati pavalgydavau tik tada kai kas nors padedavo lekste palei nosi  doh.gif .naktimis zirzimai,tekdavo nesiot iki 5 ryto.buvo kazkoks tarpas kai pavalgo ir miega,bet jis taip staigiai praleke,kad net nepastebejau blink.gif .dabar maziui 4,5men. prasidejo nauja "era" rekimu.bet jau baigiu priprast prie nemigo naktu,nuolatinio nuovargio  ax.gif .mazulis pas mus demesio reikalautojas,jei kelias val.per diena zaidzia vienas tai likusi laika turiu but su juo,kitaip gaunu "bart"  biggrin.gif .miega 2-3 kartus per diena.viena kart trumpiau,kita ilgiau.lauke bandom but kuo ilgiau,bet kartais neiseina net valanda pasivaiksciot,taip uzsirustina,kad zmoniu gasdint nesinori  doh.gif .labiausiai tinka vaiksciojimas miske,bet sita pramoga tik savaitgaliais kai tetis gali nuvezt.
bandom rast uzsiemimu.tai knygute paskaitom,labai megsta.nusinesu i virtuve (jei geros nuotaikos),pasodinu i masinine kedute  mirksiukas.gif ,duodu grauzt koki zaisla.tada galiu indus plaut ar valgyt pasigamint.taip abu bendraujam,kalbam.megsta kai mama pasileidzia radija ir dainuoja,o jei dar paima ant ranku ir pasokam tai isvis kaip surio gaves  thumbup.gif .
sekmes mamytems.ramiu ir geru jums leliuku  blush2.gif

Oi kaip tave suprantu, mano dukrytė iki 5 mėnesių klykdavo kaip išprotėjus, viską esam išbandę, galvojom kad su sveikata negerai, bet kažkaip išaugo ir nustojo klykti.Taip ir nežinau kas jai ten būdavo. Dabar net stebiuosi kad tokia rami wub.gif
Atsakyti