Oi, pas mus tai jokios dienotvarkės nebuvo, gyvenom pagal vaikų poreikius...
Sveikos mamytes,
mano mazylis yra dar tik pusantro menesio, taciau musu dienotvarke palyginus su kai kuriu cia rasiusiu yra visai nebloga:
ryte keliasi kokia 7, kartais 8 valanda, pamaitinu misinuku, o tada kokia valanda bendraujam kol pagaliau uzmiega ant ranku.
9-10 val vel keliasi su riksmais nuo pilvelio putimo, tai padarom kojyciu mankstele, apiprausiu veiduka, pazastytes, pakeiciu pampersus, izvalau nosiuka, o tada keliaujam valgyt. Vel misinukas (kitko ir neduodu). Daznai buna, kad pamiega valandziuke ar pusvalandi, prabunda, as ji vel uzmigdau... Siaip ryte valgo kas 2-3 valandas. Aisku stengiuosi istempt tris, bet kartais pagailsta verkiancio maziuko...
Veliau dar valgo 12-13 valanda, o tada jau ismiega 4 valandas. Tada 16-17val. keliasi, vel aptvarkau suneli, dar panesioju stacia, jei labai nenori dar valgyt, o po to pamaitinu ir daznai buna kad nusnaudzia kokia valandele, paskui pabunda, tada bendrauju su juo, aprodau namus, jei buna geresnis oras tai dar pries maitinima isvezu i lauka pusvalandziui. 20 val vakaro vel maitinu misinuku, o pavalgius nesioju, nes dazniausiai prazirzia arba praverkia likusias 3 valandas iki 22val maitinimo. Pries maisteli perrengiu jei diena nebunu perrengus rubeliu kitu, isvalau nosiuka, apvalau vel kuneli, arba ismaudom su tetuku rekianti jau vaika, o tada keliaujam pavalgyt ir paprastai po pusvalandzio jau buna imiges. Nunesu i lovyte ir einam visi miegot. Nakti keliasi tik 4-5 val. Buvo du kartai kai 3 val atsikele. Bet tik pamaitinu ir toliau uzmiega.
O pati apsitvarkyt speju ir namus, ir sau laiko atrandu. Padeda mama, jei reikia isleidzia kur i miesta, ar su vyru pasizmonet savaitgali. Tetukas aisku ilgai dirba, be to dar vakare mokosi aukstojoj, tai grizta velai, tad vaikelio prieziuroj paprastom dienom ne daug padeda. Pasnekina siek tiek, panesioja, paramina, ar kartais buna kad leidzia man nakti viena maitinima pamiegot, o pats keliasi. Tai va, taip tos dienos ir pralekia. Net nespeju susivokt kada prasideda diena, o ziurek, kad ji jau baigesi.
mano mazylis yra dar tik pusantro menesio, taciau musu dienotvarke palyginus su kai kuriu cia rasiusiu yra visai nebloga:
ryte keliasi kokia 7, kartais 8 valanda, pamaitinu misinuku, o tada kokia valanda bendraujam kol pagaliau uzmiega ant ranku.
9-10 val vel keliasi su riksmais nuo pilvelio putimo, tai padarom kojyciu mankstele, apiprausiu veiduka, pazastytes, pakeiciu pampersus, izvalau nosiuka, o tada keliaujam valgyt. Vel misinukas (kitko ir neduodu). Daznai buna, kad pamiega valandziuke ar pusvalandi, prabunda, as ji vel uzmigdau... Siaip ryte valgo kas 2-3 valandas. Aisku stengiuosi istempt tris, bet kartais pagailsta verkiancio maziuko...
Veliau dar valgo 12-13 valanda, o tada jau ismiega 4 valandas. Tada 16-17val. keliasi, vel aptvarkau suneli, dar panesioju stacia, jei labai nenori dar valgyt, o po to pamaitinu ir daznai buna kad nusnaudzia kokia valandele, paskui pabunda, tada bendrauju su juo, aprodau namus, jei buna geresnis oras tai dar pries maitinima isvezu i lauka pusvalandziui. 20 val vakaro vel maitinu misinuku, o pavalgius nesioju, nes dazniausiai prazirzia arba praverkia likusias 3 valandas iki 22val maitinimo. Pries maisteli perrengiu jei diena nebunu perrengus rubeliu kitu, isvalau nosiuka, apvalau vel kuneli, arba ismaudom su tetuku rekianti jau vaika, o tada keliaujam pavalgyt ir paprastai po pusvalandzio jau buna imiges. Nunesu i lovyte ir einam visi miegot. Nakti keliasi tik 4-5 val. Buvo du kartai kai 3 val atsikele. Bet tik pamaitinu ir toliau uzmiega.
O pati apsitvarkyt speju ir namus, ir sau laiko atrandu. Padeda mama, jei reikia isleidzia kur i miesta, ar su vyru pasizmonet savaitgali. Tetukas aisku ilgai dirba, be to dar vakare mokosi aukstojoj, tai grizta velai, tad vaikelio prieziuroj paprastom dienom ne daug padeda. Pasnekina siek tiek, panesioja, paramina, ar kartais buna kad leidzia man nakti viena maitinima pamiegot, o pats keliasi. Tai va, taip tos dienos ir pralekia. Net nespeju susivokt kada prasideda diena, o ziurek, kad ji jau baigesi.
mano nenuorama tik pirmus mėnesius naktį miegojo palyginus neblogai(valgė kas 3 val.)dabar 11 mėn.ji bunda kartais net iki 8 kartų .Žinoma buna ir išimčių 1-2 kartai per naktį.kelis kartus ismiegojo nuo 22 iki7 val. .Ir nuo ko priklauso tas miegas taip ir neišsiaiškinu. O ir dienotvarkes turim 2 vianos dienos prasideda 7 val.tada miegam 3 dienos miegus,o jeigu keliamės 9 val.miegam 2 miegus.Ir visai nesvarbu,kad miegoti einam visada 22val.
Kai vaikiukas gimsta viskas tampa is karto aisku ko jam reikia.kaip su juo elgtis. Kiekvienas vaikiukas skirtingas. Kai laukiausi visi mane ramino kad pirma menesi neturesiu ka veikt nes maziukas tik miegos ir valgys.Deja taip nebuvo.Man sunkiausi buvo pirmi du menesiai, nes mano suneli kamavo pilvo diegliukai.Miegodavo mazai.Valgydavo kas dvi valandas ir diena ir nakti.Dabar jau viskas susinormalizavo.Miega nuo 23.00 iki 8.00 (jam 3men) ir dar diena nusnaudzia po valanda po dvi.Maitinu pati.Kartais tenka damaitinti misinuku.I lauka einam kai nera didelio vejo ir didelio salcio ,vaikstom apie 1 val.Dabar jau turiu laiko ir sau ir kambarius apsitvarkau ir valgyt pasidarau.Pirmus du menesius nieko nedariau tik buvau su vaiku, budavo net taip kad lovos nepasiklodavau, plauku nesusisukuodavau, nepavalgydavau ,nes paprasciausia negalejau atsitraukti nuo sunaus.Na kai vyras nedirbdavo padedavo.
Sekmes auginant atzalele.Pamatysi viskas bus gerai Juk savas vaikas ne vargas o dziaugsmas.Juk savo vaika gali supti visa para,nepaisant to kad jau nebejauti nei ranku nei nugaros
Sekmes auginant atzalele.Pamatysi viskas bus gerai Juk savas vaikas ne vargas o dziaugsmas.Juk savo vaika gali supti visa para,nepaisant to kad jau nebejauti nei ranku nei nugaros
Sveikos mamyte,
Noriu pagvildenti toki klausima: ar uztenka laiko namu ruosai ar kas nors padeda ?
Ar uztenka laiko ir energijos apsivalyti visas kampes ir pakampes? Indu kalnams ir t.t.
AR DEL TO NESIBARATE SU SAVO DIEDAIS? MANASIS TAI JAU MANE BAIGIA VISIKAI UZKNISTI? KOKIA SITUACIJA PAS JUS?
Noriu pagvildenti toki klausima: ar uztenka laiko namu ruosai ar kas nors padeda ?
Ar uztenka laiko ir energijos apsivalyti visas kampes ir pakampes? Indu kalnams ir t.t.
AR DEL TO NESIBARATE SU SAVO DIEDAIS? MANASIS TAI JAU MANE BAIGIA VISIKAI UZKNISTI? KOKIA SITUACIJA PAS JUS?
QUOTE(Grytute @ 2006 02 11, 21:09)
Sveikos mamyte,
Labas ,
As auginu 1.5 menesio suneli. Man padeda dukra 6 metu. Grizusi is mokyklos ji pabendrauja su broliuku. Per ta laika speju apsitvarkyti ir valgyti paruosti. Mano mazylis diena nemiega, bet nuo 22 val kai pucia i aki tai iki 8 valandos ryto.
O vyras jeigu paburba tai as demesio nekreipiu, nes kartais kai as paburbu tai jis demesio nekreipia. Sakes butu jei dar del smulkmenu bartis abu pradetume.
QUOTE(Grytute @ 2006 02 11, 21:09)
Sveikos mamyte,
Sveika,
Namu ruošai laiko neužtenka visiškai. 5 dienas per savaitę pas mus didžiausia betvarkė, indai neplauti, kambariai irgi prastai atrodo.
Anksčiau bandžiau ir tvarkytis, ir vakarienę padaryt šeimynišką, ir vaiką sužiū rėt aišku.. Kai pamačiau, kad nuo "drąskymosi" po namus man ir stogas pradeda važiuot, ir pikta daraus, ir nervinuos, ir pienas turbūt sūneliui nebe toks skanus daros , mečiau visus savo pedantiškumus į šoną ir nebedarau nieko. Vaiką prižiūriu ir pati pavalgau.
Diedas mano supranta, nes apie tai draugiškai šnekėjom, o ir šiaip jis nėra toks patriarchalas (bobos vieta- virtuvėj).
Tvarkomės namus savaitgaliais abu, sūnui labai patinka žiūrėt kaip mes dviese namuose šmirinėjam, valom, tvarkom, jam tiek veiksmo atrodo žiūri išsižiojęs, nė garselio neišleidžia (kai bandydavau viena tvarkytis, imdavo mane terorizuot, kad dėmesį jam skirčiau )
Laikykitės, mamos!! ir nesiplėšykit
Mano Mazulka tai iki 6mėn. buvo kaip angelas,o kai pradėjo ropoti, o vėliau ir vaikščioti visas gėris išgaravo. Blogiausia kai esi užsiėmus,daug darbu reik padaryti,o jinai kaip tyčia užsinori kad ją panešiočiau, įsikimba i kojas ir nepaleidžia. Į lovytę įdėti be šansų Taip ir varkstu Gerai kad bent miega du kartus per dieną. Vakare tik 10 ar 11,būna jog ir dar vėliau užmiega,tačiau ryte be 10val. neatsikelia
mano dukrytė leidžia man susitvarkyti: ir dulkes išsiurbliuoti ir nuvalyti, gėles palieti, valgyt pagaminti. vaikšto paskui mane vaikštukyje ir žiūri. aš jai vis pasakoju ką darau.bet tik pabandau atsisėsti paskaityti ar kokį rangdarbį užsiimu, prasideda koncertas. reikia ją ant rankų imti arba su ja žaisti. viena nežaidžia visai.taip, kad kasdien tvarkausi, kad mažiau nešiočiau mažę, nes daug negaliu nešioti, dėl savo sveikatos. mono vyras nuostabus (palyginus su jūsų) net bara mane, kad per daug tvarkau.kai gali pats padeda namus sutvarkyti, valgyti pašildo. visada grįžęs paklausia ar nepavargau.
Užeitumėte jūs pas mane į namus betvarkė, kaip ir pas daugelį, auginančias leliukus, o aš dar ir su dviem... Gerai, kad su vyru nesam pedantai ir dulkių su sauja negaudom atsistoję... Kaip spėju,taip ir susitvarkau, kartais kambariai blizga, o kartais net vakarienės šeimai nespėju paruošt, priklauso nuo mažylių ramumo tą dieną, mano energijos buvimo... et...
Mes tai kai išeina, tai ir tvarkomės. Aš "nesiurbiu" - palieku tai vyrui. Plauti grindų nemėdstu. Padeda namie dar 12 metų sūnus - pažiūri sesutę, išneša vežimą kai reikia į lauką. O jei kas eina į svečius, tai apsidairau aplink kas į akis "krenta" - patraukiu, ir gerai.