Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija ir kt. chirurginiai gydymo būdai

sveikos,noreciau pasikonsultuoti.pries beveik keturis metus turejau laparaskopija,buvo rasta endametrioze(kiausintakiu nepraeinamumas).3men.geriau kontraceptikus po operacijos,o veliau turejau bandyti pastoti bet taip deja ir nepastojau.dabar vel operuosiuos ir nezinau ar po operacijos gerti kontraceptikus ar iskart bandyti pastoti.ir po kiek laiko po operacijos geriausia jau bandyti.
Atsakyti
QUOTE(della @ 2006 02 23, 20:41)
dabar vel operuosiuos ir nezinau ar po operacijos gerti kontraceptikus ar iskart bandyti pastoti.ir po kiek laiko po operacijos geriausia jau bandyti.

Jei nori pastoti, kontraceptikų negerk, bet nežnau kaip ten būna su endomerioze, merginos parašys. Nes man po operacijos leido iš karto pradėti gaminti leliuką, bet vis nepavyksta.
Atsakyti
Aišku po operacijos geriau iš karto bandyti pastoti (protinga bandyti pusę metų, o paskui keisti taktiką). Tačiau Dellos atveju greičiausiai buvo paskirti KT dėl kontraceptikų. O nėštumo visgi greičiausiai nėra dėl prastų kiaušintakių.
Della, kur gydaisi? Reikia išsiaiškinti, ar tau buvo atlikta kiaušintakių rekonstrukcija? Jei ne, reikėtų pas gerus specialistus teirautis, ar tai įmanoma ar tikslinga tavo atveju. Nao jei tokia rekonstrukcija jau buvo daryta, jau reikėtų pradėti galvoti apie pagalbinius apvaisinimo būdus verysad.gif
Bet kokiu atveju tiek laiko nepastojus jau reikia radikalių veiksmų, nes laikas bėga...
Atsakyti
pirmoji operacija buvo daryta Lietuvoje.o dabar bus atlikta Londone.tai siek tiek ir baisu.gal yra kas dar operavosi cia Londone?
Atsakyti
Persikeliau i shita tema ir tada atsakysiu merginoms del laparoskopijos, kur kalbejom Endometriozes temoje smile.gif

GIEDRAI: man asmenishkai paskyre tokius tyrimus (nezinau ar cia visoms vienodai, vistik tavo gydytoja ir pasakys):
1. tepinelis, paselis is gimdos kaklelio;
2. bendras kraujo tyrimas, kr.grupe (jeigu neturi dokumentuotos) su Rh faktorium, WAS (sifilis), kresejimo rodikliai, elektrolitai, Ka, Na, Ca. Berods tiek.
Tepineli su paseliu darysiuos klinikoj, labai tinkiu eiti pas poliklinikos ginekologe ir stoveti eilej (nezinau tiksliai dar ir ad daro ginekologai poliklinikos) o kraujo ir kitus tyrimus tai pas savo apylinkes gydytoja uzsirashiau tai dave man talonelius nemokamai poliklinikoje pasidaryt, tik del vieno kazhkokio sake reiks moket, hormoninis 30 lt mazhdaug kainuotu. Va mano tokia patirtis.
Del to kada daryti ta laparoskopija tai nezinau, mano istorija tokia, kad 5 IUI jau be rezultato, vyro sperma prasta, pas mane visi tyrimai ishskyrus shita atlikti, tad pasiprashiau atlikti laparoskopija, kad ir suzhinot kaip yra ( man tepa iki mm rudai, po..netepa) ir tada spresti ar dar keleta IUI pasidaryt ar planuot IVF+ICSI.

MALVINAI: aciu shirdele uzh pastabas smile.gif naudosiuos peiliuku jeigu reiks smile.gif
Atsakyti
as kai ruosiausi lap irgi prisiskaiciau cia kad reik vaziuot su nuliniu kirpimu doh.gif o isvaziavau i ligonine visai pamirsus apie ta kirpima. Ir galiu pasakyt kad neturejau problemu (gal as cia tik kasdien taip nenormaliai skutu tuos plaukiukus g.gif ). Nereik ten nulinio, tik kad nebutu apzele sonuose ir viskas.
Nevarykit sau ligu su visokiais kremais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2006 02 24, 14:16)
as kai ruosiausi lap irgi prisiskaiciau cia kad reik vaziuot su nuliniu kirpimu doh.gif  o isvaziavau i ligonine visai pamirsus apie ta kirpima. Ir galiu pasakyt kad neturejau problemu (gal as cia tik kasdien taip nenormaliai skutu tuos plaukiukus g.gif ). Nereik ten nulinio, tik kad nebutu apzele sonuose ir viskas.
Nevarykit sau ligu su visokiais kremais ax.gif

O aš niekad neskutu lotuliukas.gif Visada kremu ir nėra jokios alergijos ir ligų doh.gif
Atsakyti
kai kur tikrai reikalauja nulinio kirpimo mirksiukas.gif

euromergele
Pas ką darysies laparaskopiją??
Atsakyti
paidukas shirdukas smile.gif man siandien kazkokia linksma ir svelni dienele smile.gif

Darysiuos antakalni, pas gydytoja Griciu, jis mane yra dvi IUI dares pas Bogd. klinikoj smile.gif viliuosi bus shvelnus tongue.gif Penktadieni 8 ryto liepta prisistatyti. Jeigu tyrimai visi bus geri, tai taip ir darysiu, sake op. darys ta pacia diena.


QUOTE(paiduke @ 2006 02 24, 15:22)
kai kur tikrai reikalauja nulinio kirpimo mirksiukas.gif

euromergele
Pas ką darysies laparaskopiją??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euromergele: 24 vasario 2006 - 14:29
QUOTE(euromergele @ 2006 02 24, 14:29)

Darysiuos antakalni, pas gydytoja Griciu, jis mane yra dvi IUI dares pas Bogd. klinikoj smile.gif viliuosi bus shvelnus tongue.gif  Penktadieni 8 ryto liepta prisistatyti. Jeigu tyrimai visi bus geri, tai taip ir darysiu, sake op. darys ta pacia diena.

tai super thumbup.gif ,kai jau pažįstamas gydytojas darys
O jei tą pačią dieną darys operaciją, tai matyt net klizmos tau nedarys thumbup.gif , nes man prieš laparaskopiją, kai šalino apendicitą, tai nedarė, o man taip keista buvo, juk žarnas atitampinėjo, viską doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2006 02 24, 15:47)
tai super thumbup.gif ,kai jau pažįstamas gydytojas darys
O jei tą pačią dieną darys operaciją, tai matyt net klizmos tau nedarys  thumbup.gif , nes man prieš laparaskopiją, kai šalino apendicitą, tai nedarė, o man taip keista buvo, juk žarnas atitampinėjo, viską doh.gif


kai darė laparaskopiją KMUK tai iš vakaro pastatė klizmą (ne tą kur vaistinėje galima nusipirkit - kriašytę, bet tokia ant stovo pakabinta ir suleido kokį litrą vandens). galvojau žarnos susproginės. kai važiauvau į kauno krikščioniškus laparaskopijia tai vaistinėje nusipirkau tokius miltelius pokelis berods 19 litų. Tai prasiskiedžiau su vandeniu išgėriau ir po pusvalandžiu kokius 5 kartus per valandą subėgiojau į tualetą ir tvarką. Tiesa, man operacias darydavo kitą dieną. Sėkmės. Aukščiau galvas ir tik pirmyn smile.gif
Atsakyti
jeje... ir mane pradziugino thumbup.gif
del klizmos dar gi nezhinia, manau pasakys kai siuntima nueisiu pasiimti ir kai derinsiuos su gricium tiesiogiai, ale va pasiskaiciau kazkuriam tai cia skyrelyje, gal IVF....apie slyvu sultis... atrodo jos mane jau uzhbure smile.gif vazhiuosiu i parduotuve, pora trilitriaku pasiimsiu ir sriubinsiu...ir taip sriubinsiu iki penktadienio smile.gif tada gal ir klizma jeigu tokios reiks bus lengvesne..o gal ir ash tapsiu lengvesne smile.gif taip shy menesy gera be skatinamuju...azh net kvepuot lengviau atrodo smile.gif nei valgyt nesinori, nei nervai neima, nei pilvo nepuchia smile.gif


QUOTE(paiduke @ 2006 02 24, 15:47)
tai super thumbup.gif ,kai jau pažįstamas gydytojas darys
O jei tą pačią dieną darys operaciją, tai matyt net klizmos tau nedarys  thumbup.gif , nes man prieš laparaskopiją, kai šalino apendicitą, tai nedarė, o man taip keista buvo, juk žarnas atitampinėjo, viską doh.gif

Atsakyti