QUOTE(JOGUNNDA @ 2005 12 11, 20:37)
Nu bet, Daiva, man jau du kartus buvo lapar.... Kaip tu galvoji, man tik dirbtinis apv. beliko
Sunku pasakyti. Laparaskopija nelabai daug ką reiškia. Jos metu diagnozuota endometriozė, matyt prideginti jos židiniai. Kažin kaip visa kita pas tave. Jei neturi daugiau bėdų (ypač jei geri kiaušintakiai) gal tikrai apie dirbtinį dar anksti galvoti.
Kiek man žinoma, su endometrioze ekgiamasi dvejopai - keletą mėnesių paskiria KT, paskui iš karto reikia labai stengtis kelis mėnesius pastoti (bet "nežaisti" kelis mėnesius, nes endometriozė vėl įsisiūbuos). Galbūt tuo metu verta pastimuliuoti ar padaryti IUI, kad šansai būtų didesni.
Kitas būdas - mano galva efektyvesnis - keletą mėnesių vartoti Diferiliną (ar panašius preparatus), kuris iššaukia dirbtinį klimaksą ir visiškai neleidžia pasireikšti endometriozei. Baigus vartoti, iš karto vėl nbandyti pastoti.
Visa tai rašau labai populiariai, normalus gydytojas tau paaiškintų tiksliau.
IVF iš dalies matyt dėl to ir efektyvus, kad scemoje su Diferilinu sudaromos maksimaliai greitai reikalingos sąlygos pastojimui- endometriozė nuraminama ir tuoj pat faktiškai į gimdą įkeliami embrionai.
Bet tikrai man sunku įvertinti, ar tikrai jau tau reikia IVF, nes visų pirma, nesu gydytoja, antra - turiu labai mažai info apie visa kitą tavo būklę, apie vyrą.
Viena labai svarbu - pas ką gydaisi. Vien laparaskopijos (ypač jei endometriozė smarkesnė) vargu ar gali užtekti.