Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(WeGa @ 2008 08 06, 10:40)
man tai drauge medicinos studente pasake, kad laimo liga lengvai isgydoma  blink.gif tik reikia ilgai neuzdelst ir tuoj pat gert antibiotikus.

jo, mano draugei kasmet įkimba kokia bjaurybė, tai sakė irgi yra ir tempos turėjus ir antibiotikus gėrus, bet viskas gerai, ir gyva ir sveika mirksiukas.gif Svarbu nedelsti
Atsakyti
QUOTE(ugnele78 @ 2008 08 06, 11:05)
laba diena,

mano vaikuciui 5 metukai, liepos 9 diena pas ji po pazastimi radau erke (ji nebuvo isisiurbusi, o tik prokibusi). Ištraukiau, ir džiaugiausi kad nieko nesidare kelias dienas nei paraudimo jokio buvo, nu zodziu viskas buvo gerai. Praejus 10 dienu aplink ikandima atsirado raudona deme. Nulekem i poliklinika gydytojai tik paziureje nusprende kad ko gero Laimo liga. As didžiausioj panikoj, asaru pakalnes. Dave siuntima pas infektologa ji apziurejus taip pat itare laimo liga, istrase anibiotika Ospamox. 8 dienas gerem vaistus (gal reikejo ilgiau, bet ji neliepe) pasidarem krauja tyrima, o jis blogas. Ji man paaiskino kad kraujyje yra antikuniai.Israse vel tu paciu vaistu gerti toki pati keiki ( 8 dienas). ir tada tik po 3 men pasidaryti kraujo tyrima. As nezinau kur man kreiptis? gal jus kuri galite patarto? gal kur kaune? Vilniuje? gal jam stipresniu vaistu reiktu? gyvename nedideliame mieste, privaciu gydytoju nera o ir infektologas tik vienas . Padėkit, patarkit. aciu labai.

pasiskaitykit čia nemažai info rasit smile.gif

dėl tyrimu gali kreiptys čia

sveikatos Jums.
Atsakyti
pries kelis metus turejau ir as ta malonuma,pasigavau ji voketijoje atostogaudama,ramiausiai pamacius issiemiau,ir pamirsau,tik jau po kokiu 2 savaiciu lietuvoj pamaciau kad apraudimas vis dideja,nuvariau pas infektologa,jo sako bus laimio liga,kaip issigandau doh.gif ,pakirto kojas,kai paskambinau seimynai namo visi neteko zado,kazkodel atrode taip baisu,mazai dar apie ja buvo zinoma,pati tada galvojau kad cia kaip erkinis encefalitas kazkas tokio,bet esu sveika ir gyva mirksiukas.gif ,tiesa antibiotika dokciklina geriau 3 savaites,sake po 3 metu kursa reiktu pakartoti,pasidarius krauja,pirma karta kraujo irgi nedare.Siaip gydytoja uzsimine kad jei gerai neissigydai kankina stuburo skausmai,dazni radikulitai,tirpimai,buna galvos skausmu,ir visa tai daugiau pasireiks po kokiu 10-15 metu,jei gerai nebus gydyta arba isvis nebus gydyta.as to 2 kurso taip ir nepakartojau,tai ir nezinau ko galiu gyvenime dar sulaukti g.gif
Atsakyti
pasirodo daug yra erkių aukų...brrrrrrrr....kai pagalvoju tai net šaltis nukrečia nuo jų unsure.gif verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ugnele78 @ 2008 08 06, 10:05)
As nezinau kur man kreiptis? gal jus kuri galite patarto? gal kur kaune? Vilniuje? gal jam stipresniu vaistu reiktu? gyvename nedideliame mieste, privaciu gydytoju nera o ir infektologas tik vienas . Padėkit, patarkit. aciu labai.

Mano vaikas 9 menesius gere antibiotikus (labai stiprius, su pertraukom), kol kazkokie antikuniai pradejo gamintis 4u.gif Kur besikreiptum - antibiotikus reiks gerti g.gif Manau, geriau antibiotikai, negu neisgydytas laimas...
Atsakyti
'Esant charakteringam odos paraudimui, liga laikoma diagnozuota ir nerekomenduojama gaišti laiką jokiems papildomiems testams.'

'Ankstyvos ligos stadijos nesunkiai pagydomos. Ilgai negydant, liga tampa daug pavojingesnė.'

'Šis sukėlėjas jautrus antibiotikams ir gali būti jais sunaikintas.'
Atsakyti
QUOTE(Kelsey @ 2008 07 10, 17:35)
man pries truputi daugiau nei 5 savaites irgi buvo isisiurbusi erke. na lyg ir praejo viskas normaliai, sugijo ikandimo vieta. galvoju ar vis delto reiketu eiti pasitikrinti  g.gif
ar galima sirgi sia liga bet nejausti jokiu simptomu?  g.gif

geriau pasitikrink , jei dar to nepadarei. Man isisiurbe erke sia vasara, jokiu pozymiu nebuvo, nei paraudimo, neiko. po menesio pasitikrinau, Kraujyje rado laimo antikuniu verysad.gif ir greiciausiai nuo anksciau cia man, nes rodo kad letine, o ne uminine liga... todel greiciausiai jau senokai gyvenu su ta liga, o nieko neitariau unsure.gif
tikiuosi tavo rezultatai bus geresni 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mineee: 21 rugsėjo 2008 - 18:23
Man prieš geras 3sav. atsirado tokių rožinių dėmių ant rankos,kojos ir klubo.Draugės mama (bendrosios praktikos gydytoja) išrašė man gerti Claritiną.Bet dėmės nedingo,tik persikėlė į kitą vietą.Tada užsirašiau pas dermatologą ir 2 dienos iki ėjimo pas jį dėmės dingo lyg niekur nieko....tai lai nustebino...Gydytojas mane nusiuntė pasidaryt bendrąjį kraujo tyrimą savo poliklinikoj ir Vilniaus AIDS centre pasidaryti tyrimą dėl Laimo ligos...Įdomiausia tai,kad man nebuvo jokia erkė įsisiurbus.Negi įmanoma užsikrėsti Laimo liga neturit jokio tiesioginio kontakto su erkėmis?
Truputį išsiganau,kad jei ištikro man bus Laimo liga,ar nebus kasnors blogo per mėnesį nutikę,nes atsakymą gausiu po savaitės ir bus praėjęs maždaug mėnuo nuo tada kai pradėjo berti... doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2008 10 01, 20:59)
Įdomiausia tai,kad man nebuvo jokia erkė įsisiurbus.

Iš kur žinote? g.gif Jeigu nepastebimoje vietoje įsisiurbė,po kokios valandos kraujo prigėrusi nukrito,tai ir negalėjote pamatyti g.gif O nuodus suleist tai suspėjo... blink.gif
Atsakyti
Labas,
rasysiu sveplai, nes nepersijungia klaviatura i lietuviskas raides. man preita vasara buvo sis "dziaugsmas" . ir ne tik man, bet ir mano vyresniam sunui, jam tada tebuvo 3 m. vasara, vazineta daug - ir kaimas, ir uzmiestis, pas draugus, gimines, tai galejo erkes mus bet kur pagaut. nors, sako pilna ju ir Kaune - pasakojo, kaip Laisves alejojbesedint kazkas ju rado, Kauno klinikose besigydantis ir sedinti slauke po medziais irgi gavo tu "dovvaneliu".
Taigi - pernai - apsiziurejau, kad ant blauzdos atsirado tas vadinamas jaucio akim paraudimas. gerai kad vaikus apziurejau, radau ir vyresniam, irgi ant blauzdos. Padare serologini tyrima - titrai labai auksti, pati ligos pradzia. teko sugerti abiems antibiotiku kursa, ir tuo viskas baigesi.
Atsakyti
Man irgi buvo, iskart pastebejau, kad isisiurbe erke, mano oda matyt labai plona, nes tik grizom is misko pagrybave, apsiziurejom tai ji vos vos prikibusi buvo, bet matyt uzteko ir to. Jokiu simptomu nebuvo, paraudimo beveik nesimate, padare endemike tyrimus - rado laimo ligos sukeleju (bet man taip aiskino, kad tai ne laimo liga, o tik bakterijos, kurios sukelia laimo liga, t.y. gali sukelti, gali - ne), sugeriau antibiotikus, tai begeriant buvo keisti dalykai pradeje darytis - nerealiai tirpdavo vienos rankos pirstai - niekada tokiu dalyku nebuvo.... Gydytoja aiskino, kad gali buti toks simptomas. Jau keli metai praejo, kol kas viskas gerai, vis pagalvoju, kad reikia eiti issitirti pakartotinai...
Atsakyti
QUOTE(namiseda @ 2008 10 02, 12:33)
Iš kur žinote? g.gif Jeigu nepastebimoje vietoje įsisiurbė,po kokios valandos kraujo prigėrusi nukrito,tai ir negalėjote pamatyti g.gif O nuodus suleist tai suspėjo... blink.gif

Man sakė,kad subrendusioj stadijoj erkė pati nenukrenta.Tai va,senai jau rašiau.Rado tada man Laimo ligą.14 dienų gėriau dvigubą antibiotikų dozę,pabaigus gert po 3 savaičių pakartojau tyrimus ir pasirodo Imunoglobulino kiekis tik truputį sumažėjęs doh.gif doh.gif Tai poto į infektologę kreipiausi,liepė pastiprint sąnarius geriant 10 dienų ryklio kremzlių miltelius.Ryt vėl pas ją einu nes nusibodo nuolatinis nuovargis.... verysad.gif tubūt vėl pumpuos antibiotikus (tikiuosi geriamus)
Atsakyti