Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

cia pasiskaitymui:
http://www.printo.it...ithuania/11.htm
http://medicine.vdu....E903AC-00801BBA
http://en.wikipedia....ki/Lyme_disease
cia parasyta, kad po 6 menesiu gali atsirasti letinis atrofinis dermatitas doh.gif
nu panasu, bet mums ikando kazkas tik pries 3 sav doh.gif

kazkaip labai jau as nepasitikiu ta gydytoja schmoll.gif
Atsakyti
As su Laimo liga gal du, o vienus metus pravaiksciojau. Erke buvo isisiubusi gal minute... Vaiksciojom prie Kauno mariu girionyse- 4 , tai vat 3 po to gydemes. Tik tiek kad tas raudonumas pas mane veliausiai pasirode. Pasekmes manau tokios: sustorejas sirdies skilvelis ( nezinau ar teisingai pasakiau) - perplaka sirdis, ir manau - baltme. O dar nezinau, ar nuo to , ar ne nuo to-- bet nuolat kvaleju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurencija2 @ 2007 06 15, 13:24)
dukrai pries kokias 3 savaites kazkas ikando, bet net neisivaizduoju, kas
laikesi toks kaip spuogelis. pirmadieni uzkilo temperatura, nulekem pas pediatre, ji konstatavo gerkle, israse antibiotiku.
neaisku nuo to ar ne (nes pirkom nauja avalyne, ant kojytes po kauliuku tas ikandimas) ikandimo vietoj pasidare baltas guzas, aplink paraudonavo  doh.gif
nulekem pas gyd odos siandien, tai pasake, kad i erkes ikandima nepanasu, tik jai pasidare keista, kad sutapo antibiotikai ir guzo susiformavimas. israse tepalo ir liepe po savaites ateit.
sakykit, gal geriau greiciau dar kazkur nuvesti, nei paskui tureti neigiamu pasekmiu.
patepus tuo kazkokiu tepalu guzas visas paraudonavo. sakau, gal tie nuodai skirstosi?
o Laimo ligos atveju pasidaro guzas? pas mane toki pasidaro, jeigu pasikasau  blink.gif pries pora men kazkas irgi buvo ikandes, labai ilgai laikesi  doh.gif
bet kazkaip del saves taip nepergyvenau kaip del maziukes  verysad.gif

Jei labai neramu-tai pasidarykit kraujo tyr.Infekcinej ligoninej,siaip tai daro kr.tyr.po erkes ikandimo,o paskui praejus 1ar daugiau men.Tada lygina rezultatus.Bet galima daryti ir 1ta velesni tyr.Vistiek matys.
Bet jusu atveju manau,kad ikandimas sutapo su kitais susirgimais ir tiek.Gal ir tas tepaliukas alergija sukele.O ir siaip,kad ir kas ten butu ikandes-atsiranda alergija nuodams.
Atsakyti
Reikia pasidaryti kraujo tyrimus dėl Laimo ligos. Skaičiau, kad įkandimo vietoje turi buti specifinė raudona dėmė su baltu krašteliu. Pasirodo nebūtinai- vyrui buvo diagnozuota Laimo liga po tyrimo(buvo rasti kraujyje antikūniai prieš Laimo ligą), o dėmės nebuvo. unsure.gif
Atsakyti
O jeigu dėmių daug? Viskas atitinka, ta prasme pats dėmės aprašymas, bet tų dėmių yra daug... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2007 05 11, 13:46)
man buvo diagnozuota pradinė stadija Laimo ligos smile.gif Įsisiurbė erkė į koją, po poros mėnesių atsirado raudonas žiedas aplink tą vietą, tai gėriau kursą antibiotikų Doxyciclin, ir praėjo,nedarė jokių tyrimų daugiau smile.gif

Mums irgi diagnozavo pradinej stadijoj - kai tik islindo deme. Bet sugerus kursa antibiotiku ir po kurio laiko padarius tyrimus paaiskejo, kad dar nenori ta bjaurybe atsitraukti. Ir taip kelis kartus. Tad gerem daug (nepamenu, kiek) kursu antibiotiku, daremes daug tyrimu ir tik po 9 mėn. tyrimai parodė, kad jau antikuniu santykis pasikeite. Sviezio proceso sumazejo, seno padidejo. Nepamenu, kaip mediciniskai tiksliai vadinasi...
Atsakyti
man pries truputi daugiau nei 5 savaites irgi buvo isisiurbusi erke. na lyg ir praejo viskas normaliai, sugijo ikandimo vieta. galvoju ar vis delto reiketu eiti pasitikrinti g.gif
ar galima sirgi sia liga bet nejausti jokiu simptomu? g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos, turiu aš bėdą... Liepos pradžioje man buvo įsisiurbusi erkė, pamačiau ją tik po dviejų dienų. Atrodo - nieko, išėmiau ją ir pamiršau...Bet po dviejų savaičių atsirado dėmė toje vietoje. Nuėjau pas gydytoją, sako, kad dar nieko, reikia tiesiog savaite stebėti ar nedidėja dėmė ir kaskart tepti salicilo spiritu. Viskas, daugiau jokios info, pasiūlymų dėl tyrimų. Kažkaip buvo neramu ir sugalvojau pati pasidaryti Endemik WB tyrimą dėl Laimo ligos. Sulaukiau triju savaičių, nes kitaip dar per anksti, taip pat matau, kad dėmė lyg ir nesiplečia, nuėjau ir pasidariau tyrimus. Šiandien gavau atsakymą (po savaitės), kad tyrimai geri. Viskas gal būtų ir gerai, bet dėmė vėl pradėjo plėstis (reiškia jau praėjo 4 savaitės laiko). Tai kas čia man darosi??? Kažkokių kitų simptomų nėra, nieko neskauda... Žadu vistiek keliauti pas gydytoją. Blogiausia šioje situacijoje yra tai, kad laukiuosi jau 23 savaitės, negaliu laukti. Gal kam teko susidurti su tokia situacija, gal tiesiog mano jautri oda??
Atsakyti
sveikos...labai skaudi ir nemaloni tema..taigi vakar savo 25 gimtadienio proga gavau dovaną kaip reta...tiksliau ją padovanojo mažas atrodo bereikšmis padariukas erkė...taigi liepos 10 d. man į koją įsisiurbė erkė...vakare namie ją pamačiau ir vyras ištraukė..o šį penktadienį liepos 31 d. atsirado perštėjimas ir pabėrimas toje vietoje..maniau taip kokia alrgija gal..tada ant rytojaus, šeštadienį atsirado (po maudynių ežere) toje vietoje vietoj to pabėrimo nemaža dėmė raudonais kraštais ir baltu centru...tai vsai buvau pamiršus tą erkę, bet kažkaip vyras prisiminė...blem kaip išsigandau...tai vakar t.y.08.04 per savo gimtadienį pasieškojau intike info ir žiūriu atitinka viskas ir temperatūra vakar buvo 37,2 dalys šnd 37,4....šnd buvau polikliikoj savo tai daktarė šeimos išrašė 2 savaitėms doksiciklino antibiotiko..jau pradėjau gerti...bet dbr galvoju gal kvailai padariau,kad nedarė tyrimų...bet sako jie nebūtų tikslūs...kaip manot čia dar pima stadija???????? unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rasijukas @ 2008 08 05, 20:45)
sveikos...labai skaudi ir nemaloni tema..taigi vakar savo 25 gimtadienio proga gavau dovaną kaip reta...tiksliau ją padovanojo mažas atrodo bereikšmis padariukas erkė...taigi liepos 10 d. man į koją įsisiurbė erkė...vakare namie ją pamačiau ir vyras ištraukė..o šį penktadienį liepos 31 d. atsirado perštėjimas ir pabėrimas toje vietoje..maniau taip kokia alrgija gal..tada ant rytojaus, šeštadienį atsirado (po maudynių ežere) toje vietoje vietoj to pabėrimo nemaža dėmė raudonais kraštais ir baltu centru...tai vsai buvau pamiršus tą erkę, bet kažkaip vyras prisiminė...blem kaip išsigandau...tai vakar t.y.08.04 per savo gimtadienį pasieškojau intike info ir žiūriu atitinka viskas ir temperatūra vakar buvo 37,2 dalys šnd 37,4....šnd buvau polikliikoj savo tai daktarė šeimos išrašė 2 savaitėms doksiciklino antibiotiko..jau pradėjau gerti...bet dbr galvoju gal kvailai padariau,kad nedarė tyrimų...bet sako jie nebūtų tikslūs...kaip manot čia dar pima stadija???????? unsure.gif  verysad.gif

tai be tyrimo nustate kad cia laimo liga???? nueik pasidaryk kraujo tyrima atsakymas buna negereit - bet bent jau zinosi ar tikrai mirksiukas.gif as ja persirgau pries 3 metus. nieko cia baisaus nera - svarbu laiku issitirti ir pavartoti antibiotikus mirksiukas.gif ir dar reikia gerti zarnyno bakteriju (nes antibiotijai uzmusa viska, cia kad nesuviduriuotum 4u.gif )
Atsakyti
man tai drauge medicinos studente pasake, kad laimo liga lengvai isgydoma blink.gif tik reikia ilgai neuzdelst ir tuoj pat gert antibiotikus.
Atsakyti
laba diena,

mano vaikuciui 5 metukai, liepos 9 diena pas ji po pazastimi radau erke (ji nebuvo isisiurbusi, o tik prokibusi). Ištraukiau, ir džiaugiausi kad nieko nesidare kelias dienas nei paraudimo jokio buvo, nu zodziu viskas buvo gerai. Praejus 10 dienu aplink ikandima atsirado raudona deme. Nulekem i poliklinika gydytojai tik paziureje nusprende kad ko gero Laimo liga. As didžiausioj panikoj, asaru pakalnes. Dave siuntima pas infektologa ji apziurejus taip pat itare laimo liga, istrase anibiotika Ospamox. 8 dienas gerem vaistus (gal reikejo ilgiau, bet ji neliepe) pasidarem krauja tyrima, o jis blogas. Ji man paaiskino kad kraujyje yra antikuniai.Israse vel tu paciu vaistu gerti toki pati keiki ( 8 dienas). ir tada tik po 3 men pasidaryti kraujo tyrima. As nezinau kur man kreiptis? gal jus kuri galite patarto? gal kur kaune? Vilniuje? gal jam stipresniu vaistu reiktu? gyvename nedideliame mieste, privaciu gydytoju nera o ir infektologas tik vienas . Padėkit, patarkit. aciu labai.
Atsakyti