Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

O aš nepastebėjau jokios erkės iš viso, tik viena ryta vyras paklausė ko mano subinėsmile.gif)) tokia raudona, t.y. buvo raudonos apie 5-7 cm, sakau ai taigi nuspaudė, sedejau. Jau vėliau vis pasižiūrėdavau dėmė raudona didėjo o vidurys dėmės baltėjo. Nuėjau pas gydytoja, net tyrimu nedarė iš karto pasakė, kad Laimas. Išrašė antibiotikų, kai baigiau kursa padarė kraujo tyrimą, sako viskas- pasveikai. Ir temperatūros jokios nebuvo. Tas pats buvo ir su mano tėčiu ir su drauge, kažkaip labai lengvai praslydom.
Atsakyti
Sveiki, noriu pasidometi ar esate susidure su sia liga? Arteja vasara ir vel darosi neramu. Mano sunui pernai, kai buvom grize atostogauti i LT, diagnozavo laimo liga. Daug laiko leidom gamtoje, nors erkes nepastebejome... Praejom gydymo kursa, viskas lyg ir be pasekmiu.
Noreciau pasidometi kaip kiti gydetes? Ar darete pakartotinius tyrimus? Visokiu nuomoniu aplink prisiklausiau.
Atsakyti
Asmeniškai aš su ja susidūrus nebuvau (tfu tfu tfu), bet mano tėčiui buvo diagnozuota. Po gydymo kurso tiesiog buvo atlikti pakartotiniai tyrimai i tiek. Gerai, kad be pasekmių. Sakyčiau jei po gydymo tyrimai buvo neigiami, tai reikėtų nusiraminti, viskas gerai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingeb: 09 gegužės 2007 - 00:06
Sveika smile.gif

Man buvo diagnozuota laimo liga. geriau antibiotikus, paskui praejo ir daugiau jokiu tyrimu nedare thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddaa @ 2007 05 09, 08:32)
Sveika smile.gif

Man buvo diagnozuota laimo liga. geriau antibiotikus, paskui praejo ir daugiau jokiu tyrimu nedare thumbup.gif

Kokie būna simptomai?
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2007 05 09, 09:50)
Kokie būna simptomai?

Kažkokių ypatingų ir nebūna, na pirmausia vieta, kur įsisiurbia erkė parausta, o po to pradeda rastis raudoni žiedai apie tą vietą. Čia jau 100%-inis simptomas.
Atsakyti
QUOTE(Ingeb @ 2007 05 09, 22:20)
Kažkokių ypatingų ir nebūna, na pirmausia vieta, kur įsisiurbia erkė parausta, o po to pradeda rastis raudoni žiedai apie tą vietą. Čia jau 100%-inis simptomas.

Butent. Man po keliu savaiciu pasidare raudonas plemas ir vis didejo. nuvariau i infekcine ligonine israse antibiotiku, menesi man atrodo geriau ir praejo. vienu tarpu labai galva skaudejo, bet nzn ar cia nuo to (cia taip buvo iki kreipimosi pas gydytoja)
Atsakyti
QUOTE(vaiddaa @ 2007 05 10, 07:59)
Butent. Man po keliu savaiciu pasidare raudonas plemas ir vis didejo. nuvariau i infekcine ligonine israse antibiotiku, menesi man atrodo geriau ir praejo. vienu tarpu labai galva skaudejo, bet nzn ar cia nuo to (cia taip buvo iki kreipimosi pas gydytoja)

Galvos skausmas greiciausia ir buvo simptomas. Daznai tokiu atveju pasireiskia stiprus galvos ir/ar kaklo skausmai taip pat auksta temperatura ir prasta savijauta. Gali atrodyti panasu i gripo pozymius, bet kai tas vyksta vasara, tai imi abejoti. Aisku be viso to atsiranda ziedo formos demes toje vietoje kur ikando erke arba kitose kuno vietose. Kartais buna ir taip, kad demes atsiranda veliau arba nera labai ryskios, taigi ir sunkiau pastebimos.
Atrodo toks mazas pagaras ta erke, o tokios pasekmes...
Atsakyti
man buvo diagnozuota pradinė stadija Laimo ligos smile.gif Įsisiurbė erkė į koją, po poros mėnesių atsirado raudonas žiedas aplink tą vietą, tai gėriau kursą antibiotikų Doxyciclin, ir praėjo,nedarė jokių tyrimų daugiau smile.gif
Atsakyti
Mano mamai buvo 2 Laimo ligos stadija. Pasireiske tuo, kad viena grazia diena perkreipe veida ir l. skaudejo spranda. Is pradziu gydytojai diagnozavo nervo uzdegima ir gyde nuo jo keleta savaiciu. Kai gydymas nedave jokiu rezultatu, atliko papildomus tyrimus (punkcija is stuburo) ir tik tada diagnozavo Laimo liga. Idomiausia, kad mamai nebuvo isisiurbusi jokia erke. Mama sako, kad vienintele priezastis galejo buti uodo ar bimbalo ikandimas i nosi. Kas tiksliai igele mama net nepastebejo, bet raudonumas toj vietoj ilgokai laikesi. Taigi, panasu i tai, kad kad ne tik erkes nesioja ta bjaurybe. O gydymo kursas buvo ilgas, antibiotikais.....Mama apie 1,5 men. praleido ligoninese........... Veidas atsistate mazdaug po puses metu. Pakartotinu tyrimu nedare.
Atsakyti
Gal kas zinote, ar persirgus sia liga igijamas atsparumas? Man jau baisu, buvo isisegus erke pries kiek laiko, eisiu tikrintis. verysad.gif
Atsakyti
dukrai pries kokias 3 savaites kazkas ikando, bet net neisivaizduoju, kas
laikesi toks kaip spuogelis. pirmadieni uzkilo temperatura, nulekem pas pediatre, ji konstatavo gerkle, israse antibiotiku.
neaisku nuo to ar ne (nes pirkom nauja avalyne, ant kojytes po kauliuku tas ikandimas) ikandimo vietoj pasidare baltas guzas, aplink paraudonavo doh.gif
nulekem pas gyd odos siandien, tai pasake, kad i erkes ikandima nepanasu, tik jai pasidare keista, kad sutapo antibiotikai ir guzo susiformavimas. israse tepalo ir liepe po savaites ateit.
sakykit, gal geriau greiciau dar kazkur nuvesti, nei paskui tureti neigiamu pasekmiu.
patepus tuo kazkokiu tepalu guzas visas paraudonavo. sakau, gal tie nuodai skirstosi?
o Laimo ligos atveju pasidaro guzas? pas mane toki pasidaro, jeigu pasikasau blink.gif pries pora men kazkas irgi buvo ikandes, labai ilgai laikesi doh.gif
bet kazkaip del saves taip nepergyvenau kaip del maziukes verysad.gif
Atsakyti