Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(GUTE69 @ 2016 07 16, 13:46)
O tai kažin su siuntimu iš Santariškių galiu pas infektologą Kaune užsiregistruoti? g.gif

Su siuntimu is seimos gyd galima. O kam cia santarai reikalingi. As esu buvusi akiu klinikoje Kaune su seimos gyd siuntimu.
Atsakyti
Tai aš Santorose buvau pas terapeutę, ji man ir parašė siuntimą pas infektologą. Nes ji nesupranta ką ten pas mane rodo tyrimai.
Atsakyti
QUOTE(GUTE69 @ 2016 07 16, 22:22)
Tai aš Santorose buvau pas terapeutę, ji man ir parašė siuntimą pas infektologą. Nes ji nesupranta ką ten pas mane rodo tyrimai.

Tada galite vaziuoti ir i Kauna.
Atsakyti
Kokį gydytoją klinikose rekomenduotumėte? Įtariama Laimo liga.
Atsakyti
Buvau šiandien pas infektologą aggressive.png
Nieko nėra, tyrimai ką rodo tai čia š..., vienu žodžiu sveika, o simptomai taip nuo kažko.
dabar liepė aplankyti LOR ir reumatologą.(daugiau nėra specialybių kur galėtų pasiųsti tongue30x30.png )
Gal Vilniuje žinote infektologą normalų kokioje klinikoje dirbantį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GUTE69: 19 rugpjūčio 2016 - 19:03

Sveiki,

Sūnui (šeši metai) įsisiurbė erkė, atsirado dėmė - laimo liga. Budinti gydytoja paskyrė antibiotikus, bet blogai paskaičiavo dozę, po to patikslino ir nurodė gerti 3 savaites ospamox po 500 mg du kartus per dieną, paskambinau šeimos gydytojai ji sako, kad gerti 2 savaites.

Gal kam nors turite tokios patirties, kiek laiko jūsų vaikui buvo paskirta vartoti antibiotikus? O gal kas nors žinote kokią dozę antibiotikų reikia išgerti?

Atsakyti
QUOTE(Yasmin @ 2017 07 15, 13:59)
<p>Sveiki,</p><p>Sūnui (šeši metai) įsisiurbė erkė, atsirado dėmė - laimo liga. Budinti gydytoja paskyrė antibiotikus, bet blogai paskaičiavo dozę, po to patikslino ir nurodė gerti 3 savaites ospamox po 500 mg du kartus per dieną, paskambinau šeimos gydytojai ji sako, kad gerti 2 savaites.
</p><p>Gal kam nors turite tokios patirties, kiek laiko jūsų vaikui buvo paskirta vartoti antibiotikus? O gal kas nors žinote kokią dozę antibiotikų reikia išgerti?</p>

Kokia demele? paprasta raudona? tai demele pati praeina po keleta dienu. Reikejo tyrumus daryti del infekcijos. Demele dar nieko nepasako apie liga.

Kiek dienu praejo po ikdandimo? kada pastebejot erke? po ikandimo ir kada istrauket?
Atsakyti

Dėmė dar nieko nereiškia, tikrai?

Gerai, pasakoju viską nuosekliai.

Birželio 25 d rytą sūnaus pažastyje pastebėjau erkę, ištraukiau, sunkiai traukėsi, tai nedidelis galiukas liko. Sūnus sako, kad jau po kelių dienų ant kojos (ne įkandimo vietoje, bet gal ir ten buvo įsisiurbusi, nemačiau) atsirado raudona dėmė su ratilu aplink. Aš ją pastebėjau po 7 dienų, sekančią dieną nuėjome į polikliniką, pas budinčią gydytoją, ji pamačiusi dėmę su ratilu, sako čia tipinis Laimo ligos bėrimas ir išrašė antibiotikus. Geriam jau dvi savaites. Gydytojos komentaras buvo, negi lauksite dvi savaites tyrimo rezultatų, kai vaistus galite dabar pat pradėti gerti. Liepos 31 d. eisim pas infektologę (antakalnio pol.) dėl kraujo tyrimo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yasmin: 19 liepos 2017 - 16:44
na jeigu per pirmos 2 dienos praejo demele tada nieko nereikia daryti, o jeigu dideja, tada reikia. tai kad galvute liko nieko baisaus, pati iseis, kai trauki reikia vienu greiciu i virsu traukti ir nieko netepti. su pincetu paimti ko arciau odos, su rankom erke neimti, o paskui rankos praplauti. jeigu per 24 valandu istrauktumet, tada bakterija tikrai nepapultu, jeigu daugiau tada tyrima reikia daryti. Yra visokiu tyrimu ir greitu ir negreitu. Bet jie visi gali neparodyti kad yra bakterija, arba parodyti kad yra bakterija kai jos nera. Tai kad reikia ziureti pagal simptomus, o jeigu simptomu nera, o analizai parodo, neriekia gerti antibiotiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orangesun: 19 liepos 2017 - 19:31
Seip laimo liga ir pati gali praeiti, imunitetas pats kovoja.
Atsakyti

Ta dėmė buvo apie 7 dienas ir ratas plėtėsi, tai gal ne bereikal tuos antibiotikus geria.

Labai jums ačiū už paaiškinimą, nuraminote, kitą kartą geriau žinosiu kaip elgtis.

Atsakyti
O po kiek dienu praeio demele?
Atsakyti