Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(Mere @ 2015 05 26, 08:48)
del visu kitu nezinau, bet jei pasitvirtins Laimo, vistiek skirs antibu kursa, kito nera gydymo, gali ir seimos gydytojas, bet labai jau panasu cia i Laimo, kalbejau su infektologu apie sia liga, sake buna ta deme ir po metu nuo ikandimo tik atsiranda  unsure.gif bet gal ir gerai kad pasitvirtintu, bent zinotu nuo ko gydyt  g.gif

Tyrimas rodo ūminę laimo ligos eigą. IgM 1,4 (norma 0,9)... Lauksiu vizito pas infekcionistą. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2015 05 28, 14:04)
Tyrimas rodo ūminę laimo ligos eigą.  IgM 1,4 (norma 0,9)... Lauksiu vizito pas infekcionistą. sad.gif

O IgG kiek?
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2015 05 29, 12:25)
O IgG kiek?

Telefonu tepasakė kad neigiamas... Na pirmadienį susižinosiu Crb, kitus tyrimus.
Atsakyti
QUOTE(Sarytė @ 2015 05 30, 12:10)
Telefonu tepasakė kad neigiamas... Na pirmadienį susižinosiu Crb, kitus tyrimus.

Jei IgG neigiamas, vadinasi ne laimo liga, o greiciausiai artritas, nes sergant laimo liga, vieng IgM negali buti teigiamas. Aparatas maiso artrito baltymus su laimo baltymais, del to tik IgM teigiamas gaunasi, pas mane tas pats buvo, konsultavausi su viena geriausiu Lt infektologu. Kai tikrai sirgau Laimo liga, teigiami buvo ir IgM ir IgG.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2015 05 30, 11:45)
Jei IgG neigiamas, vadinasi ne laimo liga, o greiciausiai artritas, nes sergant laimo liga, vieng IgM negali buti teigiamas. Aparatas maiso artrito baltymus su laimo baltymais, del to tik IgM teigiamas gaunasi, pas mane tas pats buvo, konsultavausi su viena geriausiu Lt infektologu. Kai tikrai sirgau Laimo liga, teigiami buvo ir IgM ir IgG.

Pritariu Magnifique. Mano ta pati istorija - IgM teigiamas, IgG neigiamas. Be reikalo suryjau toną antibiotikų, dar mane privertė pasidaryti brangesnius, tipo tikslesnius tyrimus. Istotija ta pati - IgM teigiamas, IgG neigiamas. Neabejotinai atritą parodė anti-CCP http://www.ligos.lt/...-antikunai/303/
" Norma
1–39 U
„Pilkoji zona“ 40–60 U

Sinonimai: anti-CCP, anticitrulininiai antikūnai, anticikliniai citrulininio peptido antikūnai, Cyclic Citrullinated Peptide Antibody
Serumas
Dangtelis raudonas

Vienas geriausių reumatoidinio artrito laboratorinių rodiklių. Tyrimas atliekamas norint diferencijuoti reumatoidinį artritą nuo kitų artrito formų. Rodiklio padidėjimo laipsnis taip pat rodo reumatoidinio artrito prognozę ir ligos agresyvumą (kuo didesnė rodiklio vertė, tuo eiga agresyvesnė). Organizmo imuninė sistema pradeda gaminti CCP antikūnus tuomet, kai pažeistuose sąnariuose argininas virsta citrulinu. Šis aminorūgščių virsmas būdingas būtent autoimuniniam reumatoidiniam artritui. Reumatoidiniam artritui gydyti skiriama įvairių imunosupresinių ir imunomoduliuojančių vaistų. Gydymo sėkmė priklauso nuo tikslios diagnozės. Anksti pradėjus gydyti, prognozė geresnė. Palyginti su reumatoidinio faktoriaus tyrimu, CCP šiek tiek specifiškesnis ir jautresnis. Pagrindinė jo vertė, kad CCP yra jautresnis ankstyvose reumatoidinio artrito stadijose. Amerikos reumatologų draugijos duomenimis, prasidėjus reumatoidiniam artritui, jau 3–6 mėn. CCP padaugėja per 50% ligonių. Tai žinant, galima laiku pradėti agresyvesnį gydymą. Tyrimai rodo, kad CCP padaugėjimas „sveikų“ asmenų, nesergančių artritu, organizme irgi yra informatyvus rodiklis. Apie 95% tokių asmenų anksčiau ar vėliau suserga reumatoidiniu atritu, jeigu serume nustatoma padidėjusi CCP koncentracija. Kartu naudinga tirti reumatoidinį faktorių (RF). Paprastai šių rodiklių koncentracija kartu didėja ir mažėja (pvz., gydant). Jeigu padaugėja tik CCP, o RF kiekis labiau nepakinta, tikėtina, kad ligos stadija dar tik pradinė. Atvirkščiai, jeigu padaugėja tik RF, o CCP lieka toks pat, gali būti, kad reumatoidinio artrito diagnozę reikia papildomai tikslinti. Jeigu nė vienas iš šių laboratorinių rodiklių nepakitęs, reumatoidinio artrito diagnozė mažai tikėtina. Svarbu ir tai, kad šio rodiklio „pilkoji zona“ didelė, t. y. 40–60 U vertės gali būti nustatomos ir sveikiems, ir reumatoidiniu artritu sergantiems asmenims. Jei vertė didesnė kaip 60 U, CCP rodiklis yra pakankamai specifiškas ir jautrus, nustatant reumatoidinį artritą. Priklausomai nuo laboratorijoje taikomo metodo, skaičiai gali būti kitokie, bet CCP rodiklio „pilkoji zona“ visada būna."

Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2015 05 30, 12:45)

QUOTE(icequeen @ 2015 05 30, 17:23)
Pritariu Magnifique. Mano ta pati istorija - IgM teigiamas, IgG neigiamas. Be reikalo suryjau toną antibiotikų, dar mane privertė pasidaryti brangesnius, tipo tikslesnius tyrimus. Istotija ta pati - IgM teigiamas, IgG neigiamas. N

Ačiū jums. Žinosiu koryt pas gydytoją nuėjusi prašyti. 4u.gif
O kaip jums CRB ir ENG tyrimai? Buvo pakitimų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarytė: 31 gegužės 2015 - 10:12
Mano ir CRB ir ENG normos ribose. Pasidariau reumat. faktorių ir anti -ccp. Laukiu atsakymo dabar.
Atsakyti
Ateinu pas jus patarimo 4u.gif
Šįryt nuo kojos nubraukiau erkę, kuri dar nebuvo įsisiurbusi, bet įkasti spėjo sad.gif Iš pradžių nė nesupratau, kad ten erkė, maniau, gal kas nors šiaip prilipo ar ką, nes truputį panižo tą vietą. Braukiu, ogi žiūriu - erkė blink.gif Ir iškart paraudo ta vieta. Ar tai reiškia, kad jau užkrėtė mane Laimu (nuo EE esu pasiskiepijusi), ar anksčiau laiko nepanikuoti? Ir kada reikia eiti pas gydytoją - jau šiandien bėgti ar tik po 3-4 / 4-6 sav.?
Atsakyti
QUOTE(faraon @ 2015 06 23, 08:53)
Šįryt nuo kojos nubraukiau erkę, kuri dar nebuvo įsisiurbusi, bet įkasti spėjo sad.gif Iš pradžių nė nesupratau, kad ten erkė, maniau, gal kas nors šiaip prilipo ar ką, nes truputį panižo tą vietą. Braukiu, ogi žiūriu - erkė blink.gif Ir iškart paraudo ta vieta. Ar tai reiškia, kad jau užkrėtė mane Laimu (nuo EE esu pasiskiepijusi), ar anksčiau laiko nepanikuoti? Ir kada reikia eiti pas gydytoją - jau šiandien bėgti ar tik po 3-4 / 4-6 sav.?

jei erkė infekuota tai pamatysit 3 d. begyje, tikrai nepanikuokit, o tik stebėkit įkandimo vieta ir savijauta. jei neatsiras deme, niezejimas ar dar kokie pozymiai, vadinasi nieko blogo.
Atsakyti
Vos įkandusi erkė vargu ar galėjo užkrėsti laimo liga. Laimo ligai užsikrėsti reikia ilgesnio laiko, kai erkė tarsi atpila pririjusi kraujo. Va encefalitui užtenka ir menkiausio įkandimo, nes encefalito virusas yra erkės seilėse.
Atsakyti
QUOTE(faraon @ 2015 06 23, 08:53)

Susirasti tą erkę, įkišti į buteliuką ir nuvežti tyrimams į endemiką. O dar geriau pasiskambinkite į Endemik ir paklauskit, ką turėtumėte daryti, nes kiek pamenu, be poros savaičių kraujas nerodys jokių pakitimų. .
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2015 06 23, 09:02)
jei erkė infekuota tai pamatysit 3 d. begyje, tikrai nepanikuokit, o tik stebėkit įkandimo vieta ir savijauta. jei neatsiras deme, niezejimas ar dar kokie pozymiai, vadinasi nieko blogo.

Laimo ligos pirmieji simptomai kartais žmogui pasireiškia ir po metų wink.gif Po trijų dienų tikrai dar nieko nenuspręsit. O vieta parausti ir niežėti gali net ir ne nuo infekuotos erkės mirksiukas.gif
Atsakyti