Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

Trečią kartą Laimo liga!!! doh.gif doh.gif doh.gif
Pirmas kartas buvo su simptomais - plėmas įkandimo vietoje ir temperatūra. Išgydė.
Antrą kartą rado atsitiktinai, nes laukiausi, ir nusiuntė dėl visa ko pasitikrinti, nes buvau sirgusi. Ir kągi, rado M klasę, reiškia "šviežią". doh.gif Nors nemačiau jokios erkės ir nebuvo anei jokių simptomų. Vėl antibiotikai, ir vėl po trijų mėnesių tyrimai geri.
Dabar, praėjus beveik 2 metams po ano gydymo susirūpinau, kad kaip ir dažnokai maudžia sąnarius, ypač vieną rankos pirštą. Ir štai - vėl M klasė blink.gif Nors jei neklystu, sąnarių bėdos prasideda sergant lėtine forma, ir teigiamas turėtų būti G, o ne M... Vadinasi, sąnariai skauda dėl kažko kito. O dabar, prašom, dar pora savaičių Doksiciklino verysad.gif Vėlgi jokos erkės nemačiau, nebuvo nei plėmo, nei temperatūros. Ar yra kam taip buvę? Jau kyla minčių pasieškoti antros nuomonės, pakartoti tyrimus... Nebejuokinga visai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2014 09 12, 21:12)
Trečią kartą Laimo liga!!!  doh.gif  doh.gif  doh.gif
Pirmas kartas buvo su simptomais - plėmas įkandimo vietoje ir temperatūra. Išgydė.
Antrą kartą rado atsitiktinai, nes laukiausi, ir nusiuntė dėl visa ko pasitikrinti, nes buvau sirgusi. Ir kągi, rado M klasę, reiškia "šviežią".  doh.gif  Nors nemačiau jokios erkės ir nebuvo anei jokių simptomų. Vėl antibiotikai, ir vėl po trijų mėnesių tyrimai geri.
Dabar, praėjus beveik 2 metams po ano gydymo susirūpinau, kad kaip ir dažnokai maudžia sąnarius, ypač vieną rankos pirštą. Ir štai - vėl M klasė  blink.gif Nors jei neklystu, sąnarių bėdos prasideda sergant lėtine forma, ir teigiamas turėtų būti G, o ne M... Vadinasi, sąnariai skauda dėl kažko kito. O dabar, prašom, dar pora savaičių Doksiciklino  verysad.gif Vėlgi jokos erkės nemačiau, nebuvo nei plėmo, nei temperatūros. Ar yra kam taip buvę? Jau kyla minčių pasieškoti antros nuomonės, pakartoti tyrimus... Nebejuokinga visai...  unsure.gif

o G neigiamas? Jei taip, Laimo liga turbut nesergat, turit kazkokia uzdegimine liga, kurios issiriami baltymai panasus i Laimo ligos M klases baltymus, nes negali buti teigiamas vien M, turi pradzioj ir M ir G teigiami but, tik po to M dingsta, o G lieka dar.
Atsakyti
Oliv, kazkaip neitiketina, taip atrodo, kad cia kas antram rastu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 09 13, 13:20)
o G neigiamas? Jei taip, Laimo liga turbut nesergat, turit kazkokia uzdegimine liga, kurios issiriami baltymai panasus i Laimo ligos M klases baltymus, nes negali buti teigiamas vien M, turi pradzioj ir M ir G teigiami but, tik po to M dingsta, o G lieka dar.

Sakė, kad G neigiamas... O M - 1,9. Kaip aiškino gydytoja, jei titras būtų vos virš vieneto, 1,1 ar pan., tada darytų pakartotinius tyrimus, sektų. O dabar atseit garantuotai teigiama...
Gal žinote, kur būtų galima daugiau pasiskaityti apie Laimo ligą? Gali būti ir anglų k. Žinau, kad google visagalis, bet labai nėra laiko perverst šimtus psl. šlamšto, kol randi kažką vertingo...

QUOTE(naca @ 2014 09 13, 17:17)
Oliv, kazkaip neitiketina, taip atrodo, kad cia kas antram rastu  g.gif

Tai va būtent! blink.gif Vyras jau nupėdino pas savo gydytoją prašyti siuntimo pas infektologą. Aišku, negavo. Tirkis mokamai, jei labai smalsu. Nėra aktyvių simptomų, ir niekam tu neįdomus.

Net nežinau, ką daryti. Dar kartą išsitirti kraują mokamai ir keliauti privačiai konsultuotis kur nors??? Velniava, bet jau vieną doksiciklino šįryt suvalgiau... g.gif

Beje, mano uošviui irgi atsitiktinai rado, kai gulėjo infekcinėje ligoninėje su plaučių uždegimu. Abi klasės buvo teigiamos. blink.gif
Atsakyti
Aš pati Laimo liga normaliai (su abiem titrais (G ir M) aukštais) sirgau du kartus. Sergu artritu po pirmos Laimo ligos, prieš kokius metus-pusantrų nusprendė reumatologai padaryt Laimo ligos tyrimą (pigiu imunofermentiniu metodu nesidarau, nes tipo netikslus, darausi imunoblotingu (Wester- Blato metodu, kur tyrimo kaina virš šimto lt. siekia)). Padariau, M teigiamas, G- neigiamas, nuėjau pas patyrusią infektologę, pasakė, kad negali taip būti, matyt aparatas diagnostinis maišo artrito gaminamus baltymus su Laimo ligos baltymais, nes jie sąlyginai panašūs.
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2014 09 14, 02:11)
Aš pati Laimo liga normaliai (su abiem titrais (G ir M) aukštais) sirgau du kartus. Sergu artritu po pirmos Laimo ligos, prieš kokius metus-pusantrų nusprendė reumatologai padaryt Laimo ligos tyrimą (pigiu imunofermentiniu metodu nesidarau, nes tipo netikslus, darausi imunoblotingu (Wester- Blato metodu, kur tyrimo kaina virš šimto lt. siekia)). Padariau, M teigiamas, G- neigiamas, nuėjau pas patyrusią infektologę, pasakė, kad negali taip būti, matyt aparatas diagnostinis maišo artrito gaminamus baltymus su Laimo ligos baltymais, nes jie sąlyginai panašūs.

Pasekmė - artritas??? Kaip taip atsitiko? Ar gydėtės pirmoj stadijoj, ar jau pavėluotai aptikote Laimo ligą? Kiek skaičiau, jei ankstyvoj stadijoj (I ir II) sėkmingai sugeri antibiotikų kursą, pasekmių kaip ir turėtum išvengti...
Į kokius sąnarius jums artritas įsimetęs? Mano dešinė plaštaka kažkokia nebe tokia... Gal irgi pasekmė??? blink.gif

O su tais tyrimais, pasirodo, ne viskas taip paprasta, tiesa?... Ech, pradėjau antibus, tai teks jau dabar ir sugerti. Tyrimai jau būtų nebetikslūs ko gero? Tik kai po trijų mėn. darys kontrolinį tyrimą, prašysiu, kad ir toliau sektų. Jei vėl išlįs M klasė, tada jau tikrai reiks rimčiau tirtis, į Vilnių važiuoti. Kuo toliau, tuo labiau mažėja pasitikėjimas gydytojais, ypač vietiniais. Kol niekuo nesirgau, tai pasitikėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oliv @ 2014 09 14, 18:34)
Pasekmė - artritas??? Kaip taip atsitiko? Ar gydėtės pirmoj stadijoj, ar jau pavėluotai aptikote Laimo ligą? Kiek skaičiau, jei ankstyvoj stadijoj (I ir II) sėkmingai sugeri antibiotikų kursą, pasekmių kaip ir turėtum išvengti...
Į kokius sąnarius jums artritas įsimetęs? Mano dešinė plaštaka kažkokia nebe tokia... Gal irgi pasekmė???  blink.gif

O su tais tyrimais, pasirodo, ne viskas taip paprasta, tiesa?... Ech, pradėjau antibus, tai teks jau dabar ir sugerti. Tyrimai jau būtų nebetikslūs ko gero? Tik kai po trijų mėn. darys kontrolinį tyrimą, prašysiu, kad ir toliau sektų. Jei vėl išlįs M klasė, tada jau tikrai reiks rimčiau tirtis, į Vilnių važiuoti. Kuo toliau, tuo labiau mažėja pasitikėjimas gydytojais, ypač vietiniais. Kol niekuo nesirgau, tai pasitikėjau  biggrin.gif

Na, vieni mano, kad pasėkmė artritas, kiti sako, kad gal tiesiog iššaukė paūmėjimą, o jis jau seniau buvo, taip pat labai pakenkė širdį. Turėjau rezistentinę (gydymui atsparią formą), pirmą kartą susirgus, gydžiausi metus...Man daug sąnarių,klubai, čiurnos, stuburas, kryžkaulis ir tt. Jo, aš pati nesupratau kaip gali M klasė būt, patekau pas gerą infektologę ir ji pasakė, kad taip nebūna, aparatas maišo baltymus ir vsio. Nes kaip IgM buvo teigiamas, jokių erkių,jokių dėmių nebuvo, kai sirgau pirmą kartą, buvo 12 dėmių iš viso doh.gif
Atsakyti
Sveikos...esu dideliam nerime.. vyras pries savaite pasijuto blogai ir pradejo karsciuoti, visa savaite 38.5 ir jokiu simptomu nei gerkle skauda nei sloguoja nei alergija nei susizeides...ir galva skaudejo pradzioje... is pradziu gydem arbatom aglvojom persalo,bet dbr jau ketvirta diena geriam antibijotikus ir vistiek 37.5... erkes niekur neradom,ikandimo-paraudimo irgi nematem niekur... ryt leksim adrytis encafalito tyrimo...gal kas su tuo susidures ir gali papasakot kas kaip??? aciu...
Atsakyti
maza koks virusas ar bakterija gali buti.

Mano suneliui buvo erke ilindus. po savaites sukarsciavo. Nei slogavo, nei gerkle skaudejo, tik nezymiai neitartinai kosciojo. auksta temperatura(39-40) laikesi apie savaite, penicilinas neveike, nuvezem i ligonine, tai rado plauciu uzdegima mikoplazmos sukelta. O mannem, kad jau pasigavo erkini encefalita... doh.gif Zinoma, gali ir atvirksciai buti...
Atsakyti
Sveiki, prisijungiu ir as prie Laimo ligos smile.gif
Sia vasara ikando erke, stebejau koja ir visur kitur, bet demes nebuvo atsiradusios, nei guzelio nieko. Po kokio menesio pasijutau blogai (pykino, vemiau, galvos kausmas ir pan.). Tada prisiminiau Kad ikando erke, pasidariau del visa ko tyrima ir parode tyrimas, kad man laimo liga Igm teigiamas (nedaug), Igg neigiamas.
Skyre ospamoksa 10 d. Tada tuos vaistus pabaigus gerti uz dvieju savaiciu dariausi vel tyrimus, Igm buvo vistiek teigiamas, Igg neigiamas. Daktare pasake, kad cia del to jog dar nespejo sureaguoti vaistai ar kazkas panasaus. Tada vel pasidariau po keliu menesiu pakartotinius tyrimus ir vel tas pats Igm teigiamas, Igg neigiamas rodiklis (toks pats kaip ir buvo visa laika)...
Sakau daktarei tai gal man dar reikia vaistu, gal neisgyjau as, bet sako nereikia, atseit irgi per mazai laiko gal, kad neberodytu Igm teigiamo....
Tai as taip ir nesuprantu, sergu as ar ne ta laimo liga ir as is vis sirgau jei Igg visad vienodas neigiamas. Negi po gydymo praejus kokiems 4 menesiams tebegali buti teigiamas Igm? Jei jis toks kodel man neskiria papildomai vaistu? Negi tikrai per mazai cia skaitosi laiko, kad Igm taptu neigiamas...
Dar.... Daug visur skaiciau, pasirodo, kad Igm gali buti teigiamas ir del kitu priezasciu, Skydliaukes (pas mane ji taip pat issiderinusi), artrito ar kitu ligu. Tad nezinau, pradejo kilti man abejones del laimo ligos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vitute83: 30 rugsėjo 2014 - 12:24
QUOTE(vitute83 @ 2014 09 30, 14:21)
Sveiki, prisijungiu ir as prie Laimo ligos smile.gif
Sia vasara ikando erke, stebejau koja ir visur kitur, bet demes nebuvo atsiradusios, nei guzelio nieko. Po kokio menesio pasijutau blogai (pykino, vemiau, galvos kausmas ir pan.). Tada prisiminiau Kad ikando erke, pasidariau del visa ko tyrima ir parode tyrimas, kad man laimo liga Igm teigiamas (nedaug), Igg neigiamas.
Skyre ospamoksa 10 d. Tada tuos vaistus pabaigus gerti uz dvieju savaiciu dariausi vel tyrimus, Igm buvo vistiek teigiamas, Igg neigiamas. Daktare pasake, kad cia del to jog dar nespejo sureaguoti vaistai ar kazkas panasaus. Tada vel pasidariau po keliu menesiu pakartotinius tyrimus ir vel tas pats Igm teigiamas, Igg neigiamas rodiklis (toks pats kaip ir buvo visa laika)...
Sakau daktarei tai gal man dar reikia vaistu, gal neisgyjau as, bet sako nereikia, atseit irgi per mazai laiko gal, kad neberodytu Igm teigiamo....
Tai as taip ir nesuprantu, sergu as ar ne ta laimo liga ir as is vis sirgau jei Igg visad vienodas neigiamas. Negi po gydymo praejus kokiems 4 menesiams tebegali buti teigiamas Igm? Jei jis toks kodel man neskiria papildomai vaistu? Negi tikrai per mazai cia skaitosi laiko, kad Igm taptu neigiamas...
Dar.... Daug visur skaiciau, pasirodo, kad Igm gali buti teigiamas ir del kitu priezasciu, Skydliaukes (pas mane ji taip pat issiderinusi), artrito ar kitu ligu. Tad nezinau, pradejo kilti man abejones del laimo ligos...

Va va, ir man klausimų nemažėja... g.gif
Dėl tyrimo po vaistų kurso, tai man yra įstrigę gydytojos žodžiai po pirmo mano sirgimo, kad po trijų mėnesių dar gali būti netikslu, reikia, kad praeitų bent pusmetis, kad kraujyje nebeliktų antikūnių. Tada man po pusmečio tikrai nieko neberado. O va, praėjus dar metams laiko, prasidėjo kažkokios nesąmonės - simptomų nėra, o Igm teigiamas...
Pasidalinkit, kaip jums seksis toliau, gal ką išsiaiškinsit. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, turbut ir as prisijungsiu i si skyreli.
Pries tris savaites drauge ant rankos parode raudona deme, nekreipiau demesio. Po savaites pasijutau lyg persalus, as daznai sergu tai ir nebuvo staigmena, bet dar po savaites ta mano deme paplito per puse rankos. Nuejau pas gydytoja del persalimo ir tos demes. Itare Laimo liga, padare seimos gydotoja bendra krauja ir nusiunte pas infektologus, nuejus ten paziurejo deme kuri jau beveik isnykus ir parase 2 sav. antibiotikus ir turetu buti gerai. Cia dar labai sviezia, tik nuo vakar juos pradejau gerti. Bet klausimas ar neturejo dar kraujo daryti, ziureti? nes man tik ismatavo ta deme, kelis lygsvaros pratimus dave, galva pakilnojo, paklausinejo ar neskauda. Pagal pirma stadija man yra visiskas energijos trukumas ir momentais taip stipriai ir kartais galva maudzia, bet neiko neskauda. Ir galvoju ar cia laukti ar eiti dar kur...
Atsakyti