Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(Ida66 @ 2006 06 25, 12:42)
Jei istraukei gyva erke, tai reikejo ja nuvesti, kad istirtu ar uzsikretusi. Neveliau kaip per 3 paras dar galima suleisti kazkokiu vaistu nuo erkinio encifalito. O tyrimai del uzsikretimo gali buti daromi tik po menesio. Daugiau informacisos gali rasti www.endemik.lt.

Deja, istraukem jau negyva erke, bet abejoju, kad jinai lauktu kol baigsis visos poilsio dienos ir dirbtu Endemik... O del vaistu , kuriu galima butu suleisti per 3 dienas info neradau g.gif

QUOTE(Noa @ 2006 06 26, 18:28)
O tėvukui mano buvo įdomiau - veidą suparalyžiavo, per pusę, kaip nuo insulto. Paskui kažkaip atkačialino, niekas nesuprato, nuo ko, praėjo pusė metų - vėl pusę suparalyžiavo, normaliai taip. Tada ištyrė, kad Laimo liga, davė antibiotikų pusę kilogramo, nieko, praėjo lyg. Jis nematė jokios erkės niekada pas save nei jokio plėmo, todėl aišku, kad nesigydė, ir va kaip...
Geriau gydytis smile.gif

Nuraminot blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2006 06 26, 18:28)
Turėjau Laimo ligą, po erkės įkandimo atsirado plėmas smile.gif Labai padorioj vietoj, ant riešo, po laikrodžiu, tai ir žmogui parodyt galima, ne ant subinės kokios hihihi.gif 

Va man tai į subinę įkando cry.gif Galvojau, kad spuogas kažkoks, tai nukrapščiau doh.gif ,po to žiūriu blink.gif turi kojas ir dar galvą mano spuogas blink.gif Suspaudžiau tarp nagų ir susprogdinau.

Per kiek laiko (apytiksliai) atsiranda dėmė? Kokio ji dydžio būna? Pati tai nepasižiūrėsiu- ne gimnastė esu lotuliukas.gif
Atsakyti
na ir kas sitaip daro! nu, nu , nu
juk rekomenduojama pilvelio nepausti, o apie sprogdinima, tai is viso geriau nepasakok... doh.gif jei erke uzkresta, tai reikia stengtis nespausti pilvelio, kad kuo maziau uzkrato patektu...
Del ramybes issitirk kokioje poiklinikoje krauja...
Atsakyti
Mano vyras taip pat rado įsikibusią erkę. Lyg niekur nebūtų girdėjęs nieko - ėmė ir išmetė. Jau susinervinau kaip mad.gif
Kitą dieną paskambinau gydytojai, tai patarė ateiti, išrašėantibiotikų kursą - dėl viso pikto... Nes tyrimai dar nieko neparodytų, per mažai laiko praėję. Ir kitam kartui sakė, kad erkę atsinešti pas juos - siunčia tyrimams, ištiria net molekuliniame lygyje. Va taip. Geria dabar brangusis. Įkandimo vieta lyg ir rami...
Mes taip pat apie vaikutį galvojame... unsure.gif
Atsakyti
Gal zinot ka daryt kai lieka erkes galvute ?
mano vyras netycia nukrapste ir tik paskui pamate, kad tai buvo erke blink.gif
rytoj vaziuos i Endemik'a, bet gal imanoma siandien ta galvute iskrapstyt ? gal aliejum patept? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*lavista* @ 2006 08 25, 23:11)
Gal zinot ka daryt kai lieka erkes galvute ?
mano vyras netycia nukrapste  ir tik paskui pamate, kad tai buvo erke  blink.gif
rytoj vaziuos i Endemik'a, bet gal imanoma siandien ta galvute iskrapstyt ?   gal aliejum patept?  g.gif

Nieko nedaryk, organizmas pats atmes-pradės pūliuoti ta vieta. Jei labai baisu, galima nuvaryt į kokį Endemiką (šeštadieniais lyg tai dirba), tegul iškrapšto. Aliejumi tepti negalima jokiu būdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saule100: 25 rugpjūčio 2006 - 22:53
Sveikos visos... jau kuri laika paskaitineju si puslapi ir man cia labai patinka, mieli zmones, daug naudingos informacijos.
Noriu paklausti, gal kam is persirgusiu laimo liga pasireiske toks poveikis kaip kad ikandimo vietos daznas nutirpimas? nuo laimo ligos gydziausi gruodzio men, nes buvo deme. nors tyrimai parode tik letine liga, o umines nerode. taciau liko pasekme - kiekviena nakti nutirpsta koja toje pacioje vietoje, kur buvo deme.. ir tas nutirpimo plotas vis dideja. labai nemalonu... buvau pas infektologa vel, israse magnio su b6 gerti... g.gif na nezinau, nerimta kazkaip. ne velnio tas magnis nepadeda. beje letines laimo ligos tyrimai mano po pusmecio vel buvo teigiami, bet gydytoja sake, tai kartais tai buna normalu.. o kas blogiausia, tai pries 5-6 metus as tokias pacias demes ant koju turejau, taciau, kadangi jos isnyko per kelias dienas, niekur nesikreipiau, ne galvon neatejo, kad gali but ta liga... o pozymiai per ta ilga laika visi reiskesi - ir galvos skausmas, ir sanariu, vos paeiti galejau, ir nuolat pavargus jausdavaus.. dabar lyg ir nera taip, bet kazkaip jauciu, kad ta liga vis dar gyvena manyje... galva paskauda, nuovargis irgi.. na aciu, kad isklausete. jei turite kokiu patarimu, minciu, labai lauksiu...
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif , pasiskaitinėjau čia, tai net kraupu man pasidarė.
penktadienį važiavom grybaut, šeštadenį pamačiau ant kojos 2 erkes. ištraukėm jas ir dezinfekavom įkandimo vietą. šian vėl varėm į miškelį ir dar 3 erkes parsivežiau. verysad.gif . skambinau gyd, tai ji man jokių vaistų nesakė gert, tik jei pastebėčiau raudoną dėmę ant bet kurios kūno vietos, tada skubiai kreiptis į medikus. dabar net nežinau ką man daryt, o jau bijau ne tas žodis verysad.gif
Atsakyti
Prie manes erkes pradejo lipti rudeni. Kiekviena karta, kai iseinu i miska ir parsinesu tai issiurbusia tai ne. Kazkodel neramu darosi ir laukti visai nesinori. Gal reiktu skiepytis. Bet nuo erkiu galima uzsikresti ne vien tik laimo liga, bet erkiniu encifalitu ar kitmis. Ar geriau nueiti i koki privatu kabineta, kuriame greitai apziures, istirs, issiaiskins. Neramu g.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Mano auniausiajai, 1m 1men AIDScentre diagnozavo Laimo liga. Geria antibiotikus. Jokiu migruojanciu ir nemigruojanciu demiu neturi. Ir siaipatrodo sveika kaip ridikas. Krauja tyriau po erkes ikandimo nuo abieju zarazu, kad paciai butu ramiau ir se tau. Gal kuri esate susidurusi su tokiu mazu leliuku Laimo ligos gydymu? ir pagydimu?
Atsakyti
QUOTE(Lina SAR @ 2006 10 17, 10:11)
Sveikos mamos,
Mano auniausiajai, 1m 1men AIDScentre diagnozavo Laimo liga. Geria antibiotikus. Jokiu migruojanciu ir nemigruojanciu demiu neturi. Ir siaipatrodo sveika kaip ridikas. Krauja tyriau po erkes ikandimo nuo abieju zarazu, kad paciai butu ramiau ir se tau. Gal kuri esate susidurusi su tokiu mazu leliuku Laimo ligos gydymu?  ir pagydimu?

Tuomet siūlyciau kreiptis į „Northway“ medicinos centrą Vilniuje. Ten jie turetu visokeriopa pagalba suteikti, istirti ir tt pades visas problemas, kilusias del erkiu issprest 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as taip pat susiduriau su laimo liga pries 5 metus. Pastebejau nieztincia raudona demele ant kojos(erkes nebuvo), nuejau pas gydyoja Pylimo poliklinikoj (Bereckiene), o ji tik nusisaipe, atseit jaunimas vaikstot su aptemptais dzinsais ir norit, kad oda butu sveika...bash.gif taip ir pravaiksciojau 5 menesius niekur nesikreipus. Deme labai isdidejo , isbluko, liko tik rausvi krasteliai, kurie isryskedavo ryte, po duso ar kt. Taigi, tik po 5 menesiu kreipiausi i dermatologa Kaune(neatsimenu pavardes) thumbup.gif , jis be kraujo tyrimu pasake, kad 100proc Laimo liga(anot jo, kraujas kartais gali ir nerodyt, bet oda - visada) ir israse antibiotiku. Geriau beveik visa menesi, kainavo apie 500lt (buvo ir pigesniu, bet norejau, kad butu kuo mazesnis salutinis poveikis)ZINNAT kapsules. Pasekmiu po ligos lyg ir nejutau isskyrus tai, kad baisiai slinko plaukai doh.gif
O kas link vaiku susirgimu, tai buvo uzsikretes pusseseres berniukas 4 metu, tai sekmingai isgydytas, jokiu pasekmiu nera biggrin.gif Svarbu sia liga pastebeti I stadijoje, tuomet ji gali buti visiskai isgydoma smile.gif
Atsakyti