Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

Dabartiniu metu Endemike kai kam yra akcijos, o poliklinikoje, pas savo šeimos gyd. mokėsite visą kainą.
Atsakyti
QUOTE(Simsė @ 2012 04 18, 15:19)
Sveikos,
ar kraujo tyrimą po tų 2-3 savaičių galima atlikti pas savo šeimos gydytoją ar reikia kreiptis kur kitur?
Ačiū už atsakymą.

Savo poliklinikoj arba Geliu gatvej. Endemiku nepatariu pasitiket g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsc: 18 balandžio 2012 - 18:14
Aš pati persirgau erkiniu meningoencefalitu.Praėjo jau daugiau nei 5metai.Noriu darytis tyrimą ar kraujyje yra atitinkamas antikūnių skaičius.Vieni infektologai teigia kad imunitetą persirgus gaussi visam gyvenimui kiti reikia skiepytis.Tad noriu paklausti ar tikslūs butų tirimai atliekami poliklinikoje labaratorijoje?Ar geriau pasitikėti rimtomis diagnostikomis.Nes man taip biški itariai poliklinikoje tyrimai pasirodė,mano vaikiukas erkiniu encefalitu persirgo kartu su manimi kai laukiausi ,18 nešt.sav.beto matinau savo pienu 2metus,tad dariau jam kraujo tyrimą toje poliklinikoje,pagal tyrimus visiškai nulinis imunitetas erkiniam encefalitui.Tai ir dabar galvoju,negi net su mano pienu negavo jokio imuniteto g.gif juk rašo su mamos pienu gauna ivairiausiu antikūnių.Arba tyrimai nelabai teisingi,negavau jokio popierinio atsakymo g.gif ,galbūt visų medikų tokie tikslai kuo daugiau skiepytis ir vartoti daug vaistų.
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2012 04 18, 19:32)
Aš pati persirgau erkiniu meningoencefalitu.Praėjo jau daugiau nei 5metai.Noriu darytis tyrimą ar kraujyje yra atitinkamas antikūnių skaičius.Vieni infektologai teigia kad imunitetą persirgus gaussi visam gyvenimui kiti reikia skiepytis.Tad noriu paklausti ar tikslūs butų tirimai atliekami  poliklinikoje labaratorijoje?Ar geriau pasitikėti rimtomis diagnostikomis.Nes  man taip biški itariai poliklinikoje tyrimai pasirodė,mano vaikiukas erkiniu encefalitu persirgo  kartu su manimi kai laukiausi ,18 nešt.sav.beto matinau savo pienu 2metus,tad dariau jam kraujo tyrimą toje poliklinikoje,pagal tyrimus visiškai nulinis imunitetas erkiniam encefalitui.Tai ir dabar galvoju,negi net su mano pienu negavo jokio imuniteto g.gif juk rašo su mamos pienu gauna ivairiausiu antikūnių.Arba tyrimai nelabai teisingi,negavau jokio popierinio atsakymo g.gif ,galbūt visų medikų tokie tikslai kuo daugiau skiepytis ir vartoti daug vaistų.

Jei nulis-reiskia,vaikiukas sveikas,nera viruso nesiotojas,kuo reiketu dziaugtis,ir tai nereiskia,kad vaikas neturi imuniteto. Poliklinikose,kiek zinau,siu tyrimu neatlieka,o veza i specializuotus centrus,bent jau anksciau taip budavo,nebent kas pasikeite dabar... g.gif
Atsakyti
ir tai nereiskia,kad vaikas neturi imuniteto.

Ar taip gali būti? g.gif .Bet mums pasakė, kad jei antikūniai bus neigiami -vadinasi ji būtina skiepyti nuo erkinio encefalito,o ir man persirgusiajai liepė tirtis kraują,nes ne visiems išlieka imunitetas visam gyvenimui.Reikės tada skiepytis.
O kad vaikiukas gimė sveikutis tik džiaugiuos ir džiaugiuos wub.gif ,buvom ne pas vieną infektologę,tik džiaugėsi mūsų sekme,būna įvairiausių anomalijų vaisiui,apie kurias net nenorėjo pasakoti.
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2012 04 18, 16:14)
Savo poliklinikoj arba Geliu gatvej. Endemiku nepatariu pasitiket g.gif
,

O kodėl suabejojai Endemiku? Aš gyvenu ne Vilniuje, bet mūsų mieste yra Endemiko skyrius ir tyrimus visuomet veža į Vilnių, o atsakymus jau gaunu sekančią dieną. Dariausi ir kitus čia svarbius tyrimus, tai suintrigavai, gal jie nėra teisingi?
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2012 04 19, 09:20)
Ar taip gali būti? g.gif .Bet mums pasakė, kad jei antikūniai bus neigiami -vadinasi ji būtina skiepyti nuo erkinio encefalito,o ir man persirgusiajai liepė tirtis kraują,nes ne visiems išlieka imunitetas visam gyvenimui.Reikės tada skiepytis.
O kad vaikiukas gimė sveikutis tik džiaugiuos ir džiaugiuos wub.gif ,buvom ne pas vieną infektologę,tik džiaugėsi mūsų sekme,būna  įvairiausių anomalijų vaisiui,apie kurias net nenorėjo pasakoti.

Mano mama kelis kartus yra encefalita "pasigavus"-niekur nesikreipe (cia dar tais laikais buvo),prasirgo namie "savarankiskai",be pasekmiu...as sirgau Laimo liga-laiku pastebejau,sugeriau antibiotikus,ir viskas gerai,infektologe sake,kad teoriskai imunitetas nesusidaro,bet praktiskai antra karta susirgusiu jai neteko sutikti,taigi...dede girininkas-visa gyvenima po miskus,erkes saujom traukdavo-nesirgo niekuom (infektologe sake,kad miskininkai nuo tiek daug ikandimu pamazu igyja imuniteta ir nuzsikrecia),niekas mes nesiskiepijom.Erkiu kas metai tenka ant saves surasti,nes esam su dukrom megejos aktyvaus laukinio poilsio,bet svarbu laiku apsiziureti ir laiku issitraukti,jei iki keturiu valandu issitrauksi-nieko nebus.As vat tada kai susirgau Laimu erke tik trecioj dienoj pastebejau,o buciau apsiziurejus iskart-nieko ir nebutu.Taip kad viskas bus gerai su vaikiuku 4u.gif O mano nuomone apie skiepus -na,jei ruosiates daug buti gamtoj,ant zolytes pasivolioti,ir yra uz ka-kodel gi nepasiskiepijus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Faustinata @ 2012 04 19, 11:38)
O kodėl suabejojai Endemiku? Aš gyvenu  ne Vilniuje, bet mūsų mieste yra Endemiko skyrius ir tyrimus visuomet veža į Vilnių, o atsakymus jau gaunu sekančią dieną. Dariausi ir kitus čia svarbius tyrimus, tai suintrigavai, gal jie nėra teisingi?

Gydytojai abejoja, ne as. Ne vienoj polikinikoj taip sake schmoll.gif
Atsakyti
sveiki ir as turiu ta laimo liga bet gydytojos infektologes kur man teko lankytis nelabai ka ismano neskyre jokio gydymo nors tyrimai rodo kad yra man ji tai gal kas galetumet rekomenduoti pati geriausia cpesialista lietuvoje del sios ligos nes jauciuosi labai blogai o gydytojos pasimetusios ir nieko neismano dabar uzsiregistravau vilniuje endemike pas gydytoja D.Radzišauskiene gal kam teko girdeti apie sita gydytoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(tomtom149 @ 2012 06 24, 23:03)
sveiki  ir as turiu ta laimo liga  bet gydytojos infektologes kur man teko lankytis nelabai ka ismano neskyre jokio gydymo nors tyrimai rodo kad yra man ji tai gal kas galetumet rekomenduoti pati geriausia cpesialista lietuvoje del sios ligos nes jauciuosi labai blogai o gydytojos pasimetusios ir nieko neismano dabar uzsiregistravau  vilniuje endemike pas gydytoja D.Radzišauskiene gal kam teko girdeti apie sita gydytoja  g.gif

tai gal tyrimai ribiniai arba tik lėtinė forma teigiama...nes yra IgM-ūminė forma,IgG-lėtine.Lėtinė forma,net ir teigiama,nėra gydoma.Geriausia infektologė mano manymu yra Viginija Mačionienė.Ji dirba Vilniuj,Centro poliklinikoje.Tik tiek,kad ji dabar atostogaus daugiau,nei mėnesį.Jei tikrai IgM forma teigiama-paprašykit šeimos gydytojo,kad doksociklino išrašytų 3 sav.ir turėtumėt pasveikt.Svarbu neuždelst.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Magnifique: 24 birželio 2012 - 22:28
QUOTE(Magnifique @ 2012 06 24, 22:27)
tai gal tyrimai ribiniai arba tik lėtinė forma teigiama...nes yra IgM-ūminė forma,IgG-lėtine.Lėtinė forma,net ir teigiama,nėra gydoma.Geriausia infektologė mano manymu yra Viginija Mačionienė.Ji dirba Vilniuj,Centro poliklinikoje.Tik tiek,kad ji dabar atostogaus daugiau,nei mėnesį.Jei tikrai IgM forma teigiama-paprašykit šeimos gydytojo,kad doksociklino išrašytų 3 sav.ir turėtumėt pasveikt.Svarbu neuždelst.

labai aciu uz atsakyma pasiziurejau savo tyrima tai man IgG teigiamas bet rodikliai stipria virsija normas ant normu raso 4,6 o pas mane 160 tai daktarai ir nesusitaria ar gydyti ar ne viena sako gal reiktu kursa pravest bet nepraveda kita kad nebutina bet matosi kad iki galo neapsisprendzia seip man dar akiu sanariu uzdegimai vis kartojasi ir kartojasi ir temperatura 1,5 m. nekrenta vakarais nuo 37,2 iki 38 kartais. net ir nezinau kas cia man istikro g.gif Jus sakot nereikia gyditi jei IgG kad ir teigiamas yra kaip supratau
Atsakyti
QUOTE(tomtom149 @ 2012 06 25, 09:32)
labai aciu uz atsakyma pasiziurejau savo tyrima tai man IgG teigiamas bet rodikliai stipria virsija normas ant normu raso  4,6  o pas mane 160 tai daktarai ir nesusitaria ar gydyti ar ne viena sako gal reiktu kursa pravest bet nepraveda kita kad nebutina bet matosi kad iki galo neapsisprendzia seip man dar akiu sanariu uzdegimai vis kartojasi ir kartojasi ir temperatura 1,5 m. nekrenta vakarais nuo 37,2 iki 38 kartais. net  ir nezinau kas cia man istikro g.gif  Jus sakot  nereikia gyditi jei IgG kad ir teigiamas yra kaip supratau

Šiaip IgG teigiamas rodo,kad lėtinė forma yra.Ji po prasirgimo gali likti teigiama ir 5 metam ir visam gyvenimui ir šiaip nėra gydoma.Esmė yra IgM,kuris pasigamina esant ūminei formai.Reikia jį pasidaryt.Jeigu jis tegiamas nemažai (nes nedaug teigiamas,gali būti po persirgimo dar nesumažėjęs),tada be jokių mąstymų reikia gydyti.
Atsakyti