Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

Man nustatė Laimo ligą verysad.gif ir dar kaip tik tada, kai ruošėmės pradėti vaikelį cry.gif. Matyt palanavimas nusikelia........ Papasakokite kaip gydotės ar gydėtės jūs, nes man jau galva susisuko unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė: 07 kovo 2006 - 16:06
Prieš kokius septynerius metus man taip pat buvo nustatyta Laimo liga. Laimei, ją nustatė greitai (nebuvo praėjusi savaitė), nes labai ryškiai pasirodė ligos simptomai: karčiavimas (40-41), ryškai raudona dėmė aplink erkės įkandimą. Iškart buvau paguldyta į infekcinę ligoninę, kurioj praleidau daugiau nei tris savaites. Buvo skirtas antibiotikų kursas (pirmiausia 6 kartus per parą, paskui 4 kartus, leidžiamų į raumenį). Taip pat gydytojai minėjo, kad po kokių 5-7 metų galiu pasijausti ligos komplikacijos. Jau tiek laiko ir praėjo, nežinau, gal tik sanarių skausmą jaučiu. Labai tikiuosi, kad smegenyse pažeidimai taip ir neišryškės.
Visiems besigydantiems nuoširdžiausios sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A.IEVA: 13 kovo 2006 - 20:30
O man taip neramu verysad.gif . Jaučiu liga bus pažeidusi sąnarius. Teisingiau vieną kelio sąnarį. Baigiu išgerti antrą antibiotikų kursą, bet pagerėjimo nejaučiu. Tik nuolatinį nuovargį. Ar kam taip buvo? Kada praėjo sąnarių skausmas ir patinimas? cray.gif
Atsakyti
Man Laimo ligą nustatė pernai rudenį, bet dėmę jau turėjau pora mėnesių. nebuvo nei laiko nei šiaip noro eiti pas gydytojus. maniau kad gripas, po to kad mokslai.....
taigi išgėriau kursą antibiotikų (Atėne - tikiuosi geri ką nors panašaus į LINEX, nuo antibiotikų neigiamo poveikio žarnynui apsaugo).. lyg ir nieko,praėjo, bet dabar prasidėjo nežmoniški skausmai sąnariuose, tai rankose, tai kojose.. kartais iki visiško negalėjimo paeiti...
žinau, kad pati kalta, kad laiku nesusigriebiau, bet ir lig.priimamąjame tinkamos informacijos nesuteikė.. o iš kur galėjau numanyt? sad.gif
žinau, kad be antibiotikų dar reikia daug daug skysčių vartot ir vaisių bei daržovių - imunitetui atsatyt....
šiaip įdomu būtų sužinot, ar pasėkmės labai žiaurios būna... eisiu pas reumatologą... uiii...
Atsakyti
maniskiui tai oda labai skaudejo ir visada toks nusilpes jautesi bet kai pradejo antibijotikus gert ir is karto pajaute pagerejima. sake gydytojai kai baigs antibiotikus reikia po poros men pakartoti tyrima, bet vis dar neprisiruosiam blush2.gif
Atsakyti
o ką nors dėl stipraus antibiotikų poveikių vartojat? po tokių dozių disbakteriozė gali išsivystyt... reikia skranduką pasaugot.
Atsakyti
Būtinai.
Aš gėriau jogurto kapsulių (galima Linexą ir pan.)
Atsakyti
kiek girdejau geriausios ura jogurto kapsules. bet ir taip tie antibiotikai taip nualina organizma kad blink.gif maniskis turbut tik po menesio atsigavo
Atsakyti
Siandien pas dukryte isemiau erke verysad.gif . Ka dabar daryti, ar analizus is karto, ar daryti tada, jei paraudonos?
Atsakyti
QUOTE(melissa @ 2006 06 24, 22:48)
Siandien pas dukryte isemiau erke verysad.gif . Ka dabar daryti, ar analizus is karto, ar daryti tada, jei paraudonos?

Jei istraukei gyva erke, tai reikejo ja nuvesti, kad istirtu ar uzsikretusi. Neveliau kaip per 3 paras dar galima suleisti kazkokiu vaistu nuo erkinio encifalito. O tyrimai del uzsikretimo gali buti daromi tik po menesio. Daugiau informacisos gali rasti www.endemik.lt.
Atsakyti
Man taip pat pries kelias dienas diagnozavo Laimo liga. Erkes nepastebejau, bet kazkoki ikandima, maniau gal koks spuogelis ant kojos. Po svaites atsirado eritema (raudona deme), kuri yra vadinama migruojancia, nes gali pakeisti vieta.
Vaistineje pasake, kad tai gali buti alergija nuo saules. Labai perstejo, bet maniau gal praeis. Palaukiau dar 3 d., bet deme eme plestis, tai nuejus pas dermatologa is karto pasake, kad tai - Laimo liga. Geriu antibiotikus "Doxycyklin 200" bei tepu ta vieta tepalu "Sinaflan".
Nuo galvos skausmo geriu "Nimesil", nes pasireiske beveik visi simptomai - galvos skausmas, pykinimas, galvos svaigimas, silpnumas... Gydytojas liepe po 2 sav. vel pas ji ateiti. Butinai nueisiu, nes neturiu noro rizikuoti...
.

Papildyta:
QUOTE(Atėnė @ 2006 03 07, 16:04)
Man nustatė Laimo ligą verysad.gif  ir dar kaip tik tada, kai ruošėmės pradėti vaikelį cry.gif. Matyt palanavimas nusikelia........ Papasakokite kaip gydotės ar gydėtės jūs, nes man jau galva susisuko unsure.gif

beja, man nustate Laimo liga irgi... kai kaip tik ruosemes pradeti vaikeli. verysad.gif Teks atideti, kol antibiotiku poveikis baigsis ir kol galutinai pasveiksiu unsure.gif
Atsakyti
Turėjau Laimo ligą, po erkės įkandimo atsirado plėmas smile.gif Labai padorioj vietoj, ant riešo, po laikrodžiu, tai ir žmogui parodyt galima, ne ant subinės kokios hihihi.gif Nu žodžiu, atsirado, išsityrėm, gavau antibiotikų, išgėriau (gėriau amoxiciliną, nes maitinau tada dar; daktarai maitint leido, vaikas papo nespjovė, jis pas mane žmogus neišrankus, jam tiko gerai ir amoksicilino skonio pienas... biggrin.gif ) ir nieko man daugiau nebuvo, amen.

O tėvukui mano buvo įdomiau - veidą suparalyžiavo, per pusę, kaip nuo insulto. Paskui kažkaip atkačialino, niekas nesuprato, nuo ko, praėjo pusė metų - vėl pusę suparalyžiavo, normaliai taip. Tada ištyrė, kad Laimo liga, davė antibiotikų pusę kilogramo, nieko, praėjo lyg. Jis nematė jokios erkės niekada pas save nei jokio plėmo, todėl aišku, kad nesigydė, ir va kaip...
Geriau gydytis smile.gif
Atsakyti