Pernai metais pirmą kartą pasigavau erkę ir ji buvo užkrėsta. Kai ją pamačiau - aplink jos įsisiurbimo vietą jau buvo paraudę apie 1cm ploto. Iškart nuėjau į polikliniką, kad man ją ištrauktų - nesisekė, traukė per tris kartus ir tai galvutė liko. Sesutė pasakė, kad po poros dienų galvutė iškris, o jei ims raudonuoti aplink tą vietą, kad kreipčiaus į infekcinę ligoninę, nes tada jau skaitosi, kad užsikrėtus. Iškrito ta galvotė ir paskui labai staigiai pradėjo man ten tynti ta vieta, paraudimas jau buvo 5cm ir labai skaudėjo, temp truputį pakilo. Buvo apie 18 h. nuvariau į 2ąją lig. infekcinės priimamąjį - ten pažiūrėjo - "nieko tau nėra, ko čia važiuoji nedarbo metu, mums keičiasi pamaina, erkės išsigando matai..." Taip grįžau namo nieko nepešus, nei vaistų kokių išrašė, nei nieko. Užtikrino, kad viskas gerai. Kitą rytą - jau visa blauzda kieta pasidarius, jau neparaudę, o 8-9cm ploto kaip mėlynė, labai skaudėjo, visa koja nutirpus buvo. Ruošiausi vaiko gimtadieniui - tai stengiaus negalvot apie ją. Bet vakare jau paeit nebegalėjau - svečiai tik pamatė iškart išvarė mane į infekcinę. Ten kai nuvažiavau - kitos jau sesutės ir daktarė kita. Pamatė - tai persigando: "o, čia tau laimo liga, kodėl taip delsei, kodėl neatvažiavai anksčiau". Papasakojau, kad anądien uvau ir ką man daktarė sakė - tai nutylėjo, išrašė antibiotikų - pasakė, kad visas tabletes išgerčiau ir nesvarbu, kad praeis - gerti iki galo vaistus. Pasakė, kad kitą dieną nueičiau pas savo šeimos daktarę ir pasiimčiau siuntimą į ligoninę tyrimams, kraujo. Gavau tą siuntimą pirmadienį, nes antrąkart infekcinėj pasirodžiau šeštad., ir iškart važiavau į ligoninę. Įeinu į kabinetą - o ten sėdi ta pati daktarė, kuri mane penktadienį apžiūrėjo ir kuri išvarė, pasakius, kad man nieko nėra. Ji mane atpažino. "Nu, tai kas tau?" paklausė, sakau "kas kas - laimo liga, atėjau kraujo tyrimus darytis". Ji pažiūrėjo tą vietą (jau buvo truputį praėję, ne taip mėlyna) - "tai tu jau sveiksti, kam tau tas tyrimas, be to jis pinigus kainuoja." Pasakiau, kad žinau, turiu pinigų ir kad vistiek noriu pasidaryti. Tai vistiek nedarė kraujo tyrimo aiškindama, kad jis tik nustato ar užsikrėtęs žmogus laimo liga ar ne, o čia jau matosi, kad jau sveikstu - tai nėra čia ko pinigus mėtyti ir jų laiką gaišti, nes yra rimtesnių ligonių. Tokia mano istorija. Skaičiau, kad laimo liga pasikartoja, bet tikiuosi tokio strioko neapturėsiu (pfu pfu pfu). O jei kas - kur kitur kreipsiuos, bet ne į šitą ligoninę...
Papildyta:Taip ir likau be tų tyrimų. Bet jau virš metų praėjo - gal nieko blogo nebus?