Perskaičiau visą temą, nes man erkė (nimfos stadijos) įsikabino 12 nėštumo savaitę, tai strioko buvo ojojoj
QUOTE(Xbarbyte @ 2010 08 28, 23:48)
Man 19 metų, nelabai senai 'įsigyjau' laimo ligą. Išgėriau antibijotikų ne pilną dozę, 9 dienas. Šiandiena neatsikėliau iš lovos, nuolat pykina, normaliai nevalgius jau 3 dienas, nepraryju maisto. Išvežė mane į ligoninę, pasikonsultavom su daktare, pakeitėm vaistus, tačiau jie pratęsti man dar 12 dienų. Be pykinimo persekioja galvos svaigimas. Nebeturiu jėgų tęst gydymui ir tikriausiai niekad nebijojau taip, kaip dabar Laimo ligos pasekmių...
kiek laiko praėjo nuo erkės įsikabinimo iki gydymo pradžios? Linkiu kuo greičiau nugalėti tą ligą
QUOTE(Magnifique @ 2010 08 29, 14:45)
Man irgi jau beveik prieš 2 mėn.vienoj vietoj įkando,tai liko spuogiukas,bet jis ryškiai nieko nereiškia,nes dariausi tada kraują-neigiamas,bet va,prieš porą sav.vėl įkando,tai dar 2 sav.maždaug kaip ant adatų aš ir vėl lėksiu apie vidury rugsėjo dartyis tyrimų

Sakau,AIDS centras išgyventų vien iš mano tyrimų pasidaromų,nes nuolat pas juos darausi
bet tave ir mėgsta erkės

. Kur tu jų tiek pasigauni

?
QUOTE(Borzika @ 2010 09 01, 16:30)
Kol tyrimų jokių nedarėt, tol nesijaudinkit. Ir aš prisiskaičiusi beveik mėnesį laiko "jutau" kone visus Laimo ir encefalito požymius

Baimės akys didelės

nors man gydymas buvo paskirtas praėjus 28 d. po erkės įsikabinimo, ir nors sugėriau antibiotikus, aš jutau visus Laimo ligos simptomus. Kuo daugiau jutau, tuo daugiau skaičiau internete, kuo daugiau skaičiau, tuo daugiau vyrą variau iš proto

. Privertė jis mane nuvažiuoti į Žveryno infekcinę ligoninę ir pasikonsultuoti su kita gydytoja (mat maniškė, kuri skyrė gydymą, tuo metu atostogavo), taigi pridejavau aš gydytojai, kad man jau visai blogai, o ji žiūri į mane ir sako: jums gydymas buvo paskirtas, jūs atrodot gražiai (sąnariai nei paraudę, nei ištinę), bet dėl visa ko, padarom tyrimus dėl reumatinių skausmų. Padarė tyrimus, jie idealūs, su ta pačia sekunde dingo visi mano Laimo ligos simptomai. Taigi, linkiu visoms pradžiai pasidaryti tyrimus, ir kreiptis į gydytojus laiku. Ir kuo mažiau skaityti internetą

.
ps. kaip tik ryt važiuoju pakartotinai pasidaryti tyrimą.
Šiek tiek surinkau info apie Laimo ligą:
- pasak gydytojos A. Marcinkutės Lietuvoje kas antra nimfos stadijos erkė yra užsikrėtusi Laimo liga, tuo tarpu suaugusios- kas dešimta.
- erkės Laimo liga gali užkrėsti net jeigu jos išbuvo prisikabinusios mažiau nei 24 val. (pvz. mano atveju, erkė buvo įsisegusi max. 3 val.)
- pasak kitos Žvėryno infekcinės ligoninės gydytojos (pavardės nepamenu) tik kas dešimtam žmogui Laimo liga nepraeina be gydymo antibiotikais, 90 proc. žmonių imunitetas pats susitvarko su šia liga. Bet kadangi nėra aišku, kuriam užsikrėtusiam Laimo liga nepraeis savaime, visiems be išimties yra skiriamas gydymas.
- jei gydymas yra skiriamas laiku, Laimo liga yra lengvai pagydoma.