Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

Aš tai galvojau,kad šiandien iš laimės į kelnes pridėsiu blush2.gif doh.gif
Pasidariau tyrimą-ūminė forma neigiama!
Ir pasakė,kad antibiotikai,kuriuos sugėriau,kai tik įkando erkė,mane išgelbėjo,nuo dar vieno sirgimo Laimo liga thumbup.gif thumbup.gif
Šian man šventė!!!
Atsakyti
su kuo ir sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
puikiai suprantu kaip jauciates smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2010 08 04, 19:08)
su kuo ir sveikinu 4u.gif  4u.gif  4u.gif
puikiai suprantu kaip jauciates smile.gif

Ačiū!!! Aš tokią laimę patyriau dar prieš metus,kai po 10 mėn. gydymosi mano Laimo ligos ūminė forma PAGALIAU tapo neigiama!!!
Atsakyti
Man 19 metų, nelabai senai 'įsigyjau' laimo ligą. Išgėriau antibijotikų ne pilną dozę, 9 dienas. Šiandiena neatsikėliau iš lovos, nuolat pykina, normaliai nevalgius jau 3 dienas, nepraryju maisto. Išvežė mane į ligoninę, pasikonsultavom su daktare, pakeitėm vaistus, tačiau jie pratęsti man dar 12 dienų. Be pykinimo persekioja galvos svaigimas. Nebeturiu jėgų tęst gydymui ir tikriausiai niekad nebijojau taip, kaip dabar Laimo ligos pasekmių...
Atsakyti
QUOTE(Xbarbyte @ 2010 08 28, 23:48)
Man 19 metų, nelabai senai 'įsigyjau' laimo ligą. Išgėriau antibijotikų ne pilną dozę, 9 dienas. Šiandiena neatsikėliau iš lovos, nuolat pykina, normaliai nevalgius jau 3 dienas, nepraryju maisto. Išvežė mane į ligoninę, pasikonsultavom su daktare, pakeitėm vaistus, tačiau jie pratęsti man dar 12 dienų. Be pykinimo persekioja galvos svaigimas. Nebeturiu jėgų tęst gydymui ir tikriausiai niekad nebijojau taip, kaip dabar Laimo ligos pasekmių...

Vargšelė Xbarbyte console.gif Po kiek laiko pasireškė Laimos ligos simptomai? Mane erkė įkando prieš du mėnesiu,kol kas įkandimo vietoje likes mažas spogelis,kraujo tyrimus nedariau,bet tfiu tfiu tfiu nekuo įpatingo nejaučiu...O gal verta sunerimti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tėtsi @ 2010 08 29, 14:40)
Vargšelė Xbarbyte console.gif Po kiek laiko pasireškė Laimos ligos simptomai? Mane erkė įkando prieš du mėnesiu,kol kas įkandimo vietoje likes mažas spogelis,kraujo tyrimus nedariau,bet tfiu tfiu  tfiu nekuo įpatingo nejaučiu...O gal verta sunerimti? g.gif

Man irgi jau beveik prieš 2 mėn.vienoj vietoj įkando,tai liko spuogiukas,bet jis ryškiai nieko nereiškia,nes dariausi tada kraują-neigiamas,bet va,prieš porą sav.vėl įkando,tai dar 2 sav.maždaug kaip ant adatų aš ir vėl lėksiu apie vidury rugsėjo dartyis tyrimų doh.gif Sakau,AIDS centras išgyventų vien iš mano tyrimų pasidaromų,nes nuolat pas juos darausi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Xbarbyte @ 2010 08 28, 20:48)

Xbarbyte labai užjaučiu, nes prieš keletą metų buvau ir aš susidūrusi su šia problema. Man neteko patirti su tokių simptomų, bet dėl nepilno gydymosi liga atsikartojo po metų pažymėdama kūna rausvom dėmėm. Teko gydymą kartot iš naujo, bet ligą įveikiau gal per puse metų.
Norėčiau duot patarimą jei to gydytoja nepasakė: prieš geriant antibijotikus būtinai išgerk 2tabl. Carsil (tai žolinis preparatas), po kokių 5min galima gerti atibijotikus. Tai apsaugo kepenis ir antibijotikai mažiau veikia skrandį. Linkiu pasveikti smile.gif
Atsakyti
Labutes, jungiuosi ir as prie kompanijos. 4u.gif
Manau, kad erke pasigavau kazkur 21-22 rugpjucio, radau po keliu dienu isisiurbusia, maza, bet negyva, vakar (taigi po 9 dienu) pastebejau raudona deme toje vietoje kur ikandimas doh.gif Aisku, optimistiskai pagalvojau, kad tai ne TOKIA deme kaip Laimo ligos. Siandien jau savijauta keista, silpna, turbut turiu truputuka temperaturos, nors nesimatavau, bet jauciasi. Pasijutus blogiau prisijungiau cia, paskaitinejau ir kaip sakoma viskas aisku - diagnoze kaip ant delno:(

Ryte skambinsiu seimos gydytojai - ziuresim ka sakys ar pas infektologa sius ar iskart lieps gert antibiotikus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita Lialia @ 2010 09 01, 01:05)
Siandien jau savijauta keista, silpna, turbut turiu truputuka temperaturos, nors nesimatavau, bet jauciasi. Pasijutus blogiau prisijungiau cia, paskaitinejau ir kaip sakoma viskas aisku - diagnoze kaip ant delno:(

Kol tyrimų jokių nedarėt, tol nesijaudinkit. Ir aš prisiskaičiusi beveik mėnesį laiko "jutau" kone visus Laimo ir encefalito požymius doh.gif Baimės akys didelės mirksiukas.gif
QUOTE(Jolita Lialia @ 2010 09 01, 01:05)
ys ar pas infektologa sius ar iskart lieps gert antibiotikus

Iškart tikrai negali liept schmoll.gif Visų pirma, neaišku, ar apskritai užsikrėtėt. O antra, jei užsikrėtėt, tai kuo: Laimo liga ar erkiniu encefalitu - juk gydymas šių ligų yra skirtingas.
Atsakyti
Perskaičiau visą temą, nes man erkė (nimfos stadijos) įsikabino 12 nėštumo savaitę, tai strioko buvo ojojoj unsure.gif

QUOTE(Xbarbyte @ 2010 08 28, 23:48)

kiek laiko praėjo nuo erkės įsikabinimo iki gydymo pradžios? Linkiu kuo greičiau nugalėti tą ligą 4u.gif

QUOTE(Magnifique @ 2010 08 29, 14:45)
Man irgi jau beveik prieš 2 mėn.vienoj vietoj įkando,tai liko spuogiukas,bet jis ryškiai nieko nereiškia,nes dariausi tada kraują-neigiamas,bet va,prieš porą sav.vėl įkando,tai dar 2 sav.maždaug kaip ant adatų aš ir vėl lėksiu apie vidury rugsėjo dartyis tyrimų  doh.gif  Sakau,AIDS centras išgyventų vien iš mano tyrimų pasidaromų,nes nuolat pas juos darausi  doh.gif

bet tave ir mėgsta erkės doh.gif 4u.gif. Kur tu jų tiek pasigauni g.gif?

QUOTE(Borzika @ 2010 09 01, 16:30)
Kol tyrimų jokių nedarėt, tol nesijaudinkit. Ir aš prisiskaičiusi beveik mėnesį laiko "jutau" kone visus Laimo ir encefalito požymius doh.gif Baimės akys didelės mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif nors man gydymas buvo paskirtas praėjus 28 d. po erkės įsikabinimo, ir nors sugėriau antibiotikus, aš jutau visus Laimo ligos simptomus. Kuo daugiau jutau, tuo daugiau skaičiau internete, kuo daugiau skaičiau, tuo daugiau vyrą variau iš proto doh.gif lotuliukas.gif. Privertė jis mane nuvažiuoti į Žveryno infekcinę ligoninę ir pasikonsultuoti su kita gydytoja (mat maniškė, kuri skyrė gydymą, tuo metu atostogavo), taigi pridejavau aš gydytojai, kad man jau visai blogai, o ji žiūri į mane ir sako: jums gydymas buvo paskirtas, jūs atrodot gražiai (sąnariai nei paraudę, nei ištinę), bet dėl visa ko, padarom tyrimus dėl reumatinių skausmų. Padarė tyrimus, jie idealūs, su ta pačia sekunde dingo visi mano Laimo ligos simptomai. Taigi, linkiu visoms pradžiai pasidaryti tyrimus, ir kreiptis į gydytojus laiku. Ir kuo mažiau skaityti internetą 4u.gif.

ps. kaip tik ryt važiuoju pakartotinai pasidaryti tyrimą.

Šiek tiek surinkau info apie Laimo ligą:
- pasak gydytojos A. Marcinkutės Lietuvoje kas antra nimfos stadijos erkė yra užsikrėtusi Laimo liga, tuo tarpu suaugusios- kas dešimta.
- erkės Laimo liga gali užkrėsti net jeigu jos išbuvo prisikabinusios mažiau nei 24 val. (pvz. mano atveju, erkė buvo įsisegusi max. 3 val.)
- pasak kitos Žvėryno infekcinės ligoninės gydytojos (pavardės nepamenu) tik kas dešimtam žmogui Laimo liga nepraeina be gydymo antibiotikais, 90 proc. žmonių imunitetas pats susitvarko su šia liga. Bet kadangi nėra aišku, kuriam užsikrėtusiam Laimo liga nepraeis savaime, visiems be išimties yra skiriamas gydymas.
- jei gydymas yra skiriamas laiku, Laimo liga yra lengvai pagydoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spalvos: 07 rugsėjo 2010 - 21:31
QUOTE(spalvos @ 2010 09 07, 22:27)
Perskaičiau visą temą, nes man erkė (nimfos stadijos) įsikabino 12 nėštumo savaitę, tai strioko buvo ojojoj  unsure.gif
kiek laiko praėjo nuo erkės įsikabinimo iki gydymo pradžios? Linkiu kuo greičiau nugalėti tą ligą  4u.gif
bet tave ir mėgsta erkės  doh.gif  4u.gif. Kur tu jų tiek pasigauni  g.gif?

Mėgsta,mėgsta,neigti negaliu.Dabar va,poryt turi jau būti mano antikūnių prieš Laimo ligą tyrimo atsakymas doh.gif Kur?Net nežinau...Sako erkės spygliuočių miškuose negyvena,bet vieną pasigavau Kačerginėj,Kauno raj.,tą infekuotą,dėl kurios daaaug problemų turėjau-arba kiek už Naujosios Vilnios prie Vilnelės,arba Vingio parke.O pastarąjį kartą-netoli Platelių ežero.Paskutinioji tai buvo tokios keistos stadijos-lyg nimfa,bet jau link suaugusios judanti.Nes dydžio,kaip pusė aguonos grūdelio doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 07, 22:57)
Mėgsta,mėgsta,neigti negaliu.Dabar va,poryt turi jau būti mano antikūnių prieš Laimo ligą tyrimo atsakymas  doh.gif Kur?Net nežinau...Sako erkės spygliuočių miškuose negyvena,bet vieną pasigavau Kačerginėj,Kauno raj.,tą infekuotą,dėl kurios daaaug problemų turėjau-arba kiek už Naujosios Vilnios prie Vilnelės,arba Vingio parke.O pastarąjį kartą-netoli Platelių ežero.Paskutinioji tai buvo tokios keistos stadijos-lyg nimfa,bet jau link suaugusios judanti.Nes dydžio,kaip pusė aguonos grūdelio doh.gif  doh.gif

ir visos jos buvo užsikrėtusios LL blink.gif?
Aš pamenu, prieš kokius 10 m. po mišką vaikščiojau su nutįsusiais džinsais, tai vakare radau pilvo srity ir kirkšnyse gal minimum 10 erkių, bet nė viena nebuvo infekuota. O dabar kas darosi gamtoje blink.gif doh.gif
Atsakyti