Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

QUOTE(Ruta1992 @ 2009 09 08, 20:26)
Jeigu tik 1 teigiamas,vadinasi IgG.Tai yra lėtinė forma.Nes jeigu IgM teigiamas,tai ir IgG bus stipriai teigiamas.Jeigu IgG silpnai teigiamas,vadinasi Laimu Jūs persirgot jau labai seniai...maždaug minimum prieš 5 metus...Nes IgG išnyksta (jei išvis išnyksta) maždaug po 5 metų nuo sirgimo...

Kaip suprasti "persirgot'? Kaip sloga? As taip baidausi šios ligos, negi ji taip ir praeiti gali be didesniu pasekmių? g.gif Mane tai pries skiepus (nuo erkinio enc.) gyd buvo nugąsdinusi, kad nei nuo šitos vėlesnese stadijose, tai nuo encefalito gydymo nėra, simptominis doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarlet @ 2009 09 09, 14:03)
Kaip suprasti "persirgot'? Kaip sloga? As taip baidausi šios ligos, negi ji taip ir praeiti gali be didesniu pasekmių?  g.gif Mane tai pries skiepus (nuo erkinio enc.) gyd buvo nugąsdinusi, kad nei nuo šitos vėlesnese stadijose, tai nuo encefalito gydymo nėra, simptominis  doh.gif  unsure.gif

Na,tiesiog persirgot.Galbūt imunitetą turėjot stiprų ir jis be antibiotikų pagalbos ją išgydė nespėjus išlįsti simptomams.Būna ir taip jei tik imunitetas stiprus..o galbūt gali būti galimybė,kad tada antibiotikus nuo kokios anginos ar dar ko gėrėt ir suveikė per abu taškus..visokių galimybių gali būti...Gali.Jeigu išgydoma pirmoje stadijoje,liekamųjų reiškinių dažniausiai nelieka.Tipo nuo Laimo ligos nėra gydymo velesnėse stadijose? doh.gif O pasėkmės dėl Laimo dažniau atsiranda po užsitęsusio sirgimo,vėlesnių stadijų..Betv abejoju ar gali būti II stadija be migruojančių eritemų ir kitokių labai nemalonių simptomų...plius..antra stadija nelabai pati išsigydo... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 09 09, 19:11)
Na,tiesiog persirgot.Galbūt imunitetą turėjot stiprų ir jis be antibiotikų pagalbos ją išgydė nespėjus išlįsti simptomams.Būna ir taip jei tik imunitetas stiprus..o galbūt gali būti galimybė,kad tada antibiotikus nuo kokios anginos ar dar ko gėrėt ir suveikė per abu taškus..visokių galimybių gali būti...Gali.Jeigu išgydoma pirmoje stadijoje,liekamųjų reiškinių dažniausiai nelieka.Tipo nuo Laimo ligos nėra gydymo velesnėse stadijose? doh.gif O pasėkmės dėl Laimo dažniau atsiranda po užsitęsusio sirgimo,vėlesnių stadijų..Betv abejoju ar gali būti II stadija be migruojančių eritemų ir kitokių labai nemalonių simptomų...plius..antra stadija nelabai pati išsigydo... schmoll.gif

Nu man taip paaiškino, kad simptominis gydymas unsure.gif Per kiek į tą II stadiją pereinama ir kokios pasekmės? g.gif Jau visai įsibauginau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarlet @ 2009 09 09, 21:15)
Nu man taip paaiškino, kad simptominis gydymas unsure.gif Per kiek į tą II stadiją pereinama ir kokios pasekmės? g.gif Jau visai įsibauginau  unsure.gif

Jei būtų antra stadija-būtų abu tyrimai smarkiai teigiami,todėl jei tik 1 teigiamas-tai neįmanoma...Nesamones sakė.Ir I ir II stadijos gydomos antibiotikais,tik priedo dar reikia ir simptomus šalint jei jie labai trukdo... Taip,kad nesibauginkit,nes II stadijos tikrai negali būt su tokiais tyrimų atsaymais... Laiko minimum turi keletą mėn praeit visai negydant.Pasėkmės..net jei atsiranda II stadijos smptomai-nebūtinai jie lieka...Man Laimo liga iššaukė artritą,PA paūmėjimą,nemigą,širdies problemas,spaudimą aukštą,o dėl laimo ligos gerti antibiotikai sunaikino imunitetą dėl ko mane ilgai pienligė kamavo...
Atsakyti
vaje del tos Laimo ligos cia tiek dar daug nezinomybes
ir as sergu verysad.gif
I stadija, beveik kaip savaite geriu 3 kart i diena antibiotikus ir ant kojos esanti eritema mazeja, taciau vis dazniau skauda kuri nors nugaros sona ar desine ranka, lyg koks sukimas ar nutirpimas
nebesuprantu
siandien eisiu pas infektologe
baime mane kausto...

ir zinau toki ivyki, kad mano buvusios mokytojos dukrai buvo sunku atsikelti, temperatura, saltis, visokie skausmai, negeri rezultatai, pridare n tyrimu ir galop priejo isvados, kad kazkada pries kokius 3-5 m bus ikandusi erke, rodo, kad Laimo liga buvusi, o niekas apie ja nezinojo
gere labai stiprius antibiotikus, nejo i darba apie 2 men. zodziu, savo sveikata reikia labai rupintis patiems...

nuejau pas gydytoja seimos, sakau cia toks atsirado... ji paziurejo, gal ka neset ar pan. apsivyniokit elastini binta ir praeis, o cia erke buvusi pasirodo !!! va tai tau ir bendros praktikos gydytoja.

unsure.gif
Atsakyti
siaubas kaip bijau pienliges blink.gif . 13 metu negalejau jos atsikratyti , o dabar pagereje doh.gif .
kaip tycia laimo liga prikibo, tikiuos uzteks man to vieno kurso antibiotiku doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Džigė @ 2009 07 20, 17:23)
sveikos. Man isisiurbusi erke buvo birzelio 14d. Krauja pridaviau sekancia diena,atsakymas buvo geras.

ir kaip susimasto po erkes ikandimo iskart tyrimus daryti blink.gif . gal geriau pirma pasidometi, ar jie gali kazka parodyti doh.gif. ir be jokiu pozymiu... doh.gif. matyt paniska erkiu baime doh.gif
Atsakyti
Šįryt radau įsisiurbusią erkę. Traukiau, bet dalis galvutės pasiliko huh.gif Dabar toje vietoje yra nedidelis paraudimas ir sukietėjimas.
Ką daryt: ar 2-3 savaites stebėt savo savijautą, ar nedelst ir važiuot kraujo tyrimų daryt? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 31 kovo 2010 - 08:19
QUOTE(Borzika @ 2010 03 31, 08:16)
Šįryt radau įsisiurbusią erkę. Traukiau, bet dalis galvutės pasiliko huh.gif Dabar toje vietoje yra nedidelis paraudimas ir sukietėjimas.
Ką daryt: ar 2-3 savaites stebėt savo savijautą, ar nedelst ir važiuot kraujo tyrimų daryt? unsure.gif

nedelsk! aš dar pagalvočiau, ar neverta pas chirurgą apsilankyt, kad ištrauktų tą galvutę. bet tai kokios ankstyvos erkės doh.gif
Papildyta:
dėl Laimo ligos reikėtų palaukti. Bet juk galėjai užsikrėsti ir encefalitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraige skuba: 31 kovo 2010 - 08:51
QUOTE(sraige skuba @ 2010 03 31, 09:50)
aš dar pagalvočiau, ar neverta pas chirurgą apsilankyt, kad ištrauktų tą galvutę

Kiek žinau, tai organizmas pats pašalina per tam tikrą laiką kaip svetimkūnį.
bet tai kokios ankstyvos erkės

Jau 2 savaitės kaip šitos zarazos gyvos. Atsibunda jos esant 5 laipsniams šilumos...
Papildyta:
QUOTE(sraige skuba @ 2010 03 31, 09:55)
Bet juk galėjai užsikrėsti ir encefalitu.

Būtent dėl jo ir nerimauju.
Atsakyti
O TU DIEVE!Man šiurpas nuėjo per visą kūną,kai pamačiau,kad ši tema vėl gyva doh.gif doh.gif Rimtai jau erkių yra?Tada baigiasi pasivaikščiojimai po parką,nors nelabai jie prasidėjo dar... unsure.gif unsure.gif Bet jau visam gyvenimui fobiją įsitaisiau...
Kuo greičiau kreipkitės į gydytoją,nes Laimo liga taip greit neišlenda.Jai reikia poros sav.kad pasimatytų.Bet ir encefalitas išlenda tik per porą sav.Šiaip nueikit pas chirurgą,tegul pilnai ištraukia erkę,o paraudę,sukietėję,nes organizmas atpažįsta svetimkūnį-erkės likutį.O nuo encefalito jūs nepasiskiepijus?
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2010 03 31, 11:55)
O nuo encefalito jūs nepasiskiepijus?

Nuo nieko nesiskiepyju ax.gif

Gavau tokį atsakymą:
Prisisiurbė ERKĖ – nebijokite, ligos galima išvengti!
Dėl Laimo daryti tyrimus nėr didelio reikalo - jei pasireikš simptomai, galima gydytis ambulatoriškai antibiotikais.
Dėl encefalito - irgi daryti tyrimus nėra prasmės ("Dėl trumpo ligos inkubacinio periodo ir ūmios pradžios, prisisiurbus erkei atlikti analogiškus kraujo tyrimus užsikrėtimui erkiniu encefalitu nustatyti nėra prasmės.").
Reiktų skiepytis...

Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2010 04 01, 11:15)
Gavau tokį atsakymą:

na tai palaukite kelias savaites, bet vis tiek gal atlikite tyrimus, pažįstamai tik po pusės metų aptiko Laimo ligą, nors ji net erkės nebuvo pastebėjusi (matyt siurbtelėjo ir iškrito), kreipėsi į gydytojus dėl sąnarių skausmo, antibiotikus geria jau metai, liga nepraeina verysad.gif
tikiuos, kad jums viskas bus gerai mirksiukas.gif
vaikystėj kaime per dieną po kelias ar keliolika erkių išsitraukdavom, ir netobulai, ir tpfu tpfu tpfu nieko neatsitiko. bet ir erkės tais laikais sveikesnės buvo biggrin.gif
Atsakyti