Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

Siuo metu ir musu seima eda erkines problemos. Mano vyra pradejo kamuoti galvos skausmai, is pradziu nekreipe demesio, bet galiausiai pamatem labai nezymia ir neryskia deme erkes ikandimo vietoje, nusprende kreiptis i medikus. Pradejo zandas lyg lengvai tirpti, kilo neauksta temperatura, apie 37,4. Velai vakare nuvaziavom i infekcinio priimaji, pagal pozymius itare erkini encefalita, jau ir mes buvo su tuom susitaike, nes vyras jaute, kad jo organizmas streikuoja, jautesi silpnas. Norejo guldyti i ligonine, bet kadangi vyro lauke" svarbus darbai", tai atsisake, bet kitos dienos vakara savo noru ten pats sugryzo. Pasidare tyrimus Aids centre, encefalita paneige, buvom labai laimingi, nes laimo liga bent jau isgydoma vaistais. Bet kas idomiausia, siand vyras savaitgaliui parvaziavo namo is ligonines, pries isvaziuojant dar sulasino laseline ir paleido, po kokios valandos atsitiko keistas dalykas, israudo visas veidas, toks ispudis, kad visas kraujas sutekejo i veida, pasidare raudonas, raudonas, dar veliau lyg i kojas toks kaitimas persimete, dabar va jau naktis , as cia narsau, domiuosi, o jis bando uzmigt, bet vel veidas kaista, temperaturos kaip ir neturi, yra 37. Tai va, bandau rast, gal kam nors panasiai buvo, nes neaisku kas cia darosi. Antibiotikus geria jau 4 diena, bet zymiu pagerejimu labai nesijaucia, ir dar tas raudonavimas, cia tikriasiai su spaudimu susije, bet keista, kad laikosi visa diena. Dabar dar laukiam ats del laimo ligos patvirtinimo. Tikiuosi rytojus bus geresnis. Jei kam buvo panasiai, papasakokit, aciu.
Atsakyti
sugeriau antibijotikus ir kaip zinoti ar jie tikrai uzmuse liga? kadangi maitinu, tai negalejo gydytoja skirti stipriu, bet del nestipriu gal neuzmuse bakteriju? infektologe minejo, kad ir pasidariusi tyrima, rodys padidejima, bet gal parodytu kad zymiai sumazejo? nes mano buvo 30 vietoj 4,9 normos.
sanarius vis dar paskausta ir atiskelus sunkiai kojos lankstosi. tai gal neusveike antibijotikai? o gal ne taip greitia viskas atsistato?
Atsakyti
QUOTE(neravardo @ 2009 08 04, 22:50)
sugeriau antibijotikus ir kaip zinoti ar jie tikrai uzmuse liga? kadangi maitinu, tai negalejo gydytoja skirti stipriu, bet del nestipriu gal neuzmuse bakteriju? infektologe minejo, kad ir pasidariusi tyrima, rodys padidejima, bet gal parodytu kad zymiai sumazejo? nes mano buvo 30 vietoj 4,9 normos.
sanarius vis dar paskausta ir atiskelus sunkiai kojos lankstosi. tai gal neusveike antibijotikai? o gal ne taip greitia viskas atsistato?

Vienintelis būdas sužinot-pasidaryt IgM tyrimą.
O sąnariai..na nežinau...man artritas kaip liko,taip liko... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 08 04, 22:55)
Vienintelis būdas sužinot-pasidaryt IgM tyrimą.
O sąnariai..na nežinau...man artritas kaip liko,taip liko... doh.gif

o ar sumazejimas reiks pagyjima ar turi visai nelikti padidejimo?
Atsakyti
QUOTE(neravardo @ 2009 08 05, 08:45)
o ar sumazejimas reiks pagyjima ar turi visai nelikti padidejimo?

paprastai užtenka vieno kurso ir skaičiukai palaipsniui mažėja.O šiaip geriausiai konsultuotis su infektologu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 08 05, 11:55)
paprastai užtenka vieno kurso ir skaičiukai palaipsniui mažėja.O šiaip geriausiai konsultuotis su infektologu  mirksiukas.gif

4u.gif aciu
Atsakyti
QUOTE(neravardo @ 2009 08 05, 11:57)

nėr už ką 4u.gif Linkiu pasveikt greičiau ir pilnai bei užtikrintai mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu paklausti 4u.gif
MB prieš daugmaž pusantro mėnesio rado įsisiurbusią erkę. Ją ištraukėm ir užmiršom. Po savaitės MB išvažiavo į užsienį (ten ir dabar) o prieš gal savaitę pradėjo skūstis kaklo, krūtinės skausmais, lyg dusintų kas sako. Galvą skauda, pykina. Ar tai panašu į Laimo ligos požymius? Tiesa, dėl paraudimoi nieko nežinau, nes jis pats galėjo nepastebėti, o aš nebuvau šalia...
Gal kas sirgęs gali atsakyti? Ir ką daryt? Suprantu, kad reikia gryžti tirtis (tenai nėra galimybės eit pas gydytojus). Bet ar yra dar kažkas kas galėtų bent kiek padėti? Kokia tikimybė, jei tai Laimo liga - pasveikti?
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2009 08 14, 13:59)
Noriu paklausti 4u.gif
MB prieš daugmaž pusantro mėnesio rado įsisiurbusią erkę. Ją ištraukėm ir užmiršom. Po savaitės MB išvažiavo į užsienį (ten ir dabar) o prieš gal savaitę pradėjo skūstis kaklo, krūtinės skausmais, lyg dusintų kas sako. Galvą skauda, pykina. Ar tai panašu į Laimo ligos požymius? Tiesa, dėl paraudimoi nieko nežinau, nes jis pats galėjo nepastebėti, o aš nebuvau šalia...
Gal kas sirgęs gali atsakyti? Ir ką daryt? Suprantu, kad reikia gryžti tirtis (tenai nėra galimybės eit pas gydytojus). Bet ar yra dar kažkas kas galėtų bent kiek padėti? Kokia tikimybė, jei tai Laimo liga - pasveikti?

Požymiai-tikrai nėra būdingi Laimui.
Laimas gydomas antibiotikais..
Geriant antibiotikus tikrai pasveiks... mirksiukas.gif
Atsakyti
O tyrimus del laimo ligos daro tik Endemik? Ar galima ir poliklinIkoje?
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2009 08 15, 14:13)
O tyrimus del laimo ligos daro tik Endemik? Ar galima ir poliklinIkoje?

Daro ir poliklinikoj,bet kaip esu rašius anksčiau,tai man geriausiai buvo AIDS centre,ir net kai gulėjau sanatriškėse vežė kraują tyrimams į AIDS centrą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 08 15, 14:49)
Daro ir poliklinikoj,bet kaip esu rašius anksčiau,tai man geriausiai buvo AIDS centre,ir net kai gulėjau sanatriškėse vežė kraują tyrimams į AIDS centrą mirksiukas.gif

4u.gif dekui labai uz info, belieka laukt gryztancio MB ir pasidaryt tyrimus ax.gif
Atsakyti