Įkraunama...
Įkraunama...

Laimo liga ir erkinis encefalitas

Ačiū, turbūt taip ir padarysim. nes jau darosi nepakenčiama. Šiandien ryte gavom doksicikliną - ne 1/2 tabletes, o kažkokį apgraužtą gabalėlį, gal trečdalį, ne daugiau. Einu pas seseles, klausiu, tipo, gal mums dozę sumažino? Ne, atsako, tiek tik yra ir iš vis doksiciklinas baigėsi. Tai ką daryt, klausiu, ar pačiai pirkti? Nu tai taip, rytoj gydytoja išrašys receptą ir nupirksit. Bet antibiotikai, tai kompensuojami, klausiu ar išrašys kompensuojamus? Ne, ligoninė nerašo kompensuojamų. Tada, kaip suprantu, kol aš ligoninėj, man priklauso ligoninės vaistai, o ne iš savo kišenės pirkti? Nu tai taip, sutinka seseles. Tai ką darysim? Tai jūs su savo gydytoja kalbėkitės... Ar tai yra normalu? Man jau bloga nuo tokių nesąmpnių. Pirmą kartą taip vargstu ligoninėj, jie į mane kaip į trenktą žiūri. dar norėjau paklaust, o ko tai mano vaikui vėl vakarais t iki 37,3 pakilo, jau kelias dienas neturėjom, o ir vėl... Vakar ir šiandien. O man aiškina, gal jis pabėgiojo, gal pavalgęs... Jums taip nebuvo?
Atsakyti
QUOTE(zanna.lt @ 2009 06 09, 20:20)
Ačiū, turbūt taip ir padarysim. nes jau darosi nepakenčiama. Šiandien ryte gavom doksicikliną - ne 1/2 tabletes, o kažkokį apgraužtą gabalėlį, gal trečdalį, ne daugiau. Einu pas seseles, klausiu, tipo, gal mums dozę sumažino? Ne, atsako, tiek tik yra ir iš vis doksiciklinas baigėsi. Tai ką daryt, klausiu, ar pačiai pirkti? Nu tai taip, rytoj gydytoja išrašys receptą ir nupirksit. Bet antibiotikai, tai kompensuojami, klausiu ar išrašys kompensuojamus? Ne, ligoninė nerašo kompensuojamų. Tada, kaip suprantu, kol aš ligoninėj, man priklauso ligoninės vaistai, o ne iš savo kišenės pirkti? Nu tai taip, sutinka seseles. Tai ką darysim? Tai jūs su savo gydytoja kalbėkitės... Ar tai yra normalu? Man jau bloga nuo tokių nesąmpnių. Pirmą kartą taip vargstu ligoninėj, jie į mane kaip į trenktą žiūri. dar norėjau paklaust, o ko tai mano vaikui vėl vakarais t iki 37,3 pakilo, jau kelias dienas neturėjom, o ir vėl... Vakar ir šiandien. O man aiškina, gal jis pabėgiojo, gal pavalgęs... Jums taip nebuvo?

Greičiausiai tai imunitetas kovoja su laimu,nes pas mane nebuvo temperetūros,todėl galima buvo suprast,kad imunitetui taip sakant nifiga neįdomu kokios ligos puola mano organizmą ir todėl,kad visai imunitetas su liga nekovojo,ji taip įsišėlo..O su tais vaistais...Man kai išrašė naujus vaistus nuo sąnarių,tai jie prie tų bangesnių buvo (kai kompensacija 100%,tai primokėt reikia 25-28lt doh.gif ) tai liepė pačiai pirktis,parašė receptą ir viskas...Bet ten dėl receptų tai nesamonė...įdomu kaip man išrašinėja vaistus kone kas mėnesį kompensuojamus...prašykit kol gausit...reikia džiaugtis,kad doxociklinas nebrangus...man rodos už 3 sav kursui reikalingus vaistus priemoka buvo apie 4,5 lt... O gerdavau po 2 tabletes per dieną...
Atsakyti
QUOTE(zanna.lt @ 2009 06 09, 20:20)
Pirmą kartą taip vargstu ligoninėj, jie į mane kaip į trenktą žiūri. dar norėjau paklaust, o ko tai mano vaikui vėl vakarais t iki 37,3 pakilo, jau kelias dienas neturėjom, o ir vėl... Vakar ir šiandien. O man aiškina, gal jis pabėgiojo, gal pavalgęs... Jums taip nebuvo?

Deja, ir medikams duoti nurodymai, kad gydyt vos ne gliukozės tirpalu tik.... Tokia ta Lietuva, ir bus blogiau. Jau už narkozę liepia mokėt. Ir niekuo dėti medikai, jiems dar sunkiau, kai reikia žmogų išgydyt niekuo doh.gif doh.gif

Linkiu pasveikti, man prieš gerą savaitę erkė įkibo, bet paklausius kaip ten Laimo liga prasideda, tai neturėtų būt, nes erkė vos prisikabinus buvo, o ja užsikrėsti galima po 24-48, jei jos neištrauki ir ji išlieja savo skrandžio turinį mums...
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2009 06 09, 21:02)
man prieš gerą savaitę erkė įkibo, bet paklausius kaip ten Laimo liga prasideda, tai neturėtų būt, nes erkė vos prisikabinus buvo, o ja užsikrėsti galima po 24-48, jei jos neištrauki ir ji išlieja savo skrandžio turinį mums...

Nebuk tokia tikra unsure.gif Tris savaites inkubacinis periodas, jei neklystu... Mums po tiek ir islindo paraudimas unsure.gif
Atsakyti
Tai va ir drebu dėl to, tikiuos nebus pfu pfu pfu. Ta erkė tokio mažumo buvo, kad pradžioj nelabai supratau net, kad erkė, maniau įsipjoviau depiliuojant koją į kauliuką.
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2009 06 09, 21:26)
Ta erkė tokio mažumo buvo, kad pradžioj nelabai supratau net, kad erkė

Mes tik po dvieju paru pastebejom - prisisiurbus buvo vos matoma. O kai palyginu su prisisiurbusia (pvz. suniui), tai buna apie cm dydzio... Tad tikrai "kudikis" buvo.
Bet gal tau geriau pasiseks bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2009 06 09, 22:42)
Mes tik po dvieju paru pastebejom - prisisiurbus buvo vos matoma. O kai palyginu su prisisiurbusia (pvz. suniui), tai buna apie cm dydzio... Tad tikrai "kudikis" buvo.
Bet gal tau geriau pasiseks bigsmile.gif

Jeigu mažytė kaip aguonos grūdelis-tai reiškia buvo erkė auganti i nimfos stadijos į jau suaugusią.Suaugusios erkės gerokai mažiau pavojingos,nei nimfos stadijos.Visų pirma todėl,kad nimfos stadijos būna nematomos,visų antra,pagrindinės ligų,ypač Laimo nešiotojos yra būtent nimfos,o ne suaugusios.Beto,liga gali pasirodyti jau po paros.Mano močiutei buvo įsisiurbus erkė-maža,kaip aguonos grūdelis.Ji prisisiurbusi tebuvo kokias 8 valandas,bet ištraukus,kitą dieną atsirado paraudimas (kaip po to paaiškėjo eritema,tik dar ne migruojanti) ir gydytojai nė nedarė tyrimų,nes jie būtų neigiami,kadangi per parą negali pasigaminti antikūnai.Iškart išrašė doxycyclino ir eritema dingo,o padarius kontrolinius tyrimus, IgM buvo neigiamas,o IgG teigiamas,tai tik dar kartą įrodė,kad Laimo liga tikrai buvo.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 09 birželio 2009 - 21:51
Sveikos merginos 4u.gif

norėjau pasiteirauti o kai įkanda erkė, atsiranda tas paraudimas ar niežti labai ar visai neniežti. Nes MB sako, kad jam ant šlaunies buvo mažiukas ale šašiukas, jis jį nukrapšrė, kadangi nugaros pusėje, tai tiksliai nematė kas ten, o dabar be galo niežti, yra toks raudonas plotelis mažojo nago dydžio. Kaip manot ar galėtų būti erkė? Dabar tai pasidarė, o savaitgalį buvome gamtoje g.gif
Atsakyti

Man erke (nifma)buvo isikibus trumpam , istraukiau dar gyva,tai gerai , kad as ja pamaciau nes nebuvo veliau jokiu raudonu demiu, tik po savaites pradejo skaudeti galva ir 1 diena turejau 37,2 temperaturos.Bet as iskarto, istraukusi erke, nulekiau pas gydytoja, pageriau kursa doksiciklino ir gydytoja uztikrino , kad pasveikau.O diagnozavo Laimo liga, visi tyrimai tai parode, ju dariausi du -skirtinguose miestuose, rode umu susirgima.Siaip jokiu blogybiu neislindo, praejo jau 4 metai, i miska nekeliu kojos, bijau net zoliu, ligos gal ir neliko, bet paranoja tai siaubinga. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ponia Delovej: 10 birželio 2009 - 08:57
QUOTE(Ponia Delovej @ 2009 06 10, 09:55)
Man erke (nifma)buvo isikibus trumpam , istraukiau dar gyva,tai gerai , kad as ja pamaciau nes nebuvo veliau jokiu raudonu demiu, tik po savaites pradejo skaudeti galva ir 1 diena turejau 37,2 temperaturos.Bet as iskarto, istraukusi erke, nulekiau pas gydytoja, pageriau kursa doksiciklino ir gydytoja uztikrino , kad pasveikau.O diagnozavo Laimo liga, visi tyrimai tai parode, ju dariausi du -skirtinguose miestuose, rode umu susirgima.Siaip jokiu blogybiu neislindo, praejo jau 4 metai, i miska nekeliu kojos, bijau net zoliu, ligos gal ir neliko, bet paranoja tai siaubinga. verysad.gif

Bet tai Jums niežtėjo tą vietą ar ne???
Atsakyti
QUOTE(Lineta* @ 2009 06 10, 11:01)
Bet tai Jums niežtėjo tą vietą ar ne???

ne...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ponia Delovej: 10 birželio 2009 - 09:07
QUOTE(Lineta* @ 2009 06 10, 08:51)
Sveikos merginos  4u.gif

norėjau pasiteirauti o kai įkanda erkė, atsiranda tas paraudimas ar niežti labai ar visai neniežti. Nes MB sako, kad jam ant šlaunies buvo mažiukas ale šašiukas, jis jį nukrapšrė, kadangi nugaros pusėje, tai tiksliai nematė kas ten, o dabar be galo niežti, yra toks raudonas plotelis mažojo nago dydžio. Kaip manot ar galėtų būti erkė? Dabar tai pasidarė, o savaitgalį buvome gamtoje  g.gif

Man neniežėjo,nes jei būtų niežėję,būčiau nusišovus matyt,nes atrodytų,kad niežai,kadangi dėmės buvo ant pėdos,ant blauzdos buvo motininė ir ji buvo faktiškai per visą blauzdą,prie kelių 3 buvo,ant minkštosios 2 buvo lotuliukas.gif doh.gif,prie riešų 2,ant klubo 1 ,ir dar 1 prie alkūnės.Pastebėjau,kad jos pas mane daugiau prie sąnarių būdavo...Faktiškai gali,praktiškai-nežinia.Reikia pasirodyt gydytojui ir gal iškart skirs doxycyclinum kursą "dėl viso pikto"nes labai abejotina ar per tiek laiko bus antikūnai pasigaminę.O kaip dėmė atrodo?Visa vienodos spalvos?Migruojanti eritema turi požymį savo vieną...ji krašteliuose būna raudona,bendram plote daugiau rožinė,o vidurys arba šviesesnis arba tamsesnis už bendrą plotą...Tai va,ir realiai man rodos,kad eritemos nėra linkusios niežėti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruta1992: 10 birželio 2009 - 09:23