Įkraunama...
Įkraunama...

Gyd. Kornelija Mačiulienė

QUOTE(Irongė @ 2008 01 16, 11:38)
man rodos - kaip ir visas kitas, geriau perpet, kad galit noret.
as tai aptariau visa gimdyma su gydytoja, tada jau per gimdyma nebuvo jokiu neaiskumu, koks mano poziuris, ir ji galejo atsizvelgti i tai. jei tik imanoma.

Ir kada Jus tai padarete? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mey @ 2008 01 16, 12:31)
Ir kada Jus tai padarete?  4u.gif

pasiskabinau ir lankiausi pas ja nuo 32 savaites, tai kazkur apie 35 savaite berods nuodugniai apie visa gimdyma pasnekejom.
Atsakyti
QUOTE(Mey @ 2008 01 16, 10:21)
Sakykit, o ja reikia is anksto perspeti, kad noresit epidurines nejautros?  g.gif Ar galima jau atvykus gimdyti?

aš pas ją vaikštau blush2.gif
manau susitartsi jei vaikštai jau per sekanty vizitą, jei ji pati nepaklaus kaip nori.
jeigu jau tareisi su ja ir ji sutiko priimti gimdymą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2008 01 16, 16:14)
aš pas ją vaikštau blush2.gif
manau susitartsi jei vaikštai jau per sekanty vizitą, jei ji pati nepaklaus kaip nori.
jeigu jau tareisi su ja ir ji sutiko priimti gimdymą mirksiukas.gif

4u.gif Malonus siurprizas thumbup.gif

Taip, ji sutiko priimti gimdyma, o vaikstau pas ja nuo 10 savaites, tik iki siol apie tuos dalykus nekalbejom g.gif
Atsakyti
Merginos man pamažu arteja gimdymas. Dabar 31 savaiciuke. thumbup.gif Su gydytoja jau susitariau, kad gimdysiu pas ją, nes ir lankausi senai- nuo 9 sav. Tik kadangi tai pirmas gimdymas. Nežinau net ko klausti gydytojos, ką reiktų su ja aptarti.. g.gif
Galėtumėt trumpai surašyti klausimėlius, kad neliktų kažko neaptarta...

Kaip sutarti su ja, kad gimdyme dalyvautų ak.Božena?Ar neižeisiu gydytojos prašydama konkrečios akušerės? Nu tipo, kad kišuosi ne į savo reiklaus..
Jeigu ji pasakys OK, ar tokiu atveju reikia dar atskirai tartis su Božena dėl gimdymo? Ar jau čia užtenka, kad Mačiulienė jai pasakys ir ji atvyks, net jeigu ne jos grafikas... Nesinori ir akušeriai primesti...
Arba jeigu pasakys, kad ji man parinkusi kita akušerę.. doh.gif O aš noriu būtent Boženos.. Ar man prieštarauti gydytojai? Nu žodžiu patarkit kaip suderinti, kad gimdyme dalyvautu Mačiuliene ir Božena ir abi nesijaustų įžeistos arba "apeitos".

Ir dar dėl tų palatų. Kol kas aš jų akyse nemačiau, bet tikrai žinau, kad noriu geros, tvarkingos palatos sau ir vyrui. Supratau, kad mokama galima tik tuo atveju jeigu per gimdyma ji neužimta. O tos kitos pagerintos?? Ar galima su Mačiuliene sutarti, kad tokia palata būtų rezervuota? O gal jos pacientės tokia palata "pagalovna" laikoma biggrin.gif ?

Ir dar prašyčiau tų merginų, kurios pas ją lankėsi nuo pradžių (na nuo pirmųjų savaičių) parašyti man į až dėl atsilyginimo su gydytoja. Nenoriu aš čia viešai tokių klausimų aptarinėti blush2.gif
Ir kam gimdyme dalyvavo Božena- parašykit irgi prašau dėl atsidėkojimo..

Busiu labai visoms dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(Aja* @ 2008 01 22, 21:03)
Merginos man pamažu arteja gimdymas. Dabar 31 savaiciuke.  thumbup.gif Su gydytoja jau susitariau, kad gimdysiu pas ją, nes ir lankausi senai- nuo 9 sav.  Tik kadangi tai pirmas gimdymas. Nežinau net ko klausti gydytojos, ką reiktų su ja aptarti.. g.gif
Galėtumėt trumpai surašyti klausimėlius, kad neliktų kažko neaptarta... 

Kaip sutarti su ja, kad gimdyme dalyvautų ak.Božena?Ar neižeisiu gydytojos prašydama konkrečios akušerės? Nu tipo, kad kišuosi ne į savo reiklaus..
Jeigu ji pasakys OK, ar tokiu atveju reikia dar atskirai tartis su Božena dėl gimdymo? Ar jau čia užtenka, kad Mačiulienė jai pasakys ir ji atvyks, net jeigu ne jos grafikas... Nesinori ir akušeriai primesti...
Arba jeigu pasakys, kad ji man parinkusi kita akušerę.. doh.gif  O aš noriu būtent Boženos.. Ar man prieštarauti gydytojai? Nu žodžiu patarkit kaip suderinti, kad gimdyme dalyvautu Mačiuliene ir Božena ir abi nesijaustų įžeistos arba "apeitos".

Ir dar dėl tų palatų. Kol kas aš jų akyse nemačiau, bet tikrai žinau, kad noriu geros, tvarkingos palatos sau ir vyrui. Supratau, kad mokama galima tik tuo atveju jeigu per gimdyma ji neužimta. O tos kitos pagerintos?? Ar galima su Mačiuliene sutarti, kad tokia palata būtų rezervuota? O gal jos pacientės tokia palata "pagalovna" laikoma biggrin.gif ?

Ir dar prašyčiau tų merginų, kurios pas ją lankėsi nuo pradžių (na nuo pirmųjų savaičių) parašyti man į až dėl atsilyginimo su gydytoja. Nenoriu aš čia viešai tokių klausimų aptarinėti blush2.gif 
Ir kam gimdyme dalyvavo Božena- parašykit irgi prašau dėl atsidėkojimo..

Busiu labai visoms dėkinga.

as kai atvaziavau gimdyt, tai pirmiau atejo kazkokia kita akusere, bet mazdau po valados ar pusantros atejo Bozena, ir tada jau buvo ji.

palatos pagerintos berods 5 yra, viena is ju jau vadinama 'Maciulienes', taip supratau, i ja Maciulienes gimdyves paprastai ir guldomos, nezinau kaip buna, jei kelios vienu metu buna. sioje mes ir gulejom: palatoj 2 lovos - man ir vyrui, yra tualetas, kriaukle, vaiko staliukas, atnesa vaiko lovyte, naktines leputes prie kievienos lovos. nieko stebuklingo, bet svaru tvarkinga, paremontuota, ir bent jau pakankamai jauku. na, aisku nepalyginsi su privaciom... mokejom atrodo 100 uz palata, ir 100 uz vyro nakvojima.

jei tau neramu - tu tiesiog pakalbek su ja. as tai klausiau visko, kas rupejo, ir apie gimdykla, ir apie kitka. tada ir gydytoja zinos, ko tu tikiesi ir stengsis kiek imanoma sudaryt tas salygas.

beje, is mano draugiu 5 dar gimde pas Maciuliene, tai 4 su Bozena, viena taip greit pagimde, kad net nespejo suprast, kokia akusere buvo smile.gif ne viena nesitarem specialiai, net neisivaizduojam, kaip ten buna, ar ji specialiai atvaziuoja, ar tiesiog uztaikem jos budejimo laiku...
Atsakyti
Dėl gimdymo, manyčiau, kad galima su gydytoja aptarti šiuos klausimus:
1.Gimdymo planą, ar reikėtų jį sudaryti.
2. Pakalbėti apie visus nuskausminimo būdus ir ką verta pasirinkti, o kas yra rizikinga.
3.Kaip pasiruošti gimdymui, kokias procedūras rekomenduoja atlikti namuose ir ko nereikėtų (depiliacija, klizmutės) ir kaip gerai psichologiškai nusiteikti, įveikiant baimę ir skausmus.
4. Ką turėti iš daiktų gimdymo palatoje (vanduo, rankšluostėlis, vaiko rūbeliai ir kt.)?
5.Jei dalyvaus vyras, aptarti ir jo pagalbą, ką jis turėtų iš anksto mokėti (masažas, ...), ar turi būti dalyvavęs gimdymo kursuose ir visa kt.
6. Aptarti ir nenumatytus atvejus - kaip elgtis, jei yra naktis, ar galima skambinti gydytojai naktį, ar vykti į Priėmimą; ką daryti jeigu neatsakytų gydytojos telefonas ir kt.?
7. Pakalbėti ir apie neišnešiotų vaikučių gimimą, ar daug pasitaiko atvejų, nuo kurios savaitės laikoma neišnešiotais ir ar VGN priima tokiais atvejais ir kur vykti tokiu atveju?
8. Galima ir apie pogimdyvines palatas pakalbėti, kokios yra galimybės ir tikimybės. Galima kalbėti ir apie kitas papildomas mokamas paslaugas. (Bet reikia prieš tai pastudijuoti, kas parašyta VGN informacinėse lentose Konsultaciniame centre, Priėmime.)
9. Pasitikslinti, kiek laiko laikoma ligoninėje po natūralaus gimdymo ir cezario operacijos. Ar yra nustatytos lankymo valandos lankytojams?
10. Galima pasidomėti dėl kokių priežasčių pasitaiko gimdymo traumų, ar tai dažni atvejai ir kaip to išvengti. Ar verta atlikti vaikučio virkštelės kraujo surinkimo procedūrą? Ar dažni virkštelės patologijos atvejai, ar tai labai komplikuoja gimdymą, ar matoma iš anksto ultragarsu?
11. Galima paklausti, ar būtų galima pamatyti gimdyklas, kad galėtumėte apsiprasti su aplinka iš anksto ir gerai psichologiškai jaustis gimdymo metu.
12. Pareikšti savo nuomonę apie studentų dalyvavimą gimdymo metu.

Atsakyti
gera gydytoja smile.gif
du vaikiukus pas ja gimdziau..ir dar viena ruosiuos liepa...
kas tikisi cackinimosi,KM netiks biggrin.gif ,nes pas ja viskas konkretu ir griezta.. jei vaikiukui pilvuke viskas gerai,mamyte taip pat gerai jauciasi tai konsultacija buna labai trumpa..bet jei atsiranda kokiu komlikaciju ji reaguoja zaibiskai(pvz man 37 savaite sutriko inkstu veikla ir kaip supratau visa vandeni pompavo i placenta-dar pora dienu ir buciau tiesiog sprogus)..gydytoja skire cezari 2 savaitem anksciau ir is tiikruju patvindziau visa operacine kai prapjove...
dabar man 14 savaite,pas ja buvau tik 2 kartus,dar net nestoviu iskaitoj,bet suprantu is jos poros zodziu kad viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki,
Sian skubiai nuejau pa gydytoja Maciuliene, apziurejo su ekospopija, nustate nestuma, ir greitai isbegau, net jos mobilaus nepaprasiau, gal galit parasyti?

jurgutelee@mail.ru

Didelis aciu wink.gif
Papildyta:
Sveikos,
Sian skubiai nuejau pas gydytoja Maciuliene, apziurejo su ekospopija, nustate nestuma, ir greitai isbegau, nes neturejau laiko, net jos mobilaus nepaprasiau, gal galit parasyti?

jurgutelee@mail.ru

Didelis aciu
Atsakyti
Tai galima sužinoti, kito vizito metu. Tik pati gydytoja turi teisę duoti savo asmeninį mobilų telefoną pacientei.
Atsakyti
Lankausi ir as pas gyd.Maciuliene. Viskas tinka ir patinka smile.gif Arteja didzioji diena, tad noretusi sviezios informacijos apie atsiskaityma. Buciau dekinga, jei neseniai gimdziusios mamytes pasidalintu sia informacija i az. Aciu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(RVJ @ 2008 02 06, 17:38)
Tai galima sužinoti, kito vizito metu. Tik pati gydytoja turi teisę duoti savo asmeninį mobilų telefoną pacientei.

Visiskai teisingai drinks_cheers.gif

Atsakyti