Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu, 84 tema

QUOTE(zundyte @ 2010 02 04, 21:05)

yra pirkti internete ir Gerose akyse

GA tai aš nemačiau smulkios, ten tik tokia stambesnė. Vilniuje- tai smulkios mačiau Vilniaus gatvėj.
Atsakyti
QUOTE(Florestina @ 2010 02 04, 21:07)
GA tai aš nemačiau smulkios, ten tik tokia stambesnė. Vilniuje- tai smulkios mačiau Vilniaus gatvėj.

aš Kaune mačiau ,tokios kuri atitinka 14 Aida...o aplamai smulkesnės niekur ir nemačiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2010 02 04, 21:13)
aš Kaune mačiau ,tokios kuri atitinka 14 Aida...o aplamai smulkesnės niekur ir nemačiau blush2.gif

Aš Vilniuj kelis kartus žiūrėjau, bet nemačiau, tik tokia labai reta, daugiau nei 14 Aida. Nu gal ne visada būna.
Atsakyti
Pabaigtas pirmasis lapas,
user posted image
ir darbo vieta
user posted image user posted image user posted image

O va kaip pasistato į kampą baigus dienos darbą (vietos susitaupo, ir surinkti labai lengva)
user posted image

Rėmo kojas pagamino pagal užsakyma, nusiuntus brėžinuką. Aš jomis nerealiai patenkinta, ir labai džiaugiuosiu pasirinkusi BŪTENT TĄ žmogų joms pagaminti smile.gif
Atsakyti
VO BAAA KOKS REMAS blink.gif blink.gif wub.gif thumbup.gif
o kas ten toks per daigtas siulam? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inesiuuu: 04 vasario 2010 - 22:10
QUOTE(Little angel @ 2010 02 04, 21:46)
Pabaigtas pirmasis lapas,

sparčiai judi,šaunuolė,ir rėmas fantastinis....malonu ir dirbt prie tokio...

Merginos jūs man pasakykit,kaip jūs atskiriat tą metaliką iš gijos? taip kaip paprastus siūlus ištraukdama bandžiau ,tai paskutinės dvi gijos tiek susipainiojo ,kad išmest turėjau..o šiaip po vieną atsukt nu niekaip man neina doh.gif ...dabar jau išsiuvinėjau,ten kur reikėjo tuo metaliku ,bet ateičiai norėčiau žinot,nepigus dalykas ,nesinorėtų mėtyt gero daikto blush2.gif

ir dar klausimas iškilo ,ryt teks siuvinėt prancuziškus mazgelius doh.gif ,tai niekaip aš nesuprantu,kaip best adatą per medžiagą,ar apsikabina kanvos siūlas tuo mazgeliu ar ne g.gif ,nemoku paaiškint,ko noriu doh.gif ,...nu žodžiu kai toje vietoje kur mazgelis turi būt įbedu adatą į gerąją pusę ,padarau mazgelį ,o adatą atgal į blogąją pusę į ta pačią skylutę kišti ar į šalia esančią? ir ta vaizdinę medžiagą žiūrėjau(jokios naudos iš jos ,su vilnoniu siūlu ir man gaunasi ,o su plonu,tai kažkoks košmaras) ir žurnaluose studijavau aprašymus,šito dalyko niekaip neišsiaiškinu,gal jūs man paaiškinsit?
Atsakyti
Tu kalbi matyt apie pako siūlų ir adatų organaizerį, ar ne? blush2.gif

Nukopinu, ką parašius apie jį kitame forume, gal pravers mirksiukas.gif

Siūlų ir adatų organaizeris "PAKO"

user posted image user posted image
Aš jį vadinu siūlų ir adatų organaizeris viename, nors gamintojas pristato tik kaip siūlų organaizerį. Šiame organaizeryje telpa 50 spalvų, komplekte yra dešimt lapelių simboliams susižymėti. Kai jie pasibaigs nematau didelės bėdos išsikirpti iš popieriaus pačioms.

Organaizerio naudą pastebėjau susidūrusi su blendingu. Su juo pasiruoši sruogeles, užsidedi ant kilputės ir kai reikia su adata sruogelę paimi. Tikrai daug greičiau ir nereikia taip dažnai siūlų karpyt.
Man dar patinka kad perveri per kilputę, tada užfiksuoji ant porolono. Tokiu atveju galima drąsiai dėtis į krepšį ir būsiu garantuota, kad nei viena sruogelė nenuslinks nuo kilputės.

Ant šio organaizerio galimi trys adatų fiksavimo būdai:
1. Adata tiesiog bedama virš simbolio (Minusas, kad įbedimo žymė lieka, ir kuo daugiau besi tuo daugiau skylučių liks. Taip pat adatos lengvai išsmunka, todėl taip laikant adatų į krepšį neįdėsi)
user posted image

2. Adata su siūlu tarsi pakabinama ant kilpelės
ir užfiksuojama ant porolono
user posted image

3. Adata pirma su siūlu užfiksuojama ant porolono ir įsmeigiama ne į poroloną, o skersai tiesiai po simboliu (toks būdas pats geriausias, nes adata laikosi labai tvirtai. Galima drąsiai dėti į krepšį ir būt ramiai, kad nei viena adata nepasimes)
user posted image user posted image

Man jis taip nerealiai patiko, kad užsisakiau ir antrą :paslaptis: HAED'ui du bus pats tas. Visoms rekomenduoju būtent jį, nes kiek žiūrėjau organaizerių prekyboje, tai šis atitiko visus mano kaprizinius reikalavimus: kad tvirtai laikytųsi, kad būtų patogus naudoti, na ir dar gražus kas be ko. :love:
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2010 02 04, 22:11)

Prancūziškas mazgelis.
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2010 02 04, 21:05)
o kokie siūlai buvo? tik nesakyk kad DMC ar Anchor-pusantrų metų siuvinėju ,plaunu -nė karto nenusidažė mirksiukas.gif

na butent sitie... doh.gif jokiu kitu... kaip sakoma pirmas blynas visa laika turi buti prisviles, tai va man ir "prisvilo" ant sito reikalo... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antelope: 04 vasario 2010 - 22:20
QUOTE(Florestina @ 2010 02 04, 22:14)

šitą žiūrėjau ,nematau aš ten kur ta adatą beda,be to siūlas vos ne vilnonis,iš tokio bet kam išeis tas prancūzas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Antelope @ 2010 02 04, 23:20)
na butent sitie...  doh.gif jokiu kitu... kaip sakoma pirmas blynas visa laika turi buti prisviles, tai va man ir "prisvilo" ant sito reikalo... biggrin.gif

Nežinau, siuvinėju su DMC jau ne pirmus metus - jie man nei blunka, nei dažo. Ir melanžiniai, ir ryškių spalvų - jokio broko. NĖ KARTO. Tad tikrai sunku patikėti, kad kalti siūlai

QUOTE(zundyte @ 2010 02 04, 23:21)
šitą žiūrėjau ,nematau aš ten kur ta adatą beda,be to siūlas vos ne vilnonis,iš tokio bet kam išeis tas prancūzas lotuliukas.gif

Jei siuvinėji ant kanvos, tai durk ne į tą pačią skylutę, o vos milimetru toliau, kad tas mazgelis nenuslįstų į blogą pusę. Ar supranti ką turiu omeny? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Antelope @ 2010 02 04, 22:20)
na butent sitie...  doh.gif jokiu kitu... kaip sakoma pirmas blynas visa laika turi buti prisviles, tai va man ir "prisvilo" ant sito reikalo... biggrin.gif

QUOTE(Little angel @ 2010 02 04, 22:24)
Nežinau, siuvinėju su DMC jau ne pirmus metus - jie man nei blunka, nei dažo. Ir melanžiniai, ir ryškių spalvų - jokio broko. NĖ KARTO. Tad tikrai sunku patikėti, kad kalti siūlai
Jei siuvinėji ant kanvos, tai durk ne į tą pačią skylutę, o vos milimetru toliau, kad tas mazgelis nenuslįstų į blogą pusę. Ar supranti ką turiu omeny? blush2.gif

ačiū supratau,to ir norėjau ,vienoj vietoj man lyg matėsi kad į tą pačia skylutžę best reikia ,tai kai taip bandžiau tai išlenda tas mazgas į blogą pusę,o jei siūlą apkabint reikai tai gal tada ir neišlys...ufff..nu bus man ryt išbandymas,o tų prancūzų ten tai visas bataljonas doh.gif lotuliukas.gif

o dėl DMC siūlų kurie dažo ,tai gal kokie padpolni tie siūlai, g.gif niekas dar nesiskundė ,kad dažytų,o gal virinai tą siuvinį ar kokiais chemikalais plovei g.gif kad tokia reakcija,Antelope?
Atsakyti