Tutele ir Rasma sveikinu su jusu svente
na va siandiena perskaiciau S.Van Der Stap 'Mergaite su devyniais perukais'. tikrai paliko ispudi knyga. yra is kur semtis optimizmo, netgi atrodo tokioje beviltiskoje padetyje
TUTELE IR RASMA, SU GIMTADIENIU JUS!!!!
Luiziana, aciu uz naujus namucius
Registruojuosi su visa savaite kankinama knyga " mergaite su 9 perukais " turbut vakare atsigulus jau damusu, liko koks 80 psl, beveik puse
tai, kad jo keli metai kaip nematau
reikia susibegti iki vasario 7d, nes nuo 8 dingsiu pusmeciui is eterio turbut ir kokia 1 knyga tepaegsiu perskaityt per menesi
Luiziana, aciu uz naujus namucius
Registruojuosi su visa savaite kankinama knyga " mergaite su 9 perukais " turbut vakare atsigulus jau damusu, liko koks 80 psl, beveik puse
QUOTE(Pajauta @ 2010 01 25, 18:07)
SoftSkin,
jei tik užmatysiu to vyšnių skonio alučio duosiu žinią.Kažkaip kol nepasisuko kalba apie gėrimus, jį net pamiršus buvau.
Parašyk kada planuojam susibėgti.A.Kristi knygutės jau paruoštos laukia.
jei tik užmatysiu to vyšnių skonio alučio duosiu žinią.Kažkaip kol nepasisuko kalba apie gėrimus, jį net pamiršus buvau.
Parašyk kada planuojam susibėgti.A.Kristi knygutės jau paruoštos laukia.
tai, kad jo keli metai kaip nematau
reikia susibegti iki vasario 7d, nes nuo 8 dingsiu pusmeciui is eterio turbut ir kokia 1 knyga tepaegsiu perskaityt per menesi
Ką gi pradėsim nuo gerų dalykų:
Tutele ir Rasma, su gimtadieniu. Kuo daugiau visko visko ko tik galima užsimanyti
Ačiū už puikų pasisėdėjimą
Dėl gėrimų visgi mano skoniui patinka tik gryni savo skonio gėrimai. Alus, vynas, degtinė, brendis ir visi kiti, be jokių priemaišų. man netgi visokie Keglevičiai ir panašūs dalykėliai nepatinka . Vienintelis kokteilis kuris man skanus, tai rudas cukrus, laimas, degtinė ir grūstas ledas. Visokie "sex on the beach" ar panašūs mano receptoriams yra grynas nesusipratimas. Aš jei noriu ko lengvo geriu sultis ar vyną, bet tikrai ne "alaus skonio vyšninį su vanilės prieskoniu" mixą, kuris net laipsnių neturi. Kam tada iš vis gerti geriau mažiau, bet gryno, kuo mažiau sintetinio produkto.
Perskaičiau Dovilės Zelčiūtės "Gastroles". Vaikiška, vėjavaikiška, naivu, kartais juokinga. Pamenu, kai buvau kiek jaunesnė kokių 12, irgi maniau, kad esu nėščia Irgi pilvas augo Dar kartą neskaityčiau, bet turėjau tikrai malonę dieną per šaltį, prie židinio, su šia knyga. Rekomenduočiau: niekam šį kartą konkrečiai nepabursiu, bet manau tiems kam yra apie 30 ir daugiau. Tiems kas atsimena "puikią" tarybinę vaikystę, kai jautienos išpjova buvo nenusakomas delikatesas
Tutele ir Rasma, su gimtadieniu. Kuo daugiau visko visko ko tik galima užsimanyti
Ačiū už puikų pasisėdėjimą
Dėl gėrimų visgi mano skoniui patinka tik gryni savo skonio gėrimai. Alus, vynas, degtinė, brendis ir visi kiti, be jokių priemaišų. man netgi visokie Keglevičiai ir panašūs dalykėliai nepatinka . Vienintelis kokteilis kuris man skanus, tai rudas cukrus, laimas, degtinė ir grūstas ledas. Visokie "sex on the beach" ar panašūs mano receptoriams yra grynas nesusipratimas. Aš jei noriu ko lengvo geriu sultis ar vyną, bet tikrai ne "alaus skonio vyšninį su vanilės prieskoniu" mixą, kuris net laipsnių neturi. Kam tada iš vis gerti geriau mažiau, bet gryno, kuo mažiau sintetinio produkto.
Perskaičiau Dovilės Zelčiūtės "Gastroles". Vaikiška, vėjavaikiška, naivu, kartais juokinga. Pamenu, kai buvau kiek jaunesnė kokių 12, irgi maniau, kad esu nėščia Irgi pilvas augo Dar kartą neskaityčiau, bet turėjau tikrai malonę dieną per šaltį, prie židinio, su šia knyga. Rekomenduočiau: niekam šį kartą konkrečiai nepabursiu, bet manau tiems kam yra apie 30 ir daugiau. Tiems kas atsimena "puikią" tarybinę vaikystę, kai jautienos išpjova buvo nenusakomas delikatesas
Sveikinimai Rasmai ir tutelei
Į alkoholio temą negaliu įsilieti, nes beveik nevartoju, bet užtat dievinu vyšnias. Tik ne tas kokteilines. O jau lietuviška naminė vyšnių uogienė , kiek paragauja vokiečių, tiek sutirpsta ir paskui dar metų metus apie ją svajoja
Turbūt reiktų griebt ta proga Čechovo "Vyšnių sodą" , bet kad dabar ir taip gerą knygą skaitau apie darbą bibliotekoje-muziejuje padavinėjant tas šlepetes, į kurias reikia įsispirti, kad grindų nesugadintum - nežinau, ar jos kokį lietuvišką pavadinimą specialų turi.
QUOTE(Pajauta @ 2010 01 25, 18:26)
Ai šita tai bibliotekinis grobis, kurį teks grąžinti, bet ir aš pati jau jos ieškosiu kur gauti.Jei netyčia kur užmatysiu kelias, prigriebsiu ir tau.Turėsiu minty
O tu skaitei Borgeso "Smėlio knyga" ? Ši man irgi patiko.
siek tiek skaiciau "Smelio knyga" , bet ne visa ir ne is eiles...
aciu visom uz puiku pasisedejima, pulsiu skaityt parsinestu grobiu
Sveikos, knygu myletojos!
Uzsukite i knygu myletoju bloga
http://knyguziurkes.wordpress.com/
Lauksim sveciu ir komentaru!
Uzsukite i knygu myletoju bloga
http://knyguziurkes.wordpress.com/
Lauksim sveciu ir komentaru!
QUOTE(Vaiguvos Kiulkis @ 2010 01 25, 00:38)
O Pajauta, rūpintojėlių vade, Kiulkis, priešingai nei kitos moteriškos merginos, Arklių neskaitė, tad patarti nieko negali
kokia nuominacija rūpintojėlių vade . Po tokios įpareigojančios nuominacijos dabar teks ieškoti ir rūpintis ne tik knyginėm paieškom, bet ir vyšniu skonio alum, bei nariais pražuvėliais
Gaila, kad tos knygos neskaitėt, ir ji ne apie arklius.
Šiaip man visada labai įdomi vyriška nuomonė apie skaitomas jų knygas.
QUOTE(luiziana @ 2010 01 25, 01:23)
1)As turiu,bet galiu tik paskolinti,parduoti niekaip,nes paciai patinka
2)Sita buvau itraukusi i norimuju,bet su klaustuku,tik idomumo delei norejau paziureti ar patiktu man Dikensas,susipazinimui tik,nes nesu nieko skaiciusi jo Parasyk paskui kaip patiks
1)Ne, savo aš atrodo dar turiu, nes kaip tik šią knygą daviau paskaityti savo direktoriui tai jam ji labai patinka,sakė jei kur pamatysiu, kad paimti.Tai va dabar ir ieškau.
2) O aš pasiėmiau Dikensą nes praktiškai su juo nesusipažinus ir lopau spragas.Skaičiau kažką labai seniai, bet nieko neprisimenu.Tai kai perskaitysiu parašysiu atsiliepimą.
QUOTE(klopedija @ 2010 01 25, 20:06)
Man jau gėda prašyti... Ir aš norėčiau šitos knygos...
Nieko negėda, ir nėra nieko nepatogaus.
Sakao nepatogu tik "kelnias per galvą mautis".
O dabar Vaiguvos Kiulkio suteikta nuominaciją "rūpintojėliu vade" tiesiog įpareigoja .
Tiesa paskambinau vienai pažįstamai dirbančiai knygyne, tai sakė, kad seniai tiražas pasibaigęs..Bet dabar ta leidykla sako kažką Borgeso pakartojo, tai reik manyt gal ir šią pakartotinai išleis. .Ryt aš ir paskambinsiu į tą leidyklą.
QUOTE(Savūnė @ 2010 01 25, 20:20)
1)Paskaičiau įdėtą internete ištrauką net lygint su Pamuku nėra ką. Dievobaimingas, doras ir dvasingas lyrizmas (ai, panegirika, tiesiai sakant, kurio centre bažnyčios) palyginti su išpaikinto ir kompleksuoto buržua liūdesiu, nepasitenkinimu ir visokiais kitais tikrais, bet negražiais (iš tos tauriosios patriotinės pusės) meilės liudijimais.
2) Beje, Pamukas teismą laimėjo (buvo teisiamas už antipatriotiškumą, nes vaizduodamas savo šalį šykštėjo turistinio glamūro). Labai įdomu būtų paskaityti išteisinamąjį nuosprendį
3) Pagalvojau beskaitydama šitą ir kitas žinutes (tipo Koks skanus alus! Kaip arbatėlė!): kas čia pasidarė?
Kodėl reikia degtinės su angliarūgšte? Alaus su sirupu? Kažkoks naujų produktų, naujų skonių poreikis, naujo, naujo, nes šiuolaikiniam pasauly nemadinga gerti senus (senamadiškus) gėrimus? O kokybė, skonis ir visa kultūrinė tradicija jau nebesvarbu?
Man už tradicinį alų skanesnio nebus, kaskart kai ragauju kokią naują nesąmonę su priedais (pusiau su gira, pvz.) pasitvirtinu savo konservatyvumą
4)Beje, o jūs pačias vyšnias valgot? Sezono metu, turiu omeny? Bo dar pagalvojau: gal tokie daiktai kaip vyšnių skonio jogurtas ar vyšnių skonio alus (ar vyšnių kvapo kvepalai) kai kam yra vienintelė galimybė pažinti vyšnias?
5) be to, tutele, gimtadienio proga marš į filmų temą pernykštės ataskaitos rašyti, taip pat ir kitos kinomergaitės, klopedija, *saulėgrąža*, Darbinga ir visos norinčios prisijungti (mėgstančios kiną arba mėgstančios sąrašus )
2) Beje, Pamukas teismą laimėjo (buvo teisiamas už antipatriotiškumą, nes vaizduodamas savo šalį šykštėjo turistinio glamūro). Labai įdomu būtų paskaityti išteisinamąjį nuosprendį
3) Pagalvojau beskaitydama šitą ir kitas žinutes (tipo Koks skanus alus! Kaip arbatėlė!): kas čia pasidarė?
Kodėl reikia degtinės su angliarūgšte? Alaus su sirupu? Kažkoks naujų produktų, naujų skonių poreikis, naujo, naujo, nes šiuolaikiniam pasauly nemadinga gerti senus (senamadiškus) gėrimus? O kokybė, skonis ir visa kultūrinė tradicija jau nebesvarbu?
Man už tradicinį alų skanesnio nebus, kaskart kai ragauju kokią naują nesąmonę su priedais (pusiau su gira, pvz.) pasitvirtinu savo konservatyvumą
4)Beje, o jūs pačias vyšnias valgot? Sezono metu, turiu omeny? Bo dar pagalvojau: gal tokie daiktai kaip vyšnių skonio jogurtas ar vyšnių skonio alus (ar vyšnių kvapo kvepalai) kai kam yra vienintelė galimybė pažinti vyšnias?
5) be to, tutele, gimtadienio proga marš į filmų temą pernykštės ataskaitos rašyti, taip pat ir kitos kinomergaitės, klopedija, *saulėgrąža*, Darbinga ir visos norinčios prisijungti (mėgstančios kiną arba mėgstančios sąrašus )
1) ,kad Man irgi pasirodė tokia zanudna melancholija Gryni jausmai.Ėjau, pamačiau, prisiminiau ir daugiau nieko.O tas negražumas iš serijos 'Vilno naše" ar ne
Manau Missa Vilnensis T.Sakalausko jau arčiau turėtų būti Stambuluii.Užmesk į ją kada prie progos savo skvarbią akį.
2) Jo įdomu, įdomu būtų paskaityti.Girdėjau, kad laimėjo.Man Stambule ryškiai buvo jaučiama autoriaus šypsena gal net pašaipa musulmoniškam tikėjimui.
3) Na matai aš stiprių gėrimų nevartoju,o alų geriu ai, net neprisimenu kada gėriau. bet vyšnių skonio alus įsiminė.Aplamai tai man patinka tokie kokteiliukai iš serijos "pju i ne pjanieju".
O tu gėriai tikrą naminį alų? Tokio kokį darė mano močiutė prekyboje nemačiau.O darė tokį kaimišką, miežinio salyklo, neskaidrų, susicukravusio medaus spalvos,kurį įsipilus tiesiai iš bačkos, puse ąsočio būna balta standi puta.Va tokį alų ankstyvoje jaunystėje darydavo a. a. mano močiutė..O jau gamybos procesą kaip įdomu buvo stebėt, tikra atrakcija būdavo vien procesas.Tikrai pajutau nuostalgiją tiems laikams.
Žinoma, svarbu ir tradicijos, bet įvairovė irgi gerai.Kasdien negersi gi patį stipriausia alų o va kuo įvairesnis "birzgalas" tuo įdomiau ir visai nieko kartais mums moteriškoms kaštavoti (ragauti).Dėl angliarūkštės tai labai sutinku.O sirupai dėl įvairovės gali būti.
4) Valgom o jei neturim perkam turgelį ir dar žiemai atsargų prisidarom.Šiemet jau pabaigėm atsargas .Vyšnės pas mus greit sugaruoja.Nu Lietuvoje kas gyvena , tai tikrai nemanau, kad vyšnių skonį pažįsta per jogurtus.
Beje kaip tavo reikalai su bazilikais baigėsi. Pavasarį ieškojai ar gavai ar užsiauginai ką ? Mano vazonėlį nelabai augo ir nelabai kas užaugo.O mamos šiltnamy gausiai suvešėjo.Šiais metais prašysiu, kad daugiau pasėtų ir jei užaugs duosiu.
5) Tu perdaug nenuviliok knygių, bo po to reiks paklydėliu ieškot. Beje, kaip tu dar realiai nevartei "Aš ,Fellini".Kaip ar bent jo fotografijų yra ar ne. Reiks ir man kada pas kino mėgėjas užsukti.
QUOTE(klopedija @ 2010 01 25, 16:58)
Galai žino . Gal neskubėkim . Gal dar kas prisijungs?
niu kaip nori as galvoju ryt is ryto uzsisakyt. ten jau nebe visos knygos like, kurios ryte buvo. taj, kad mano norima nenuplauktu uzsisakysiu.
Mergaitės, neskaičiau visos temos, bet norėčiau paklausti apie "Dinos knyga". Gal kuri skaitėt, ar patiko?
QUOTE(Jurzole @ 2010 01 24, 14:34)
Jau isleista ta knyga? Oi, tai jau griebsiu ir as, kai grisiu i LT...
Labai grazios tavo Vilniaus reminiscencijos Sudomino ta Mareckaites knygele - turetu mano mamai patikti, jos studiju metai Vilniuj prabego, ir gimtadienis kaip tik arteja, bus puiki dovana... taigi aciu uz ideja!
Labai grazios tavo Vilniaus reminiscencijos Sudomino ta Mareckaites knygele - turetu mano mamai patikti, jos studiju metai Vilniuj prabego, ir gimtadienis kaip tik arteja, bus puiki dovana... taigi aciu uz ideja!
Vakar buvau Baltose lankose, bet nei J. Vaičiūnaitės, nei G. Mareckaitės vilnietiškųjų /kaunietiškųjų knygų dar nemačiau.
Papildyta:
Šiandien labai smagiai pasisėdėjome "Berneliuose", tai po visų lauke ir darbe tvyrančių šalčių tiesiog atsigavau. Ačiū visoms.
Papildyta:
Pirmadienis, ir vėl verčiu naująjį leidinėlį:
Numatomos leisti knygos. Nr. 3. 2010 m. sausio 18 - 24 d.
Sudomino:
Ežio elegancija : romanas / Muriel Barbery ; iš prancūzų kalbos vertė Eglė Juciūnaitė. Vilnius : Gimtasis žodis, 2010. 400 p. ISBN 978-9955-16-331-2
(bus ir ir kietais, ir minkštais viršeliais).
Kasdienybės kunstkamera : [eseistikos tekstai] / Ernestas Parulskis. Vilnius : Tyto alba, 2010
Staltiesės ritmu : [eseistika] / Paulius Jurkevičius. Vilnius : Tyto alba, 2010.
Jau kaip laukiu šitos knygos.
Šiąnakt aš miegosiu prie sienos : esė rinkinys / Giedra Radvilavičiūtė. Vilnius : Baltų lankų leidyba, 2010. 228 p.
Ir D. Brownas tuoj pasirodys:
Prarastas simbolis : [romanas] / Dan Brown ; iš anglų kalbos vertė Rasa Drazdauskienė. Kaunas : Jotema, 2010. 448 p
http://www.lnb.lt/ln...p;categoryId=20
QUOTE(klopedija @ 2010 01 25, 17:58)
Man kilo mintis: tam Ožeškienės knygynėly, atrodo, galima pirkti su Knygų klubo kortele. Vieną kartą prieš naujus pirkau "Šviesos" žaidimus darbui, tai pardavėja paprašė tos kortelės, gavau Knygų klubo nuolaidą. O šiaip visuose Pegasuose Knygų klubo kortelės nejama. Trečiadienį, nori-nenori, būsiu centre, reikės "paeksperimentuot" .
kaip tai nejama as kaip tik galvojau, kad tik pegasuose jama. o kokiuose dar knygynuose tuomet su knygu klubo kortele galima pirkti ?
as irgi balsuoju uz tradicinius grynus stiprius gerimus, nors berasydama spanguoliu trauktine laizau
Tutele
Ar buvot kas nors "Ziemos ekranuose". as svajoju, kad kai jau grisiu i Lt, tai visur eisiu, dalyvausiu, ziuresiu O kai grisiu, tai is tikruju eisiu is namu i darba, is darbo i darza ir is darzo namo.
QUOTE(Pajauta @ 2010 01 25, 22:23)
O tu gėriai tikrą naminį alų? Tokio kokį darė mano močiutė prekyboje nemačiau.O darė tokį kaimišką, miežinio salyklo, neskaidrų, susicukravusio medaus spalvos,kurį įsipilus tiesiai iš bačkos, puse ąsočio būna balta standi puta.Va tokį alų ankstyvoje jaunystėje darydavo a. a. mano močiutė..O jau gamybos procesą kaip įdomu buvo stebėt, tikra atrakcija būdavo vien procesas.Tikrai pajutau nuostalgiją tiems laikams.
Žinoma, svarbu ir tradicijos, bet įvairovė irgi gerai.Kasdien negersi gi patį stipriausia alų o va kuo įvairesnis "birzgalas" tuo įdomiau ir visai nieko kartais mums moteriškoms kaštavoti (ragauti).Dėl angliarūkštės tai labai sutinku.O sirupai dėl įvairovės gali būti.
Jei kaip skaniai aprasei Tep ir uzsimaniau alaus, paziureti Zaldokyne ir nuvykti i Birzus Tikiuosi, kad sia vasara susiorganizuosime kelionen i Birzus Pastebejau, kad siais metais as dazniau pasisakau apie alkoholi, nei apie skaitomas knygas